** Mamici de Mai-Iunie 2007 **( 8 )
Raspunsuri - Pagina 10
msemcu spune:
Ileana, mult a fost si putin a mai ramas! O sa treaca repede repede saptamana asta si ajungi la eco!
Si ia zi, nu ai nici o presimtire? Baietel sau fetita?
ar fi super sa afli ce e! Abia astept! Cu durerile de cap cum mai stai?
Fetelor, va doresc weekend placut si nu uitati sa va rasfatati si sa va faceti toate poftele! E dreptul vostru!
Mari
addinel spune:
burtici, plec spre medic. am inima cat un purice.
week-end placut burticilor care nu mai intra pana luni.
pupici
7+
"Adevaratii prieteni sunt alaturi de tine in momentele frumoase ale vietii, cand ii chemi si in cele rele...cand vin nechemati."
Vali5 spune:
Eu nu mai intru pana luni. Va urez week-end placut, fetelor! Si saptamana viitoare sa fie la fel de plina de vesti buna ca aceasta.
Sa aveti grija de voi si de burticute!
Va pup pe toate!
Valentina
13+
http://community.webshots.com/user/valentina_gherghe
Arthurana spune:
Amely, eu am facut testul dublu(primul trimestru), care consta in echo NT(translucenta nucala), plus sange PAPP si beta HCG. AI dreptate ca este un stress enorm si stiu multe cazuri in care a iesit prost testul de sange si era fals, si saraca femeie a trebuit sa mearga la amnio, plus asteptat inca 2 sapt raspunsul care in 90% din cazuri vine ok...
Acum mai am un mare hop la 17 sapt..dar mai este pana atunci. Sunt obligata sa-mi fac echo pentru spina bifida, pentru ca boala mea de coagulare are high risk pentru spina bifida. Ma linisteste faptul ca m-am indopat cu acid folic si B-uri cu 3 luni inainte de sarcina, deci trebuie sa fie bine.
Fetelor m-a apucat si pe mine constipatia. Scuzati-mi descrierea, dar efectiv ies ghiulele tari si rotunde din mine, ...as putea sa-i sparg capul cuiva daca le-as pastra... :) Noroc ca nu le pastrez, ar fi arme albe.. AM citit ca este f. normal, dar ce sa iau? Lapte de magneziu o fi ok? Care mai este in sitatia mea??
Vom deschide clubul "ghiuleaua uriasa"
ralucami spune:
Multumesc mult mult de tot pt sustinere fetelor! Daca ati sti ce mult au insemnat pt mine mesajele voastre!
Kawaichan(Mihaela) imi pare tare tare rau ca ai pierdut sarcina.
Ai dreptate, asa am gandit: merg la un spital mare -in cazul meu kenritsu byouin-, am de unde alege un dr bun, am mari sanse sa mi se faca cezariana (la nevoie) sau epidurala, am parte de super aparatura in caz de ceva ( bat in lemn!) Dar se pare ca m-am inselat. Chiar discutam cu sotul meu azi si imi zicea si el: "clar ca nu sunt deloc flexibili cu pacientii. Chit ca tu vii, chit ca nu mai vii ei tot au pacienti pt ca e spital de stat". Am cautat azi toata ziua pe net informatii despre alte clinici de pe aici. Un alt inconvenient la spitalul respectiv: vii dimineatza cat mai devreme sa iti iei nr de asteptare pana in ora 10 si consultatiile se fac pana la ora 12, apoi doctorii fac vizitele in spital si nu mai ai nici o sansa sa te vada cineva. Pt mine e criminal programul asta pt ca am ore si numai eu stiu ce slalom am facut ca sa ajung la consultatie data trecuta . Pana la urma o sa caut o clinica micuta si primitoare , unde pot sa discut omeneste cu doctorul. Si aici- as minti sa zic ca nu am fost tratata cu respect - asistentele au fost super dragute, ne-au ghidat peste tot, cea care era in cabinetul de consultatie nu stia cum sa mai bibileasca in jurul meu ca sa ma simt bine.
Mie mi-a fost rusine sa mut cortina respectiva , dar nu-ti spun ce tare m-a putut stresa modul asta de consultatie. Data viitoare procedez ca tine.
Multumesc pt mesaj si imi pare rau ca nu poti sa te alaturi si tu grupului nostru. Mi-ar fi placut sa am o "tovarasa de suferinta" de aici, mai pe-aproape de mine.
Refacere rapida !
Lbelciuc eu am pretentia ca epidurala sa fie facuta cum trebuie. Adica la urma urmei platesc la greu si asigurari medicala si taxe si tot ca sa am parte de niste profesionisti. Daca tot s-au inventat atatea metode care sa ne usureze nasterea, de ce se insista aici sa ne intoarcem pe vremea strabunicii care biata de ea nastea acasa sau pe camp ? Nu mai bine profitam de tot ce se poate?!! Si da, ai dreptate papanicolau se face din secretie, dar am zis ca mi-a facut si un control vaginal. (aici a intervenit problema cu ccc cortina dintre mine si medic
)
Ileana tu esti deja in 13 saptamani? Stii ce ma mira pe mine: si Jp si Norvegia sunt tari foarte bine dezvoltate si totusi au un sistem medical plin de hibe. Imi pare tare tare rau ca ai avut o asa de mare suferinta la prima nastere. Sigur acum o sa fie bine .
Apropo de aflarea sexului lui bb. Initial sotul meu mi-a tinut o prelegere cum ca nu vrea sa stie, ca pt el totul e ok sa fie secret pana la nastere, ca daca intamplator o sa aflu sa nu ii zic etc etc. Cand m-am dus sa iau pozica lui bb de la ecograf a intrat si el si primul lucru care l-a intrebat : "cand se poate afla sexul lui bb?"
Si raspunsul dr: " pe la 6-7 luni!"
Nu m-am putut abtine si i-am zis ca in Ro de la 15 saptamani deja stii in ce culori sa decorezi camera lui bb.
Astazi dupa ce am discutat amandoi am ajuns la urmatoarele concluzii : cautam o clinica particulara , daca totul decurge asa cum trebuie nasc aici, daca vad ca scartaie treaba o sa vin in Ro la doctorita mea.
M-ati linistit tare mult cand mi-ati spus ca nu conteaza f mult marimea lui bb, ca poate recupera pe parcurs. Sotul meu , bietul de el, ca sa ma inveseleasca , azi imi zicea ca el are o presimtire ca e fetita si fetitele sunt mai delicate, de-asta e mai micuta.
Va multumesc mult pt suport!
Sarcini usoare tuturor in continuare si sa terminam odeseea cu bine!
Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!
lauracatu spune:
Poohy, vali5, merci de raspunsuri la intrebarea mea cu varsta sarcinii...
poohy, ma bucur tare pt tine
Mari(msemcu), io merg la dr. Mihalceanu de la Cuza-Voda, e f buna si priceputa, e o doamna directa, la obiect.
va pupacesc
ne tinem la curent, pana una-alta ma-c sa mai trag o limonada sa mai tai din greturi, ca oricum constipatia nu stiu cu ce sa o rezolv...
10+
Laura Balaura
Catu Laura
chris27 spune:
Addinel,la ora asta cred ca l-ai vazut deja pe micut...Abia astept sa vii cu vesti...Si eu merg pe 8 noi.Poate vad si o putul(ica).Ma bucur orice-ar fi.Laura catu ,felicitari pt bebelusi.Ai gemeni in familie?Chiqui,nu mai spui nimic?Dar tu Arthurana?mai inainte ne-am trezit...somnul asta,dulce mai ii!Eu mananc tare picant,ardeiul iute insoteste orice mancare,impreuna cu gulasul acela iute...Bebelusul meu e ungureasc (maghiar posta-dupa familia taticului lui).Fiul meu tot spune:sper ca n-o sa fie negru...(amandoi avem tenul deschis si parul saten).E tot mai dragalas,pupa burtica de zeci de ori,e tot mai cuminte...Si el a reactionat la fel cand a vazut prima data zapada,a denumit-o la fel,si a refuzat sa o atinga...Mi se pare ca e tare frig...Au cazut azi noapte primii fulgi...Am 13 sapt si 4 zile...Tot mi se pare ca-l simt pe bebe...si pe Albert l-am simtit destul de devreme.E racit acum si ii dau Summetrolin si ceai de cimbru.De mine nu se prinde,nu mai tin minte cand am fost racita ultima data.Dar sunt o rea si inca fumez,voi mai fumati?Daca nu,bravo voua...eu le-am rarit.Ninge mai tare putin...parca devreme anul asta.
lauracatu spune:
Chris27, da, am gemeni in familie, matusi si unchi gemeni. deci bunica mea materna fu mama-heroina tare,nascu de 3 ori gemeni....bbbbbbbrrrrrrrrrr......
iar amu, din ce stiu io, verisorii mei sunt normali nu au facut doi odata, a cazut pe mine......da io mi-s tare bucuroasa....
Io eram o fumatoare inraita rau, pana am aflat ca sunt insarcinata si atunci, mi s-a facut greata instant de tigari si fum de tigara, insa, am chef cateodata cand ma simt mai bine, si atunci mai trag un fum de la sotz, stiu ca nu-i bine, da asta e...... e rar oricum....
sper sa ma las de tot
pppppfffffffffffiiiiiiiiiiiiiiiuuuuuuuu
Laura Balaura
Catu Laura
pauly spune:
buna fetelor,
am fost la eco si l-am vazut pe bebita in toata splendoarea lui.are 8mm la sapte sapt si 2zile si o inimioara puternica.tati o fost si el si i-o vazut inimioara...s-o emotionat foarte tare.tot drumul spre casa o tinut manuta pe burtica..suntem fericiti si ne rugam la Dumnezeu sa fie bine si de acum incolo.
poohy ma bucur ca ti-ai vazut puiutul si ii bine, i-ti inteleg perfect fericirea.
va pup pe toate
7+
chris27 spune:
Pauly,mai putin si vine si randul meu!Pana atunci,traiesc odata cu voi fericirea fiecarei ecografii!Nu-iasa ca e un miracol viata intrauterina?