Bebelusi "made in USA"
Raspunsuri - Pagina 23
oanaalex spune:
Buna fetelor. Am si eu un flacau de 6 luni jumate nascut prin cezariana (ca altfel nu a vrut sa iasa
). Eu stiu ca pe aici e regula ca dupa o nastere normala in 24 ore iesi din spital. Cunosc vreo 4 fete care au nascut in ultimul an si care la o zi de la nastere erau cu bb acasa. Eu am stat 4 zile dupa nastere (si 2 inainte
) iar Alex a stat o saptamana ca respira repede pt ca l-am nascut greu si a ramas ceva lichid. L-au tinut sub observatie 1 saptamana si daca nu am fi avut asigurare nu pot sa-mi imaginez cat ar fi fost billul ca am auzit ca e fff scump. Eu am aplicat pt Kidcare si Alex are si acum asigurare, eu nu am avut numai pe perioada cat am fost gravida si 2 luni dupa.
Din cate stiu eu acum in Illinois toti copii primesc asigurare medicala de la stat. E ceva lege noua aparuta anul trecut.
Oricum merita sa incercati indiferent de statul in care traiti sa vedeti care sunt conditiile ca sa va calificati la o astefel de asigurare.
Oana si bb Alex(05.08.2006)
Poze Alex
corinadana spune:
Nu este cu, calendarul chinezesc! E ceva in legatura cu datele de nastere( anii cred -de nastere) ai parintilor!
corinadana mama Ralucai
http://community.webshots.com/user/corinaraluca
madalina78 spune:
asta cu calendarul e legata de varsta mamei si luna in care a fost conceput copilul. acuma, ca o fi corect, incorect pentru toate persoanele cine stie, la mine si la sora mea asa a fost, poate ar trebui sa mai intrebam ....
Delia21 spune:
Madalina28,2 restaurante bune si romanesti stiu pe skillman cu 46 street este Romanian Garden,si la 48 street ,2 blacuri mai sus,tot pe skillman este Acasa.Si Transilvania e bun,sambata seara au si divertisment cu muzica si dans si el la cativa pasi de QueensBulevard,pe 41 street.Imi pare rau sa aud ca ai diabet gestational.Si eu sunt dependenta de ciocolata,prajituri......nu ma pot oprii ,zau.Sarcina usoara in continuare!!!
Siminaf,cred ca in iulie trag o fuga de cateva zile cu Rudy cu tot la Ontario ca sa-mi vizitez fosta colega din clasa a 2-a si la care eu i-am facut cunostinta cu sotul ei actual.....si daca ne primiti venim si la voi la o cafea,.....defapt moi venim in petite dar nu vrem sa va speriati
Biribu spune:
buna, fetele, revin si eu in sfirsit! inteleg si eu faza cu nu am timp nici sa ma p...s acum cu bebe mic la posesor![]()
am promis detalii despre nastere si ma conformez, e cam lunga povestea,dar..
deci am decis impreuna cu dr sa imi declanseze nasterea, deci inductie tot tacimul. aveam o dilatatie de 2cm din start, si colul scurtat si moale, favorabil unei declansari. mi-au bagat oxitocina, contractii mititele la inceput si din ce in ce mai puternice cu marirea dozei, oricum foarte suportabil vreo 2-3 ore, cind ma controleaza din nou si am 3 spre 4cm, deci pot cere epidurala. va spun ca deja contractiile incep sa prinda viteza si in vreo 30 minute durerile erau mari, noroc ca anestezistul fusese deja chemat, imi monteaza epi si minune, in 5 minute eram amortita si nu mai simteam nimic. continui travaliul, dilarea merge inainte desi destul de incet, mai trec vreo 4-5 ore si in sfirsit sunt la 8cm, si planul e sa-mi scada doza de anestetic sa pot simti cind e cazul sa imping. totul a fost foarte bine si frumos pina aici, ma si gindeam ce nastere placuta, cu sotul linga mine, palavragim, ne uitam la tv, asistentele dragute si atente. si pentru ca era totul prea bine ca sa se termine tot in aceeasi nota festiva, se schimba tura de asistente si vine o dobitoaca, deci va spun fetelor ca nu numai in romanica se poate, au si aici specimenele lor de timpite, si mai mult nu era prin preajma decit era ca sa ajute cu ceva la o adica, eu am observat ca perfuzia de la epi se cam terminase si i-am atras atentia, ii spun sa mai comande una, ca trebuie adusa de la farmacia spitalului si dureaza ceva pina o mixeaza....si ea zice ca nu e inca nevoie, ca mai e suficient, ma rog, mai trece un pic de timp si incep nene niste dureri de unde nu simtisem nimic toata dupa-amiaza, in vreo 5-10 minute trec de la amorteala totala la durerile alea ca de dinainte de expulzie, ce mai nu mai stiam de mine, abia mai puteam sa respir si am inceput sa urlu, eu care ma gindisem ca eu nuuuu tip, sotul nu mi stia ce sa faca, ma intreba cum sunt si eu numai de raspuns nu mai eram in stare, s-a dus el si mai sa o ia la bataie pe nenorocita aia, in fine mi-au adus pina la urma anesteticul dar nu si-a mai facut nici un efect, faza de impins si ea a fost in aceleasi chinuri, macar daca m-as fi putut linisti un pic dar nu mai era timp, m-au pus sa "push" si asta am facut vreo ora jumate si copilul nu avea loc sa iasa, astia aici nu cred in epiziotomie, te lasa sa te rupi natural ca cica se vindeca mai bine dar nici macar nu am reusit sa ma rup, asa ca cu mare intirziere a dat DD si m-a taiat si a iesit bb in secunda urmatore, naiba sa-l ia si pe dr, l-am injurat in gindul meu de jde mii de ori cit m-a lasat sa ma chinui, si mai suntem si colegi...
cam asa e cu nasterea indusa, pentru cine totul e bine facut si are noroc de personal profesionist, probabil ca nu e deloc rea, daca nu pateam ce am patit cu epidurala poate aveam si eu parte de o experienta pozitiva

sfatul meu pentru fetele care urmeaza sa nasca e sa discutati foarte clar cu medicul inainte, mergeti cu o lista de intrebari si fiti foarte precise, adica stabiliti care e politica lor vis-a-vis de epiziotomie, pain management, daca va asista el sau vreun partner la nastere, e important de stiut!
in rest cu taietura m-am chinuit vreo 2 saptamini, abia dupa aia am fost om in stare sa stau si eu in fund pe scaun, ce sa zic, doare, nene, pina se vindeca... plus hemoroizi etc.
bebe e o scumpica, o cheama Anna, deja a luat in 2 saptamini 500gm, papa sin, ne chinuim cu somnul de noapte dar asta e, ma uit la ea si-mi trece oboseala

va pup, salut fetele noi, astept intrebari daca aveti, cu cea mai mare placere va raspund
biribu
corinadana spune:
Sa ti traiasca bebica!!!! Si cand te gandesti ca eu am nascut in RO si am simtit toate durerile alea....
ca de aia ma mir ca aici dupa o zi mergi acasa ca eu am fost daramata primele 3 zile.
Sanatate muuuulta!
corinadana mama Ralucai
http://community.webshots.com/user/corinaraluca
musetto spune:
Polux, scuze, nu am vazut intrebarea ta pana acum. Testul pe care l-am facut eu se cheama "integrated test" si consta din doua parti: in prima parte (care se face intre 11 si 13 sapt), ti se face o eco pt translucenta nucala si te inteapa un pic in deget ca sa iti ia cateva picaturi de sange. A doua parte se face intre 16 si 18 sapt si consta dintr-un test de sange. Rezultatele de la prima parte se combina cu cele de la a doua si ti se da riscul de sindrom Down si alte malformatii. In mod normal cica nu ti se spun rezultatele partiale (adica de la primul test), ci doar cele finale. Cel putin asa scria pe brosura.
La mine a fost asa: m-au chemat pt prima parte la 12 sapt si 5 zile. Au masurat mai multe, dar esentiale au fost translucenta (care a fost cam 1.3 mm) si osul nazal. Mi-au spus ca masuratorile au iesit toate in limitele normale. M-au intepat in deget si apoi m-au trimis acasa. Dupa vreo sapt. m-au sunat sa imi spuna ca rezultatele la sange au iesit foarte bine si ca riscul la SD si nu mai stiu ce trisomie deocamdata e f mic. M-au programat pe 28 feb la a doua parte a testului. Dupa cum vezi, mie mi-au spus rezultatele partiale si sincer nu m-am suparat deloc, ca asta mi-a mai luat din griji.
In privinta asigurarii, a mea este United si include acest test. Trebuie insa sa intrebi la asigurarea ta, pt ca stiu ca nu toate acopera. Mult succes in caz ca te hotarasti sa faci testul!
Madalina, imi pare rau sa aud de diagnosticul tau. Partea buna insa este ca nu mai e mult pana o sa iti tii puisorul in brate. Asa ca rabdare si mult curaj!
Biribu, felicitari pt Anna! Si multumim pt povestea nasterii. Fereasca sfantul de asa o asistenta medicala, dar e adevarat ca sunt si pe aici tot soiul de specimene...
Eu nu am ajuns inca sa ma gandesc in amanunt cum va fi la nastere pt ca mai am destul pana acolo, dar mi-a trecut prin cap ca ce ar fi daca as angaja o doula? Voi ce parere aveti, oare merita? Ma gandeam ca eu o sa fiu vai de capul meu, probabil incapabila sa ma lupt cu personalul medical in caz ca ceva nu merge cum vreau eu (cum a patit Biribu), sotul o sa fie si el prea aiurit si stressat ca ma vede acolo chinuita, si atunci e bine sa ai un "avocat" care sa iti reprezinte interesele, nu? Mai ales daca esti la primul copil si nu prea stii la ce sa te astepti.
Insa mai am timp sa ma gandesc pana atunci. Pana una alta, cine vine la rand? :) Krissy, cumva? Pupici si multa sanatate la toata lumea!
16
madalina78 spune:
hai salut!
toata povestea asta cu diabetul m-a dat peste cap- nu prea am mai mancat cine stie ce, nici nu imi e foame, ma enervez din orice ( pe scumpul meu sot care se face ca ploua si nu ma ajuta cu camera pt bebe), plang si in afara de astea sunt asa de speriata ca imi vine sa o iau la fuga.... cu cat se apropie mai mult cu atat imi e mai frica ca nu o sa stiu ce sa fac, ca o sa ii fac rau din gresala lui bebe si ca nu o sa fiu o mama buna!
scuze daca v-am idispus dar macar aici pot sa ma mai descarc si eu!
Krissy spune:
Dragi mamici si viitoare mamici de bebei "made in USA" (sau Romania
), sa mai dau si eu un semn de viata, ca sa stiti ca nu am nascut inca. Sunt in saptamana 38 si abia m-am scapat de serviciu, ca nu mai eram in stare de mare lucru, mai ales ca am inceput sa am insomnii... Asa ca am intrat in concediu medical pana la nastere... Din fericire, in afara de mici contractii si nesomn, nu ma plang de prea multe. Bineinteles ca ma simt cat o balena, dar nu ma doare spatele, nu mi se umfla picioarele, nu am vergeturi si nici hemoroizi (cel putin pana acum). Testul de glucoza si streptococ B mi-au iesit de asemenea negative. Asa ca astept cu nerabdare marea intalnire.
Biribu, inca o data felicitari si sa-ti traiasca ANNA (ti-am adaugat-o pe listuta)! Multumim de povestea nasterii - m-ai speriat un pic, mai ales ca-mi vine acusi randul. Aici toti ii trag cu "birth plan", dar relatarea ta arata exact ca socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ... Bine ca a trecut totul pentru tine, acum e important ca fetita e bine-sanatoasa si papacioasa! Eu sunt destul de pregatita, si inca optimista, dar vezi ce ti-i si pe aici cu factorul uman! Vreau sa te intreb de ce ai fost indusa, ai depasit due date? Cat ai stat in spital? Cate saptamani ai maternity leave? Multumesc.
Madalina, imi pare rau pentru diabetul gestational depistat, dar incearca sa depasesti depresia ca nu e chiar asa o catastrofa. Am o colega de serviciu la a treia sarcina si de fiecare data a facut diabet, dar copiii sunt sanatosi si ea si-a revenit de fiecare data. Doar ai nevoie de ceva regim, iar bebelusul s-ar putea sa fie putin mai mare, dar sanatos sa fie! Iti tin pumnii sa fie bine!
Ma opres aici, ca e tarziu si poate reusesc sa dorm si eu o noapte ca lumea! A, pana mai am timp, va rog sa mai aduceti completari listei, si o sa adaug datele cat de prompt!
Numai bine tuturor si un week-end linistit!
Cristina
37+, cu
Sophia Antonia
Babies are such a nice way to start people. ~Don Herrold
elena2001 spune:
Madalina, imi pare rau ca trebuie sa treci prin asa ceva....incearca totusi sa nu te stresezi prea tare ca ii transmiti aceasta stare si lui bebe.....tine legatura cu medicul tau....el ar trebui sa te monitorizeze in situatia de fata...nu ti-a spus nimic referitor la asta? mi s-ar parea normal sa ti se masoare glicemia mai tot timpul...
Cu un regim alimentar adecvat si cu o monitorizare din partea medicului, ai sa vezi ca totul o sa fie bine!
Si eu am avut ceva emotii la prima sarcina dar din fericire nu s-a confirmat diabetul gestational....peste 2 saptamani am sa-mi fac din nou testul de glicemie si sper sa iasa bine..
Referitor la cum si ce va fii cand o sa vina bebe, incearca sa nu te gandesti prea mult.....sa stii ca nimeni nu s-a nascut invatat .....e adevarat ca la inceput facem totul cu stangacie insa o sa vezi ca instinctul de mama nu ne insala....
Fetita mea are 13 luni acum si e mare, frumoasa si sanatoasa....si singurul ajutor pe care l-am avut si il am, este sotul meu.....
Curaj, ca o sa fie bine!!!!

Irina, mami de Cezara (15 ian.2006) si Bianca (23 sapt. la mami in burtica)