Mamici de ianuarie - februarie 2007 (30)
Raspunsuri - Pagina 6
ALINATXA spune:
Oana din cate stiu eu osciloccocinum si imunostim.
Cunosc n cazuri cu cerclaj ,repaos total la pat,ieseau din casa numai ptr vizita la medic si care au dus sarcinile nu pana la 35 de sapt ci pana la 40.Atata timp cat respecti cu sfintenie indicatiile doctorului in care tu ai incredere,cu credinta in dumnezeu si vointa care de altfel de caracterizeaza(aici mai punem si vesnicul tau optimism si buna dispozitie)Nu vad de ce nu ai duce sarcina pana acolo unde e necesar.
Tine-o tot asha ptr ca faci bine ce faci.
24+saptamani http://pg.photos.yahoo.com/ph/naomi_creamy/my_photos
ALINATXA spune:
Fetelor eu iar fac planton.Toata lumea doarme si eu stai ca tacanita ba pe internet ba la televizor.
M-a mancat dorsal si m-am asezat pe la 5 in pat in dormitor sa ma uit la u film impreuna cu consoarta.Si na ca am adormit pana pe la 7 jumatate.Normal ca acum sunt iar popandau.De abia astept sa o am pe bebitza sa zic si eu"uffffff vreau sa dorm" sau"nu am timp de nimic"
oana_bucur spune:
Alinutza zicea cineva de pastilele homeopate ptr raceala acu ceva vreme dar nu-mi mai amintesc decat ca se luau sublingual...parca oscilococcinum nu se lua asa.
Cat despre restul...inca nu am renuntat sa sper la 40 de sapt...dar dupa cum acelasi doctorel imi zice "nu e cazul sa ma incapatanez pe 40 de sapt". Ce-i drept cu toate tratamentele nu reusim sa stopam intaririle burtii si a partii de sub burta..si din pacate uterul se scurteaza in mersul asta...
Dar rezistam cu stoicsm...
Iar n-ai somn...
Nu stiu cum de nu dorm eu...de fapt am dormit dimineata asta cam mult...
Ma duc sa-mi fac un ceai de tei...
Haine bebe
Burtica
Eu si Noi
27+
ALINATXA spune:
Si eu tot la ceai de tei m-am bagat ca e nasoala treaba.OANA REFERITOR LA INTARIRI DE BURTICA uite vorbeam cu 2 prietene de ale mele care deja au bebeii de aproape un an si spuneau ca ele de la 4 luni toata sarcina aveau burtile pietroi.Eu o am tare dimineata cand ma scol de obicei si in timpul zilei cand fac treaba ,stau in picioare e tare.Maine merg la control sa o intreb si pe doctora mea care a treaba.Mie mi-a dat no-spa si cam asta iau zilnic.PLus vitaminele de rigoare .Cand nu ai somnic intra pe mess ca pe mine pa gasesti de planton pana pe la 3-4 cand imi vine somnul
ralu74 spune:
Fetelor bine va regasesc, ma bucur ca sunteti bine, ceea ce nu pot spune despre mine. Am venit acasa dupa o zi si o noapte petrecute in spital. Nu m-as fi gandit ca mi se poate intampla. De aceea si postez ca sa va spun ca oricat de bine va simtiti sa nu faceti efort, cum am facut eu, cica urcand scarile si coborandu-le zilnic ( ce e drept urcam si coboram 16 trepte de vreo 20 de ori). Eu m-am simtit foarte bine in ultimul timp si ma simt foarte bine doar ca acum doua zile am simtit ceva umed pe chilotel,cand ma uit ce sa vad, teroare, sange. Am plecat de urgenta la spital unde m-au monitorizat continuu, mi s-au facut ultra-sunete, teste de urina, teste de sange. Totul arata bine, bebe era bine, placenta in pozitie normala, colul inchis. Concluzia a fost ca s-a desprins placenta, nu foarte mult doar atat cat trebuie sa stau in pat si sa ma duc doar la baie pentru cel putin o saptm pana la urmatoarea ecografie.
Am plans de nu ma mai puteam opri, ma intrebam cum se poate intampla asa ceva si tocmai mie care ma simt atat de bine, nu simt existenta burtii aproape deloc, numai cand dorm si trebuie sa ma intorc de pe o parte pe alta.
Sunt un pic trista acum, cred ca e normal sa fiu, o sa incerc sa stau doar in pat. Trebuie sa ma astept la orice, chiar si la o cezariana de care mi-a fost teama.
Sa aveti mare grija de voi si bebei
Ralu 30+
Catalina spune:
Neata fetele, m-am trezit si io ca de obicei cu noaptea in cap, ce bine ca am dormit fara vise. Am fost ieri la banca sa imi iau salariul si la Cora si am obosit de nu mai puteam. Mai nou ma strang si pantofii mei cei mai comozi asa ca .... mergeam cam in papainoage.
Ralu, imi pare tare rau sa aud ca ai avut probleme. Si eu urc si cobor 3 etaje, chiar si de doua ori pe zi cateodata ... offf, tre sa ma gandesc de doua ori se pare.
Dar inainte de asta, pe la controale, ce iti zisesera ... aveai placenta pozitionata altfel decat posterior sau ai carat ceva? Ca mi se pare nitel ciudat sa se fi intamplat numai de la un urcat de scari.
Hai stai linistita ca si daca e sa fie cezariana, nu e bai, bebe sa fie ok. Multa sanatate!
Cata 30+
cristiana70 spune:
ADELA2006, doar azi am vazut intrebarea ta (ieri nu am fost la saiba, am racit un picut), magazinul e deschis sambata intre orele 10-13, dar inarmeaza-te cu rabdare fiindca sambata e plin. Poate ai noroc si-ti gasesti ceva si pentru tine, eu am capturat saptamana trecuta doua perechi de pantaloni de catifea, un picelasticizati, la optzeci de mii perechea, ma simt mai bine in ei decat in blugi care sunt reci.
Daca cineva ma poate ajuta, am probleme cu sinusurile de vreo luna, ma dor dimineata de-mi vine sa-mi bag capul in cuptor. Se poate face ceva?
cristiana 25+ David Cristian
ALINATXA spune:
neata fetele,
Ralu sa stai cumintica in pat atat cat ti-a spus doctorul.Nu ti-a dat duphaston sau utrogestan nimic?
Aici imediat iti dadeau gravibinon plus duphaston fara discutie pana cand era ok acolo.
Te pup si hai ca o sa fie ok.
Catalino mama eu am adormit cu chiu cu vai pe la 3 dupa ce am baut vreo 2 cani de ceai de tei.Dar la 8 eram in picioare ptr ca am fost trezita de calculator si nici ca am mai adormit.Asha ca m-am trezit si incerc ca toata ziua sa nu ma mai culc.
dianafotache spune:
Buna Dimineata Burticute (ca nu sunteti asa mari cum va credeti)
Ana_ALX - am crezut ca ai acea rinita nenorocita sau sinusurile umflate si din acea cauza ai probleme cu nasul. Rinita cronica sau sinuzita in sarcina apare mai ales in trimestrul doi si poate dura pana dupa ce nasti. Esti o norocoasa ca este decat din cauza racelii. Oricum presupun ca decat apa de mare poti folosi acum
Negbeng - si eu m-am minunat cand am auzit ca nu ai voie citrice. Eu care pana atunci bagam citrice (suc de portocale, lamai) de cateva ori pe zi. Doctorul mi-a explicat ca citricele cat si laptene nedegresat imi umfla sinusurile si din acea cauza am dureri de cap si nas imfundat mai tot timpul. PLus hormonii sarcinii. Ajunsesem noaptea sa dorm mai mult din in pozitie de sezut numai sa am si eu putin aer. Si vreau sa spun ca la mine s-a declansat sinuzita si rinita cronica chiar din primele saptamini de sarcina...Si cand ma gandeam cat mai este pana la final....Cum am inceput sa beau numai lapte degresat si am scos citricele din dieta...nu am mai avut asa probleme si pot dormi si eu noaptea linistita..
DAconst: vreau si eu parola si id-ul sa acceses mail-ul comun
Doar ce am aflat acum cateva zile ca o sa avem baietel de data aceasta asa ca vreau si eu in listuta cu un carucior albastru
Va pup
Diana23+ si Alina (07.04.2002)
maria72 spune:
Ralu74 de la urcatul scarilor mi s-a intamplat si mie, dar eu nu am avut sangerare, ci numai durere care se intetea, ca la nastere.A trebuit sa stau cuminte in pat cu no-spa si scobutil si diazepam injectabil. De doua ori am patit pana acum. Tot asa fac si eu ma simt bine si fac excese de urcat si coborat scarile, pentru ca stau la 4 si mai vreau si eu sa ies. Ieri nu m-am simtiti bine si n-am iesit afara din casa. Simteam o vaga durere.
Acum am vazut ca se intareste burta mai tare ca oricand, daca, de exemplu stau pe scaun mai mult, ma ridic adusa de spate, asa de tare o simt burta.
Acum ma uit ca as vrea sa fac ceva treaba prin casa si mi-e teama, ma simt slabita, in parte dea jos nu stiu e o senzatie ciudataca si cum as fi pe ciclu, da nu ma doare ceva dar e o slabiciune si in picioare o simt.
Unde este iconita cu caruciorul roz, ca eu nu mai stiu de unde sa o iau!
26+, fetita