Urgent! Injectii pentru hemangiom bebe???
Raspunsuri - Pagina 2

Muuh spune:
Pe langa ecografia abdominala la cei cu hemangioame se recomanda si una transfontanelara. Pot aparea hemangioame si pe creier care insa nu pun de nici un fel in pericol viata doar ca e bine sa se stie despre ele.
Miruna + Alexei
Poze

raresionut spune:
Noi am consultat 7 medici cu specialitate diferita( dermatolog, chirurg pediatru, pediatru, orl, chirurgie estetica) si parerile impartite, insa toti au concluzionat ca daca creste nu e bine. Si cum hemangiomul aparut la varsta de o lunasi jumatate a inceput sa creasca, am cazut de acord ca neintervenirea pe aceasta cale poate afecta vederea si devia septul nazal.
Diagnosticul este de hemangiom genian ( in relief).
Medicul chirurg pediatru de la Spitalul Sf. Maria Iasi, ne-a explicat in detaliu efectele si etapele acestui tratament si fiecare injectare intralezionala a fost facuta sub anestezie generala( dar de efect foarte scurt 5-10 minute).
Daca te intereseaza in mod direct, as putea sa iti arat fotografii inainte si dupa interventii.
Decizia iti apartine si iti inteleg incertitudinea, insa trebuie sa te gandesti si in perspectiva.
Alina si printul Rares
Pozele noastre

adelyna spune:
magghic,crede-ma ca eu sunt cea mai sceptica atunci cand vine vorba de medici(3 ani am stat prin spitale cu copilul)si ce am intalnit.....
Normal ca trebuie sa stii mult mai multe pana sa ajungi sa fii de acord cu un tratament,mai ales cand este vorba de copilasul tau.
Dr.Stanciu este cel mai bun pediatru pe care l-am intalnit(si am trecut pe la multi)nu a prescris tratament ci te-a trimis la cineva care este in domeniu.
Eu ii doresc multa sanatate lui bebe,stiu ce inseamna sa suferi pt copilul tau,dar din exterienta iti spun ca multe probleme se rezolva atunci cand va creste.Multe trec de la sine.

danielac spune:
quote:
Originally posted by magghyc
[teal]As vrea sa multumesc tuturor celor care mi-au raspuns, prin e-mail, PM sau aici, la subiectul deschis...
Acum, cateva precizari pentru fiecare in parte:
Danielac,
ma intereseaza f mult unde ai facut acest tip de tratament. Mi se pare o varianta mult mai buna si mai neinvaziva decat cel bazat pe susbtante injectabile.Este dealtfel tratamentul pe care l-a primit nepotica noastra in Germania, pentru o problema similara.
tratamentul l-am facut la Spitalu de dermatologie "prof.dr.Longhin" din Bucuesti. din pacate medicul care ne-a tratat pe noi nu mai este in tara, a plecat in SUA, se numeste dr.Ganea-Sauteanu, asta in cazul in care totusi s-a intors.
un medic si om excelent!
la noi hemangiomul a fost tip capsunica, langa ochisor, si am avut din cauza cresterii lui foarte bruste probleme cu ochisorul, canalul lacrmal infundat... acum nu se mai vede nimic!
Fetita mea Diana-Maria are de acum, 5 anisori!
POZE

LYLY809 spune:
Laura, ar trebui sa o vada un dermatolog. Nu cred ca trimiterea de la dispensar este esentiala...trebuie sa cunosti un dermatolog bun din Bucuresti. Incerc sa contactez eu maine unul.
Lacri si Razaciosul Alexandru 30 mai 2006

Elise spune:
cum adica nu e bine sa creasca?!
Eu stiam ca toate hemangioamele infantile (aparute imediat dupa nastere) cresc pina pe la 6 luni, apoi incep sa se retraga!
Trei doctori mi-au spus asta... ma gindeam daca sa o "laser-uiesc" pe bebelisa sau nu. Si am preferat sa nu. Oricum la ea nu-i decit un punctuletz roshu.
In plus, analize detaliate se impun doar atunci cind copilul are mai mult de 2 hemangioame "la vedere". In cazul asta ar putea exista si unele interne.
Cele "cavernoase" nu sint roshii - sint vinetzii, uneori nici nu sint vizibile decit ca niste umflaturi, pentru ca apar sub piele.
Am mai gasit niste detalii despre hemangioame aici. Poate va sint de folos.
Elise & BBLisa

amiss_zip spune:
quote:
Originally posted by magghyc
Maine de dimineata mergem ca sa fim si examinati 'pe viu'. Sper sa vin cu vesti bune.
La dr. Secheli inca nu am ajuns, dar am aflat de principiu ce schema de tratament recomanda dumnealui. Vom merge si poate si acolo, dar 99% nu sunt de acord cu tratamentul injectabil. La bafta pe care o are Nichita, care a fost singurul din multi copii nascuti in aceeasi maternitate care s-a infectat cu o bacterie nenorocita, nu ma risc sa ii injectez nimik.
Oricum, o sa mai scriu pe aici ce demersuri am mai intreprins.
Sanatate la toti piticii!
Mama lui Nic cel Mic
"Omnia mea mecum porto"
Nic cel Mic
Magg mult succes la control! Nichita este un bebe foarte puternic...trebuie sa treceti cu bine si peste asta

Va tinem pumnii!

Amiss

Oana C spune:
Magg, Laura, uitati-va in site-ul asta pe msn; este un grup de parinti cu copilasi cu diferite tipuri de hamangiome. In stinga, este o rubrica Pictures; acolo sint f multe poze ale copilasilor.
http://groups.msn.com/vascularbirthmarksupport
Sa nu va speriati, e mai mult pentru a afla informatii. Si eu l-am folosit primele luni ale fetitei noastre, pina ne-am dat seama despre ce e vorba.
Magg, am vazut o poza a lui Nic cel Mic. Nu stiu ce sa spun; hemangiomul Evei e mult mai mic (dar si vizibil). Vezi ce gasesti pe site-ul grupului, ce injectii folosesc, ce tratamente le recomanda si care sint rezultatele.
Laura (dolce), daca te uiti la pozele din site-ul grupului, primul album este al unei fetite (Bailey) cu hamangiom pe moalele capului si din ce am vazut, aproape s-a retras (deasupra pozelor uneori scrie si explicatia - tratament folosit, operatie, virsta copilului ...)
Oana si Eva (29 iunie 2005)
Poze cu Eva

dolcebaby spune:
Fetelor va multumesc mult
Lacramioara sa nu faci programare pt ca nu am gasit inca masina sa le aduc la Bucuresti
Iti multumesc din suflet pt ajutor!!!
Laura si puiuta Teodora (28.04.2006)
http://new.photos.yahoo.com/lv_panait/photo/294928804106269152/3

mandyksch spune:
Si Kriszti s-a nascut cu un hemangiom pe bratul stang, cam de un cm diametru. Nu a cresut in timp si parca acum dupa 15 luni e un pic estompat la culoare. Noua ne-a spus la Dermatologie ca sunt sanse sa se resoarba in timp iar daca nu se poate efectua o interventie cu laser (doar pt estetica).
Mandy si Krisztián (23.10.2005)