Garboveala

Garboveala | Autor: Ira

Link direct la acest mesaj

Fratilor, care aveti o bulina, maslina, idee, orice pentru a ma ajuta sa revin again la silueta mé dreapta, semeata ? De atata stat la birou + inceputul declinului + depresiade la 30 de primaveri, am inceput sa adopt pozitia unui covrig. Si nimic nu e mai urat pe lumea asta, de suntem slabe/grase/mignone/inalte - decat o silueta cocosata.

Stiam ca exista pe net ceva site-uri de exercitii...Si nu ma trimiteti la sala ca muncesc 6 zile pe saptamana + ca sunt mama si sotie non stop.

Merci de ajutor !

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Luna75 spune:

Foarte interesant subiectul.Sper ca fetele sa se inghesuie cu solutii,deoarece ma confrunt oarecum cu aceeasi problema.
Iata cateva exercitii simple pe care le fac eu acasa:
-spatele drept,burta putin sputa,rotiri ale umerilor inspre spate
-spatele drept,picioarele usor flexate,miscari de rotire la stanga-dreapta cu ajutorul unei cozi de maturi fixata pe umeri,bratele usor flexate
-spatele drept,mainile intinse in sus aproape de urechi,dupa care se impreuneaza palmele si se fac extensii in sus,apoi la dreapta si la stanga

Cu rabdare si perseverenta nimic nu e imposibil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sense spune:

Cu aceasta problema , ma confrunt si eu. Mi s-a deformat coloana de la statul necorespunzator pe scaun , la birou. Aici la TG.Mures exista un magazin cu diverse produse medicale ( ex: proteze, ciorapi medicinali,pantofi ortopedici, tensiometre, etc ) . De aici mi-am cumparat un " ham de memorie " , doua benzi elastice , trecute peste umeri , se unesc in fata , sub sani, amintindu-ti tot timpul pozitia dreapta a spatelui. Mie mi-au facut foarte bine, pretul nu este mare , aproxi. 20 lei ron. Incercati, si sa vedeti ce semete sunteti. Pupici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Flaflo spune:

Eu am doua solutii:
1. de curind mi-am cumparat de la un magazin cu produse medicale o perna cu apa pe care o pun pe scaun. E in asa fel conceputa ca nu te lasa sa adopti o pozitie gresita. Am primit recomandarea de la o fosta colega bolnava de scolioza, cica o ajuta enorm.
2. seara pune-te pe burta pe jos si lasa-ti copilul sa se plimbe pe spatele tau. Bianca mea mi-a bagat inapoi in felul asta o vertebra deplasata (dupa un accident de acum 8 ani).

Flavia si Bianca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Banti spune:

Exact la asta ma gindeam si eu de ceva vreme pentru ca stau tot mai girbovita chiar si cind nu sint la calculator. Imi dau seama de multeori ca spatele meu e foarte curbat cind stau jos si nu numai
atunci. Si sint si inalta si nu imi place deloc pozitia pe care am capatat-o. Citesc cu interes solutiile oferite

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns katy spune:

Chiar am citit de curand o carte si unul din capitole aborda chiar subiectul asta.Selectez aici cateva idei.

O sa traduc din engleza asa ca scuzati stangacia..

Daca stai dreapta:
-arati cu 10 ani mai tanara
-arati cu cateva kg mai slaba
-esti sigura pe tine
-te apreciezi si impui respect.
-transmiti putere si optimism celor din jur

Daca te gandesti ce mult inseamna cele de mai sus pentru tine atunci iti vei aminti cu siguranta sa stai dreapta.
Priveste-te in oglinda.Esti cocosata?Ai capul in jos si spatele indoit?Incearca sa stai in asa fel incat urechile,umerii,soldurile,genunchii si gleznele sa fie in linie dreapta.Si relaxeaza-te.Drept nu inseamna impietrit.
Stai cu spatele la perete.Este un spatiu prea mare intre mijloc si perete?Daca da,foloseste muschii stomacului si incearca sa aduci spatele cat mai aproape de perete.
S inca un truc.Suna demodat dar este foarte eficient.Incerca sa aduni cel putin 10 obiecte incercand sa balansezi o carte pe cap.
Cand stai pe scaun incearca sa folosesti un scaun tare cu spatar inalt.Tine spatele lipit de spatar si asigura-te ca genunchii sunt la nivelul soldurilor sau mai jos.Incearca sa nu te apleci inainte cand lucrezi sau conduci.
Stresul poate fi un mare dusman al staturii.Te face sa arati ca si cum ai greutatea pamantului pe umerii tai.Incerca sa scapi de stres si o sa vezi ca te indrepti incet incet.
Si nu uitati ca activitatea fizica ajuta ca si ca o diete bogata in calciu intareste coloana.

Sper ca v-am fost de ajutor.

Katy

"Never bend your head.Always hold it high.Look the world straight in the eye." Helen Keller

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Banti spune:

Katy, foarte utile sfaturile tale, multumim!
Am inceput sa le aplic. Deja ma simt ceva mai bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns katy spune:

Ma bucur ca ti-au folosit sfaturile mele !

Katy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Ofofof, mare problema intr-adevar! Eu am si o vertebra deplasata inca din copilarie si la un control acum vreo 2 ani mi s-a spus ca deja e sudata de supra- si subiacenta, asa ca tare greu! Dar daca as avea ceva sa ma ajute cind stau pe scaun (gen corset sau asa ceva), poate ca m-as mai indrepta putin. Adica daca stau dreapta nu se vede nimic, chiar nimic, dar ma doare spatele acolo, la nenorocita aia de vertebra, de mor!

In afara de exercitii, pe care incerc si eu sa le fac, ca nu-s grele dpdv fizic, ce alte idei mai aveti? Daaa, stiu, interventie chirurgicala si s-ar rezolva! Nu prea se poate, din pacate.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

uite un scaun recomandat de la o cocosata la alta:
http://ergokomfort.com/catalog/ergonomic_chairs_449541_products.htm
Se pare ca e important sa ne sprijinim genunchii ca sa putem tine spatele drept in timpul lucrului. Mai exista si astea:
http://www.bizchair.com/wl-1428-gg.html
O prietena cu operatie la coloana si-a luat si a dat rezultate bunicele,
A

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Andrada, multam de idee! La primul link nu ma dumiresc unde stai cu fundul si unde sprijini spatele. La mine vertebra cu problema e sus, la coloana toracala, nu jos la lombara. O sa studiez, iti dai seama. Dar chiar nu stiam de unde sa incep...

Mergi la inceput