Cirese de Mai-Iunie 2006 (19)
Raspunsuri - Pagina 24
vivighe spune:
Sa continui schema de diversificare a la dr. Marcu:
-la 6 luni si 2 sapt se introduce galbenushul de ou.Se fierbe un ou 15 min.In prima sapt se da 1/4 luni si joi.Sapt. a 2-a 1/2 luni si joi,a 3-a sapt. 1 galbenush luni,unul joi.In restul zilelor se da carne..
-la 7-8 luni sugarul are 5 mese pe zi asfel:
#dimineatza-lapte cu cereale pt varsta rspectiva care se fac cu lapte/san
#ora 10-banana,mar copt/crud,caisa,piersica+2 linguritze cereale+branza de vaci facuta in casa
#pranz-supa-crema de legume(morcovi,dovlecel,albitura,cartof,ardei)carne fiarta pui/vita,2 galbenushuri/sapt,2-3 ficatzei pui/sapt
La 8 luni se poate introduce in supa-crema de legume,o data pe saptamana,in locul carnii,pestele alb,fiert separat(shalau,pastrav)
Sugarul mai poate primi supa+perishoare din carne pui+orez
#dupa-amiaza-iaurt natural+fructe proaspete
#seara-lapte cu cereale/san(sugarul poate primi seara o masa mai consistenta de cereale pt varsta preparate cu lapte,care se mananca cu linguritza)
De la 8 luni la 1 an 5 mese pe zi astfel:
#dimineatza-san/;apte cu cereale
#ora 10-fructe9banane,mar,ananas,pepene galben,caise,piersici,struguri albifara coaja si samburi+2 linguritze cereale+branza de vaci facuta in casa
#pranz-supe/creme de legume cu taitzei,cu galushte,cu carne de pui/vita,cu perishoare din carne de pui/vita+orez,acrita cu lamaie sau borsh de casa/2 galbenushuri/sapt./2-3 ficatzei pui/sapt.O data pe sapt peste alb/dovlecel umplut cu carne pui+orez,ghiveci de legume proaspete,mancare din fasole galbena pastai(fiarta)fara usturoi sau bulion/spanac cu orez.
#dupa-amiaza-iaurt cu fructe proaspete adaugate,sufleuri,budinci,papanashi fiertzi cu branza de vaci,macaroane mixate saum mamaligutza+branza de vaci facuta in casa
#seara-san sau lapte cu cereale.
DUpa varsta de 8 luni,datorita aparitziei dentitziei granulatzia alimentelor creste.Treptat nu vor mai fi mixate ,ci maruntzite.
Gata,ma duc la nani...vb maine
poze http://pg.photos.yahoo.com/ph/vivighe/my_photos
filmulete www.dropshots.com/vivighe
Amonar spune:
Pt fetele care au cerut poze de la nunta si botez. Am pus cateva la album.
(poze Kailan)
(nunta si botez 2006)
miti2004 spune:
mikiion bravo cu luatul in kg ! super ! ai baiat mare !
lyly - incerca crema cu zinc pt funduletul razaciosului. ai primit poza mea cu degetelele ?
Angelica_g cred ca te-ai uitat pe albumul 0-2 luni cand era el fff mic ( s-a nascut prematur la 2220 grame 33s4z ), dar mai e si albumul 2-4 luni ( mai trebuie sa-l completez ) si acolo e mai mare. Pai la 4 luni fara 3 zile avea 7300 grame...eu zic ca destul de grasut, nu ?
Gabi25 super-super filmuletul cu cei 2 copii, e asa haios baiatul cum se sterge de balutele surioarei 
Azi am papat si noi 1 mar copt ( din ala galben ) cu 60ml de cereale, si apoi inca putine cereale ca nu se saturase.
Fetelor pot sa pastrez mar copt si pt a doua zi ? adica il dau prin blender si sa-l pun intr-un recipient de plastic, ca nu ma vad sculandu-ma dimineata ca sa coc un mar
pt masa de ora 10 !
miti, mamica de
20 iunie 2006
http://photos.yahoo.com/magdalena_voinescu
LYLY809 spune:
Amonar, superba rochia de mireasa!
Astept sa-i smulgi un zambet lui Kailan pe care sa-l imortalizezi![]()
Iata ca si eu mi-s baba. La anu' tot 35... so what?? Mihaela, au supravietuit atatea femei amniocentezei. Cat despre riscuri (acela de a-i pricinui vreun rau bebelusului sau chiar de a-l pierde) acestea se elimina daca amnio se face la o varsta a sarcinii corespunzatoare si daca medicul e profi...
Eu si-asa, chiar daca nu aveam 35, era sa fac amnio, dar nu mai vreau sa pomenesc motivele care m-au determinat sa ma gandesc la asa ceva...
Astazi si Mocutz al meu a implinit 5 lunite, iarasi tort, iarasi poza... doar ca mi-e lene s-o transfer in albumul lui cu tortuletze.
A revenit si bona veche, care e responsabila acum doar cu gatitul-prajituritul. Bona noua se uita cam cash la cea veche si isi aroga drepturile asupra razaciosului.![]()
![]()
Lacri si Razaciosul
Alexandru 30 mai 2006
ALBUM MOCUTZ
ALBUM LIMBUTZE
ALBUMUL DEGETZELELOR GUSTOASE
LYLY809 spune:
quote:
Originally posted by miti2004
lyly - incerca crema cu zinc pt funduletul razaciosului. ai primit poza mea cu degetelele ?
poza cu degetzele? Unde, unde? stai asa... sa verificam!
Lacri si Razaciosul
Alexandru 30 mai 2006ALBUM MOCUTZ
ALBUM LIMBUTZE
LYLY809 spune:
Miti, inca n-am primit-o. Mai verificam din cand in cand!
Lacri si Razaciosul
Alexandru 30 mai 2006
ALBUM MOCUTZ
ALBUM LIMBUTZE
DianaR spune:
Daniela, multam de reteta de branzica, nu eu o cerusem nici macar n-am pomenit cuvantul branzica, dar multumesc oricum, de data asta am salvat-o sa fie ca nu se stie cand o vreau si nu dau de ea. Ca si retele lui Mihaela.
M-am uitat (a mia oara) peste albumele razaciosi superhliziti cu degetele scumpe in gurita si cu limbutele la aer si tot nu ma plictisesc! Brava Lyly, super ideea ta cu albumele astea! Hai fetelor mobilizati-va, treceti la pozat sa punem cat mai multe frumuseti prin albume!
Diana ,
Vladut(16.05.2004)( bebelus si copilas ) &
Timeea (18.05.2006)
DianaR spune:
quote:
Originally posted by mikiion
hai ca mi-ati adus aminte de primul meu an cand am plecat de acasa...la Bucuresti. Si intrebam in piata pe babutele alea, care se uitau la mine cu niste ochi, «daca asta e patrunjel sau leustean?»Nu ca am avansat eu f. mult in ultimii 15 ani.....
Mihaela
www.dropshots.com/year.php?userid=183308&cdate=20060922&cimg=0" target="_blank">filme
http://mionita.photosite.com
Virsta Mark
Corect!
Si eu pateam la fel in piata! Si iar nu stiam care-i pastarnac si care-i patrunjelul 
Diana ,
Timeea (18.05.2006)
DianaR spune:
quote:
Originally posted by mikiion
Eu vreau sa multumesc celei( imi cer mii de scuze dar nu mai stiu cine si nici nu am timp sa ma uit in urma) care a pus un filmulet cu o fetita scumpa care se intorcea ca o zvarluga...
Mihaela
www.dropshots.com/year.php?userid=183308&cdate=20060922&cimg=0" target="_blank">filme
http://mionita.photosite.com
Virsta Mark
Care-i domle persoana cu filmuletul? Ca vreau sa-l vad si eu! Care se stie sa posteze linkul!

Diana ,
Timeea (18.05.2006)
DianaR spune:
In leg cu borcanasele, mie mi se par absolut ok. Trebe sa fie bune si controlate ca altfel s-ar trezi cu procese pe cap, protectia consumatorului, politia sanitara si ar fi vai de
lor. Pe mine singura chestie ce ma tine departe e pretul. Dar la Timeea am de gand sa-i mai dau si borcanase ca s-o obisnuiesc cu gustul si cand plecam de acasa sa-mi fie mai usor, Vladut nu le suporta de fel!
Diana ,
Timeea (18.05.2006)