Mamici de martie-aprilie 2007 (9)
Raspunsuri - Pagina 23
Gandacel spune:
Vad ca unele dintre voi sunteti ingrijorate de colul scurt. Eu am dus sarcina trecuta pana la 40s+1z, cu colul de 2,7 cm! De la inceput a fost 2,8-2,9. Deci nu va ingrijorati, totul este sa fie inchis si sa nu se scurteze tot mai mult, ca atunci inseamna ca ceva nu-i in regula. Daca e doar scurt, poate e ca la mine, adica asa sa fie fiziologic. Si acum e la fel la mine, numai ca de data asta doctora nu mi-a mai recomadat cerclaj (ce am refuzat data trecuta) ci a zis ca e ok, ca inseamna ca asa e colul meu si il urmarim, sa nu apara probleme pe parcurs.
elyanne, eu vreau sa merg la serviciu cateva luni si o problema ar fi ca nu gasesc bona care sa vrea sa aiba grija de copil de un an, iar cele pe care le gasesc sunt jale! Iar dilema mea cea mai mare ar fi fost (dar vad ca nu e cazul tau): stiu ca am dreptul la CIC in continuare, fara sa mai fie nevoie sa dau pe la serviciu, daca nasc urmatorul copil in cadrul perioadei primului CIC. Insa ce ma fac eu daca stau atat timp acasa? Cand ma intorc, dupa ce le dau vestea bomba (ca inca nu le-am dat-o!) oare nu mai dau afara imediat dupa reinceperea lucrului? N-ar fi totusi recomandabil sa ma duc sa muncesc macar 3 luni? Sa vada ca imi pasa? Ca sa nu mai vorbesc ca m-ar avantaja lunile astea de salariu, plus plata pre-post-natal! Cam astea ar fi dilemele mele. Daca ma gandesc mai bine, poate si fetele care nu sunt intr-o situatie similara au o parere care m-ar ajuta sa-mi limpezesc creierul. Ca in curand trebuie sa ma duc sa anunt si nu stiu ce sa cer! Sa ma duc o vreme, ori sa ma pasuiasca inca un an jumate? 

Gandacel
17+ si Bogdanel (14.11.2005)
magdutah spune:
Buna
,
ma bucur sa citesc ca toate sunteti bine si BB-ei sanatosi in burtici!
Eu tot asa, seara ma asez in pat si nu zic nimic, de abia suflu ... poate-poate am sa simt si eu o miscare in burtica mea... Dar nimic
si
-ul era convins ca WK.ul care tocmai a trecut am sa il simt ... sa speram ca se intampla minunea macar sambata asta!
Mai este cineva care a simtit asa tarziu ... sau care tot nu simte
?
Pupici, Magda
20+3
http://mfoca.myphotoalbum.com/albums.php
Aurasa spune:
Gandacel eu sunt inca in CIC.
Geanina la Catalin mi-a scris asa ceva "repletie incompleta" adica vezica nu se golise in intregime, larepletie completa este goala-goala.
Felicitari gravidutelor care au aflat ce este samburelul din burtica. In fond, sunt ai nostri si ii iubim fie ca-s fetite, fie ca-s baietei, sanatosi sa fie.
Pe mine ma doare spatele de turbez, in partea de jos. Iau eu No-spa si Scopantil, trece pe moment, dar...asta este. Mai ma alearga si Catalin cu mingea si prin parculet (in ultimele zile nici nu l-am mai dat jos din carucior ca nu ma simteam in stare sa stau dupa el). In rest suntem bine. BBle din burtica este mai lenevos, uneori joaca fotbal si el cu vezica mea (la echo era cu capsorul in sus)si ma trimite urgent la baie, alteori este puturoshel si ma ingrijorez. Este micut inca, mai tarziu o sa fie adevaratul show.
Ma duc sa ii fac lui Catalin piureutz de cartofi cu piept de pui ca acusic se trezeste si incepe sa strige :"Mama papa" de parca ar fi nemancat de secole (Doamne ce ma bucur ca manaca si nu e mofturos)
Pupici si mai intru cand am timp
Aurasa 
DPN 21.03.2007 si
Catalin (3.06.2005)
Gandacel spune:
Aurasa, tu ce ma sfatuiesti sa fac? Si zici ca piticul mic spune "mama papa"? Al meu e inca la faza la care doar striga. :-)
Gandacel
17+ si Bogdanel (14.11.2005)
cria_bv spune:
Buna burtici,
Eu am intrat sa va felicit pe toate care tocmai ati aflat ce aveti in burtici. Se pare ca anul viitor e anul baieteilor.
Va
pe toate.
Cria
16+
http://tickers.baby-gaga.com/p/dev117pr_.png
elyanne spune:
Gandacel... legat de col... La mine acum vreo doua luni era de 3,4 iar acum 2,9 ... deci s-a scurtat din cauza contraciilor care le-am avut la un mom. dat. De-asta e un pic cu probleme... dar ramane de vazut cum stau lucrurile data viitoare.
Despre servicu' ... parerea mea...
1. il zapacesti pe bb cu bona pt. doar 3 luni... pana se adapteaza trec alea 3 luni... si nu mai pricepe nimic.
2. e posibil la serviciu mai rau sa ii incurci (nu ca n-ai fi de folos... nu ma intelege gresit) cu cele 3 luni cat te intorci... ca pp ca e cineva angajat care iti tine locul... asa te intorci 3 luni, pana te obisnuiesti, pe urma cea care iti tine locul, va ramane incontinuare... ca doar stiu ca tu pleci iar... Mai bine pune o intrebare cum ar fi mai bine pentru ei. Si dupa aia te hotarasti.
Despre pre / postnatal... poti ramane in CIC pana nasti (daca nu face bb1 pana atunci 2 ani) si dupa ce nasti renunti la CIC pt. bb1, intri in alea 54 de concediu postnatal obligatorii, apoi renunti si intri in CIC pt. bb2.
Asta in cazul in care 85% din venitul tau este mai mic decat cei 800 care ii primesti in timpul CIC-ului.
Daca 85% din venit inseamna mai mult de 800 ron, atunci ia toate zilele de pre/postnatal... adica 126.
Sper ca te-am lamurit cat de cat.
Eliana (21 sapt.) si
Elena (23 octombrie 2004)www.desprecopii.com/info.asp?id=767" target="_blank">S-a mai nascut o stea
alesandra spune:
Salutari la toate burticile...
Sunt si eu o mamica (in devenire) cu un baietel in burtica, UM 13/07/2006, DPN 21/04/2007.
Noi ne-am ingrasat pana acum 4-5 kg, n-am avut greturi, avem pofta de mancare, facem gimnastica (yoga) prenatala si locuim in Italia. Va citim de la inceput insa ne-am hotarat doar azi sa va scriem. Dorim multa sanatate tuturor burticilor.
roxygeo spune:
Buna ziua la gagici!
Am fost foarte trista ca nu a mers forumul ieri
, noi am fost la dr, care a zis ca e totul in regula, ca a venit momentul sa trecem la vitamine (Elevit parca a zis), si evident ca n-am scapat de intepat
mi-a dat trimitere la Institutul de Hematologie pentru probl. cu RH negativ si a ramas sa ne vedem sapatamina viitoare. L-am intrebat si de palpitatii, a zis ca si el mai are din cind in cind
Acum astept cu viu interes controlul si eco, ca de abia astept sa-l mai vad pe bb si poate aflu si eu ce e...
Apropo de Kg, eu m-am ingrasat 1 1/2 Kg in ultimele 10 zile si am inceput sa ma vait
, burticu a inceput sa capete forma si sa devina vizibil 
Io am inceput sa simt niste bolboroseli prin burtic, neintimplate pina acum, credeti ca e bb????
Va pupic 

Roxygeo
17+
Aurasa spune:
Gandacel eu zic prezcum Eliana, ca in 3 luni il zapacesti pe bb cu bona si nici la serviciu nu poti face prea multe. Eu o sa anunt prin decembrie (este cineva acum in locul meu, dar sa se stie ca e post de conducere si e mai bine asa). Daaa,Catalin vorbeste binisor, adica ne intelegem, micul tau bebelas (Uffffffff, scuze, acum am vazut: La Multi Ani fericiti si sanatosi) o sa inceapa curand sa vorbeasca asa incat sa te intelegi cu el. Vorbeste mult in casa, chiar daca ai impresia ca vb cu peretii, el inregistreaza. Spune: acum fac patul, scuturam perna, tocam zarzavatul la ciorba, in functie de ce actiune faci in momentul respectiv. Ai sa vezi, te uimeste la un moment dat. Un exemplu: incepuse ploaia si eram afara, zic : hai mami ca a inceput sa ploua, sa mergem repede in casa. El era incarut se juca cu un piticutz, nici nu a reactionat, in lift in schimb: "Tata ploa", raman interzisa. Ajungem sus, fix la tati: tata ploa-ploa. Deci inregistrase. Ei inregistraza si ne copiaza ceva de speriat.
Aurasa 
DPN 21.03.2007 si
Catalin (3.06.2005)
tzuna spune:
|Buna fetelor! Vad ca sunteti destul de bine si ma bucur.
Eu sunt binisor, doar putin cam obosita. Dimineata parca sunt copil mic , nu-mi vine sa ma trezesc sa merg la lucru desi imi place f mult ceea ce lucrez.
Ieri am semnat in sfatsit actele pentru apartament. Va fi liber incepand cu ziua de miercuri sau joi cand se inscrie ipoteca si vanzatorii isi primesc si banii de la banca. Mai avem de umblat dupa cateva hartii dar m-am mai linistit. Va fi greu si cu mutatul dar sper sa fac fata. Teoretic vine tata socru sa ne ajute.
Acum sunt la serviciu si am o clasa I la cursuri si sunt cumintei asa ca am timp sa va scriu si voua cat isi fac ei treaba.
va pup si va imbratisez. Burta mea creste pe zi ce trece. Uneori mi se pare cam mare. Daca acum e asa cum va fi in luna a 8-a, a 9-a ?
23+