Ai nostri, ca brazii! - ianfeb2005 (31)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns amo2004 spune:

Referitor la mancat, al meu nu mananca felul doi nici acasa. V-am mai scris eu pe tema asta. Mananca doar snitel de pui/peste, chiftelute, ciuperci pane si cartofi aurii facuti la cuptor sau prajiti in ulei de palmier din acela special. Nu vrea sosuri, tocanite, fripturi sau preparate gen budinci. Mananca ciorbita, omleta, papanasi, rar mamaliguta. Nici vorba de cartofi pireu, orez, mancarici de mazare/fasole verde etc

Problema e ca in primele zile nu a vrut sa manance nimic acolo, chiar daca era mancarica pe care el o agreaza (iaurt de ex, paine cu ceva, ciorbita etc). Si au cate 5 mese pe zi, 3 principale si 2 gustari. Ieri cica a mancat la ora 4 (ceva gustarica).

Ubi, ai vazut bine in poze, nu e slabut, din contra. Are 14 kg si 85 cm. De aceea dr. pediatra nu vrea sa ii dea nimic pentru pofta de mancare, ca la el sunt fite defapt. Pana la 10 luni a acceptat foarte bine toate alimentele potrivite varstei lui, manca foarte bine carnita de pui si dintr-o data a inceput sa refuze pireurile de legume si carnea fiarta.

Mona si Mihai (13 ian. 2005)
The nicest thing about the future is that it comes one day at a time

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns V. Erica spune:

Scuze, Lavinia, iti ramasesem datoare cu un raspuns: Bio-Cromul e in jur de 20 ron din cate-mi amintesc eu.

Si Crinutei, cu reteta de eclair:
- 500 ml apa,
- 200 gr unt
- 300 gr faina
- 5-7 oua (in fct de marime)
Untul+apa+ un praf sare se pun la fiert, se tin pana cand se topeste untul si da un clocot. Apoi se ad. faina "in ploaie", amestecandu-se continuu, pana cand se aduna intr-un cocolosh mare. Se ia de pe foc, se lasa sa se racoreasca un pic, apoi se incorporeaza pe rand ouale. Cuptorul sa fie bine incins. Cu un cornet de plastic taiat la vf (sau cu shpritz pus in vf) se formeaza eclairurile pe tava tapetata (eu pun hartie neunsa). Se lasa la cuptor intai la foc mare, apoi mediu, pana cand sunt rumenite bine si usor uscate.
Se umplu cu crema de cacao sau vanilie si frisca. Deasupra se presara zahar pudra sau se face un "grilaj" din ciocolata.

Nihil sine Deo!
Dana, Eric (27ian02) si Ruxi (10ian05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns V. Erica spune:

Patri, merci.
Cand iau va spun, ca sa vad si cum ii pregatesc.

Bubule, te-ai calmat?
Sa ma fi vazut pe mine aseara...

Ref. la operatiunea olita, Ruxi ieri a facut de 10 ori pishu pe ea si 1 data kk la olitza. Noaptea i-am pus pampi, evident. Acum ii pusesem si niste chilotei frumosi cu o papusa, era f. incantata de papusa, a promis ca n-o uda, dar pan` la urma a "comis-o". Acu are panataloni, dar fara chilotei. Bine ca e cald in casa!

Nihil sine Deo!
Dana, Eric (27ian02) si Ruxi (10ian05)

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by kris
...Si Bia a inceput sa fie obraznicuta, se cam baga peste tot "Nu"-ul ei trebuie sa fie clar nu, iar al meu , f f rar. Mai ridic tonul la ea..si numai atunci intelege. Nu vreau sa o invat asa..sunt oare o mama rea , ca mai tip la ea?
Nu esti o mama rea daca mai tipi din cand in cand la ea. SI eu am momente cand nu mai pot, in special atunci cand miorlaie aiurea, fara motiv, sau cand e in masina si tipa ca nu vrea sa stea in scaunel si suntem numai noi doi in masina. Am incercat mereu sa ii vorbesc cu calm, sa ii distrag atentia etc, toate sfaturile bune de prin carti si articole, dar nu tine mereu. Insa a invatat ca atunci cand ridic tonul la el e serioasa chestiunea si vad ca in 90% din cazuri inceteaza.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by catiflo

crinuta, cind afli secretul la creveti sa-mi spui si mie. eu ii prajesc putin in tigaie cu ceapa si usturoi, pun smintina si ii flambez cu scotch ... am cumparat si eu colac pt wc, am incercat o data dar n-a vrut sa stea, totusi nu ajunge cu picioarele la scaunel, mai incerc...
na ca am uitat ce-am vrut sa apun... din pacate nu ma pot uita la poze la serviciu ca e prea evident ca fac altceva decit trebuie.
intrebare: cum ii convingeti voi sa accepte incaltari noi? al meu nu vrea cu nici un chip alti pantofi...
va pup, un we placut si multa sanatate
Florina, asa ma simt si eu la servici cand scriu pe DC sau ma uit la poze, cu musca pe caciula, si de asta in general incerc sa ma rezum la a intra in pauza de masa, dar mai sunt si zile in care sunt foarte adormita de dimineata si atunci intru pe DC si va citesc si asta ma ajuta sa imi intru in ritm. Referitor la incaltari noi, nu avem problema asta, au contraire, vrea toti papucii din magazin si tipa daca nu il incalt cu ei. Noi insa am patit cu geaca de iarna cea noua, initial nu a vrut sa se imbrace cu ea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Witchie spune:

Doamnele din Bucuresti, se joaca baloane colorate la teatrul creanga, joia viitoare, mergeti?

E piesa speciala pt copii pana in 3 ani se joaca pe lumina si dureaza cam 30 de minute, e de la ora 17.

Liviana merci de idee:))

Anda, mama Irinei
domnisoara Irina
Atinge stelele cu mana

Mergi la inceput

Ultimul si gata :)

Bubu, pai voi sunteti la cuvinte complicate! Auzi tu, "furculita". Mi-a placut.

Ubi, da, acum ai de lucru, mai sunt si alarme false, dar eu zic ca e o realizare mare sa se ceara la olita! Cu desenele, toate la timpul lor, e mai bine ca ii plac cartile si sa asculte muzica. Apropo, tare imi placea o chestie la cealalta gradi: si cand il duceam si cand mergeam dupa el ma intampinau cantecele de pe cutiuta muzicala. Iar la nani le punea CD-uri cu povesti...

Dana, am notat si eu Bio Crom-ul, ca-s mare amatoare de dulciuri.

Shobo, vazut pozele, eeeehhhh ce frumos. Bravo voua porumbeilor, cred ca a fost de vis.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Fetelor, Rayan a facut primul pipi la olita aseara cand vorbeam cu voi si eu mi-am dat seama dupa vreo 30 de minute ca e pipi in olita.
L-am vazut eu ca s-a asezat pentru foarte putin timp dar nu as fi crezut ca face.
Daca mi-ati fi vazut fata cand am vazut ca era ceva in olita si am mirosit sa ma asigur ca nu a turnat el apa ( oricum n-avea de unde) ci e pipi.
Hahaha, ce-am sarit, chiuit, Rayan era fericit de fericirea mea si tot asa.

Haioasa faza, iar dupa aia isi tot punea ursul pe olita si apoi cica golea recipientul acela care se scoate pentru a-l spala.

Crinuta si Rayan

Fara Dumnezeu nimic nu e.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Va spun, don't worry. Il intreb exact ce cantitati pune, ca la ingrediente stiu deja: oua, faina, praf de copt, putin lapte, spices, dar nu stiu exact cum si cat. Cert e ca iese un amestec foarte gros.

Bubu, pai spune-ne in detalii ce a facut Vlad de te-a scos din minti.
De cate ori m-am enervat eu, stiti deja.

Crinuta si Rayan

Fara Dumnezeu nimic nu e.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Shobo spune:

Witchie, esti sigura ca se joaca joia viitoare Baloanele??? eu sunasem ieri la TIC si mi-au zis ca momentan s-a oprit si ca in locul ei este pt aceeasi categ de varsta Greierele si furnica.
Eu vin cu Codrin! zi-mi detalii pls. tb sa iau biletele de maine?

Mamica lui Codrin din 21.02.2005
"Te iubesc nu doar pt. ceea ce esti, ci si pt. ceea ce sint atunci cind sint cu tine!"

Mergi la inceput