Cirese de Mai-Iunie 2006 (21)
Raspunsuri - Pagina 30
iulyp spune:
quote:
Originally posted by vivighe
Virgi...dintzisorii trebuie curatzatzi.Potzi sa o faci tu dupa fiecare masa cu o compresa(ii stergi bine si pe o parte si pe cealalta),sau exista tot felul de ustensile,vezi una chiar aici.Are si pasta de dinti care zic ei ca safe pt bebici chiar daca o inghit.
Mai sunt tot felul de jucarele care au niste perishori...bebe se joaca cu ele(a se citi le baga in gura) si perisorii aia ii curatza dintzii.
La carte scrie ca la dentist te prezintzi cu copilul de cum i-a dat primul dinte ca sa-l vada nenea/tanti doctor si sa-ti dea indicatziile despre ingrijirea lui.
Sau sunt chiar periutze de dintzi www.oralb.com/us/products/kids/stages/" target="_blank">aici.Pana la 7 ani copilul trebuie spalat de parintzi,dar sigur,trebuie sa o lasi si pe ea sa se "spele" ca sa se obishnuiasca cu acest obicei.
-lichide fara zahar(ceai),fara zahar in mancare,pe suzete,etc
-cat mai putzine "schimburi" de saliva cu copilul(nu gustam noi mancarea cu linguritza cu care ii dam copilului apoi;am pomenit chiar mamici care o mestecau putzin si apoi o dadeau bebelushului;"curatzatul" suzetei care a cazut pe jos in gura mamei sau mai grav a altor rubedenii)Am fost criticata aici pe forum,la un alt subiect pt afirmatzia asta,dar nu ma las si mai scriu odata si de cate ori o mai fi nevoie.Gura copilului se contamineaza cu streptococul mutans-pricipalul,dar nu singurul implicat in producerea cariilor, de la mama,fratzi,etc.
-cand sunt mai mari si tin biberonul singuri nu trebuie lasati sa doarma cu el in gura,ca laptele ala "balteshte" numai bine pe dintzii aia.
Cam atat momentan,ar mai fi multe de spus,dar le lasam pt cand or fi bebicii mai dintzoshiViviana si
Ingrid
POZE
Filmuletze
Bey da-mi si mie o idee cum sa procedez cu fetita mea de 2 ani pe care reusesc sa o spal pe dinti din an in paste ca urla si musca periuta(tocmai ne-am schimbat periuta, am luat una de 2-5ani de la colgate ca ailalta de 1-2 ani cica a ramas mica

iulyp spune:
quote:
Originally posted by Diana79
As avea si eu o intrebare. Pot coace cartoful si pe gratar??? Si dupa ce il coc cu ce il presez ca am incercat cu cel fiert la blender si mi-a iesit f fainos. Apoi am incercat cu furculitza si s-a innecat cu el. Asa si cum il prepar sa fie mai moale??? Ce sa pun in el?
Dianade
Nicole Evelyn (13 Iunie 2006)
incearca sa-l blenderuiesti cu lapte sau apa plata. succes sipofta buna

;"curatzatul" suzetei care a cazut pe jos in gura mamei sau mai grav a altor rubedenii)Am fost criticata aici pe forum,la un alt subiect pt afirmatzia asta,dar nu ma las si mai scriu odata si de cate ori o mai fi nevoie.Gura copilului se contamineaza cu streptococul mutans-pricipalul,dar nu singurul implicat in producerea cariilor, de la mama,fratzi,etc.
Viviana si
Ingrid
de
Nicole Evelyn (13 Iunie 2006)