Am dreptul sa prelungesc cic-ul?

Am dreptul sa prelungesc cic-ul? | Autor: deeaa77

Link direct la acest mesaj

Problema mea e urmatoarea- in momentul in care mi-am facut dosarul pt cic angajatorul mi-a solicitat sa fac o cerere in care sa precizez cat vreau sa stau in concediu pt ingrijirea copilului. Eu am solicitat de la 9 mai 2006 pana la 15 ianuarie 2007...cu gandul ca ma intorc la serviciu. Acum din motive obiective nu imi doresc sa ma mai intorc la data precizata.....ce pot face in acest caz? Poate angajatorul sa imi refuze prelungirea cic?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

nu

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns deeaa77 spune:

concis raspuns..dar totusi...in ce baza?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ligia13 spune:

pai hartia aia nu are nici o valoare legala. Tu ai dreptul la CIC pana la 2 ani PUNCT.
Poate eventual angajatorul sa se oftice si dupa doi ani sa nu te mai reprimeasca, DAR acum nu are ce-ti face. Practic dosarul e la primarie, firma nu are nici o legatura!

Eu si Raducu (22.04.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

quote:
Originally posted by deeaa77

concis raspuns..dar totusi...in ce baza?

Raspunsul lui Marius era la intrebarea din finalul mesajului nu la cea din titlu.

Andreea mamica lui Filip Stefan
bb2

Mergi la inceput

Raspunsul lui Marius era la intrebarea din finalul mesajului nu la cea din titlu.

Andreea mamica lui Filip Stefan
bb2

[/quote]

am inteles asta dar oare nu e posibil ca din cauza faptului ca eu am solicitat cic doar pana in ianuarie, angajatorul sa ma oblige sa ma intorc la serviciu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Dreptul la CIC este conferit de lege nu de angajator. Este un drept privat si nu are nici cea mai micuta legatura cu angajatorul. In perioada CIC contractul de munca este inactiv fiind de drept suspendat. Orice relatie de munca este implicit exclusa. Baza legala poate fi consultata pe pagina legislativa.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

quote:
Initial creeata de deeaa77

Problema mea e urmatoarea- in momentul in care mi-am facut dosarul pt cic angajatorul mi-a solicitat sa fac o cerere in care sa precizez cat vreau sa stau in concediu pt ingrijirea copilului.

A fost ilegal din partea angajatorului sa-ti solicite acea cerere. Nu are nici o valoare legala.

Mergi la inceput

stiu ca nu are nici o valoare acea cerere...ei m-au pus sa fac acea cerere pt ca daca vroiam sa stau 2 ani ar fi angajat pe altcineva in locul meu, cu contract de munca pe perioada determinata. Acum chiar mi-e teama ca imi vor face probleme...

Mergi la inceput