Inseminare (4)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Micky2007 spune:

Catty, Aurel_Cris, Ioana, va multumesc tuturor pentru incurajare.

Catty drum bun si bafta.

Pupici

Micky

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns housepocket480 spune:

Buna fetelor
Dupa mult timp in care m-am incapatanat sa cred ca pot sa raman insarcinata natural, acum ma gandesc serios la inseminare artificiala. Am depistat la inceputul anului ca sotul are oligoastenoteratospermie severa - 5 mil, a=0, ....dupa tratamente naturiste am ajuns la 68 mil dar a=0, b=30% si morfologie 30%. Am depistat un varicocel si s-a operat repede. Am facut greseala sa refacem la o luna spermograma la Medsana (acolo ne-a trimis Dr. protopopescu - ca are incredere) si dupa o luna de la operatie sotul avea normospermie - 100 mil, a=60, b=30%, morfologie 75%. Ne-am bucurat nespus de mult, iar Protopopeasca sistat orice analiza si a spus "Incercam natural". MARE BUCURIE. Am sperat de la luna la luna ca raman si acum 2 sapt am refacut spermograma, din pacate tot la medsana si iar normospermie (140 mil, a si b80%, morfologie 75%). Toate bune, dar nu ramaneam. Acum 3 zile l-am pus sa refaca spermograma la Matei - unde faceam inainte de operatie, iar raspunsul a fost socant. Dragul meu sot nu avea decat 55 milioane, a=0, b=30%. Am fost la medsana si le-am facut un scandal, dar ce mai conteaza, banii ca banii, dar timpul de 6 luni nu ni-l mai da nimeni innapoi.
Ce sa mai, trebuie sa ne gandim la o inseminare.
Eu sunt bine endocrinologic, dar nu am facut HSG, trebuie sa fac curand.
Vreau sa va intreb: la ce valori ale spermogramelor sotilor vostri ati fost intrumati catre inseminare artificiala? La cine m-ati trimite sa incerc o inseminare? Nu cunosc decat pe bioloaga Matei. Vreau sa reusesc cat mai repede. Cat ma costa tratamentul?
Petru inseminare, trebuie neaparat sa fac HSG, nu-i asa? Nu se poate fara?
Multumesc de raspunsuri si va doresc din tot sufletul sa vi se implineasca dorintele cat mai repede.
Ana

Mergi la inceput

Ana eu sunt la doctorita Cezara Bucur, care imi place tare mult. Din moment ce eu sunt la ea, acolo te si indrum.

Referitor la sperm. acum m-ai speriat un pic si pe mine, sotul meu tot la Medsana a facut aceasta analiza si scrie 52.3 mil A=65% B=15%.

Dar in acelasi timp la IA, dr. mi-a spus ca sperm. este foarte buna, mai mult ca a fost si preparata. Acum m-am mai linistit ca mi-am adus aminte ca au vazut-o si cei de la CMU.

Din punctul meu de vedere, daca nu iti verifici trompele, indiferent cum (HSG sau laparoscopie) se poate face IA la risc (poate sa iasa sau nu). Dar probabil ca nu sunt decat banii aruncati pe fereastra. Eu am spus ca vreau sa incerc IA fara HSG.

Multa bafta si numai pierde timpul, incearca si asta. Chiar daca sansele sunt mici la IA, cel putin fata de natural, iti iese mai bine gigeii, prin preparare. Eu asa zis.

Bani sa ai, ca in rest este super simplu.

Micky

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns housepocket480 spune:

Micky
Ma cam sperii! Pai sotul tau sta bine su spermograma. dupa cate cunosc eu (dar nu ma consider cunoscatoare), la spermograma asta se putea ramne normale.
Mai sunt si alte cauze pentru care faci IA, sau numai asta. Pai daca tu faci la spermograma asta IA, inseamna ca eu trebuie sa merg la FIV.
Cine ti-a recomandat IA?Sau ai vrut tu?
Merci de raspuns
Ana

Mergi la inceput

Ana
cum am mai scris, la mine toate analizele au iesit foarte bune, nu am facut niciodata nici un fel de tratament, si IA-ul l-am facut pe ciclu normal, si am avut un folicul baban si un endomentru la fel.
Deci toate naturale.

Problema la mine este ca ca nu vreau sa imi fac HSG sau laparoscopia, pentru ca am fost odata operata pentru chisturi endometriozice si deja numai suport o alta interventie.

Asa am vrut eu, sa fac IA fara verificarea trompelor, desi d-na dr mi-a recomandat HSG sau laparoscopia, sa vada ce este pe acolo.

Acum am primit rezultantul la prima IA si este negativ, deci nu sunt , dar nu disper ci merg mai departe, adica cu laparoscopia, iar in decembrie voi face o noua IA.

Eu cred ca problema la mine sunt trompele, ca altceva nu vad.

Pupici

Micky

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelai_lorelai spune:

Criss_BBC, nu vreau sa te deziluzionez dar eu am mers 2 ani la Tm.la clinica profesorului Munteanu, acolo s-a ocupat de mine Lavinia Stelea care mi se pare o tipa destul le superficiala sau...nu stiu poate la nu eram genul ei, ma trata cu detasata ignoranta.Ma rog,poate ca asta e barfa.Dar lasa mult de dorit d.p.d.v. profesional.M-a stimulat 3 luni cu clostilbegyt ca in final sa-mi spuna ca nu ma poate insemina pt. ca am endometru subtire si asta denota faptul ca am sinechii uterine.In realitate clostilbegytul subtiaza endometrul, si oricum imi vazuse uterul atat la histeroscopie cat si Munteanu la laparoscopie.Deci eu am pierdut timp, nervi si bani pe la Dr. Lavinia Stelea. Tu decizi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela_1974 spune:

housepocket480, noua ne-a spus doctorita ca la o spermograma gen:
nr: 68 mil, mobilitate: a+b = 20%, mobili pe loc 50%, calitate: 60% tipici... tb sa iasa normal.

Noi incercam de peste un an de zile normal... si nu iese nimic.
Eu am facut tot ce era omeneste posibil: analize, HSG, laparo... si nimic.

Asha ca si noi suntem inscrisi la IA... dar fara indrumarea medicului.

Pupici,
Mirela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns criss_bbc spune:

Lorelai, multumesc mult pentru informatii. Am mai scris ieri un mesaj dar vad ca nu a aparut. Am sa caut pe altcineva, poate vreo fata din Timisoara imi poate recomanda un alt doctor. Chiar speram ca doctorita de care vorbeam sa fie ceea ce cautam eu.Criss

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelai_lorelai spune:

Am auzit ca Dr.Olaru e bun , de asemenea, nasa mea a obtinut o fetita dupa ani de incercari cu dr. Craina de la Bega.Sper sa reusesti cat mai repede!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mormelvio spune:

Salutare fetelor. Va spun povestea mea si va rog sa ma sfatuiti ce sa fac mai departe. In luna septembrie am fost la Debrecen sa vedem care e motivul pt care nu fac bebe. Am facut analizale din z20 si sotul spermograma. La mine analizele cica au iesit bune (nu mi s-a dat nici un rezultat mie, doctorul mi-a zis ca sunt Ok), iar la sot am avut un diagnostic groaznic: Azoospermie. A ramas sa ne hotaram ce vrem sa facem mai departe, adica IA sau FIV, ambele cu donator. In functie de optiunea noastra sa continuam investigatiile. Am venit acasa, am anlizat situatia si am hotarat ca ne facem dosar de adoptie, sa nu mai asteptam. Ne-am apucat sa facem dosarul, l-am si depus deja. Am inceput sa dam zvon in tara ca ne trebuie bebeeee. Si uite asa am ajuns la spitalul din oras, si am dat peste un doctor ginecolog care nu a vrut sa accepte faptul ca noi ne-am hotarat sa infiem, si ca asa ceva nu se poate, sa renuntam...si ca daca se poate sa fie macar pe jumate al nostru de ce sa nu incercam. A reusit sa ne convinga sa incercam, asa ca m-a programat la HSG. Vineri l-am facut, dar nu vreau sa va povestesc prin ce am trecut....doar atat va spun ca am lesinat pe masa in timpul interventiei si i-am speriat bine pe toti. In urma acestei zile groaznice am aflat totusi ca o trompa e ok si un e total infundata (direct de la uter, sau cam asa ceva). Dr mi-a zis ca urmeaza sa fac 3 instilatii, ca sa incerce sa o desfunde cred. Eu insa sunt atat de speriata, ca nici nu ma gandesc sa mai trec odata prin ce am trecut ieri. Intrebarea mea este: pot sa incerc IA cu donator fara sa ma mai chinuie cu instilatii si alte interventii??? Sau sa trec direct la FIV tot cu donator??? Problema e ca nu avem bani de prea multe incercari. Asa ca nu stiu ce sa fac. Va rog dati-mi un sfat.

poze
http://community.webshots.com/user/mormelvio

Mergi la inceput