** Mamici de Mai-Iunie 2007 **( 7 )

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tincutza spune:

Ce bine de voi, cele la care se vede un pic :))) Eu am o burtica cat toate zilele, desi la primul bebe mi s-a vazut abia pe la 6 luni, iar fiind iarna, haine groase, multa lume nu si-a dat seama ca sunt gravidutza pana cand nu am nascut!
Acum am o gogonata de burta de nu-mi vine sa cred, si nici doctora mea nu crede ca sunt in numai 11 (13) saptamani, imi zice ca sunt in patru juma... Dar i-am spus ca bebe a fost "calculat" cam la minut (il dorim la nebunie), asa ca nu am cum sa gresesc data conceptiei.
Maine ma duc la eco, sa vad cat de mare e bebe, desi cred ca e vorba despre lichid mult, pentru ca la primul bebe am avut fff putin.
Concluzie - mai bine mai "micutza" burtica, ca eu abia mai respir:)))

Sanatate multa,

Miki si bebe Pitzy

http://www.babiesonline.com/babies/p/pitzica/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simoan spune:

laura ioana si spic de grau, sunt alaturi de voi fete dragi. se spune ca Dumnezeu iti da cat poti sa duci. eu cred ca in cazul tau ioana, cam exagereaza. mi se opresc cuvintele in gat de plans. as vrea sa pot spune "las ca o luam noi de la capat" insa parca nu mai am curaj. uff..........

simona

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Arthurana spune:

Multumesc Pauly,

Esti o dulce. Ai dreptate. Trebuie sa ma linistesc ca nu am de ales.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chiquitita spune:

Eu as vrea o burticuta, nu mai am rabdare deloc!!! Fetelor eu deja am luat 1,5kg. Mama-mama. Am intrat cu 60 kg in sarcina, sa vezi cata ma fac...

8+
Bebelusul meu

Mergi la inceput

Chiquita,

Nu te speria ca te ingrasi. O sa dai tu jos, mai ales daca vei avea un bebe mancacios care te trezeste noaptea din ora in ora...
Referitor la problemutza ta, ai uter cazut? Sper sa nu gresesc, dar paca asa tin minte ca ai spus...
Mama mea a avut uterul retrovers si cazut, si totul a fost ok. Si asta a fost acum 30 de ani...nu tu echografii, teste, epidurale..nimic..Daca ai vazut inimioara lui bebe ai sa vezi ca totul va fi ok.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Paflo spune:

Spic de grau, Laura Ioana...fara cuvinte! Sunt cu sufletul alaturi de voi! Fiti tari! Sper ca, in cateva luni, sa veniti cu vesti bune!
Addinel, desi unii medici nu sunt de acord, Clotrimazolul topic (asta include si ovulele) se poate administra si in primul trimestru de sarcina. Important este sa nu iei tratament per os (pe gura) cu antimicotice in sarcina. Totul depinde si de gradul disconfortului pe care ti-l da candidoza (mancarimi, usturimi, secretie abundenta cu miros neplacut) - daca e mare, atunci e mai bine sa faci tratamentul cu ovule, daca e discret, atunci incearca o perioada cu crema (dar ea actioneaza doar la nivelul organelor genitale externe, nu si in vagin) si daca nu merge, foloseste si ovulele. Si, oricum, e bine sa urmezi sfatul ginecologului tau - pana la urma, el e cel mai in masura sa ia decizii la obiect, pentru ca intotdeauna un tratament se face in functie de pacient si nu de boala. Pe langa tratament, e bine sa incerci sa folosesti doar lenjerie de bumbac, lejera (fibrele supraelastice stimuleaza umezeala si in felul asta si inmultirea Candidei); unii spun ca, inclusiv tampoanele de uz zilnic ar creste riscul de Candida, recomandand schimbarea mai frecventa a lenjeriei si renuntarea la acestea (pe mine nu m-au chiar convins, dar poti incerca). De asemenea, ajuta baile local cu solutie calduta de bicarbonat de sodiu (modifica pH-ul local, inhiband Candida). Sunt descurajate baile locale frecvente, mai ales daca se folosesc local antiseptice sau antibiotice. Si nu te necaji! Candida este destul de frecventa la gravide date fiind modificarile normale care apar la nivelul mucoasei vaginale. Iti tin pumnii si astept vesti bune!
Mcrissa nu cred ca e cazul sa te stresezi daca bebe e ceva mai mic. Nu toti bebelusii cresc in acelasi ritm si atata timp cat BCF sunt ok...Iei ceva preparat cu vitamine pentru sarcina? Daca nu, poate ca ar trebui sa iei in calcul si asa ceva.
Si mie a inceput sa mi se vada burtica (cea data de bebe - caci am pus si un colacel de tesut adipos, dar de! pachet promotional ! :))), e drept ca numai daca sunt dezbracata. Sunt tare mandra de ea!
Va pup si va doresc o saptamana buna (din pacate pana duminica nu cred ca mai apuc sa intru pe forum, caci voi fi plecata). Aveti grija de voi si de bebici!
Florina 13

Florina R.

Mergi la inceput

Se zice ca la prima sarcina burtica se vede mai tarziu decat la a doua sarcina. Voi ce credeti?

De cate ori suna telefonul imi creste pulsul..astept 3 randuri de rezultate diferite, de la 3 clinici. Unele sunt genetice altele sunt pt.bolile de coagulare plus dublul test. brrrrrrr.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pepsi spune:

arthurana, eu la primul nu stiam nimic de triplul test si deci nu l-am facut, la al doilea eram hotarita sa-l fac, dar n-am mai apucat, acuma la al treilea il voi face(daca ...). pot sa-ti zic ca prietena mea buna l-a facut si la fel a fost la inceput a avut doar rezultatul eco, si era bine, si apoi cel in singe(dupa 1 saptamina), care este de fapt un procent, si asta sperie mai multa lume care nu vrea sa-l faca, dar daca la eco i-a iesit bine si la singe a fost la fel, si acuma are o fetita sanatoasa tun.asa ca si la tine e la fel, n-are cum sa iasa eco bine si singele nu....

vali, la primul burta mi s-a vazut pe la 5 luni, eram slaba, dupa sarcina am ramas cu 5 kg in plus si la al doilea la 12 saptamini mi se vedea deja o burtica, acuma inca nu m-am ingrasat si e mai bine cu problemele mele de spate....dar mi-am luat pantaloni mai largi la burta deja(am haine din cealalta sarcina)

fetelor ce sa va zic eu cu stresul.....am avut o prima sarcina fara nici o problema, bebe nascut la termen 4.145kg, cu el am ramas din prima gravida, cu al doilea am ramas din a doua incercare, nu mi-am facut nici macar cea mai mica grija, nici macar cel mai mic stres(...asta ca spunea cineva ca stresul strica la bebe), si l-am pierdut la 12 saptamini.....cine ar fi crezut ca mi se intimpla mie???care aveam deja un copil dus la termen fara nici o problema???
acuma, am morcovi la fund cit casa, fiindca e normal sa-mi fac griji, fiindca acuma STIU ca mi se poate intimpla si mie, si oricit ma chinui eu sa fiu pozitiva citeodata intimplari cum sint cu laura(care mi-e tare draga) si spic de griu ma doboara, dar nu faptul ca vom ignora ca aceste lucruri se intimpla ca ne va fi mai bine....nici ptr noi nici ptr bebei. e doar o realitate trista, acuma e drept ca nu tre sa ne stresam zilnic cu asta dar e ceva ce se poate intimpla, si sint fete care au pierdut si sarcini la 6-7 luni....necazul vine el, fara sa ne gindim, si cind ne asteptam mai putin....ce ne ramine de facut, e sa fim pozitive, sa profitam de fiecare moment al sarcinii si sa ne lasam in voia sortii, ca la urma urmei nu depinde de noi.sper ca n-am suparat pe nimeni dar pierderea mea e inca recenta...

la mine greturile si durerea de spate continua, si vai ce ma bucur, ca e semn ca-i bine(mai putin spatele, dar asta e o problema mai veche de-a mea) am citit undeva ca greturile continua pina prin saptamina a 12-a. la prima sarcina m-au tinut pina pe la 5 luni, si la a doua nu erau asa de tari si au incetat pe la 10 saptamini.

sanatate la toate si aveti grija de voi

Flavia +8, mama lui Dominic 17 mai 2004
http://community.webshots.com/user/pepsidominic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chiquitita spune:

Arthurana, mi-ai inseninat seara. Ma speriasem cand a zis dr ca pericolul inca nu a trecut pana se intoarce uterul. Numai bine si tie!

8+
Bebelusul meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pepsi spune:

a si am uitat sa va spun sa nu va mai faceti griji cu kilogramele in plus, la a doua sarcina m-am ferit sa maninc piine, si chestii care ingrasa, ca la prima am luat 21kg, de la 65 kg am ajuns la 87kg....acuma privind in urma as da orice sa nu fi pierdut sarcina, cine stie poate nici faptul ca-mi controlam mincarea nu a ajutat....
acuma, va zic sincer desi nu am mai apucat sa ajung la kg inainte de prima sarcina(65kg) am ramas la 70kg cind am ramas a doua oara, si acuma a treia oara aveam 74kg, dar nici nu-mi mai pasa, ca inca nici nu m-am cintarit o va face medicul, dar asta ramine ultima mea problema, ca stiu acuma ca pot sa le pierd dupa cu sport si dieta....simt la burta ca ma string pantalonii, in rest e ok, sanatoase sa fim, ca apoi dam tot jos.

Flavia +8, mama lui Dominic 17 mai 2004
http://community.webshots.com/user/pepsidominic

Mergi la inceput