Mamici de ianuarie - februarie 2007 (30)
Raspunsuri - Pagina 12
Daconst spune:
quote:
Originally posted by dianafotache
DAconst: vreau si eu parola si id-ul sa acceses mail-ul comun
Diana23+
si Alina (07.04.2002)
Diana am vrut sa-ti trimit parola,dar n-am cum.N-ai nici PM activat si nici adresa de mail.Trimite-mi adresa ta pe privat.
Hainute bb ,caruciorul
Dana 30+

aelita spune:
quote:
Originally posted by criss68
aelita, si purcelusele sunt dragalase cand sunt puiuti!
criss28+ cu
mie-mi spui?? a mea purcelusa e cea mai draguta

cand sughite nu e de la ce mananci tu! si nu se chinuie,stai linistita.
mergem sa ne uitam la meci.si sa-l mai vedem pe Becali ce perle mai scoate.asa e,ca va comenta alaturi de Hagi si nu maistiu cine???? daca Becali comenteaza,atunci e de distractie.ca de altceva,ce?
am auzit ca vine cu cupa pe Bernabeu,aia din 86 !! se va face de poveste

31+
Daconst spune:
Criss,la mine e tot asa umflatura pe partea stanga si de miscat misca in partea dreapta.Si la eco era cu capul in jos,funduletul in dreapta si piciorisele in stanga.
Vineri merg iar la dr si iti spun exact cum e,ca parca nu s-a schimbat.
Aelita,m-ai facut curiosa...unde o sa nasti?![]()
Hainute bb ,caruciorul
Dana 30+ 
Haricleea spune:
Helenutza23 multumesc,sa nu ma uiti cu de detoate,cu cat stiu mai multe,cu atat ma duc mai curoajoasa si sigura pe mine!!!pupici si nastere usoara prietenei tale.
mariana1976,anis atunci va intreb de ce mai facem vestitele d2,3d,4d?????doar asa ca sa cheltuim banii?!hai ca unele poate au(slava Domnului ca nu ma pot plange)dar cred ca sunt multe dintre noi care fac mari sacrificii sa mearga la astfel de eco si nu le mai vad sensul...ca de masurat si privit,bibilit se poate face si cu cel obisnuit pe care il gasim in toate cabinetele,nu?adica ma duc si arunc cu milioanele ca sa ma imbat cu apa rece?

cris68 lasa ca te-a ajutat si pe tine Domnul si la anu' te gandesti ce ii pui sub bradut chiar daca nu intelege el prea tare!!!!
Ralu74 ai mare grija de tine,daca esti cuminte o sa fie bine pana la urma!!
30+
ALINATXA spune:
Aelita becali a impartit sute de euro "muncitorilor" din spania.Numai cu sute arunca .Eu sincer sper ca noul portar sa demonstreze ceva macar ptr faptul ca e ialomitean.Mama e de langa satul lui si sa o vezi ce mandra e de el.Ii fac ochii ca la girofar si ii scipesc de numa numa.
24+saptamani http://pg.photos.yahoo.com/ph/naomi_creamy/my_photos
ALINATXA spune:
Fetelor sunt mandra de originea mamei mele.Cernea e ingerul pazitor al stelei.Cernea e din satul unde locuieste bunica mea.SUNT MANDRA DE LE!!!!FORTZA STEAUA!
ALINATXA spune:
E mama pe aici zici ca e titirez.Daca o vedeti si o auziti muriti de ras.Eu sunt pe jos,ma tavalesc pe jos numai pot!
aelita spune:

nu sepoate asa ceva!
a jucat Steaua cum nu ma asteptam,si ghinionul ghinionului .
Realul nu a fost in stare sa bage un gol !!!
trebuia sa ramana zero zero.
sa-mi sara copchilu din burta de atatea tipete!
Catalina spune:
Neata, hop si io cu cafeluta. Ca de obicei la 5 jumate am facut ochi. Se pare ca ori ma culc prea devreme ori puiul meu vrea sa imi dea un semn sa misc la serviciu.
Aelita, ma alatur tie cu amaraciunea pt meci, nu atata pt Steaua, cat pt Banel. Mie chiar imi place baiatul asta si imi pare asa de rau de el ... . Dar ma rog, asta e, tu vezi ce faci cu tipetele alea sa nu se supere maimutica ta pe tine intr-o zi. ;-)
Spuneam fetelor pe messenger ca am o pb de vreo 2,3 saptamani care pare sa se acutizeze (mai ales noaptea ma termina). La capatul de sus al uterului (asa zic io ca pana acolo e), adica chiar intre sani, la baza lor, am un punct dureros. Cel mai mult doare dar uneori am si o senzatie de mancarime sau de arsura. Sapt trecuta cand i-am zis drului a zis ca durerile de muschi nu sunt interesante. Dar acuma vad ca s-a amplificat si noaptea e nasol rau. Cred ca din cauza asta ma si trezesc. Oricum, din cauza asta nu pot sta intr-o pozitie mai mult timp - tre sa schimb pozitia sau ma doare de nu mai pot. Mai aveti careva asa ceva?
Fetele (Aelita, sa nu ma bombani ca spionez) la noi-dec in primul rand se naste pe banda rulanta. E foarte emotionant. In alta ordine de idei mie imi place mult cum au tema zilei. Ce ar fi sa le furam ideea si sa lansam si noi, io stiu,in fiecare luni sau asa tema zilei. Aelita, cum e acolo, e o anume persoana, doar Mirona lanseaza tema? Poate stabilim si aici pe cineva. In orice caz, am citit acuma in ultimele mesaje o tema f interesanta, pro si contra epidurala. Io ma gandeam sa ma bag cu nasu in cartea mea si sa traduc nitel pe acolo si dupa aia sa pun aici si sa discutam, ce ziceti? Oricum, daca e, intrati si voi la noi-dec pana atunci si vedeti in ultimele 3,4 pagini ce zic fetele.
Hai ca azi ma pregatesc sa mai ies, nici o haina nu ma cuprinde peste burta si astept sa vad daca imi intra cizmele. Am vazut la magazinul Titan niste haine de iarna SUPER frumoase. Ce sa mai mi-au placut mult, mult de tot. Dar cand am vazut pretzul ... 3 mil. Inca mai contemplez ideea. Am zis ca ma duc sa vad cum imi vine si sa intuiesc daca o voi mai putea purta si dupa aceea cand voi fi ataaaat de slaba. Daca nu, nu imi permit atatia bani pt doar o iarna.
Liuda ce bafta ai avut. Mi-as dori sa gasesc si eu pe aici asa chilipir. Mai ales ca peste 2 sapt balotez 3 mil la 4D la Iosup. E, asta e.
Hai ca iar m-am intins ca pelteaua .... va pup si sa aveti o zi buna.
Cata 30+
Catalina spune:
Iata ce am tradus. Dati-va si voi cu parerea
ANESTEZIA EPIDURALA
Epidurala, o metoda de blocare nervoasa, folosita atat pentru nasteri naturale cat si pentru cezariene, este cel mai popular tip de ansestezie pentru durerile nasterii. Mai multe femei solicita expres anestezia epidurala decat orice alta metoda, iar 50% dintre femeile ce nasc in spitale primesc o astfel de anestezie (aceste statistici se refera cel mai probabil la SUA). Motivul cel mai puternic pentru solicitarile numeroase in ceea ce priveste anestezia epidurala este siguranta sa relativa (se foloseste o doza mai mica de medicament pentru a obtine rezultatele dorite), usurinta administrarii si rezultatele bune pentru pacient (eliminarea durerii in zona joasa a abdomenului care va permite sa fiti treaza pe timpul nasterii si sa va vedeti copilul imediat ce va fi nascut).
Inainte de instalarea anesteziei epidurale, se instaleaza o perfuzie cu fluide (aceasta masura este luata pentru a preveni scaderea tensiunii, un potential efect secundar al epiduralei la unele femei). In unele spitale (procedurile variaza), se insereaza un cateter in vezica inainte sau dupa administrarea anesteziei si acesta va ramane acolo pentru a ajuta la urinare pe timpul epiduralei (avand in vedere faptul ca anesteticele pot suprima nevoia de urinare). In alte spitale, se goleste vezica din cand in cand, la nevoie, cu cateterul.
Pentru a administra anestezia epidurala, spatele femeii, de la mijloc in jos este sters cu o solutie antiseptica si o zona anume este anesteziata local. Un ac gros este plasat prin zona anesteziata in spatiul epidural din coloana vertebrala, de obicei in timp ce mama sta pe partea stanga, sau sta in picioare, aplecata pentru a se imobiliza sau este sprijinita de sot. Unele femei pot simti putina presiune in momentul in care este inserat acul. Unele pot simti o gadilare sau o durere ascutita de scurta durata in momentul in care acul cauta locul potrivit. Acul este scos, lasand in locul lui un cateter fin. Acest tub este lipit de spatele femeii astfel incat aceasta sa se poata misca dintr-o parte in alta. Intre 3 si 5 minute de la injectarea primei doze, muschii uterului incep sa amorteasca. Dupa 10 minute se va simti intregul efect al anesteziei. Anestezia amorteste nervii partii de jos a corpului in intregime si reduce semnificativ durerea. Multe femei pot impinge cu eficienta cu anestezia epidurala. Dar, daca se dovedeste ca anestezia afecteaza impingerea, ea poate fi oprita pentru a permite femeii controlul asupra procesului de nastere. Medicatia poate fi cu usurinta reinceputa dupa nastere pentru a amorti partea de jos a corpului in vederea repararii rupturilor sau a epiziotomiei, daca una a fost efectuata.
Se va verifica in mod regulat tensiunea atunci cand se administreaza o anestezie epidurala. Potentialul scaderii bruste a tensiunii este motivul pentru care de obicei in cazul unor sangerari nu se face anestezie epidurala (in cazuri de placenta previa sau abruptio placenta), in cazuri de preeclampsie severa sau eclampsia sau in cazuri in care copilul este in suferinta. In afara de fluide intravenous, se pot administra uneori medicamente pentru a contracara efectele secundare. Pozitia pe partea stanga, astfel incat uterul se sprijina pe acea parte poate ajuta de asemenea. Deoarece anestezia epidurala este uneori asociata cu scaderea batailor inimii fatului, este nevoie de obicei de o continua monitorizare fetala.
Alte efecte secundare potentiale ale anesteziei epidurale, desi nu frecvente, include tremuratul, amortirea numai a unei parti a corpului, dureri de cap dupa nastere. De asemenea epiduralele pot sa nu ofere un control al durerii pentru femeile care au o pozitie posterioara a fatului, cu capul apasand pe spatele mamei.
In trecut se sugera ca, in cazul folosirii epiduralei se poate ca procesul nasterii sa fie incetinit, marind nevoia de cezariana, folosirea forceps-ului sau a vacuum-ului. Dar studii recente au aratat faptul ca acest lucru nu este adevarat – aparent epidurala nu mareste riscul pentru o nastere prin cezariana. Luand toate cele de mai sus in considerare, epidurala poate sa prelungeasca travaliul intru-catva pentru ca medicatia poate oarecum incetini contractiile. Cu toate acestea, se poate administra oxitocina pentru a readuce ritmul la normal, daca acest lucru este necesar.
In timp ce unii doctori recomanda instalarea epirudalei pana in momentul in care femeia are dilatatie de 4 cm pentru a minimaliza riscul de cezariana, cercetarile au aratat ca o epidurala instalata devreme nu numai ca nu mareste riscul de cezariana dar scurteaza travaliul. […]
“What to expect when you’re expecting” – Heidi Murkoff, Arlene Eisenberg & Sandee Hathaway, B.S.N. pg 278-279
Cata 30+