** Mamici de Mai-Iunie 2007 **( 8 )
Raspunsuri - Pagina 9
msemcu spune:
Laura, bine ai venit!
Ce fain!! O sa ai gemeni!!! vad ca si tu esti tot din Iasi. La ce medic mergi?
Cristina, eu propun sa fie interzise discutiile despre mancare in timpul programului
. Ca si tine stau pe margine si savurez! Fetelor, nu puteti pofti si voi la ceva care sa nu mi se para asa apetisant? 
Adinel bafta la eco si asteptam pozele!
Mari
poohy spune:
Buna fetelor!
Am vazut bebe! Bebe dand din capsor!!! Bebe frumos si grasun care incerca sa dea si din manute si picioruse!
Suntem mititei, da' exact cat trebuie :D Dupa masuratori, cand ne-am tinut capul in barbie, paream cu 2-3 zile mai mici, apoi am dat capul pe spate - si eram la fix.
DPN-ul a iesit pe la 1 iunie :D Si facea inimioara bum-bum-bum-bum. Tati numa' bum-bum face de atunci!!!!
Si ninge afara! Iarna e anotimpul meu preferat. Si iubesc Craciunul... Numai cand ma gandesc ca o sa simt miscarile lu' bebe atunci... Eehhh...
Trebuie sa imi gasesc si eu niste pantaloni mai largi... nu se mai poate! Numa' fustele ma mai incap
A, si se pare ca am voie sa mananc icre :D Abia astept! Imi e o pofta...
pupici multi,
10+
http://image.lafemmebonita.com/c/f199908.jpg
Vali5 spune:
poohy, tare ma bucur pentru tine! Felicitari pt bebelul grasun!
Fetelor, cu vestile voastre bune, ma faceti sa nu mai am rabdare pana luni la control...
lauracatu, eu nu as putea sa iti raspund. Eu am facut un singur echo la 8 saptamani si la masuratoare avea aceeasi varsta pe care o calculasem si eu. Poate fetele mai experimentate te pot lamuri.
Valentina
13+
http://community.webshots.com/user/valentina_gherghe
poohy spune:
Lauracatu, am intrebat azi despre asta si mi s-a spus ca la varsta asa mica masuratorile sunt aproximative. Se masoara numai lungimea si nu altceva.
In plus - copilul poate recupera in timp. La fix 8 saptamani bebelonul meu parea mai micut cu o saptamana, acum pare exact de varsta calculata dupa UM.
10+
http://image.lafemmebonita.com/c/f199908.jpg
msemcu spune:
Poohy, ma bucur ca e totul OK!!
Hai ca imi place saptamana asta! Au fost numai vesti bune!
Fetelor la cat se masoara pliul nucal? si ce fel de eco trebuie sa faci?
Mari
musete spune:
Addinel, succes azi la echo! Ai mai fost la vreo echo pana acum? eu, am fost luni.
Suntem cam de aceeasi varsta. Hai , sa ne comparam bebicii!
Pupici
Musete
6+
kawaichan spune:
Buna la toate gravidutzele![]()
Va urmaresc de cateva capitole,as fi vrut sa ma alatur si eu grupului de ciresici dar din pacate saptamana trecuta am pierdut sarcina,la 6 saptamani si 3 zile![]()
Am intrat pt ca am vazut mesajul recent al Ralucaimi si ma gandeam ca poate o pot ajuta cu cateva sugestii dat fiind faptul ca mi-am petrecut ultimele 2 saptamani prin spitalele japoneze![]()
Ralucami,dimpotriva,spitalele mari aici sunt mai conservatoare(ma refer la cele municipale).Stiu ca te-ai gandit ca daca te duci la cel mai mare spital din oras o sa fie super dar din pacate, se pare ca ei sunt cei mai ``invechiti`` sa zic asa. Eu am fost internata de curand la Shiritsu biyouin in localitatea unde locuiesc si s-au purtat destul de frumos dar am observat ca nu ar renunta la tipicurile lor Doamne fereste, chestii marunte,cum ar fi marimea acului la o perfuzie(imi venea sa-i bat dupa ce am aflat de la o prietena ca ei la sanfujinka i-au facut perfuzie cu un ac minuscul si mie imi bagasera ditamai cauciucul de am urlat de durere
) La ei regula e batuta-n cuie, se respecta pana la ultima litera,stii bine ca nu muta o ata din loc fara un meeting-dezavantajul unei institutii mari-in schimb,la o clinica particulara e suficient sa discuti cu medicul sef(cu conditia sa fie unul maleabil
)
Inainte de a ma interna(din pacate a fost o procedura de urgenta si nu am avut de ales, a trebuit sa merg la municipal) imi facusem member card la vreo 3 clinici part. din zona-una dintre ele practica si epidurala-si nu pot sa zic ca am avut mari probleme de comunicare cu doctorii,cam toti au stat si mi-au explicat babeste cum se dezvolta embrionul, pe saptamani,asistentele dragute,etc Deci, ceea ce vreau sa zic, este ca trebuie sa cauti,cu incredere, ca exista si spitale bune si oameni buni in Japonia. Mie clinicile(sanfujinka) mi s-au parut mult mai calde ca atmosfera si medicii mai flexibili la dorintele pacientului.Eu in principiu am cautat un loc unde sa fie posibila prezenta sotului la nastere(tachiai bunben),epidurala(mutsuubunben-ɕjprogram flexibil de vizite, asistente dragute(ff important!) si sa-l pot avea pe bebe cu mine cat mai repede(cam greu in Japonia unde sistemul e de 24 de ore de separare, insa exista si locuri unde nu se mai practica).
Sunt din ce in ce mai multe clinici care adopta obiceiuri din occident(mai ales cele conduse de doctori care au absolvit prin strainatate) si sunt convinsa ca ai toate sansele sa gasesti un loc pe gustul tau
. Cat despre faptul ca vrei la un anumit doctor, e cam greu,dar macar la inceput poti sa te interesezi de programul vreunei doctorite si sa mergi la control doar in perioada din zi in care este ea.Asta nefiind posibil intr-un spital mare ,unde se intra pe rand si aleatoriu. Si faza cu perdeaua-eu am dat-o la o parte si le-am zis ca vreau sa vad si eu ce se petrece ca-s hajimete la ginecolog
-si n-au comentat nimic, chiar s-au amuzat.
Scuze pt incoerenta,am scris cam in graba,daca mai ai vreo intrebare, te rog
Iti doresc o sarcina usoara si o perioada minunata de care sa te bucuri din plin, tie si tuturor fetelor de aici 
S-auzim de bine
Mihaela
lbelciug spune:
Buna fetele,
am fost si eu fost aseara la eco. Samburelul e vioi si arata tare bine. Cel putin sotul a fost tare incantat. Arata ca o fasolica cu 4 colturi. S-a vazut f bine activitatea cardica (n-am si auzit-o insa), si cei 4 mugurei pe post de maini si picioare. Emotionant, dar parca bucuria n-a mai fost asa mare ca la prima sarcina. E drept ca la consult m-a cam bruscat doctorita si de aceea nu cred ca voi ramane la ea... Ecograful ne-a confirmat varsta de 9 sapt a sarcinii. Azi am facut analize, sapt viitoare am rezultatele, deci mergem inainte si sper sa fie bine. Sotul e cam disperat ca Matei nu doarme bine noaptea, se foieste mult si il trezeste des. Deh, eu sunt protejata acum si tare bine e.
Creola, site-ul cu reclama la cadouri de Craciun e al tau?
Amely, ce frumos dezvoltat e BB-ul.
Ralucami, imi pare rau ca te simti frustrata de sist japonez. Cat priveste epidurala, sa stii ca a avut dreptate doctorul: daca nu e facuta cum trebuie, riscul major e ca tu sa nu mai simti contractiile si sa nu mai impingi cand si cat trebuie. Astfel copilul trebuie scos cu forcepsul si exista riscul ca BB sa fie traumatizat. Si mie dr care mi-a monitorizat prima sarcina mi-a zis la fel. Se practica insa si alta metoda: pt ca mi se rupsese apa si nu aveam contractii, mie mi-au facut stimulare cu oxitocina. In perfuzia asta mai adaugau sedative din cand in cand si era tare bine: micsorau durerile, dar nu le luau de tot ca la epidurala. Inca ceva: testul papanicolau se face din secretia vaginala, nu din urina. Eu zic sa nu te pachinezi, e normal ca sambureii sa se dezvolte diferit. Curba de crestere nu e liniara. Poate ca acum e mai mic, dar in viitor va recupera. E f bine ca te-a chemat la 2 sapt, abia te monitorizeaza mai des. Incearca sa vezi partea buna a lucrurilor. Sunt convinsa ca ai si alte alternative daca spitalul cu pricina nu-ti place. Pupici si curaj.
Wow, welcome Lauracatu! Inca o mamica de gemeni, ce frumos! Sa fii sanatoasa, puternica si sa duci sarcina la capat usor!
Fetele, ce debut de zi a fost in Bucuresti? M-am trezit cu zapada pe langa geam si fulgi mari cazand din cer. Prima reactie a lui Matei cand s-a uitat pe geam a fost: "caca". Bineinteles ca am incercat sa-i spun ca ninge, e frumos, sunt fulgi albi etc... La vita e bella, pacat ca de putine ori realizam asta.
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005)
Forum despre Flori Presate (2)
ileana_marius spune:
ralucami aceleasi probleme le am si eu cu sistemul de aici. La prima sarcina m-am lasat pe mana lor, dar nici nu am avut probleme majore ca sa ma ingrijorez, si bb meu a murit la nastere pt ca dr. la care am fost ultima data la eco (cu o sapt.inainte) nu a vazut problemele cu placenta (se putea daca era atent).Nici ei nu vor sa auda de cezariana, dar de data asta ma lupt cu ei.
Sarcina trecuta am f doar la un dr. de familie, care imi facea un test de urina, imi lua tensiunea, ma masura, cantarea si acasa... Eco le-am facut la cererea mea 2 dintre ele si ultima m-a trimis ea pt ca aveam tensiunea mare. Numai ca acel dr nu prea a avut chef de mine si a zis ca de ce s-a speriat dr (cea care m-a trimis), ea nu stie ca e normal in sarcina sa creasca tensiunea (intre timp scazuse). S-a uitat un pic la bb si gata nu am nimic si la o sptamana.....Si toate astea tot la cel mai mare spital de aici. Nici eu nu am primit vitamine sau altceva, dar eu am luat oricum.
Au promis la urmatoarea sarcina mai multa atentie si in loc de asta au refuzat sa ma primeasca acum o sapt. fara programare cand imi era f rau (am migrene, dar nu de la sarcina).
Din pacate daca asa e sistemul nu prea sunt multe de facut. Si eu am ramas f dezamagita de ei si aproape ca nu imi mai venea sa merg la dr., dar acum mai am un pic si ajung la dr si abea astept pt ca sper sa imi faca si eco...sper ca nu se stie niciodata cu ei...
La prima eco pe care am facut-o acum mi-a spus si mie ca bb e mai mic cu 2 sapt, dar era doar o greseala de calcul. Ea (dr.) zicea ca am 9 sapt si bb 7, dar aveam amandoi 7s. Nici mie nu mi-a zis ca ar fi o problema sau nu.
Poate data viitoare va fi mai bine si gasesti un alt dr care are mai mult timp si chef.
Mari abea astept sa ajung la eco, sper f tare sa il vad pe bb si sa fie bine si poate aflu si sexul (o sa am aproape 15s).
Ileana
13+
my baby
piticasigogosica spune:
Buna Burtici
Ati vazut ce frumos a nins azi in Bucuresti...ca in basme!
Noi suntem bine si crestem.
Arthurana apropos de bataile inimiorei,se spune ca daca ele sunt exact ca ale mamei ,ca si numar va fi fata,daca sunt dublul batailor mamei va fi baiat.Sau invers!
Intreaba moasa cum bate.
Ralucami tare rau imi pare de tine,vad ca fetele ti-au raspuns,eu am ramas socata de indiferenta lor.Poate reusesti sa vi in tara.Cat despre dimensiuni nu te necaji.Am mai zis ,e la fel ca si in viata unii cresc mai repede altii mai incet,plus ca poate fi ovulatie tarzie.
Raza de soare si Amely ma bucur tare pentru voi
.Amely eu nu am vazut poza!
Chiqui ,gandeste-te la tine in primul rand simai ales ca bebe simte tot ce simti si tu!Nu te spresa inutil.LA fel si Ralucami.
Bun venit Laura,uite ca se ingroasa randul gemenilor!![]()
Va pup 
poze
Iri 10 si Iris