Mamici de noiembrie - decembrie 2006 (56)

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

almo, cate zile ai stat in spital? Ce fel de salon ai avut? Cand ti-au dat voie sa mananci? Ai avut la tine camasa de noapte (cate?) sau te-ai imbracat cu cea din spital? Hainute pentru bebe ai avut? La mine pe lista scrie sleepers, dar nu scrie cate. Si cate receiving blankets? Astea sunt scutecele de finet, nu? Sau paturele?
Tot vraiste sunt gandurile mele, dar vad ca au inceput sa-mi rasara intrebari in minte...

Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aka spune:

MIRO , multa sanatate, fericire alaturi de Dani si Karinutza.
La Multi Ani
pentru Gabriela, Mihaela, Gabriel si Mihai

Monica 34+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns almo spune:

Baboletta sigur tii gresit pe bebica la san.

Uite eu incerc sa descriu putin mai jos ce am invatat azi. Poate nu o sa fiu f explicita dar ma stradui. ok?

Deci in primul rand trebuie sa stam pozitonate corect. Spatele sprijinit de capatuil patului f drept. Apoi trebuie sa ai la tine o perna pe care sa pui sub bebe.
Gatul copilului il prinzi intre primle doua degete, degetul mare si cel aratattor. Sa zicem ca il pui la sanul stang. Cu mana dreapta iti prinzi sanul departe de sfarc undeva sub brat adica sa ai tot sanul in mana. Cu mana dreapta tii bebele asa cum am zis mai sus de gat si fundul trebuie sa fie sub cot iar spinarea sa-i fie aliniata pe mana ta de la incheietura pana la cot. picoarele pot sa atarne.
Acum, aduci copilul cu nasul in dreptul sfarcului dar sfarcul sa fie la nas ca doar asa o sa caste gura cat mai larg. Cand a casacat gura f mare impingi capul copilului spre san. Nu sanul spre copil ci capul copilui spre san. Capul, spatele si fundul copilui tre sa fie perfect aliniat pe mana ta pana la cot. Sa ai pe aceeasi linie imaginara: nasul, umarul si fundul lui bebe.

Buzele guritei sa fie departe de sfarc. Deci impingi capul copilui spre sfarc doar cand are gura deschisa f mare. Nu uitati ca copilul deschide gurita mare doar cand ii pui sfarcul la nas.

Sa apesi copilul inspre san cu incheietura palmei si cu bratul ( de la palma pana la cot) si nu cu degetele mainii.
Acum imaginativa voi cum ati inghiti daca ati avea barbia inspre piept (incercati) sau daca ati avea capul intors intr-o parte. Nu puteti nu-i asa? Si incercati sa vedeti cum inghiti daca aveti capul pe spate si gatul intins. Mult mai bine nu? Deci gatul tre sa fie intins si sa aveti grija sa nu impingeti capul copilui inspre san in partea de sus ci gatul inspre san.

In momentul in care apesi copilu inspre san cum am scris mai sus, si nasul se va indeparta de san asa ca bebe poate sa respire ok.

In momentul in care copilul suge te strangi cu mana dreapta de san sa vina lapte. Nu pompa. Doar strange tare cat timp bebe suge.Cand vezi ca face o pauza din sput da drumul la san.

Mai scriu cand daca imi mai amintesc ceva. Nu stiu daca am fost f explicta dar eu am f f suparata acum ca nu am priceput mai repede. Nu stiam de ce dureaza asa mult pana bebe se satura. Stateam si 1 ora jumate pana o saturam pe bebica. Plus ca adormea la san sau plangea cand incercam sa o tot fortez sa ii bag sanul in gura si nu tragea cum trebuie. Multe dintre voi probabil stiti. Mie mi se pare ca nu e deloc simplu sa ca e o adevarata strategie.






Moni38+ cu Ana Nicole

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns almo spune:

Donia
Am stat in spital de joi pana duminica. au zis ca daca vreau ma externeaza sambata ca noi eram ok dar era la alegerea mea. Am preferat sa raman pana duminica ca sa invat cum sa alaptez ca ma mi-am distrus sfarcurile si uite ca tot nu am invatat. Abia azi simt ca stiu si sunt tare happy.
Am avut semiprivat ca privat nu aveau. Am preferat privat dar a fost full la spital. Privat e mai fain ca la semi te deranjeaza atat celalat bebe cand plange cat si tipa cealalta care la mine sforaia de ex. Nu am dormit aproape deloc in spital. cred ca adunate am dormit 10 ore. Poate mai putin.
Diferenta intre privat si semi e f mica. 45$ pe noapte. Semi e 205$ iar private 250$. eu am acolperit de la servici semi.

Am putut sa mananc dupa ce am avut primul vant dar o macare usoara. Supa si ceai. am macat dimineata la 6 ca stiam ca tre sa mananc ultima data cu 6 ore inainte de operatie. Inainte cu 6 ore nu ai voie nici macra apa sa bei. Eu am avut primul vant la 5 ore dupa operatie. Asta dpinde de la pers la pers.

Am avut pijama de acasa dar nu am folost-o. Am folosit de la ei. Nu ai nevoie sa-ti duci.
Si pt bebe am folosti hainele lor ca e mai usor. Ei il invelsesc in paturica si il manevrezi mai bine cu paturica mai ales la inceput.
Aici te invata sa alaptezi copilul doar in scutec. Dezbracat la pielea goala asa ca e mai dificil cand ai tot felul de hainute.

Paturele mi-am luat si eu tot receiving blankets dar alea de la spital sunt mai bune ca sunt mai groase. Mie imi pare rau ca nu am luat una acasa de la spital.



Moni38+ cu Ana Nicole

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanica2006 spune:

fetelor, nu mai vad eu bine sau Asiza nu a venit cu vesti de la eco?
deci Ramsan nu a nascut inca... galeria continua!
Noapte buna, mamici si burtici!!!

ROXANA 35+ DAVID MIHAI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Teutz spune:

La multi ani, Miro! Sa fii sanatoasa si sa-ti dea DD numai bucurii!
La multi ani tuturor celor care poarta numele de Mihaela sau Gabriela (Mihai sau Gabriel), gravidute, mamici, bebici!!!
Danidani si Luciaro, felicitari! Sa va traiasca bebicii si sa fie sanatosi si papaciosi!
Laura13, nastere usoara si bebe sanatos si voinic!
Galerie si pentru fetele care urmeaza sa devina cat de curand !



Teutz 33+ Alexia Iarina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Teutz spune:

Ma duc si eu la culcare. Ce sa fac? Acum am reusit si eu sa intru pe calculator, ca sotul meu a avut treaba pana acum.
Noapte buna si somn usor, burtici, mamici si bebici!

Teutz 33+ Alexia Iarina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Florentina G spune:

Saluatare burtikutze si proaspete mamici!

Dupa ce ca nu scriu eu prea des mai pierd si ditamai mesajul din vina calculatorului care s-a incins prea tare si s-a inchis brusc!

O sa fac un rezumat din amintiri....

In primul rand felicitari proaspetelor mamici, sa se bucure de bebelusi cuminti si mancaciosi si mult curaj celor care urmeaza sa nasca!

Am mers si eu zilele trecute la controlul lunar, bebe are in jur de 2000-2100g, 43 de cm si este gata sa vina pe lume pe cale naturala.. .speram!

Ce vroiam sa va intreb este daca voi ati facut analiza pentru streptococul B si unde ati mers pentru recoltare. Se face la orice clinica sau trebuie mers undeva anume? Sarcina trecuta mie mi-a iesit pozitiv rezultatul si a trebuit sa mi se administreze intravenos antibiotic in momentul nasterii, altfel riscam sa se transmita microbul la bebelus. Ce m-a intrigat pe mine a fost ca medicul nu m-a informat ca trebuie facuta analiza si am citit ulterior ca streptococul B este destul de des intalnit si ca nu este o problema pentru copil atata timp cat se stie de prezenta lui si se administreaza antibioticul.

Cristina, m-am distrat tare cand am citit cate eforturi faci sa grabesti venirea pe lume a Yasminei , exact in situatia ta m-am aflat si eu si pot spune ca nu m-as mai risca inca o data! Mai exact, cu cinci zile inainte de DPN nu mai aveam rabdare nic eu nici sotzul si ne-am gandit noi sa grabim un pic lucrurile. Mersul pe jos nu a ajutat, nici urcatul scarilor, nici smotrul prin casa.. asa ca am apelat la ultima metoda... cea mai placuta zicem noi! Imediat dupa au inceput contractiile fix la cinci minute. Am mers imediat la spital numai ca nu a fost cum am vrut noi... Maya a venit pe lume tot cand a vrut ea.... dupa 32 de ore de travaliu! Aveam contractii dar nu ma dilatam deloc . Acum incerc sa imi tin nerabdarea in frau... ma entuziasmez cand vad ca s-a mai nascut un bebelus insa mie mi se pare ca mai este mult pana o sa-l tin si eu pe al meu in brate! Suntem cam ultimii pe lista!

Va pup mult pe toate!

Tina 33+ cu si Maya
Pozele noastre
Maya dupa 1 an

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns biabaus spune:

n-am reusit sa citesc ultimele pagini scrise de voi, dar mi-a placut ff mult ce zicea bunicul Laurei13 :" Sa cumparam de un leu rabdare!" F dragutz

in legatura cu moase, "ursitoare " si alte d-astea, sa ma ierte Dzeu, io nu cred in babisme din astea; iar asta cu iesitul din casa: exista niste explicatii logice :biserica zice ca tre sa te duci sa-ti citeasca preotul "molifta" la 40 de zile ca pana atunci esti pacatoasa, n-ai voie sa intri in biserica, in fine, ideea e ca la sate pe vremuri protejau astfel mama care cat e lauza tre sa se cam menajeze, sa aiba grija de ea si de bb si sa stea p-acasa; preotul care a venit sa ne faca noua festanie cand ne-am mutat mi-a zis sa-l chem dupa ce oi naste sa ne citeasca nu stiu ce

nu cred ca e mai eficienta treaba cu sapunul decat o rugaciune spusa din inima;

iar chestiile cu turnatul apei... si alte d-astea , vorba lui p_onu - no comment

Alexandra25 eu am fost ieri la ultimul modul de pregatire pt nastere :semne care anunta nasterea; si eliminarea dopului gelatinos nu e obligatoriu sa fie observata; e logic prima etapa, dar moasa care ne tinea noua cursul (si a vazut si citit multe femeia) a zis ca n-a auzit prea multe cazuri in care sa observe clar dopul, se elimina parti din el
A doua etapa logica e ruperea membranelor (apei) care si ea poate sa fie abundenta, sau doar o fisura in saculetul membranos; oricum , aceasta forma de demarare a travaliului implica automat sa mergi la spital, pt ca nemaifiind etans saculetul, riscul de infectii (din vagin) e mai mare

si a treia etapa e sa-nceapa contractiile, care pot incepe usor, la intervale mari, sau direct din 5 in 5 min, sau chiar 3 in 3 min; daca pornaesc la intervale mari de timp poti sa te relaxezi, sa faci un dus (apa relaxeaza organismul; nu apa fierbinte, caldutza , ea zicea 37 grade, deci cam la temperatura corpului) si abia cand contractiile devin dese, la 15 min... sa pleci spre spital (acum, evident, depinde si de distanta pana la spital )

pot sa-ti porneasca contractiile si sa nu se rupa apa (s-o rupa ei la spital) sau poate sa ti se rupa apa si sa fie nevoie sa-ti declanseze ei contractiile cu o injectie cu calciu

si n-am reusit sa vad pozele cu cosuletul, nu stiu exact de ce, imi zice de nustiu ce eroare

madaluta dragutz extrasul cu traditiile, idilic; si multumim ca ne-ai impartasit si noua pentru sfaturile dandusei, chiar folositoare

dandusa ce dragutza e fetita ta, sa-ti traiasca printesa.

simo29 iti tinem pumnii stransi pt vineri; nici noi n-am luat inca patut si nici cadita, doar carucior; si luni trebuie sa ne prezentam la spital (nu stiu exact daca ma interneaza atunci sau nu) ; de preot am scris si mai devreme, o sa-l chem acasa, asa m-a sfatuit, sa-l sun cand nasc si vine...

bamboletta am auzit ca uterul isi revine la forma initiala cam in 13 zile, ai rabdare, o sa-ti revii, nu-ti face probleme. si La multi ani pt Antonia Gabriela

marcelac iti tinem pumnii si ne pt bb-le tau

mio75 eu teoretic stiam ca pe 10 fac 40 sapt, acum mi-a zis insa ca abia pe 13 sunt 40...(n-am trecut insa de 40)

RAMSAN LAURA13

Bianca 39+ si
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

almo, multumesc pentru raspunsuri! Foarte utile.
Vai, m-au apucat emotiile cand am citit despre alaptat. E o experienta atat de frumoasa daca totul merge bine!
Tu ti-ai cumparat perna speciala de alaptat?
Ai vreo crema pentru mameloane? Eu nu mai stiu pe unde am vazut
Lansinoh, e echivalentul Garmastanului pe care l-am folosit in Ro, oricum o sa-mi aduca si soacra 2 tuburi.

asiza, esti bine? Sper sa apari maine la prima ora sa ne dai vesti bune.

Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)

Mergi la inceput