Copiluti de mai-iunie 2005 (13)
Raspunsuri - Pagina 2
nelia spune:
Tudorei ii ies caninii! A bocit asta-noapte cam o data pe ora. Acum inca mai doarme, desi eu spuneam ca o duc devreme la gradinita, ca sa apuc si eu sa fac ceva ori prin casa, ori sa invat. Dar mi-e asa o mila de ea, arata rau, nedormita, plinsa si cu buzita aia umflata... zici ca e copilul nimanui. M-am uitat la dintisori, nu au nimic, daor buza e muscata, deci e clar ca si-a muscat-o cu dintisorii si la cit de ascutiti sint dintisorii, nici nu ma mir ca arata asa... Cu Agata m-am impacat, i-am explicat pentru a mia oara ce se poate intimpla de la alergatul asta permanent prin casa, mi-a fost mila si de ea, ca pe linga faptul ca a incasat trei palme zdravene la cur, o mai durea si sufletul cind a vazut-o pe aia mica plina de singe. Am uitat sa va spun ca mi-a trecut supararea pe ea imediat, ca am trimis-o in camera si auzind-o bocind, am intrat la ea si i-am spus sa taca, ca e ar trebui sa pling, nu ea. Si mi-a spus ca ea nu plinge pentru ca nu o doare unde am dat, ca am dat usor, dar plinge pentru ca s-a lovit Tudora si ea e mica si nu poate plinge mult, asa ca plinge si ea, ca sa-i treaca mai repede. M-a induiosat pina la lacrimi ce a zis, of, mititica lui mami!
Am vazut pozele cu Bia si Alex! SUPERBE! Si copiii, dar si mamicile... sa ne traiasca!
Beatrice, foarte frumos ati petrecut. Sa fiti fericiti in continuare si sa sarbatoriti in fiecare an la fel de frumos.
Androix, sa stii ca si eu am cerut aici cursuri, fiind in franceza si profesoara vorbeste, nu dicteaza, nu sint in stare sa scriu. La inceput m-am strofocat, dar dupa aceea am cerut cursurile colegei de linga mine, oferindu-ma sa i le platesc (ca doar a muncit luind notite si nu e obligata sa mi le dea). Si mi-a spus ca nu se pune problema de bani, ci doar de faptul ca se poate sa nu-i inteleg scrisul. Au mai auzit citiva colegi ce vorbeam si, in 5 minute, m-am trezit cu un sfert de clasa linga mine, cu cursurile in mina, ca sa aleg eu scrisul pe care il inteleg mai bine. Am ramas cu gura cascata! Asa ca, am facut copii dupa cursurile a patru colegi, urmind ca acasa sa le combin si sa iasa ceva. Ei, dar asta nu e nimic, a doua zi m-am trezit cu un email de la alta colega. Si ce crezi ca imi trimitea in acel email!?! Ca sa invete, ea isi transcrie cursurile in word si apoi le tipareste, ca ii vine mai usor sa citeasca si sa retina asa. Si ca, s-a gindit ca ma va ajuta si pe mine daca vad ce s-a predat cu scris de tipar... asa ca mi-a trimis documentul word cu cursurile batute de ea pe calculator. Deci, nu mi se pare normal ce fac colegele tale, e o rautate gratuita pe care refuz sa o inteleg. Nu aveti copiator in facultate (aici sint peste tot, nu trebuie sa le iei acasa)? Macar la secretariat ar trebui sa fie unul. Acolo sinteti romani toti, dar aici, cei care au sarit sa ma ajute sint cred din cel putin zece natii adunati... Sint trista pentru acesti colegi pe care ii ai!
Nu s-a trezit Tudora si e 10! Nici nu cred ca o mai duc la gradinita! Sper numai sa nu coaca ceva!
Edit: Adinaaaa, am vazut si pozele Emei! Vai, ce frumusete de fetita! Si ce bine arata camera ei! E colorata si plinaaa de jucarii frumoase! Nu faci si un filmulet, ca sa o auzim si vorbind? Ca tot timpul cit m-am uitat la ea, mi-o imaginam vorbind. E fumusica foc si are niste ochisori... Sa va traiasca si sa fiti sanatosi sa va bucurati de ea!
CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA
Androix spune:
Neliaaaaa
deci nu-mi vine sa cred. Eu m-am resemnat, nu mai cer cursuri. Ieri nu v-am povestit. Nu e problema ca nu m-ar mai fi vazut si pot sa dispar cu cursurile, pentru ca nu le iau oricum acasa. Singurul deranj este ca la sfarsitul orelor ca coboare cu mine la xerox si sa si le scoata din mape. In rest eu le xeroxez si le dau inapoi pe loc.
Ieri asteptand sa vina o profa, o alta colega vine la una care statea in banca din spatele meu si o roaga sa-i dea un curs sa-l copieze. Si aud raspunsul si raman siderata si ma hotarasc sa-mi pun pofta in cui: "draga, imi pare rau da io nu-ti dau nik!ti-am dat o data, dar tu mereu lipsesti, intarzii, mereu ai cate o problema, iar mie nu-mi convine sa-mi stric bluzele pe la scoala si altii sa profite de munca mea!" Si pe cuvantul meu daca nu ii dau dreptate!!! Pe nimeni nu intereseaza cum il alerg eu pe fi-miu cand in berceni cand in colentina, cum o alerg pe saocra-mea cand o bona m-ar costa minim 5-6 mil. ca sa pot veni la scoala, in timp ce altii se duc sa se distreze, sau poate fac un ban si primesc cursurile de-a gata luate de altii. Dar ca sa zici asta pe fata celui care a venit sa te roage sa-l ajuti iti trebuie o mare doza de rautate ![]()
Oricum foarte mult nu am lipsit, maxim 2-3 cursuri imi lipsesc. N-or fi examenele tocmai din cursurile alea.
Nu-mi place deloc sa spun asta dar cred ca tocmai pentru ca suntem romani sunt atat de rai.
Andreea
mamica lui
Filip Stefan
bb2
NewMami spune:
Elisor, din pacate nu ma pricep deloc in ale medicinei asa ca mai bine ma abtin sa-ti dau sfaturi in legatura cu ochiul. Aici la noi exista niste picaturi (antibiotice) ptr. ochi dar in Ro habar n-am ce ai putea gasi.
Stai linistita ca resurce exista si daca se gata facem rost de pe undeva ptr. Mexic.
Aseara am avut o seara grozava. Petrecerea a fost grozava, personalul de la daycare este minunat, au pus atata suflet si au organizat atat de bine incat fiecare cu mic cu mare sa petreaca un timp minunat. Patrick a fost in extaz, sa nu va spun, era asa de fericit incat nici n-am cuvinte sa descriu. Distractia cea mai mare a avut-o cu tartele cu jelly si bineinteles pictatul dovlaceilor. Intr-o ora tot costumasul era plin de jelly si acoarele. Am facut o gramada de poze insa n-am avut timp sa ma ocup de ele.
Aseara a venit Sim76 cu Thea si sotul. Doamne ce fetita mare si mai frumoasa s-a facut Thea. S-a intalnit cu Patrick azi dimineata doar ptr. cateva minute inainte de a pleca la daycare. Fun-ul mare de abia urmeaza.
Beatrice, ce frumos ai spus in doar cateva cuvinte – totul
.
OlgaT, vreau si eu poze cu Tony, please.
Gusta, imi pare tare rau ca se mocaie doctorii astia atata. De multe ori le urez si lor sa treaca prin ce trec pacientii si poate atunci s-ar misca mai repede.
Sufletzica, multa, multa sanatate Sarei.
OlgaMustata, nu cred ca e cazul sa iti faci atatea probleme din cauza Mayei sau si mai rau sa te retragi de printre noi. Nici un copilas nu e la fel si fiecare din ei exceleaza in una sau alta, au sau n-au interes in diferite ocupatii. Asta nu inseamna ca are vre-o problema. Solutia: nu o mai compara pe Maya cu alti copilasi, sunt sigura ca si ea e unica in felul ei, stie o gramada de lucruri pentru varsta ei.
va las ca am o gramada de treaba si vreau sa o tai mai repede azi ca sa petrec mai mult timp cu Simona.
monu spune:
Babygirl, ai o fetitza tare frumoasa!Sa va traiasca. Si are niste ochi tare faini.

Iulia Andreea 24+ si
Alexia Ioana (24 mai 2005)
nelia spune:
Androix, nu, eu nu le dau dreptate! Teoretic asa e, dar practic nu e deloc asa, tocmai pentru ca sintem oameni si mai ales, pentru ca nu pierdem nimic daca dam niste cursuri celor care au lipsit din diverse motive (chiar si din cauza distractiei, o viata avem si o data sintem tineri!). Nimeni nu ma intreaba cum ma duc la cursurile astea, cum ma simt pe-acolo, iesita dintre oale si scutece... dar daca un coleg, de oricare natie ar fi, ar veni la mine si mi-ar cere ajutorul, i l-as da fara sa ma cac pe mine. OK, daca imi cere sa invat cu el sau sa-i fac eu temele, probabil ca as putea refuza politicos din lipsa de timp si disponibilitati, dar sa-i dau niste cursuri sa si le copieze!?! Sa fim seriosi! Nu e nici o bucata de suflet in ele, ce as pierde? Si am ajutat cit am putut de cind sint la cursul asta. Pentru ca erau citiva, mai in virsta, care nu stiau nimic despre calculator, ca nu avusesera de-a face cu el. Pe doi dintre ei, care mi-ai cerut ajutorul pentru ca apucasem sa vorbesc un pic cu ei despre meseria mea actuala (ma rog, cea din tara), i-am luat la biblioteca si timp de doua ore le-am aratat ce si cum (word si un pic de navigare pe net). Ce am pierdut? Doua ore din timpul meu de invatat. Ce am cistigat? Niste priviri calde, in care se citea multumirea si recunostinta. Sincera sa fiu, eu cred ca si una si alta sint la fel de importante intr-o viata de om. Asa ca, tu poti sa le ignori pe chitroasele de colege si sale lasi in chitroseala lor, dar nu le cauta scuze, ca nu au. Sincer! Vor intelege ele cum stau lucrurile cind vor ajunge in situatia ta si atunci te vor admira pentru cit de tare esti sa fi facut facultate cu un copil de un an si jumate si cu burta la gura.
Ma intrebai de examene... aici sint trei sesiuni pe an si fiecare curs tine cit o sesiune. Adica eu am doua cursuri, cu care inchei socoteala (sau ele cu mine
) pe 20 decembrie parca, atunci cind se termina sesiunea de toamna. De pe 8 ianuarie incepe sesiunea de iarna cind voi avea alte doua cursuri (sper ca de data asta vor fi pe masura mea). Evaluarea pentru aceste doua cursuri nu se face la sfirsit, sau doar la sfirsit, nota finala fiind compusa din mai multe lucrari, proiecte, ateliere cu participare orala, plus un examen final (in clasa sau un proiect facut acasa si prezentat in clasa). Unele au si examen de jumatate de sesiune si ce am spus mai sus. Altele au stagii sau laboratoare, deci si practica, notata si aceasta. Asa ca, trebuie sa o iei progresiv si sa te straduiesti sa faci cit mai mult la fiecare evaluare in parte, ca sa fii sigur ca ai o nota finala bunicica. Eu de asta stau cit de cit linistita, ca am luat doua note mici la doua dintre testari, dar am si doua bune, un 7 si un 8, si mai am inca vreo 7 de dat pina la sfirsit. Sper ca la celelalte sa fac mai bine. Curios este si felul in care se face media finala, adica nu se aduna toate testele si se imparte la numarul lor, ci se face o medie din mai multe modalitati de a le aduna: 15% revizie I + 15% revizie II + 20% revizie finala + 50% testele saptaminale adunata cu media iesita din alt fel de combinari de procente (pe toate ti le da de la inceput si poti sa le contesti daca ceva nu iti convine si se ajunge la un nivel de notare convenabil si pentru profesor si pentru studenti). La sfirsit, in functie de nota abtinuta, ti se da mai multe calificative (A, B, C etc, simple, cu plus sau cu minus sau procentaj din 100% sau... parca mai era ceva).
Cit despre al doilea curs, am facut o tema si acum lucrez la un proiect cu un interviu. Dar il predau si merg mai departe numai in functie de nota luata la primul, pe care nu o stiu. Daca e mai mica de 8, renunt la curs, pierd niste bani, dar o nota mica te trage in jos (burse, stagii etc.), pe cind un abandon inseamna doar niste bani pierduti (care de fapt nu sint pierduti, pentru ca datorita lor am aflat cum e un curs, ce se face, ce se cere, am facut doua teme, mi-am facut cunostinte cu care am schimbat idei chiar pe temele programului la care m-am bagat etc. - e ca si cum mi-as fi luat un curs de comunicare de la facultatea de limbi). Si inca un lucru interesant: nimeni nu-ti stie notele, situatia ta scolara, dosarul tau este confidential. Poti sa afli eventual media clasei si sa vezi tu cam unde te afli (de exemplu media clasei la cursul de gramatica e 6.87 dupa un sfert de sesiune si eu am media 6, deci sint sub medie
). Dar aici nu ma intereseaza prea tare nota cu care il termin, nota de trecere e de 5.5, ci doar sa ramin cu ceva in cap. Normal ca mi-ar placea sa-l termin macar cu un 7...
Opreste-ma... ca eu n-am nici un gind. Bafta multa si ai toata admiratia mea pentru ceea ce faci!
gabitzam spune:
Am fost cu Andrei la pediatra dupamiaza asta, ne spusese luna trecuta sa venim iar sa-l vada. S-a itat la putzulica si l-a mai decalotat foarte putin, foarte putin mai tine ceva acolo, ne-a zis ca de acum nici nu-l mai doare. Sa-l dam cu putin unguent inainte de baita, sa se inmoaie mai bine, si dupa aceea facuta operatiunea. Unguent oftalmic a zis, ca e suficient ca sa se inmoaie, si acela merge si pe mucoase.
S-a uitat putin si la toracele lui si la fontanela. Mi-a zis sa mai continui si luna asta cu 4 picaturi de vigantol. Si mi-a mai dat un sirop, Osteocare, 5ml pe zi. Iar pentru imunizare mi-a zis sa-i dau dimineata Immuno baby 5ml si la prinz inca un sirop, Viusid, tot 5ml.
Peste o luna facem rapelul la Priorix si ne zice atunci cum mai sta cu fontanela si toracele.
I-a controlat si gurita, inca nu au iesit maselutele dar a zis ca pina venim peste o luna sigur sunt iesite. Pentru cand e agitat de la dinti, 5ml de nurofen seara.
Gabitza si nazdravanul
Andrei-Stefan (25.05.05)
babygirl spune:
Gabi,Osteocare tocmai am comandat si eu online pe de bb tau si o sa-iDamSiNoi.Na,caIarNu-miMergeSPACE-ul,Damn!PeLangaOsteocareIiMaiDaiD3sauCa?
Mai,voiCatAtiPlatitVaraIntretinerea,caIo-sMoartaDeNervi?TocmaiM-amCertatCuAdmin.BloculDeVis-a-visAreJumatateDinCatAvemNoiDePlata.
nelia spune:
Gabitza, Adina, mai, ma speriati!!! Cite se mai dau pe acolo la bebelusi!!! Eu nu-i dau Tudorei decit vitamina D si asa i-am dat si Agatei (ba Agatei i-am dat si niste Ca in primul an de viata, dar eram in Romania). Pentru imunizare le-am dat eu un timp niste vitamine, dar si pentru ca nu minca deloc, miere cu lamiie si sucuri de portocale. Si le mai dau cite un siropel de tuse, dar si astea cumparate de mine, ca pediatra lor nu e de acord cu folosirea lor. Plus antitermice, daca e cazul. Atit! E bine, e rau... Fetelor de pe partea astalalta a pamintului, voi ce dati la copii? Eu nici macar flor nu i-am dat Tudorei (Agatei i-am dat pina la doi ani), pentru ca doctorita mi-a spus ca ea nu este de parere ca dintii sint sanatosi din cauza florului, ci din cauza igienei si, poate, genetic. Si ca, ea crede ca mai degraba ajuta o curatare a dintilor (dupa doi ani incolo) si o florurare la sfirsit, facute la fiecare 6 luni. Dar eu inca nu sint sigura daca fac bine sau nu, astept si parerile fetelor care isi cresc copiii mai aproape de mine.
gabitzam spune:
Adina, ii dau si vigantol in continuare. Am luat Osteocare de la o farmacie din Aviatiei, de linga cabinetul doctoritei.
Nelia, unul din siropurile astea de mi le-a dat pt. cresterea imunitatii, adica Viusid, este pe baza de miere, cu ceva adaus de extrase naturale, vitamine si minerale. Iar Immuno Baby este tot un sirop din extrase naturale. Aici cred ca sint la moda suplimentele acestea.
Gabitza si nazdravanul
Andrei-Stefan (25.05.05)
Danelutza spune:
Elisor am bagat okii la poze frumoase, iar Bianca e o scumpa. Isabella statea in bratze la mine si tot mingiia ecranul, vroia sa se joace cu ea.
Beatrice foarte frumos cum atzi petrecut. Uite
pentru Alex ca a stiut ca trebuie sa faca nani ![]()
Gabitza, Mercedes cred ca as face infarct sa nu gasesc ploada noaptea. Am noroc, deocamdata, ca mai doarme in patutzul ei asta pina o invatza sa sara de acolo ![]()
Babygirl foarte frumoase pozele, iar domnisoara Ema, ce mai, e mare, sa-ti traiasca.
Gabitza, Adina dar pentru ce le datzi medicamentele-vitaminele, ca aici, mi-au dat niste picaturi pina la un an, dupa aia i-am mai dat vreo trei luni fier, si pa si pusi, nu se da absolut nimic in plus.
Revin ca ma cere la nanitza