Prichindei martie - aprilie 2005 (114)
Raspunsuri - Pagina 10
ligia13 spune:
quote:
Originally posted by mamacita
Astazi am fost in vizita de sf.Mihai la varul sau de 9 ani,unde a mai venit si fetita finilor lor de 2 ani.S-a simtit in largul lui cu varul sarbatorit,i-a luat pe toti adultii pe rand de mana sa le faca turul casei,sa-i explice noutatile si sa-i puna la curent cu ce-a invatat in turul anterior cu alta persoana.Singura total neglijata de el a fost biata fetita,care era tare draguta,dar se pare ca la el este"de gustibus"
;nu-l prea intereseaza copiii mici
Nici pe Radu nu-l intereseaza copii mici aproape deloc.
Cand am fost la vaccin, in sala de asteptare doctoritza adusese o sacosha de jucarioare. Toti piticii se jucau cu ele. Radu lua jucariile si le dadea la parintii de pe scaune, le zambea la toti pe rand . Pe pitici insa ii ignora!
Eu
si Raducu
(22.04.2005)
Crisa-77 spune:
Danutza,nu uita ca,chiar daca bb va avea SD,el este si va fi un copil ca toti ceilalti copii.Eu una nu as fi avortat daca as fi stiut ca bb meu ar avea SD.Imi doream foarte mult un bb.Iar acum nu l-as da pt nimic in lume.Asa cum este el,cu probleme este bb meu si este cel mai cel dintre toti.(Fiecare cioara isi lauda puiul).Copiii SD sunt foarte afectuosi si putin mai inceti decat ceilalti.Nu cred ca ai de ce sa-ti faci probleme.Nu toata lumea poate sa ia locul I,nu??
Fruntea sus si gandeste pozitiv.Oricum ar fi,va fi copilul tau si-l vei iubi .Sper sa iei decizia cea mai buna pentru tine.Noi de aici ne dam cu parerea,tu faci ce simti.Si ce simti tu e cel mai bine pentru tine si familia ta.
pt voi.
Krys si Andrei-Bogdan(23.03.2005)
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=137704ec8fb38b578d82f6&skin_id=o&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet si poze
POVESTEA NOASTRA
"Sa fii vesel tuturor si nimeni sa nu vada ca si fulgii de nea sunt
lespezi de mormant."(Goethe)
niccelmic spune:
Buna ziua mamici,
La noi week-end-ul e mai greu decit restul saptamanii cind lucram pt ca bona e libera.Mi se pare citeodata ca e mai usor la servici![]()
Iubi are o energie...e neobosita.
Nino,poate iti va parea fantezista ideea mea dar eu zic ca ti-ar prinde bine citeva zile libere,departe de pui-ma refer la o mica vacanta in care sa te rupi putin de ritmul de zi cu zi.noi asa procedam.La inceput imi vine f greu sa plec de linga ea,insa cind revin dupa o zi-doua ma simt mult mai disponibila,mai calma si cu bateriile incarcate.O lasam cu bona si bunicii(doua perechi) ce fac cu rindul-insa ai temina Iubi pe toti!
Ceniamultumesc pt primire ,asa e la inceput,nu e vorba ca nu stiu ce sa scriu,dar sint asa multe de povestit,te simti coplesit.In plus lucrurile evolueaza repede aici pe DC,nici nu apuc sa citesc si fetele deja au schimbat subiectul.
Coco "anomalia" mama bruneta pana corbului,fata spicu graului se explica asa-iubi seamana f f bine cu tatal ei care e saten deschis cu ochi albastri.si pt mine a fost o surpriza (placuta) cind am vazut-o prima oara,stiam ca gena pt par negru e dominanta,mai ales ca in familie sintem numai cu par inchis.
Dariaevelin- am vazut ca dai un link catre un site cu hainute imprimate.Sper sa te distrezi-Iubi a avut asta vara un body pe care scria "Cute little princess seeks handsome prince with fully piggy bank" si un tricou " I'm good beenig bad and bad beeing good".
cenia-stiu ca am invatat-o rau cu masa cu "avioane" ,am incercar sa punem in aplicare metoda de care spui tu insa domnisoara nu parea deranjata ca sarea peste mese,insa mie mi-a fost teama sa o las asa nemincata mai mult de una-doua mese.La virsta lor conteaza zic eu.unde nu as sari si eu cu asa usurinta peste mese.....
Mamacita mare smecher samuraiul,imi place mult ca e un copil tare vesel! chiar ieri citem ca este f important si un semn ca totul e in ordine daca sint veseli- Veselia e starea lor 'fiziologica'.noi sintem incintati ca Iubi evolueaza f bine la capitolul limbaj,face deja propozitii simple-'calutzul a lovit a cap '-megem a copii-afara poua-unde e una?(luna).Mai prost stam cu somnul,vechea noastra problema.
raresionut- secretul retetei pt fetite consta in ingredientul principal adica taticu'.sint din Barlad asadar destul de aproape de tine.
niccelmic spune:
Rrox,iti multumim ca ne-ai trecut pe listutza cu prichindei.Prichindica e Nicole ai inteles f bine.Mama e Cornelia (cici).
eu nu am raspuns la intrebarea ta pt ca nu ma pricep la 'dintzi' si am vazut ca ai cerut o parere avizata>in general ma enerveaza f mult 'datul cu parerea ' in necunostinta de cauza,mai mult te deruteaza.Ma confrunt zilnic cu aceasta problema la cabinet.se pare ca toata lumea se pricepe la oftalmologie.Degeaba iti bati gura cu ei,ce spune vecina sau mai stiu e cine care e croitoreasa sau orice altceva e mai aproape de adevar.
insa stiu ca sigilarea maselutelor e recomandata de pediatrii stomatologi americani de rutina.In plus ei practica si suplimentarea cu flour de la virsta de sase luni si o recomanda in zonele in care fluorinarea apei e insuficienta-cum e si la noi in Ro.eu nu i-am dat lui Iubi,dar sint multi stomatologi care recomanda.
Voi cum procedati in lunile de iarna,le dati suplim Ca si vit D? e Eu fac asa: cure de 20 zile in care i-am dat cite o fiola pe zi de gluconolactat de ca si magneziu in apa cu lamaie-se abs mai bine in mediu acid,iar in ziua 7,14,2O cite o fola de vit d3 HIDROSOLUBILA.reteta e dintr-un tratat de pediatrie american.
danuta_t spune:
Dupa ce v-am batut la cap atata cu cautatul unei crese, hai sa va zic si cum e dupa 3 zile.
In cele 3 zile Mihai a invatat cum merg babutele, cum merg piticii, mai stie un joculet cu ploaia si cu soarele. Vineri am primit un vaporas de hartie pe care Mihai il colorase cu verde (cu mult ajutor presupun).
In fiecare zi, mi se da raportul scris (cam o pagina de caiet) cu ce-a mancat (daca bine sau rau), cat a stat afara si cu ce s-a jucat, ce activitati au avut in interior (dans, colorat, etc); ce-a mancat la pranz, de la cat la cat a dormit, de cate ori i s-a schimbat pampersul, de cate ori a fost spalat pe manute, daca a facut la olita, daca a plans sau nu, starea generala din ziua respectiva. Concluziile educatoarei dupa cele 3 zile: mananca foarte bine, adoarme singur, repede si linistit, doarme mai putin ca ceilalti copilasi (max 1,5 ore "ca ceasul"). Temperamentul lui a fost catalogat ca fiind "cuminte si finut" (prima zi), "deosebit de sensibil si delicat" (a doua zi). Am cam intrat la banuieli, asa ca i-am rugat sa-mi defineasca termenii respectivi. Asa ca vineri am primit caracterizarea "prietenos si cuminte. Foarte cuminte !!!". Cu alte cuvinte, nu bate alti copilasi, nu-i trage de par. Pe Marina o plimba cu masina (ea sta be bordul masinii si Mihai o plimba). Daca n-as fi vazut ce scrie prin alte caiete, mai c-as fi zis ca asta spun la toti parintii. Ca doar, tuturor ne place sa ni se laude copilasii.
In primele 2 zile, mi-au trimis si poze pe mail sa vad cu cata pofta mananca. Cica o sa primim si poze pe CD.
Au control medical de 2 ori pe luna, si daca se ivesc pb la vreun copilas, dr este chemat. Fiecare copil are un dosar in care sunt inregistrate concluziile de la fiecare vizita medicala.
Spre bucuria mea, fata de cresa veche, aici primesc zilnic si fructe si iaurt. Gata cu gogosile si langosii !
Meniul:
- ora 9 : paine cu sunca, pateu, pasta de branza, unt+gem, ceai
- ora 10: fructe (cam 2-3 sortimente)
- ora 12: felul 1 si felul 2
- ora 16: gustare (orez cu lapte, strudel cu mere, etc)
- ora 18: iaurt
Reversul medaliei:
- cred ca nu exista o apropiere fizica asa de mare ca la cresa veche. Dincolo, le mai prindeam pe educatoare sau pe patron, luand copii in brate si dragalindu-i. Mihai radea de fiecare data in hohote cand era giugiulit de ei. In ultima zi am fost surprinsa sa vad ca ii dadea Educatoarei Ramona pe rand ochisorii, urechiusele, fruntea, nasucul si barbita la pupat. Mi-a zis Ramona ca fac asta in fiecare zi.
Acum nu cred ca mai e pupat asa mult, pentru ca seara este mai lipicios cu noi, daca stau in pat, se cuibareste langa mine si sta cu capul pe perna mea, sau direct pe fata mea, incearca sa ma pupe. Eu ma bucur ca nu mai e pupat atata de straini, dar cred ca lui Mihai ii lipseste acest contact fizic.
- la plecare, Mihai era obisnuit sa faca cu manuta la toata lumea, sa trimita bezele iar cand avea chef, mergea la toti copilasii sa le dea un pusi la plecare. La cresa noua, organizarea spatiului nu permite asa usor operatiunea asta, asa ca plecam putin descumpanit
Plec in graba, tocmai m-au sunat ca are 39 grade.
Dana si Mihai (20.04.2005)
http://community.webshots.com/user/danuta_t
laura72 spune:
buna dragele mele,
deabia am terminat citit ca s-a si trezit,da l-am trimis pe taica-su.
Ocarainic ma gandeam la Eric,Sebastian,Victor,Nicholas,Adam,Lucian,Daniel,Mihai,Alexandru,Paul,Gabriel,Tom si George sau stefan ca pe asteai le-am pus liu feciora=.multa sanatate in continuare si
lui David.
Coco cei mai buni pneumologi ii gasesti la inst. de Pneumologie Marius Nasta in Bucuresti.Eu acolo m-as duce cu trimitere de la medic de fam.sarutari pt. Vlad.
Ligia multumimim.cu amenajarile incaavem de lucru si inca ne ciondanim pe diverse.bine ca nu ne-am racordat la caldura sa platim degeaba.a,dar la blocuri inca nu se dacaldura in Tl.ii doresc pofta mare lui Radu.
Nino nici nu stii cat m-am bucurat cand am vz subiectul. ca nu sunt singura care simte ca nu mai poate,ca se sufoca si e ca la
in casa cu copilul.chiar ieri m-a enervat la culme .s-a trezit la 6.50 si a dormit doar 30 min si a facut un scandal de nu-i intrai cu nimic in voie.a adormit abia la 22,30 si eu eram terminata.si mai stau si cu mama care nu catadicseste sa mai stea si ea cu el.de 1,6 ani l-a plimbat si ea odata de Florii cand i l-am dat sa-l impartasesaca.in rest cica nu poate.mai face si ea de mancare da si pt. asta imi scoate ochii.si cand ii aud pe toti cum ma fericesc ca stau cu mama si ce ajutor imi da....dar mai sunt 5 luni si mergem la munca .ura.
Cenia cred ca sentimentul tau se datoreste si faptului ca l-ai lasat si la autobuz si nu l-ai dus personal sa vezi cu ochii tai ce si cum.eu cred ca se va adapta bine ,doar a facut-o si la cresa.mult sucees la serviciu si cat mai putine imbolnaviri Americanului.A,Am vz si pozele mai demult la fel de simpatic si ce maricel e.
Daria imi pare rau de patania cu analizele .eu stiu ca tine si de mana,indemanarea celei ce recolteaza.am vz odata o as. care a intepat de 7 ori sa faca o inj si nu a reusit si a venit o tinerica(care era consid. fara experienta) si din prima a facut=o fara prob.am patit asa cu G in vara cu branula l=a int de 3 ori si nu a reusit.e groaznic cand ii vezi chinuiti,dar daca trebuie.felicitari lui Brien pt "mecs"
Poze:http://pg.photos.yahoo.com/ph/ciotica/my_photos
LAURA SI GEORGE STEFAN 22.04.2005
laura72 spune:
asa,sa revenim.abia am apucat sa trimit mesajul ca intrase in camera si a si oprit calc.intre timp l-am hranit si a demontat usita de la robotul telefonic,acu se chinuie Razvan s-o puna la loc,da nu intra.
Anca mihaela
.
Rrox si eu suntde parereca nu ar trebui lasat pana doare maseluta,in felul asta afecteaza mugurele dintelui definitiv.oricum ii doresc <ariucai cat mai putine carii.
IOanei.
Ana 71 si George plangea cand il spalam pe cap si atunci cand era bb nu.asa ca acum il asez in cadita pew spate la clatit si nu plange.ii place mult sa=l gadil cu dusul pe spate,pe burtica si spuma.
Zuzu spor la invatat felicitari vorbaretului si dezvat de brate rapid Sofiei.
Mamacita sarutam obrajorii si copanrelele alexutului.ne place de bona canu e batrana si il ingrijeste bine pe Alex.Ai dat testarea,cum a fost,dificila?nici nu stiam ca ma asteapta asa ceva la intoarcere.trebuie sa pun mana pe carte.si da ai dreptate G e superdemolator.a durat ceva mai mult de 5 min,dar a fost suficient sa rastoarne lego si sa traga un raft de haine si gata balamucul.cat despre gospodina superfast avem de sters geamul si mobila cu pronto sa se aeriseasca bine.restul mai facusem de dimineata.
. crangutaeu ii dau Lactovit.si lapte de vaca cu gris sau orez ca e mai gustos.sa=ti traiasca finutul sa fie sanatos.
CarammePofta mare la pitica
.
lla Rares sa traiesti nasica sa fie sanatoasa si sa aibe o viata senina.noua nu ne e frica de intuneric ,ba chiar umbla pe hol intra in sufragerizezx si se urca pe canapea sa aprinda lumina.
Crissa multa sanatate dansatorului.
Danuta sper sa nu fie mimic grav cu Mihaita.ma bucur ca esti multumita de gradi.tie multa sanatate si bb sanatos.
vroiam sa-mi exprim admiratia pt mamicile cu doi copii ca eu deabia fac fata unuia. revin cu peripetii ca acum nu se mai poate
Poze:http://pg.photos.yahoo.com/ph/ciotica/my_photos
LAURA SI GEORGE STEFAN 22.04.2005
Anca Micaela spune:
Anca mihaela
.
Si noi
. 
Ariadnabr, felicitari pentru Sonia! Frumos povestit.
Gegea ma bucur ca v-ati simtit bine in preumblari. Si noi am avut emotii pentru excursia din septembrie, dar as da orice sa o pot repeta si in anii urmatori. Si parca regret ca nu am avut curaj sa plec si acum un an... 
Trebuie sa fug sa bag Ema in valuirile cazii ![]()
Incerc sa revin... Am pus ceva pozici. 
Anca Micaela, mama Emei Ioana
Poze Ema
Poze Ema2
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;0;125/st/20050317/n/Ema+Ioana/dt/7/k/c848/age.png
gegea spune:
quote:
Originally posted by ligia13
gegea, da, tot de la Quelle am comandat caciulitzele!
Nu am apucat sa vad pozele, dar o voi face. Eu chiar asteptam sa le faci publice si tu spui ca nu avea rost!
Eusi Raducu
(22.04.2005)
ligia, mersi de lamurire.
Bila neagra e pentru mine?
Geani si Daria
(03.04.05)Daria, carliontata pupacioasa
Varsta Dariei
Marox spune:
nu v-am uitat!
Cum mai e vremea prin Bucuresti, mai e zapada? Aici e frig, in jur de 5°, muuulta ceata si umed.
Ai mei sint bine, deocamdata, bat in lemn, nu s-au imbolnavit prea tare. Au crescut...Daca era o vreme in care ma plingeam ca Julia nu prea are de-a face cu frate-sau, acuma, gata, vrea sa il imite in tot. Aveau dreptate mamicile care mi-au spus ca o sa vina si momentul asta. A inceput sa se spele si ea pe dinti pt ca-l vede pe Alex, mai haios e ca vrea sa scuipe dar nici nu stie si nici nu ajunge la chiuveta, asa sa face doar "ptiu, ptiu" cu capu'n sus. Alex incearca sa decupeze, bineinteles ca vrea si ea. Alex sare pe pat, hop si miss. Alex face ca pieile rosii...incepe si don'soara. Dar cel mai nostim e atunci cind incep sa cinte: fiecare pe vocea lui, intr-o cacofonie care de fiecare data ma duce cu gindul la "Muzicantii din Bremen" (un catel, o pisica, un purcel si nu mai stiu ce au facut o orchestra, va imaginati rezultatul!).
Dar acestea fiind spuse, ma fericesc pt ca nu stau toata ziua cu ei, m-ar epuiza, toca marunt, marunt. Ninocikap, io una te inteleg, daca poti duce copilul la cresa citeva ore pe saptamina, fa-o fara ezitare! Macar citeva luni pina iti revii putin, pina capata si el un anumit ritm (de mincare, de culcare, cu mai putine mofturi, capricii, etc). Cel putin la mine asta a fost unul din efectele benefice de a-i lasa la doica. Nu's ce le-a facut da' i-a disciplinat!
Danuta-t, si mie mi-a iesit TT-ul negativ la sarcina cu Alex (adica risc mare de a avea un copil cu SD). Am vrut sa fac amniocenteza. Totul s-a petrecut foarte bine, n-am avut nici o contractie, nimic. Doctorul mi-a spus ca riscul de a avea un avort spontan in urma unei amniocenteze in spital este de 0.5%. Oricum, in Franta se face obligatoriu la femeile peste 35 ani, indiferent daca sint la prima sarcina sau nu. Eu aveam 30 ani. Si da, doctorul tau avea dreptate, si mie mi-a spus ca poate aparea SD chiar daca TT era pozitiv. In fond acest test calculeaza probabilitatea de a avea un copil SD, poti avea o probabilitate de 1 la 400 (peste limita) sau de 1 la 200 (sub limita)...apoi totul e o chestiune de sansa sau ghinion.
Crisa=77, tot respectul meu pentru puterea de care dai dovada. Eu stiu ca n-as fi fost in stare sa duc sarcina la capat daca amniocenteza ar fi confirmat TT-ul.
Gegea, pozele sint superbe, iar Daria, ce mai, o minune de fetita! Am fost si noi la zoo din Koln, e fantastica, e cea mai grozava din cite am vazut pina acuma. Cel mai mult mi-au placut carucioarele, am pus mostenitorii acolo+bagajele si pe urma am tras ca ccccc catirii
! Pt incidentul de pe autostrada, va doresc sa nu se repete, dar daca totusi: sa nu cumva sa ramineti in masina pe banda de oprire urgenta. Trebuie sa coboriti imediat si sa treceti dincolo de balustrade. Lucrul asta e specificat in toate manualele de pe-aici de pregatire a codului rutier.
Rrox, imi pare rau ca Mariuca are probleme cu dintii! Sper sa se rezolve fara prea multa suferinta pentru ea!
Raresionut, nici alor mei nu le place intunericul. De altfel, daca vreau sa-i scot dintr-o camera unde n-au voie le sting lumina si apar imediat. Eu imi aduc aminte ca mie mi-era frica si la 10 ani sa intru intr-o camera intunecoasa (locuiam intr-un apartament sumbru, iar una din camera era de-a dreptul sinistra).
Mamacita, parafrazindu-l pe Lenin care zicea "invatati, invatati, invatati" eu iti spun profitati, profitati, profitati de zilele frumoase in care Alexutu zice "da". Ca si cind o sa descopere puterea lui "nu" si-o sa vi-l decline la toate genurile si la toate formele si pe toate vocile.....Acu' nu ca nu-si manifesta el deja opozitia, il cunosc de atita vreme si stiu c-o face, insa e mai frumos cind auzi un "da" si nu un "nu. In rest, l-am admirat si eu in poze, am vazut ce smecheras e si ce mare a crescut. Si la ochi ce-a patit, ca n-am fost pe faza?
Cenia, eu iti tin pumnii strinsi, strinsi. E un lucru bun sa mearga la cresa si fie in societatea altor copii. Dar pe de alta parte e drept ca acuma e sezonul racelilor. Stii cum m-a consolat sefa mea cind i-am zis ca mi-e frica pt Alex ca o sa ia toate gripele de la gradinita? A zis ca fiica-sa le-a luat pe toate cind era la cresa, cind a ajuns la gradinita era imunizata.
Ligia, sanatate lui Raducu!
Cringutalil, felicitari pentru fin, sa creasca mare si sa fie sanatos!
Daria, n-am prins povestea de la inceput, de ce trebuie neaparat sa-i faci acele analize chinuitoare lui Brien?
Anca Micaela, Ema e o papusa scumpa, sa va traiasca! 
Gata, ma duc la culcare, cred ca mi-am facut norma de scris pe luna asta!