Informatii utile Constanta (3)
Raspunsuri - Pagina 19
madaluta spune:
neata...la cefeluta..
AngeliquedeS:eu cred k sanii te dor de la stres...Prolactina se mai numeste si "hormonul stresului" si probabil ti-a crescut un pic mai mult in aceasta perioada.Eu nu avusesem probleme cu sanii pana cand sa intru in panica si disperarea de a face un bb.Stresul pe aceasta tema ma facea sa am niste dureri cumplite de sani, exact in a doua parte a CM. pentru mine durerile astea erau semne k iar nu am ramas insarcinata.Simptomele de sarcina apar dupa intarzierea CM, foarte rar inainte.Si nu uita : sa nu faci vreun test de sarcina inainte de 14 zile de la pregnyl..k ti se pozitiveaza....assa k iar vin cu binecunoscutul meu sfat:"lasa stresul!"
teano:e bine dc d-na dr ti-a spus sa nu iti mai faci amnio.Inseamna k dansa nu vede nimic in neregula acolo.Echo morfologica ti-a facut?In ce sapt de sarcina esti?In privinta cerclajului, sa nu-ti fie teama caci e f bine dc iti faci. E o masura destul de sigura de a duce sarcina la bun sfarsit.Eu nu am, dar cunosc persoane care au facut si au nascut apoi la termen.Eu, fiind speriata sa nu pierd si sarcina asta, chiar i-am cerut sa imi faca si mie, dar mi-a spus k nu e cazul caci am avut colul inchis si lung(4 cm), dar tot timpul am fost stresata sa nu mi se scurteze sau sa deschida, caci din luna a 6 am inceput sa am contractii nedureroase, dar care pot duce la asa ceva.Multumesc lui D-zeu k de-abia de sapt trecuta a inceput si el sa se scurteze si acum ma rog sa o faca mai repde k sa nasc odata...Te pup si sa ne tii la curent cu ce mai faci.Ti-a spus dc e baietel sau fetita? Adauga la semnatura nr de sapt si sexul bb...
mamcita:te rog mult sa imi spui daca printre medicii rezidenti de la ginecologie cunosti pe cineva care se numeste Livia si e din Basarabia.Este o veche prietena din caminul studentesc, cu care m-am regasit dupa mai multi ani , dar careia i-am pierdut nr de telefon.Astepta sa primeasca cetatenia rom si de asta depindea dc mai ramanea in C-ta sau nu.As fi vrut sa stiu dc mai este in spitalul nostru, caci stii cum e dc mai cunosti pe cineva pe acolo....Cred k la noi in spital cel mai rentabil ar fi sa cunosti asistentele si infirmierele...caci ele cam fac legea ...dar si o veche prietena iti este de folos( chiar dc o cauti doar la nevoie-mea culpa)
Madalina 37+,
poze,
syl74 spune:
Maria08 Stiu ca este un nou inceput, dar e greu ! Din aceasta luna incep monitorizarile la d-na doctor Lutescu, asa ca speranta mea cea mai mare este in aceasta luna.Doresc tuturor ca Mosul sa ne aduca ce ne dorim cel mai mult acum
teano spune:
buna dimineata fetelor,stau in pat si incerc sa ma incurajez.sunt insarcinata in 23 de saptamani si colul meu uterin s a micsorat de la 2,3 cat era acum o saptamana la 1,7 sambata trecuta cand am mers la d na doctor lutescu.asa ca martie merg sa mi faca cerclajul.si i mi este teama dar sper sa nu doara,sa trec cu bine si peste asta.nu stiu de ce mi a spus ca s ar putea sa nasc prematur.am uitat sa va spun ca avem un baietel.i mi este greu sa stau in pat tot timpul,apropo cine mi poate spune e neaparat sa stau numai in pat?sau pot sa mai stau si in bucatarie sa mai fac cate ceva,ma refer sa stau pe scaun.nu am pe nimeni care sa ma ajute sa mi fac mancarea,si mai cresc si o fetita de 8 ani care trebuie sa pape.cat despre doamna doctor lutescu eu cel putin am fost de 3 ori la ea dar am capatat incredere in ea.inainte mergeam la un alt doctor(nu stiu daca ar trebui sa i spun numele)-considerat si el un medic bun.si stiti ce mi a spus?ca poate am o infectie urinara,dupa ce m a urcat pe masa si m a controlat cu mana.colul i l gasise bine inchis,cu toate ca eu i am spus ca am avut dureri mari si contractii.nici macar nu s a obosit sa mi faca un eko in zona colului,sa vada de fapt ca acest col se scurtase mult.va multumesc fetelor din suflet ptr sfaturi, ptr incurajari,si numai bine, multa multa sanatate si bebici sanatosi.
madaluta spune:
teano: parerea mea este k cel putin pana iti face cerclajul sa stai numai in pat...nici macar in fund, ci culcata , pt k altfel se exercita o presiune asupra colului care il poate scurta sau deschide. dar daca ai contractii d-na dr nu ti-a prescris si injectii pt oprirea lor? alt tratament nu mai faci(ultrogestan, no-spa si ginipral )?Iar in privinta medicului de care nu ai fost multumita, ar trebui sa ii spui numele k sa stim si noi...oricum despre fiecare medic,dupa cum ai vazut, sunt pareri pro si contra, asa k nu trebuie sa se supere nimeni.
Uite ce am gasit eu despre cerclaj, poate te ajuta.
Un cerclaj se practica in timpul evolutiei unei sarcini ( dupa 14 sapt.) cand se depisteaza o incompetenta cervico-istmica, adica un canal cervical intredeschis ,care poate favoriza o ruptura de membrane amniotice cu pierderea unei sarcini pana in 28 sapt. ( avort tardiv) sau nastere prematura ( de la 28 la 36 sapt.) . Cerclajul se efectueaza cu anestezie totala si o relaxare prealabila uterina( amestec litic) , si consta in suturarea colului uterin cu fir de nylon( sau o panglica speciala) care se extrage inainte de nastere ( 38-39 sapt.). Se poate efectua cerclaj "la rece"-- adica profilactic, cand gravida nu are contractii dar la un consult local se constata un canal cervical intredeschis, inclusiv si orif. intern-acest tip de cerclaj ,de obicei, este fara riscuri. Din pacate , nu acelasi lucru se poate afirma si despre un cerclaj "la cald"--cand exista deja contractii uterine dureroase,o secretie muco-sangvinolenta si la un consult local se constata un col mult scurtat , cu inceput de dilatatie ( 2-3cm.)si o punga amniotica care bombeaza in vagin.Foarte rar se poate salva o sarcina in asemenea conditii.
sau http://www.desprecopii.com/info.asp?id=936
http://www.copilultau.ro/intreaba.php?act=vez&intr=1102&PHPSESSID=bb8d7477e6cc79feeff4b9931fe00035#1102
multa sanatate!
Madalina 37+,
poze,
andicu spune:
Fetelor, am intrat sa va salut si sa va .
Am si eu o prietena care a nascut la Medgidia cu dna dr Belcin. Ei au fost multumiti, dar din pacate, ea si bebe s-au intors cu Stafilococ auriu luat din spital. S-au chinuit tare mult cu aia mica, cu infectii la ochi si tot felul de probleme, dar acum e bine; cea mica are 3 luni 1/2. Acum nu stiu ce sa zic, ea spune ca toate analizele erau bune si ca l-a luat din spital...problema e ca daca vrei sa nasti acolo , trebuie sa mergi la un medic care este acolo, si nu prea am auzit de ei. Iar la eco, am inteles ca ei colaboreaza cu dr Dascalu, si pt nimic in lume nu m-as mai duce la femeia aia sa-mi spuna prostii! ca m-am convins de vreo 3 ori de asta!
Succes la si la ! va astept la Odisee ! v-am pastrat locuri acolo, sa stiti!
Andreea 7+
Punctuletzul meu
Pozele mele
Ajutati-l pe Andrei!
cornelianeli spune:
buna fetelor
eu sunt ziua 2 si ma simt tare rau ,ieri dupa amiaza am avut niste dureri cumplite,iar azi abia stau pe scaun
nici racita nu sunt....si mi-a venit si la 26 zile...m-am dereglat d e tot...
m-am bucurat mai devreme,a mai reusit o fata de la fiv zisaCami o veste tare buna asa la inceput de saptamana
teano si eu zic ca e mai bine sa stai numai in pat,mult succes
gravidutelor andreea si mada pe burtici
si pentru restul fetelor
"Un singur lucru face visele imposibile: frica de esec." (P.Coelho)
my ticker
POZE
ioana_p76 spune:
Buna, fetelor!
Nu puteam sa las sa treaca ziua de azi fara sa va salut, mai ales ca mi-a fost dor de voi in week-end!
Am urmarit toate postarile voastre si m-am ingrozit cand am citit ce se intampla prin spitalul nostru si totul din cauza unor asistente fara inima. Nu pot intelege cum se pot purta asa mai ales ca e vorba de niste copilasi nou- nascuti!!
Ce bine ar fi daca tot personalul din spital ar fi ca Mamacita!
Eu nu am nici o noutate, astept..sa vina Mos Nicolae poate cu vestea cea mare!!
Cornelia imi pare rau ca nu te simti bine azi! Uite un de la mine! Cand incepi tratamentul?
Cris sa dea Dumnezeu ca durerile pe care le ai sa fie un simptom de sarcina!!
Andicu, Mada pe burticute!
Multi pupici si pentru restul fetelor!O zi buna!
Ioana
trying to get pregnant
AngeliquedeS spune:
fetelor, va pup pe toate. Nu scriu f multe pentru ca sunt dupa o zi groaznica, groaznica si NU MAI POT. cat despre faptul ca as fi insarcinata, nici nu ma gandesc, oricum este mult prea devreme. V-am intrebat de sani pentru ca m-am speriat de o noua dereglare... Nici nu ma gandesc ca as fi ramas insarcinata... E abia ziua 24, asa ca... Cat despre test de sarcina stiu ca se pozitiveaza de la pregnyl Va pup pe toate.
Pupici,
Angelique
pozele mele, povestea nuntii, luna de miere
mamacita spune:
quote:
Originally posted by madaluta
mamacita; k intotdeauna ai dreptate in tot ceea ce spui si mai ales atunci cand afirmi k nu trebuiesc bagati toti medicii in aceeasi oala...Si eu ma enervez la culme cand se generalizeaza in bransa noastra..."k profesorii nu fac,..k profesorii nu dreg...k nu sunt bine pregatiti..k sunt pedofili..homosexuali...etc", dar totodata imi dau seama k nici nu pot sa ne diferentieze nominal...
Asa e si cu medicii si mai ales cu "atentiile" pe care le primesc. Una este sa dai la sfarsit pt k esti multumit de serviciile aduse, si alta este sa dai inainte k sa iti asiguri o atentie sau un tratament privilegiat...Sunt convinsa k daca totul se termina cu bine omul da chiar si mai mult si chiar cu tot sufletul, dar cum facem diferenta intre cei care asteapta inca de la inceput"cotizatia" si ceilalti? Cel putin pentru mine si asta este o nebuloasa...."cand sa dau k sa fie bine"?
De exemplu eu auzisem k anestezistilor se da inainte...tu ai acum o alta parere...eu de unde mai stiu in cazul in care va fi nevoie pana la urma de anestezie, cum sa fac sa fie bine????
Dar ma rog, probabil voi vedea atunci ce si cum..si probabil de chestia asta se va ocupa mama sau sotul meu...asa k eu scap...
Oricum pt mine este penibil sa dau inainte...mi se pare k il jignesc pe omul respectiv si imi este teama de reactia pe care o poate avea...dar se pare k sunt un pic demodata....
voiam sa te intreb daca pentru orice eventualitate imi pot cumpara o trusa epidurala, asa sa fie acolo..si daca da, sunt unele mai bune decat altele? cum sa cer in farmacie?
madaluta,aceeasi problema si-o pun si medicii,mai ales ginecologii:cum le diferentiez pe cele care-mi "cotizeaza" de cele care ma scoala noaptea din pat,din timpul liber,ma aduc la spital pentru X ore,apoi in cel mai bun caz catadicsesc sa spuna un "multumesc"?!Ca acum,sincer vorbind,profesia profesie,dragostea pentru ea dragoste,dar sa n-ai clipa de odihna nu e prea placut,eu ii inteleg,chiar daca nu aplicam acelasi set de reguli
Oricum ai lua-o,problema este spinoasa de ambele parti si ar putea fi rezolvata prin niste salarii decente si schimbarea mentalitatilor[adica never,cred eu,in Romania];eu,cu vechime,doctorat,primariat,spor de risc etc.iau mai putin decat un muncitor calificat in constructii,cu cativa ani vechime!!!Nu este admisibil asa ceva!!!Rad dr.ceilalti[europeni si nu numai],cand vin cu elicopterul/iahtul personale la congrese si noi ne scurmam de bani pentru o masa la un fast-food,nu pentru un tratat de specialitate,ca nici nu ne putem apropia de standuri daca traim doar din salarii.Si asta numai pentru ca dupa 50 ani de mentalitate comunista,intelectualul nu are voie sa salte nasul,ca nu cara cu carca,nu face nimic spectaculos,scrie si gandeste!!!
hai ca nu ma mai pot opri!
De ce sa-ti iei trusa de epidurala?Scuza-mi intrebarea...Doar daca iti spune anestezistul,dar ma indoiesc,de obicei noi ne ocupam de tot,ce sa mai alerge graviduta cu burtica la gura prin farmacii,se mai captuseste si cu vreun virus...
Alexandru,soarele nostru
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10724;307/st/20050425/n/Alexutu%27/dt/7/k/6333/age.png
mamacita spune:
quote:
Originally posted by madaluta
mamcita:te rog mult sa imi spui daca printre medicii rezidenti de la ginecologie cunosti pe cineva care se numeste Livia si e din Basarabia.Este o veche prietena din caminul studentesc, cu care m-am regasit dupa mai multi ani , dar careia i-am pierdut nr de telefon.Astepta sa primeasca cetatenia rom si de asta depindea dc mai ramanea in C-ta sau nu.As fi vrut sa stiu dc mai este in spitalul nostru, caci stii cum e dc mai cunosti pe cineva pe acolo....Cred k la noi in spital cel mai rentabil ar fi sa cunosti asistentele si infirmierele...caci ele cam fac legea ...dar si o veche prietena iti este de folos( chiar dc o cauti doar la nevoie-mea culpa)
Da,o cunosc,dar n-am mai vazut-o de cand m-am intors din CIC si sincer,nu te supara ca-ti spun,era...cum sa-ti spun...putin importanta printre asistente,astea fiindin persoana,daca nu esti"cineva"te trateaza cu.Scuze,sper sa nu te supere sinceritatea mea brutala,ea era tipa ok,dar la noi,cine nu are post in spital e luat la 11 m!
Alexandru,soarele nostru
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10724;307/st/20050425/n/Alexutu%27/dt/7/k/6333/age.png