Mamici de ianuarie - februarie 2007 (29)

Raspunsuri - Pagina 27

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ivona1977 spune:

Anis ideea e sa ne simtim bine, cat nu suntem ca ea.

Eu am 20 kg in plus si nu ma simt grasa sau urata.

Va pup,

Ivona 32+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Messa spune:

Mi se pare firesc sa coste, dar nu nejustificat de mult e ca atunci cand cumperi aceeasi tzoala, de exemplu, de la un magazin din centru, cu 3 milioane si dai de ea, identica, aceeasi calitate, aceeasi marca (si nu ma refer la contrafacute) mai la periferie, dar cu 1 milion... Pai stau si eu si socotesc... si nu-mi iese la calcule deloc! Pai 60 de milioane sunt bani, nene, e avansul la o masina in leasing, pe bune... O mie sapte sute de euro! Uite, daca la banii astia mi-ar garanta nastere vaginala fara porcaria de epiziotomie, da, nene, as da banul ala cu ochii inchisi. Dar nu imi garanteaza nimeni asa ceva, de exemplu... ce, ca imi garanteaza ca nu or sa ma agreseze asistentele cu mutre si nervi? Ala sa fie baiul, ca scarboasa pot sa fiu si eu si sa nu se puna cineva cu mine cand ma doare ceva, ca sunt afurisita cu draci, si oricum e vorba de numai doua-trei zile in care pot sa jur ca daca o sa am vreo depresie post-partum, atat ii trebuie vreunei asistente sa faca pe nebuna, ca pe ea o fac paratraznet! Ce imi mai da Euroclinicul in banii astia? Televizor in camera? Nu, mersi. Ce sa vad la teve cand eu am sa stau pe telefoane si vizite sau o sa ma doara fundul sau burta, in functie de locul pe unde o sa-mi scot bestiutza la lumina zilei? Zau... Mancarea? Ei, na. Pai ai mei ce crezi ca or sa pazeasca cu mine in spital? Mai ales ca ma stiu gurmanda, iti spun eu ca or sa-mi aduca mancare de n-o s-o pot manca pe toata. Altceva? In saizeci de milioane? Mi se pare jaf de Mall.

Mergi la inceput

Anis, am vazut pozele cu camera fetelor! Tare frumoasa si calda combinatie de culori, mi-a placut foarte mult!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihacarm2002 spune:

Anis, no comment! Camera e super!

Mihaela 25+

Mergi la inceput

Messa, si eu gandesc ca tine pt ca nu dispun de acesti bani. Insa daca i-as avea (asa cum ii are Monica Columbeanu), nu cred ca mi-ar pasa! Daca as avea o casa super aranjata cu toate cele si as dispune si de niste economii de vreo 5mii euro, cred ca as opta pt o clinica particulara fara sa ma gandesc prea mult

Mihaela 25+

Mergi la inceput

Miha, nici eu nu am banii astia in sertarul de la comoda, dar daca nu mi s-ar parea jaf pe fatza suma respectiva si as fi convinsa ca merita, i-as avea in doua zile. E o chestie de principiu, insa - este exact motivul pentru care eu REFUZ sa cumpar orice produs/serviciu daca nu are un pret corect, indiferent de cati bani am. Treaba asta imi da exact starea de nervi pe care o am de fiecare data cand ma duc la Multiplex sa vad un film si, normal, mai frec menta prin magazinele din Mall si vad preturile de acolo. Pai nu mai departe de ultima data cand am fost, am vazut O PERNUTZA decorativa la 1 milion jumate!!! Un rahat de pernutza! O carpa umpluta cu vata, fir-ar sa fie! Dar e ea din Mall? E! Te scremi de-ti ies ochii la nasterea vaginala la Euroclinic? Te scremi. Costa shaij' de bulioane? Costa. Dar te-ai scremut la Euroclinic, nu la Giulesti sau Polizu, fir'ar ea de "marca" si de "societate de consum" sa fie.

Mergi la inceput

Messa,
Lasa perna de 1 mil jumate. Eu am vazut o perna - buburuza la Carrefour (s-a deschis din 4 oct si in C-ta) la 2 mil jumate! Sotul cand a vazut-o prima oara m-a trimis sa vad cat costa. Spunea ca daca e pana in 300 mii sa o ia! (ca un favor facut mie pt ca ma minunasem de ea)
Nu iti mai povestesc de prosoape la 2 mil bucata in acelasi magazin.

Mihaela 25+

Mergi la inceput

Ei, vezi, exact despre asa ceva vorbeam... si nu e vina celor care cer astfel de preturi pentru produsele pe care le vand, e vina celor care le si cumpara!

Zilele trecute, in cautarea mea continua de patutz din lemn, care sa poata fi apoi transformat din pat de bebe in pat de copil, am dat peste un site cu mobilier de bebei si copii( moderatori DC, va rog lasati linkul - este ANTIreclama: http://www.cesco.ro/transformabile.htm ) - e drept, foarte frumos dar... cand am sunat (ca nesimtitii nu au pus preturi pe site, ca na, poate sun si ma prostesc ei cumva) mi-a zis ca cele trei scanduri de pal care alcatuiesc patutul cu pricina, e drept, frumos finisate, m-ar costa cinci sute si ceva de euroi, adica nici mai mult nici mai putin de douaj de bulioane. Mai nene! Pai e posibil asa ceva? O fi el mobilier "Cesco" (mare branza) dar sa ai adaos de 300% la pretul de productie este nepermis de mult! Eu muncesc banii astia, nu-mi cresc in marul din fata casei, numa' sa intind mana sa-i culeg, pai e posibil? E posibil - ca poate sunt persoane care cumpara. Dar va spun fara nici un fel de exagerare - la mobila, chiar cea foarte ieftina, adaosurile sunt oricum foarte mari... dar sa vezi adaosuri din astea nesimtite, pai te apuca dracii! Stati sa vedeti faza - fostul meu sotz s-a mutat de curand cu prietena lui si ea are un catel lup care avea nevoie de cusca. Buuuun! La magazinele de profil un cotetz pentru caine de talie mare costa cam 4 milioane. Ei, pe acelasi principiu ca mine, adica sa nu aruncam banii pe geam, ca ne frangem spinarile muncind in fiecare zi, omul s-a enervat, s-a dus la Brico, a luat pal, bormasina, flex, circulara, bomfaier, vopsea, izolatie, suruburi, pe care a dat CU TOTUL 4 milioane, adica tot cam cat facea cusca, si a facut o cusca super misto, izolata, calumea, si i-au ramas si sculele! Ma gandesc serios daca nu ar fi o idee sa-l rog sa faca o "sezatoare" cu tati lu' bebe si impreuna sa-mi mestereasca intr-un weekend patutul de bebe pe care il vreau.

Mergi la inceput

Fetelor, ca ma rodea treaba cu mancarea in timpul alaptatului, uite ce am gasit pe net, sursa mi se pare destul de credibila: www.bflrc.com/newman/handouts/0501-HO12-More_Breastfeeding_Myths.htm" target="_blank">More Breastfeeding Myths si aici scrie asa (fac un rezumat si comentez nitel, dar nu mai scriu mitul, scriu direct concluzia):

1. Se pare ca putem manca ce vrem in timpul perioadei de alaptare - nu e necesar sa evitam nici usturoiul, nici varza, culmea, nici alcoolul in cantitati moderate (probabil ca se refera la o bere, un pahar de vin, un gin tonic etc.). Deci chestia cu colici si gaze la bebeii ai caror mame mananca sarmale, de exemplu, ar fi un mit. Iar colicile ar fi rezultatul tehnicii de alaptare defectuoase, nu al mancarii consumate de mama.

2. Femeile care alapteaza nu trebuie sa manance mai mult (decat daca vor ). Deci putem sa tinem si o dieta usoara, trag eu concluzia. Deci nu va trebui sa ma infund cu mancare, ca bebe tot ok va fi

3. Nu e neaparat sa bem o anumita cantitate fixa de lichide pe zi ca sa producem destul lapte - deci vom bea cat avem chef si cat ne este sete.

4. Fumatoarele POT ALAPTA! Daca femeia nu se poate abtine de la fumat, nu ca n-ar fi bine, dar daca totusi nu se poate abtine, ei bine, alaptatul se pare ca reduce efectele negative ale fumului de tigara asupra plamanilor copilului, de exemplu, pe langa multe alte beneficii. Acuma asta nu inseamna sa dam iama in tigari si sa fumam cu bebe in bratze, dar macar cateva tigarici acolo, la cafea, putem sa fumam si in perioada alaptarii.

5. Mamicile care alapteaza pot bea linistite, cum ziceam mai sus, o bere, un paharel de vin, un gin tonic, un capacel de whisky cu gheatza. Foarte putin alcool trece in lapte, deci, nu are sens sa ne abtinem de la cate o mica placere din cand in cand.

Astea sunt primele 5

Mai zice acolo ca si femeile care au implanturi pot alapta daca vor, chiar daca pot avea probleme cu debitul de lapte, calitatea acestuia e intacta. Mai zice ca productia de lapte nu depinde de marimea sanilor, deci vesti bune pentru fetele cu sani mici. Inca una care mi se pare foarte importanta - se pare ca putem sa ne luam linistite anticonceptionalele in timpul alaptarii, ca nu-i bai, singura problema e ca poate sa scada productia de lapte, atat - dar lui bebe nu-i face rau; e preferabil totusi din cauza chestiei cu productia de lapte sa se foloseasca anticonceptionale usoare (fara estrogen) si e bine sa se ia pilula dupa ce bebe a inceput diversificarea mancarii, adica pe langa san mai primeste si papica de bebe din aia pasata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns criss68 spune:

Afurisit somnu' asta! Nu pot sa-mi dau seama de ce nu sta si la mine mai mult un pic.

Messa, nici eu nu incurajez jaful la drumul mare. Nu dau o suta de mii daca mi se pare ca serviciul sau produsul respectiv nu merita. Chiar daca am banii aia. Nu o fac tocmai ca sa se invete si comerciantii nostri ca lumea nu-i atat de proasta incat sa dea oricat doar pentru o eticheta.
Si eu m-as fi orientat, daca aveam in Iasi, spre o maternitate particulara (se tot construieste de cativa ani buni), cred ca as da in jur de 1000 euro pe toata afacerea. Am o cunostinta care s-a operat in Sibiu la un spital privat si a platit doar conditiile de spitalizare - vreo 6 milioane- FARA sa dea un leu spaga la nimeni, actul medical a fost decontat de casa de asigurari. Daca vroia sa stea singura in camera costa 8 milioane (3 zile de spitalizare). Conditiile au fost ca la hotel, am vazut si eu poze pe net.

La fel si cu alte produse, ca mai fac si eu comparatie cu ce am vazut pe afara. E incredibl cum unii romani sunt atat de snobi incat sa cumpere la niste preturi ceva pentru care un european bine salarizat nu ar concepe s-o faca.

Anis, nu ne lua la bataie ca discutam atat pe tema asta . Nu te condamnam ca vrei sa nasti in conditii umane, iar ca bani fiecare decide pentru el daca ceva merita sau nu. Comentam si noi, ca de-aia e forum!
Ceea ce ma deranjeaza intr-o maternitate in special este ca asistentele (unele, nu toate) nu iau deloc in calcul faptul ca o femeie atunci cand aduce pe lume un copil vrea sa pastreze si o amintire placuta, sa ramana poate unul din cele mai emotionante momente din viata ei. Ele se gandesc numai ca se duc acolo 'la servici', ca cine are nevoie nu are decat sa stea la cheremul lor si tre' sa le accepte cu toane si cu tot. A, de bani nu mai vorbim, ca astia trebuie dati oricum, doar ca nu se stie daca respectiva e in toane bune sau nu in ziua aia. Pai s-o fereasca d-zeu pe vreuna numai daca nu-mi place cum a privit, ca daca a deschis gura si a spus o prostie e vai de ea. Sincera sa fiu pana acum nu am intalnit asemenea persoane in putinele mele contacte cu spitalele, stiu totul doar din povesti. Din observatia mea, cadrele medicale, cu precadere cele medii, sunt oripilate de paciente alintate si care se vaita, pentru ca mai tot timpul numai din astea aud si nu le mai impresioneaza. Mie mi s-a intamplat invers: sa mi se ofere ajutorul si eu sa-l refuz.

am scris destul in noaptea asta, poate reusesc si eu sa mai adorm.

criss 28+ cu

Mergi la inceput