Mamici de ianuarie - februarie 2007 (29)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oana_bucur spune:

Buna dimineata...acu am inteles si eu de ce mi-a zis ieri seara sa scot glucidele si grasimile din mancarea mea... Chiar ma intrebam daca e vorba doar de greutatea mea sau si altceva. E vorba de faptul ca acu 2 sapt la spital sarcina mea scazuse cu o sapt si 4 zile si putza avea vreo 600 gr, iar acu, 2 sapt mai tarziu am inaintat cu sarcina suntem cu 5 zile mai mari si avem deja 1000 gr. Ce e drept...in spital nu aveam pofta de mancare dar acasa mi-am revenit si am reinceput sa mananc decent si chiar pofticios cateodata (aviz Aventurei - starea ta si felul in care mananci afecteaza direct si rapid varsta sarcinii, deci desvlt bebelului)... Ce-i drept poate e cam rapida dezvoltarea...sper sa nu fie vorba de diabetul gestational...asta-mi mai lipseste....
Catalina cand iti faci timp tradu-ne ceva si despre partea asta, te rog.
Criss... greu...stiu...si eu eram obisnuita sa se faca totul dupa legea mea si sa controlez totull...dupa cum ziceam, acum sunt intr-o perioada in care-mi regandesc principiile de viata si cern la greu si schimb. Poate vei invata odata cu cresterea bebelului o mai mare maleabilitate (ar fi pacat sa il sufoci ca personalitate tu fiind obisnuita sa-ti impui cu totul vointa). Imi pare rau ca nu apar si io cu vesti bune dar..e stiut ca 60% din femei sunt predispuse la nevroze dupa nastere...unele mai puternice altele mai slabe...eu stiu ca am predispozitie (dar sper totusi ca la fel de minunat cum trec prin sarcina sa si continui)...dar sesisez si la tine partea asta. In cazul asta indraznesc sa-ti sugerez de pe acum un psihoterapeut atunci...are sa ajute mai mult decat crezi, daca este cazul. Dar speram sa nu apara partea asta.
Fetelor...ultima am fost ieri la consult...si de bine si de rau...colul uterin a mai scazut la 2,60...dar cum zicea si doctorelul ar trebui masurarea dinamica (stiti aia cu masurarea din 10 in 10 minute de 3 ori si apoi cu uterul contractat si apoi relaxat si apoi media) ..de aia, cine stie...poate data viitoare e iar 2, 80 sau nu....ne descurcam...
Partea buna e cea de sus, faptul ca bebelul si-a revenit in dezvoltare..de fapt s-a grasunit rapid.
In rest am apucat sa-i dau doctorului delaratia de drag (chiar i-am scris cateva randuri ptr a-i multumi ptr cum mi-a purtat de grija in spital si a-i spune ca mi-e drag, bineinteles ca a trebuit sa-i explic ca nu e ce crede el ca sa i-a plicul. Oricum, ce de obicei, zambetul lui cald mi-a inseninat ziua, ...ma rog...noaptea.
Va e clar, ca-l indragesc...normal ...doar am schimbat 5 medici pana sa ajung la el anul trecut. Chiar daca acum e asaltat la greu (de gravide, in special) inca are umanitatea aia rara in relatia cu pacientul iar eu o apreciez in mod deosebit.
Concluzia lui: poate nu ajungem in sapt 40 dar sa ne dam silinta sa ajungem in sapt 37, macar 35...si e bine. Asa ca stam in pat in continuare si gandim pozitiv.

Burtica

Eu si Noi
26+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Liuda spune:

buna dimineata!!!
Fetelor dar voi cand dormiti?

Va pupic pe buric.

Liuda si o burta de 27 sapt si 4 zile

Mergi la inceput

Ma duc sa-mi fac o cafelutza...si revin la taclale...
Cred ca o sa pozez si eu mai incolo hainutzele de pana acum ale lui bebe.
Cristiana tot uit sa-ti zic ca am descoperit mailul desi imi intrase in bulk...le-am vazut...nu arata deloc rau, mai ales ca imi zici ca exista si mai colorate (eu sunt intr-o dispozitie tale colorata si se vede asta si din preferintele cromatice actuale , cel putin). Multam fain...si s-ar putea sa apelez mai incolo la tine daca n-are sa te incomodeze. Pupici.

Burtica

Eu si Noi
26+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Liuda spune:

Oano dar tu chiar serios te-ai pregatit sa stai pana la sfarsitul sarcinei in pat? Si chiar stai in fiecare zi in pat? Si trebuie sa faci asta pana la urma? Mama ... pai inca este asa de mult - 3 luni - la pat?

Va pupic pe buric.

Liuda si o burta de 27 sapt si 5 zile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daconst spune:

Liudo,am uitat sa-ti zic ca ma bag si eu la pariu ca nu nasti anul asta.
Adica stai la coada fata draga,ca eu sunt inaintea ta si anul asta nici gind sa nasc.

Hainute bb ,caruciorul

Dana 29+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marinar spune:

neata si de la mine... mai la pranz, da ce sa fac daca eu chiar pot sa dorm muuuuuult.

ca tot ati vorbit de miscarile bebelushilor, fata mea si-a facut program de taclale cu ta-su. asa ca seara cum pune el mana pe burta cum incepe zbenguiala aia mare de rade al meu cu gura pana la urechi. mai nasol e ca s-a obisnuit el asa si eu trebuie sa stau bat pana termina el de vorbit cu fi-sa...

Marina 27+

burtika

Mergi la inceput

Am schimbat cafeaua cu mancare si un ceai de cretisoara (reincep tratamentul cu ceai de cretisoara caci incep sa cred serios ca in perioada in care am mentinut aceeasi valoare colului a fost cu ajutorul lui).
Liuda draga...nu mai sunt demult la capitolul pregatire. Universul meu se limiteaza aproape in totalitate la dormitor si mai exact la pat...in rest toaleta si mersul pana la frigider. In rest mancarea mi-o gateste maica-mea si mi-o aduce taica-miu, curatenie o face mandrul meu in weekend cand vine acasa, mi-am adus Tv-ul in dormitor, laptopul sta pe pat,lichidele pe langa pat in cantitati mici mai usor de manipulat...
Daaaaaaar mai nou imi permit pe langa sarbatoarea iesirii la consultatii sa ies vreo 2-3 ore sambata, poate duminica, intre scaunul din masina si magazinele de unde acizitionez cate una alta ptr maternitate si inceputul vietii bebelui.
Fac de 2 luni asta...ce mai sunt 3 luni!?
Si apoi... primele 3 saptamani mi-a fost greu...intepeneam, mi se jumulise pielea pe solduri caci nu puteam sta decat pe laterale caci pe spate mi se intarea burta, eram si ingrijorata de posibilitatea atat de clara a avortului spontan...dar ne-am revenit si acu suntem veseli si vivace, nu ne mai gandim ca ne lipsesc plimbarile lungi pe care le faceam pana la 4 luni...ne-am oisnuit sa savuram ziua prin geam...pictam obiecte, invatam sa brodam,decoram obiecte, stam calare pe net ca sa va chinuim pe voi, mai dansam usor cateodata...ne tinem companie in mod placut.
Daca cineva mi-ar fi spus ca voi reactiona atat de bine la stat in pat in perioada sarcinii n-as fi crezut...dar pana la urma totul tine de starea interioara si de echilibrul emotional.
Asadar noi suntem incantati si multumim ptr fiecare saptamana care a trecut placut si fara incidente.

Burtica

Eu si Noi
26+

Mergi la inceput

Marinar excelent!!! Relatia tata-copil incepe, e bine sa inceapa din burtica. Ai sa fii uimita de relatia dintre mandra ta si tati. Temelia relatiilor cu parintii se mai consolideaza in primele luni de viata ale bebelului , cand pe calupuri de cateva luni isi centreaza atentia alternativ pe unul din cei doi parinti.Asa ca, desi nu e de asteptat, in primele luni chiar are perioade in care este centrat pe tata desi nu el sta sa alapteze etc. E bine daca totusi mai ajunge si tati sa-i dea de papa.
Relatia cu mama si cu tata din primele luni de viata contureaza integrarea afectiva ulterioara a bebelului (dat de relatia cu mama) si integrarea in social ulterioara (data de relatia cu tata).

Burtica

Eu si Noi
26+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns criss68 spune:

buna dimineata din nou,

asta pt ca am postat odata pe la 5-6 in capitolul precedent.

Oana_bucur, si eu m-am gandit ca voi avea nevoie de consiliere psihologica, sunt genul, chiar si inainte de sarcina am avut momente in care dadeam motive. M-au linistit sportul, astfel incat dormeam bine si aratam minunat (toata lumea imi spunea ca am intinerit cu 10 ani) si o intensa activitate intelectuala. Daca copilul imi aduce satisfactii mai mari decat cele doua aspecte, am sanse sa scap de depresie postnatala - cine poate sti?

Aventura, si eu sustin ideea ca fatul evolueaza mai greu daca mama nu-i bine alimentata sau stresata. Nu s-a dovedit medical, totusi dupa 3 saptamani de hoinareala prin Europa, timp in care mai mult am stat in masina si mancat te miri ce, la intoarcere sa ma apuce plansul cand am vazut rezultatele la eco morfo. Dr mi-a zis ca nu-i rau, doar ca bb e mai in urma cu 7 zile fata de ultima evaluare. De atunci am inceput sa ma alimentez mai bine si vad ca nu mai e chip sa ma opresc, efectiv mi-e rau daca nu mananc. Situatia ta nu-i placuta deloc, nu-ti sugerez s-o neglijezi pt ca stiu ca nu se poate, dar trebuie sa iei in calcul ca nu poti tu schimba cu ceva situatia. Poti doar sa iei legatura cu un reprezentant care se ocupa cu protectia salariatului si sa vezi daca e ceva de facut. De cei 8 milioane vei beneficia sigur.

Fatul exagerat de dezvoltat poate fi un efect al diabetului gestational, dar nu e obligatorie si reciproca. Nu va stresati prea tare cu asta. Faceti testul pur si simplu, asa cum v-a dat sa faceti si HIV sau VDRL, doar nu v-ati gandit ca va suspecteaza dr de asa ceva, asta-i protocolul. Daca tot a fost gratuit, nu mi-am batut capul, i-am lasat sa-si consume reactivii.

Adinush, tie cat ti-a iesit Hb? Mie sub tratament cu Fe mi-a iesit 10,6 - dar frecvent mi-au iesit asa valori si inainte de sarcina pt ca nu prefer alimentele cu Fe. Partea neplacuta este ca anemia da mancarimi de piele, nu stiam exact cauza dar dupa ce am inceput tratamentul, pruritul a mai diminuat.

Haricleea, cum a fost la examen? Ti-am tinut pumnii. Faci facultate sau postuniversitare, doctorat? Si eu mai am unul luni, sunt trecuta prin prea multe ca sa spun ca am emotii, dar trebuie muncit, asa ca te inteleg.

pupici la burtici.

criss 27+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristiana70 spune:

OANA BUCUR, ai o atitudine si un moral de invidiat, eu nu stiu daca as fi rezistat cu statul in pat, mai ales ca unt obisnuita sa fac, sa desfac, sa mesteresc. Cu culoarea hainutelor nu m-ai inteles bine, cam pe genul asta de culori fac astia hainutele, nu prea ai de unde culege culori mai tari. Mie imi plac, mai ales ca si eu caut pentru mine culori mai linistite.

AVENTURA, ca iti faci sau nu tonde sange rau si nervi, rezolvi cam acelasi lucru (cu firma), dar risti prea mult pentru copil. Fetele stiu mai bine, si nu te sfatuiesc de rau.

Am cochetat si eu cu ideea unui concediu prenatal luat din vreme, adica de pe la 1 Decembrie, dar azi dimineata m-am gandit ca daca pot lasa din cele 126 de zile oricat de multe dupa nastere, l-as lua de la 1 Ianuarie, ca sa pot merge cat mai mult cu salariul de acum, mai sunt mute cheltuieli. Stie cineva sa-mi spuna daca exista si un numar maxim de zile de postnatal? Am inteles ca minim e 42 zile. Multumesc.

cristiana 25+ David Cristian

Mergi la inceput