Bebei de Canada in burtici de mamici

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aiska spune:

Scuzati-ma ca ma bag si eu ca musca in lapte.Vroiam doar sa va felicit pentru subiect ca si pentru mine e foarte interesant cum se procedeaza in sarcina prin alte tari.

Din Finlanda nu prea gasesc gravidute romance asa de multe cum veti gasi voi din Canada dar in orice caz, mai trag si eu un ochi pe la ce scrieti ca mi se pare ca in Romania se abordeaza sarcina foarte diferit de Finlanda.

Va doresc la toate sarcini usoare si o nastere fara probleme.

Sabina 28+
mamica lui Aleksi Joel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmençita spune:

In legatura cu bagajul de spital, ei recomanda:
-chilotei, minim 10, largi si confortabili
-servetele sanitare, Maxi Maternité, cutie de 24 sau 48
-un flacon de plastic putand sa contina apa, pentru udarea perineului dupa nastere (poate fi cumparata din orice farmacie sau chiar din spital -biroul infirmierelor, etaj 4)
-sapun, sampon, articolele de toaleta, servetele, papuci si camasa de noapte
-un pix pentru a completa formularele si un ceas
-o perna suplimentara cu fata de perna cu tot (colorata, zic ei)
-un sutien special pentru alaptat, pentru cele care vor alapta sau un sutien confortabil

Iar pentru copil:
-scaun auto, de adus in ziua plecarii
-imbracaminte pentru bebel, in functie de temperatura, ei recomanda doua compleuri
-un pieptene sau o periuta pentru bebel

Sa ai la tine banuti marunti, pentru ca ei zic ca percep o taxa de 2 dolari pe zi pentru utilizarea telefonului, plus 4 dolari o singura data la inceput.

Daca mergi sa vizitezi, poate imi dai si mie ceva detalii....
Toate cele bune!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sori1980 spune:

Ma bucur si eu ca viitoarele mamici de Canada au inceput sa iasa la apel .

Carmencita, din experienta mea multi doctori au tendinta sa isi expedieze pacientii sau sa nu te ia in serios... solutia e sa nu le permiti, trebuie sa insisti zambitoare... si ce daca se incrunta ca si cum ii iei din timpul pretios. Eu imi fac listuta de intrebari de acasa, pe parcursul lunii, si il bat la cap, chiar daca n-are chef, tot imi raspunde. Si tot asa, ii amintesc lunar ca o sa imi faca cezariana. Apropos de asta, Orion, tie cu cat timp inainte ti-a programat cezariana?

Romaria, daca tu crezi ca e mai bine pt tine sa nasti prin cezariana, insista, foloseste un motiv, canadiencele se plang in general ca nu vor pelvic floor damage, ca au family history (mama, bunica)cu probleme la nastere,bebelusi prea mari, etc.. Insista, vezi si tu. Eu l-am gasit pe Ob-ul meu inainte de sarcina, pt ca stiam ca nu pot sa nasc natural si am cautat unul mai deschis la minte, dar si dra. mea de familie mi-a spus ca acum se face cezariana si fara motiv. Succes.

Va pup,
Sori 16+4

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmençita spune:

Am scris un mesaj la sezatoarea canadiana, dar ma gandesc ca poate intereseaza si pe mamicile de aici (sau viitoarele mamici). E in legatura cu calcului sumei pentru concediul de maternitate. Raspunderea pentru acordarea concediului de maternitate revine regimului federal, incepand cu 1 ian 2006. Astfel, in Ontario raman valabile obligativitatea celor 600 de ore lucrate ca si conditie pentru acordarea concediului de m., iar in Quebec obligatia e de a avea un minim de 2000 CAD, ca venit asurabil, adica sa fi lucrat, iar venitul sa fi fost de cel putin 2000. Iar o alta conditie e sa lucrezi in momentul in care faci cererea, ac. cerere fiind facuta din motiv de reducere a veniturilor de cel putin 40% + sa fi cotizat la regimul de asigurari RQAP.Eu vad asta cam asa: tu nu mai poti lucra, din motiv de sarcina si pentru asta ei iti acorda aceasta indemnizatie. Daca intri in detalii, de fapt problema nu e chiar asa de simpla. Ca sa ai un venit cat de cat acceptabil, ca indemnizatie pt. maternitate, trebuie sa lucrezi cel putin cu 4 luni inainte de a face cererea, pentru ca indemnizatia de maternitate se calculeaza ca medie a veniturilor saptamanale. Totalul venitului se devizeaza la nr. de saptamani lucrate, cu conditia ca divizorul sa nu fie mai mic de 16. In principiu se poate , daca ai avut venitul de 2000 CAD, sa ai o indemnizatie de 38.46 cad pe saptamana, ei admit ca minimul nu poate fi mai mic de 2000 divizat la 52(saptamani cat are un an)
Inca ceva, calculul se face aplicand procentul de 70,75 sau 55%, asta in functie de regimul ales (procent mai mare=nr. mai mic de saptamani), la salariul brut.
Cam asta e, daca aveti neclaritati puteti intreba, eu am avut putin timp si m-am documentat.
Carmencita 17+ Alex, 10 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monicutz spune:

Krissy, da eu sunt. Nasha lui Victoras la raport :). Stiu cine esti si stiu ca ne-am intalnit. Mersi de urari. Poti sa-mi scrii oricand, si ma poti si suna oricand daca vrei sa povestim. eu sunt acasa dupa 6.30 seara sau in weekenduri pe mobil. Da-mi un PM sa-ti trimit numerele.

Sori, eu sunt la Monunt Sinai si trebuie sa nasc in februarie. Sunt multumita. Eu am mai fost acolo si nu pot zice ca sunt nemultumita. Am o doctora care e foarte tanara si mi se pare mai implicata decat ce am vazut pana acum. Multi zic ca e high risk din cauza ca are 36-37 de ani....dar eu am incredere in ea. In plus vorbeste cu mine...ceea ce e f rar in Canada.

Eu am mai fost o data gravida si doctorul care m-a ingrijit nu a vrut nici macar sa-mi dea a 3a eco la 32 de sapt cand am cerut. Ca cica n-am nevoie. Nu-mi zicea nimic. Doar ma vedea...si zicea don't worry....totul e in regula. Nu-mi raspundea nici la intrebari....ma rog asta a fost.
Asa ca le inteleg pe toate care se plang ca nu vorbesc doctorii. Dar sfatul meu e sa nu va lasati si sa insistati pana va raspund sau sa obtineti ce vreti chiar daca pare un moft sau o panica inutila la prima vedere. Eu n-am insistat si n-am facut bine.

Nu stiam ca se poate cere cezariana acum. Romaria, uite asta e bine de stiut, ca tot vroiai sa faci.

Va pup!
, 25+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monicutz spune:

Aiska, asa este. In Romania e o abordare total diferita. Nu stiu daca mai buna sau mai rea dar diferita.
Uite de exemplu aici se dau f rar medicamente ca Nospa si alte din astea...chiar daca acuzi ceva contractii sau ai snagerari mici. Acolo se da preventiv.

Eu am avut ceva sangerari la 14 saptamani si nu mi-au spus nici macar sa stau in pat (asta in US ca eram in concediu). Mi-au zis doar sa nu ridic si sa nu fac efort f mare si nu sex pt cateva sapt. Dar atat. Nu repaos la pat, nu nospa sau alte chesti... Mi s-a parut ciudat si am intrebat, am insistat....dar au zis ca nu s-a demonstrat ca astea ajuta.
In plus analizele sunt standard aici...destul de multe (la 12 sapt, la 16, la 19, la 27, la 36 etc). Nu trebuie sa ceri tu...ti se dau. In schimb nu poti face eco cate vrei si nu se uita nimeni la tine pana la 12 sapt. Eu aveam un pic de risk...si tot nu m-a vazut nimeni pana la 12 saptamani. Ca cica pana atunci nu garanteaza nimic doctorii, asa ca de ce sa te vada??

De asta m-am lovit eu in sistemul asta de aici. Unele chestii sunt justificabile, altele nu. Dar vroian doar sa punctez ceva diferente nu sa dau un verdicat e mai bun/mai rau :).

Te pup,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sori1980 spune:

Moni, pe mine m-a vazut OB-ul la 6 saptamani prima data si numai bine a fost pt ca imediat dupa am avut un cheag de sange in spatele placentei si risc de avort, si el mi-a salvat sarcina, prescriindu-mi concediu medical 2 saptamani si repaos la pat complet; mi-a facut deja 3 ecografii pana la 4 luni de sarcina. Eu parca zic ca depinde de medic si poti sa il schimbi, daca nu esti multumita, e f. important. Eu acum sunt bine cred ca datorita lui, acum nu mai am nici urma de hematom.

In ceea ce privesc medicamentele, intr-adevar aici nu prea se dau. Si eu m-am invatat asa, si mi-e frica sa iau ceva, in afara de vitaminele prenatale, sper nici sa nu fie nevoie. Cand am avut riscul de pierdere, mi-a prescris multa Vit. C impotriva contractiilor.

Si eu am auzit multe povesti urate despre dr. de aici de la alte cunostinte, dar parerea mea este ca mai ales in Toronto unde nu este criza de medici ca in alte parti, oricand puteti cere sa mergeti la alt specialist… nu stati la cei care va ignora, care nu va iau in serios. Cereti la medicul de familie sa va trimita la altcineva cu care va puteti intelege.

Apropos de ecografii, mi-a spus asistenta care m-a inregistrat in spital, ca acele femei care au istoric de bebelusi mari in familie, trebuie sa spuna medicului, si se fac multe ecografii mai ales la sfarsit pt a determina greutatea bebelui, sa vada daca intr-adevar poti naste normal sau nu, sau daca trebuie sa te induca, etc…

Carmen, multumim pt informatii despre concediu de maternitate, si eu trebuie sa mai citesc pe subiectul asta.

Va pup,
Sori (16sapt4zile)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monicutz spune:

Asa este Sorina, cred ca depinde de doctor.
Stiu ca am incercat la spitalul St Michael prima data cand am fost gravida. Si acolo mi-au facut prima programare la eco la 12 sapt fara sa ma vada nici un medic inainte. Apoi mi-au facut programare la medic la 4 luni. Si nu mi-a placut chestia asta asa ca am schimbat cu Mount Sinai.

Ma bucur ca ai dat de un medic implicat si ca ti-a salvat sarcina. Asta e mare lucru pt stiu ca majoritatea aici cam lasa la voia intamplarii primele 3 luni....ca cica n-au ce face in primele 3 luni. Majoritatea merg pe selectie naturala. Apoi de la 12 sapt in sus se schimba situatia.

De aia zic si eu ca si tine, ca trebuie insistat si cautat pana cand esti multumit.

Deci tie ti-a acceptat Cx de la inceput, nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sori1980 spune:

Da, Monica, mie mi-a acceptat cezariana de la inceput, de fapt eu pt asta imi facusem appointment la el, chiar inainte sa raman insarcinata, pt ca eram in cautare de OB care sa imi faca cezariana, si m-am dus la dr. asta sa il intreb daca face. M-il recomandase cineva.

Succes,
Sorina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmençita spune:

Si eu zic ca depinde f. mult de medic. Eu m-am infiintat la medic cand aveam 2 saptamani, dupa ce facusem trei teste de sarcina, si medicul mi-a spus ca nu are ce sa-mi faca, nici macar sa asculte inima copilului. M-a reprogramat, dar tot mi-a tinut o teorie despre ce sa mananc si ce nu, despre medicamente, am stat vreo 20 minute in cabinet. Iar peste vreo luna, cand am schimbat clinica (acelasi medic, dar alta locatie), asistenta m-a sunat de vreo trei ori sa-i confirm ca am programare la cealalta clinica, asta dupa ce sunasem si lasasem mesaj de confirmare. De asta eu spun ca depinde f. mult de medic. Iar ecografie, sincer, eu nici n-am vrut. Stiu ca se pot depista diverse anomalii, daca exista, dar oricum ar fi fost nu as fi renuntat la copil. In plus ecografiile, pot aveo o influenta nefasta asupra auzului fatului. De aceea nu e recomandat sa se apropie cu aparatul f. tare de capul bebeului, mai ales dupa ce sistemul auditiv este format. Eu o sa fac ecografia de la 18-20saptamani si sper sa nu fie nici o problema, insa apoi nu mai fac nici una.
Inca o intrebare, pentru mamicile din Quebec: Stiti sigur ca se poate intra in Quebec, din somaj in concediu de maternitate?
Merci pentru raspunsuri.
Carmencita 17+ Alex, 10 ani

Mergi la inceput