Piticodromul festiv de sept-oct 2005 (148)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Meme1 spune:

Ia sa ma mai bag si eu un pic in seama...

Karmenutza, nu mai aveti asa mult de asteptat pana la masele...ca teoretic maselutele apar dupa primii 8 dinti, asa ca sunteti pe aproape.
Eu am mai postat o data schema cu ordinea in care ies dintisorii dupa cum am gasit-o aici intr-o brosurica pt bebei intre 6 si 12 luni. O mai pun o data. Randul de sus reprezinta dintisorii de sus iar randul de jos dintisorii de pe maxilarul inferior.

10 5 7 3 2 2 3 7 5 10
9 6 8 4 1 1 4 8 6 9

Pupic
Meme

Mergi la inceput

Inaa, de ce nu salvezi cu Ctrl-C textul inainte de a posta mesajul? Sau si mai bine, scrie-l in Word si chiar daca se reseteaza calculatorul, nu pierzi ce ai scris...
Eu pana acum n-am avut experiente de genul asta, dar nu m-as mira sa mi se intample cand mi-e lumea mai draga..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anya20 spune:

Meme - ma bucur tare mult sa aud ca sunteti bine.
Am toata admiratia pentru voi, pentru ca sunteti departe de tara, fara bunici alaturi, cu Andrei de numai 1 anisor, si totusi va descurcati atat de bine. Imi dai si mie curaj.
Cat despre alaptat, nu te lasa pana cand nu cantaresti fata. In ultimul timp am tot avut prietene care au nascut si erau disperate ca nu au lapte. Dupa ce le-am batut la cap sa nu renunte, cand au cantarit copiii la o luna luasera 1 kil jumate. Asa ca am curaj sa te pisez si pe tine .
Multumesc pentru incurajari. Acum parca ma simt mai bine si sper sa-mi treaca intr-o zi-doua. Nu cred ca mai rezist pana la 7 saptamani, o sa merg miercuri la dr (kiar cand implinesc 6 saptamani), sa vedem ce se vede la eco.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns innaa spune:

Meme ce frumos...ma bucur ca ati inceput bine!

Irina si Noélia - 25 sept 2005

Mergi la inceput

Anya, eu am totusi un offf mare cu alaptatul, din mai multe motive. Unul ar fi ca nu excelez la capitolul dimensiuni, desi am tot citit ca nu prea ar conta, atata timp cat bebe e hranit mai des (daca nu exista capacitate mare pt stocat laptic). Al doilea ar fi ca la maternitate ori au cantarit-o gresit pe Ana, ori intr-adevar a scazut mai mult de 10%, am venit cu ea acasa cu 2.820 kg de la 3.250 kg la nastere (care e o scadere cam mare in greutate), iar aseara cand am cantarit-o Ana avea 3.160 deci inca n-a ajuns la greutatea initiala. Proba suptului n-am rabdare s-o fac si n-am nici cum, ca mai trebuie sa am grija si de Andrei...Asa ca pana una alta, Ana ia in greutate, dar media cel putin pana acum e de 340 grame in 2 saptamani care inseamna 25 grame pe zi care raportat la o perioada de 30 zile ar insemna 750 g...nu e rau dar nu e nici excelent pt prima luna...
Acuma, eu rabdare mai am, desi ultimele doua seri imi venea sa ma arunc pe geam...O mai las sa vad ce se intampla.
Problema e ca imi amintesc de Andrei cum urla de burtica de la laptele praf pana i-am gasit picaturile magice care spargeau lactoza si faceau laptele praf mai usor de digerat...Asa ca nu mai vreau, probabil si din motivul asta ma incapatanez atata cu alaptatul, cand mi-ar fi asa usor sa-i dau biberon.

Nu v-am spus de Andrei, trece printr-o usoara faza nu de gelozie ci mai mult de attention seeking, daca o am pe cea mica in brate, vine si el langa mine sa-l iau in brate sau ma ia de mana sa merg cu el (nu merge inca singurel decat cativa pasi) si mie mi se rupe sufletul ca nu pot sa merg atunci cand vrea el...ieri saracutul s-a pus pe bocit din cauza asta...ca m=am vrut sa merg cu el la plimbare...asa ca azi cand am alaptat-o pe Ana, am stat jos pe podea langa el si ne-am jucat amandoi cu toate jucarelele posibile...si asa a fost cumintel, n-a mai plans..

Va pupic, iar m-am intins un kilometru.

Meme

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anya20 spune:

Meme, in primele 4 luni bebelusii trebuie sa creasca cca 750g/luna, dar minim 500g/luna. In prima luna uneori e mai problematic, pentru ca trec prin multe: dupa nastere adaptarea la viata extrauterina, apoi adaptarea acasa, reglarea cantitatii de lapte matern.
Cat priveste dimensiunile sanilor, n-au nici o legatura. Tesutul glandular este acelasi, difera doar cantitatea de tesut adipos. De aceea de obicei femeile cu sanii mici alateaza mai bine si mai usor (nu e o regula!), pentru ca tesutul glandular nu este stanjenit de nimic. Eu am niste dimensiuni aproape "invizibile" si am alaptat cu succes.

Mergi la inceput

Si pt ca tot m-au lasat bebeii ( ce draguti...) am pus si cateva poze recente.

Poze

Pupici

Meme

Mergi la inceput

Anya, si . Mersic tare mult...
Sper ca te simti mai bine..

Pupici de la bebici pt bebici si pt mamici,

Meme

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexuta2005 spune:

Karmenutza, se poate da kiwi copiilor dupa varsta de un an.
Eu am inceput sa-i dau alexiei fructe cu seminte mici.I-am dat Alexiei kiwi dar nu-i place.Asa ca am apelat la "camara mea bogata" si i-am dat nectar de capsuni cu cereale.Si atat de mult ia placut ca acum imi pare rau ca nu am facut mai mult nectar.
Chiar ma intrebam Meme cum te descurci.Ma bucur ca am aflat vesti.Voi singurei cu doi bebelusi tare greu trebuie sa va fie.
Eu inca ma sperii de ideea de a avea pe bebe2 si ma agat de tot felul de scuze ca sa mai aman un pic.
Noi am iesit deja din schema cu dintucii .Alexia are un an si 2 sapt. si tot nu are dinti.

Casiana si Alexia

Mergi la inceput

Alexuta, cum adica ati iesit din schema cu dintucii? Stai linistita, ca si cand or sa inceapa sa apara, or sa-i iasa toti intr-o saptamana si gata..ati scapat..

Pupic
Meme

Mergi la inceput