Mamici de ianuarie - februarie 2007 (31)

Raspunsuri - Pagina 26

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mediterana spune:

Aiska incearca o crema antiinflamatoare sau antireumatismala. eu ma mai dau cand ma dor articulatiile si mai calmeaza, eu stau la mare si e mare umiditatea-asa ca durerile sunt accentuate.
Am mai intrebat in alt capitol, cum te descurci cu doi copii nazdravani? ai pe cineva care te ajuta? Oricum eu iau in calcul mare nasterea normala, numai daca este absolut necesar voi face cezariana. dar mie nu imi place sa fac nici macar o injectie daramite anestezie, plus bisturiu, taiere, coasere etc...Jale!
Amaya multumesc de sfat. mi se pare ca noi doua suntem singurele fumatoare si consumatoare de Pepsi, Coca Cola, feta si alte lucruri interzise...asa ca am o mare afectiune pentru tine! va rog nu aruncati cu pietre!!!Ma simt bine daca mananc ceea ce imi place, si nu suport sa imi interzic micile placeri fara a exagera totusi.
Daconst, stau in Italia, dar pana acum n-am avut vreme sa ma duc la cursuri de gravide, intrebam si eu, ca nu eram foarte convinsa daca merita. dar mai mult ca sigur rau nu fac.
Referitor la hainute de bebe. Eu am cumparat cateva fiindca nu m-am putut abtine, dar greul l-a facut soacra mea, cumnata si nepoatele si mama sa nu uit. adica toata familia croseteaza, brodeaza, impleteste tot felul de minunatii. deja de cand aveam trei luni s-au pus pe treaba, asa ca fetita mea...sau baietelul ca nu mai sunt nici eu convinsa va avea haine de marca----familia!
Referitor la nume de baietei era simplu. dar de fetita inca nu m-am hotarat: Sofia, Cristiana...nu stiu...
Liuda dar esti pe baricade, oricum adrenalina s-a descarcat cu nenorocita de la mobila.
Aelita, te rog mult, nu mai da vesti proaste! a disparut si Catalina...
A disparut si Mariana 1976 si Maria Irina parca din Spania.
Oricum pentru maine, La multi ani toate Mihaelelorsi Gabrielelor si distractie placuta!

mediterana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana_1976 spune:

Roandre sa ai grija si sa fi cumintica desi cu o fetita mica in jur nu e usor.Poate cineva te-ar putea ajuta cu treburile casei?

Aelita se vede treaba cu socoteala de acasa care la mine nu s-a potrivit deloc.Uite luasem 9,2kg in sarcina trecuta si dupa cezariana imi venea sa pling de ciuda ca pierdusem din 9 doar 3kg desi DOAR copilul a cintarit 3,200g.M-am pus pe 3 cintare diferite si toate aratau acelasi lucru! La sarcinile in care nascusem normal pierdusem 6-7 kg imediat dupa nastere.Cred ca depinde de la caz la caz.Oricum in 3 zile am mai pierdut un kg in spital.

Kateryna vin si eu sa-ti laud hainutele pentru bebe si...restul accesoriilor!

Maria72 la noi nu s-a schimbat deocamdata nimic,dar din luna a opta cred ca nu vom mai incerca nimic impreuna cu sotul ca aveam colul cam moale la 35 de saptamini la sarcinile trecute.Daca nu ai contraindicatii de la medic nu ar fi nici un motiv de abstinenta.

Oanabucur fulgii de cereale au continut mare de carbohidrati si cred ca asta ingrasa.Si eu am auzit ca progesteronul administrat in cantitati mari in sarcina da pilozitate dar cred ca utrogestanul este bine dozat.

Aiska dureri sciatice am avut si eu la toate sarcinile dar mai spre sfirsit desi am innotat mereu asa cum mi-a recomandat fizioterapeutul. Masajul ajuta o perioada scurta si unele vitaminiB insa nici in Suedia nu mi-au prescris medicamente.Si da, frigul e un factor favorizant.Se spune ca sauna voastra, compresele si dusurile calde ajuta temporar.Am mai incercat eu si intinderi dar toate au avut efect numai un timp limitat.

Messa e foarte bine ca s-a pozitionat corect bebe.Daca ai stii cit ma rugam la sarcina trecuta sa se intoarca al meu ca sa nasc vaginal insa...nu a fost sa fie si nici macar prin manevra manuala nu au reusit sa-l intoarca la spital.
Asadar bucurati-va ca s-a asezat cum trebuie ca tare am mai avut arsuri cind imi apasa cu capusorul pe stomac.

Mariana 23+
mama de Monica, Matei si Markus

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana_1976 spune:

Mediterana uite ca apar si eu la datorie!
Eu am observat ca e bine sa mergem la cursuri prenatale, mai ales ca de acum aproape 9 ani cind eram gravi cu primul copil niste lucruri se schimbasera, in special la ingrijirea/alimentatia sugarului, la conditiile de spitalizare si la metodele pentru ameliorarea durerilor de nastere.

Asa e, pe unde-or umbla fetele noastre gravidute din strainatate?

Mariana 23+
mama de Monica, Matei si Markus

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mediterana spune:

Mariana 1976 bine te-am regasit. am mare incredere in cele care deja sunt mame. nu prea ma vait, ma gandesc ca multe dureri pe ici pe colo sunt firesti, dar parca atunci cand citesc de la mamele cu experienta ma simt tare curajoasa!

mediterana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihacarm2002 spune:

aelita, multumesc mult pt informatiile legate de kg de care voi scapa dupa nastere. Ma apucasem sa caut pe net, dar m-am plictisit repede.
Shine, (cu intarziere) La multi ani, sarcina usoara in continuare, bebe sanatos!!!

nadiutapm, asa grijuliu e si sotul. Cum ma vede ca mi-e putin rau, repede vrea sa sun dr. Ca omul nu o avea altceva de facut decat sa dea consultatii la telefon. Acum are o noua fixatie: ma pune sa va intreb pe voi. De cand m-a ajutat megbeng cu sumarul ecografic, una doua, intreaba pe forum! Dar si reversul: cand ma vede distrata, ca ii raspund in 2 peri, repede ca il neglijez, ca numai cu voi rad si plang etc, etc, etc.

adela2006, legat de sex, al meu nu are nicio retinere! Daca ar fi dupa el, non-stop. Cand pic de somn si ii spun noapte buna, vine si el cu propuneri (de, incercarea, moarte n-are!)
alinuk, foarte frumoase cuvintele de incurajare pt mamicile de nov-dec. Am citit si povestioara!
Kateryna, iti sta tare bine in rosu!!! Iar lucrusoarele pt bebe sunt super!

Eu am o alta problema: am impresia ca m-am cam iritat la posterior (as sta goala de la mijloc in jos daca nu ar fi frig) Si nu inteleg de ce pt ca ma spal de 2-3 ori pe zi. E drept ca merg mai des pt pp, dar chiar mereu, mi-e lene! Sa ma dau cu niste pudra?
Azi am avut o pofta de cozonac si am mancat unul singura! Of, kg, kg, kg!

Mihaela 26+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_bucur spune:

Mihacarm daca iritatia ta nu are alta sursa eu iti sugerez sa iti iei de la farmacie unguent (nu crema) de galbenele si sa incerci sa eviti sa te mai speli de 2-3 ori pe zi...poate fi si o alergie de la sapun sau gel de dus.
Eu nu ma spal in fiecare zi insa folosesc macar o data pe zi servetele umede Pampers ptr bebei.
Nu-mi pare ca pudra te-ar putea ajuta daca deja esti iritata...dar unguentul de galbenele eu l-am folosit in diverse situatii, mai ales dupa epilatul inghinal cu ceara si a functionat mai bine ca orice...in plus pretul e unul absolut neglijabil daca-mi amintesc bine.

Haine bebe

Burtica

Eu si Noi

28+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marybell spune:

buna fetelor,
revin si eu pe forum cu o mica intrebare catre voi...
am fost la medicul de familie sa imi dea prenatalul ptr
servici si mi-a spus sa revin dupa data de 10 noiembrie
(atunci intru in saptamana 32) si mi-a mai spus ca atunci o sa imi faca si un vaccin DT. Am citit pe net si am vazut ca in prospectul vaccinului scrie ca nu se recomanda in timpul sarcinii, si ma intreb de ce vrea sa mi-l faca? din moment ce nu cred ca voi fi expusa la vreun risc in ceea ce priveste "tetanusul"
si iata intrebarea....
voua v-au recomandat medicii de familie acest vaccin? l-ati facut sau urmeaza sa il faceti?
va rog ajutati-ma sa iau o decizie, in momentul acesta ma gandesc sa refuz sa il fac, dar astept parerile voastre
va pup pe toate si sa stiti ca eu chiar daca nu va scriu prea des sa stiti ca mereu va citesc mesajele

Mary 31+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihacarm2002 spune:

Mai, oana_bucur, sa stii ca ai dreptate! Sigur e de la sapun, pt ca doar ce l-am schimbat si este din acela scump, cumparat la kg (mi l-a facut cineva cadou acum 1 an, dar il pastram pt miros in sifonier). Cu unguent/alifie (oare e acelasi lucru?) de galbenele m-am dat ieri la insitentele sotului, dar nu stiam daca sa o mai folosesc.

Mihaela 26+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adela2006 spune:

mihacarm dar ce fel de sapun folosesti ca poate fi si din cauza asta incearca sapun intim cu ph neutru de la nivea , avon , cleo cel putin pe mine ma iritau sapunurile normale ; nu stiu cat de buna e pudra care usuca

mi se pare mie sau cele care nasc normal pierd mai multe kg decat cele cu cezariana ? sau depinde de cat ai luat in timpul sarcinii ?

pusi alexia maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabriela_s spune:

seara fetelor!

ma tot uit la poze cu hainute si carucioare...
a mai luat cineva tanc de carucior ca www.babycomfort.ro/index.php?cmd=show_product&id=524" target="_blank">asta???
Stiu ca in poza nu pare asa mastodont,dar are niste roti cat masina de tuns iarbaUna peste alta mie imi place,e cam greu de manevrat prin lift sau si mai si :urcat,coborat scarile cu el...Om trai si om vedea.
Eu scoicuta pt masina nu am luat inca,le iau luna viitoare si asta si masuta de infasat ca nu am.

Uitati si www.e-bebek.com/imgProds/ST18552BR.JPG" target="_blank">patutul,tot poza de pe site-ul furnizorului ca l-am strans pana sa apuc sa fac poze.Pe langa ce se vede in poza mai are si vibratii ,lampita de veghe si muzicute...Mofturi!

www.dropshots.com/gabriela_s28" target="_blank"> filmulete cu bebe in burtica

31+

Mergi la inceput