Mamici de ianuarie - februarie 2007 (30)
Raspunsuri - Pagina 9
![](images/user_woman.png)
adela2006 spune:
cristiana am uitat sa-ti spun ca e mai bine daca ai o palnie sa pui pe oala unde a fiert ceaiul si sa trgi pe rand print-o nara si apoi prin cealalta
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
Alinus25 spune:
Mai fetelor, am inceput sa citesc la "Nasterea unei stele" si m-au cuprins fiorii. Eu nu am avut emotii, toata lumea cine ma intreba daca emotii le-am spus ca DELOC, de abia astept. Dar acum citind povestirile fetelor, cand ma gandesc ca ne apropiem incet de momentul nasterii, parca imi vine sa plang.
Imi trec tot felul de chestii prin cap. Nu e bine nici cum, nici cezariana, nici nastere normala. La nastere normala ma gandesc ca poate nu o sa rezist, la cezariana poate nu ma mai trezesc dupa anestezie. Cu anestezia generala is patita, abia am putut sa ma trezesc, deja era toata clinica in jurul meu, se chinuiau sa ma trezeasca, asa ca mi-e frica. Anestezie epidurala la Maternitatea din Oradea nu se face....Asa ca emotii cat incape.
oana_bucur spune:
Alinatxa cu intaririle de burta m-am obisnuit...as putea trai linistita cu ele daca nu mi-ar scurta in continuarea colul. Dar ne descurcam si asa...
Helenutza n-ar mai fi amuzant daca n-ar fi lasat si atza...ma tot impiedic de ea cand imi introduc utrogestanul... ca punga cusuta la gura ca sa nu curga continutul . Dar din pacate nu-ti asigura siguranta...doar o masura in plus ((buna si asta).
Helenutza, Cristia, Adela multam fain...am notat tot.
Salina ma bucur sa aud ca Gio e bine...pacat ca nu a mai reusit cu cerclajul. Ulterior am aflat si eu ca doctorelul meu s-a certat bine de tot cu medicul de sectie si alti medici ca sa-mi poata face cerclajul la 24 de sapt.
Haine bebe
Burtica
Eu si Noi27+
Daconst spune:
Ce fac burticile?
Eu am terminat tochitura si am pus si ciuperci,a iesit yammyy...imediat fac si mamaliga,asa ca va poftesc la masa.
Criss,multumesc de nume,sunt deosebite,dar parca tot alea de fetita imi plac mai mult.
Cleo,felicitari pentru nepotel!
Oana,cum sunt contractiile si cit dureaza?Eu am avut ieri prima experienta mai ciudata.ADica am condus vreo ora si cind sa ma dau jos,am facut-o cam brusc da l-am simtit pe bb tare.Parca se chircise si a trebuit sa stau putin aplecata sa-si revina.Oare a fost contractie?
Ralu,am invatat si eu din experienta ta,ca eu parca nu-s gravi asa ma agit citeodata...sper sa nu patesc la fel.Sanatate multa tie si la bb.
Hainute bb ,caruciorul
Dana 30+
Daconst spune:
Am vrut sa va mai spun ceva in legatura cu cumparaturile...ieri mi-am luat incalzitorul pentru sticle si cind ajung acasa...surpriza:sticlele de la Avent sunt asa groase de nu incap inauntru
Sa mor nu alta.Nu stiu ce fac ca ma enerveaza astia de la Avent ca te conditioneaza sa cumperi de la ei.Probabil si cu sterilizatorul va fi la fel.Uf,ma seaca.Sa aveti grija sa nu patiti ca mine.Maine meg sa-l duc inapoi ca n-am ce face cu el.
Hainute bb ,caruciorul
Dana 30+
Alinus25 spune:
Daconst, cum faci tochitura? Chiar ma gandeam ca nu stiu ce sa mai fac de mancare... Merci
Alina24+
maria72 spune:
Alinus25 de asta mi-e frica si mie, ca nu ma mai trezesc din anestezie, mi-e frica ca de moarte, asa ca tot la nastere normala ma gandesc. Eu am un tonus ridicat al uterului si mizez pe asta ca travaliul va decurge bine. Acum abia il tin in frau cu gynipral si no-spa. Asa ca atunci cand ma apropii de termen le las...
26+
criss68 spune:
Daconst, ce gospodina esti azi! As vrea sa ma fac si eu, dar poate dupa ce vine bb voi fi mai constiincioasa.
Cu numele ti-am zis si eu ca mi se pare inechitabil, oferta la fetite e mult mai generoasa. Insa cand e pt tine dintr-o data nu ti se mai pare nimic suficient de frumos. I-am mai trimis si lui Anis o lista pt fetite, ei s-ar putea sa-i placa mai mult lista de la baieti
Mi-am adus aminte de o faza, intamplata acum cativa ani intr-o maternitate, probabil ca daca vi s-ar fi intamplat asa ceva ati fi optat a doua oara pt maternitatea aia de 2000 euro nasterea. O prietena de-a mea, nascuse natural si a iesit pe hol cine stie cu ce treaba, poate vroia sa-si intampine sotul sau ... asa, pur si simplu. Ea era cam slabita, nici nu mancase ca nu i-a trecut nimanui prin cap ca ar avea nevoie, si a cazut. Dar a zis ca acolo pe hol accesul era deschis publicului larg, erau si barbati veniti de afara etc. Cred ca era imediat dupa nastere, ca nu i-a dat voie sa-si puna chiloti, avea un tampon mare de vata care ii zburase la cativa metri. Trecea pe acolo o asistenta, a ajutat-o sa se ridice, i-a cules vata de pe jos, unde lumea circula incaltata cu ghetele si cizmele de afara, i-a pus-o la loc si a trimis-o in camera. Dupa asa un episod chiar ca nu te mai uiti la bani, imi spunea ca eu poate prind maternitatea privata deschisa, ei preconizau sa fie gata prin 2001. Practic medicii de elita din acel spital au incercat sa adune niste fonduri, proprii plus sponsorizari etc, dar au dat de fundul sacului, prin urmare nici dupa 6 ani eu nu prind asa ceva. La noi preturile ar fi fost mai mici cred. La Bacau e o maternitate privata, am inteles ca e 1000 euro cezariana, dar nu ma deplasez in toiul iernii in alt oras sa vin cu copil asa mic pe drum.
Liuda, te cred ca esti intoarsa din cauza burticii care creste dupa cum are chef. Ia si tu partea buna, gandeste-te ca vei avea o fetita mare, sanatoasa si chiar daca nasti ceva mai devreme nu-ti va fi frica s-o tii in mana sa nu-i rupi ceva. Mai fa masaje pt durerile de spate. Noi cele cu burtici mai mici ne consolam ca suntem mai mobile si mai apte pt munci casnice timp mai indelungat, dar fereasca d-zeu sa nastem prematur. Eu sunt in luna a 7-a, deci teoretic ar trebui sa fiu pregatita pt nastere deja, dar copilul inca nu am certitudinea ca are 1 kg. Sau poate are, dar oricum e mic.
In rest ce mai ziceti azi doamnelor? Cam slaba miscarea pe forum!
pupici
criss 28+ cu
oana_bucur spune:
Daconst...eu am detectat mai multe tipuri de intariri la mine. Sunt cele pe care le simt ca o intarire a peretelui burtii , in diferite zone sau cele in care simt ceva intarit in interior in zona de sub burta (probabil uterul). De durat...pot dura de la cateva secunde pana la ore ...in principiu nu cred ca mai am din cele care tin ore (decat poate noaptea cand nu pot controla prea multe). Oricum esti la o varsta a sarcinii la care devin normale astfel de intariri doar sa nu fie dese, regulate sau de lunga durata (daca tin cateva minute e ok..mai mult nu prea...incerci sa te asezi intinsa pe partea stanga si in principiu trec)
Haine bebe
Burtica
Eu si Noi27+
ALINATXA spune:
Salina scuze am fost la doctor un pic si eu.
Deci folosesc mai mult flori dar daca nu am pun si pliculete.24+saptamani http://pg.photos.yahoo.com/ph/naomi_creamy/my_photos