Copiluti de mai-iunie 2005 (13)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sufletzica spune:

Mamici dragi
multumesc pentru suport si sfaturi.Aseara a venit sotzul cu aspiratorul de muci si am salvat copilul de mucii incapatzanatzi si abundentzi.a dormit si ea mai bine azi noapte.Si eu pe langa ea...
Este ceva mai bine.Inca tuseste nasol, ii curg mucii dar parca mai putin...si mai rar...ambele.Zic eu ca suntem spre insanatosire.Cel putin asa sper.Nu prea mananca dar baga totusi cate ceva in gura: un pic d eiaurt, un pic de supa, o gura de banana...adunate dau oaresce mancarica pt burtica ei.Insa comparativ cu cat manca ea deobicei este infinit mai putin.Si acum alerg dupa ea prin casa cu linguritza de mancare.Inainte de boala, ne tragea ea de maneca cand ii era foame, se ducea la bucatarie si batea marunt din buze ca ii este foame.
Nelia, sanatate multa Tudorei.

Sa va povestesc un pic si de progresele Sarei.Vorbeste tot mai mult, imi arata cam tot ce o intreb, daca se loveste stie sa imi spuna unde s-a lovit si in ce (ceea ce ma bucura ca de multe ori intram in panica cand o vedeam urland si nu stiam unde anume s-a lovit).Pe carticele recunoaste toate alea, imita destul de multe animale, face diverse chestii din cuburi, pune piesele la loc in puzzle-ul ei de lemn (nu le baga mereu in forma aia dar stie mereu care anume se potriveste intr-un anumit loc).Cand suntem plecati eu sau tati, stie sa spuna ca mami pa sau tati pa.Ma pupa cand ma vede suparata, si ma ia de gat...este atat de dulce...Aseara cand am venit acasa radea la mine si zicea mama asa fericita...Si stie ca aragazul frige si face uf-uf cand vede ceva ca scoate aburi in semn ca acel ceva frige si ca nu are voie sa se apropie de el.
De cand cu boala asta nu a mai iesit afara si nici nu a mai facut baitza ...si este f agitata din aceste motive ...alearga prin casa si trage de toate alea, se suie in patul mare si incepe sa sara in sus, isi da drumul la casetofon si danseaza, nu are pur si simplu stare.Ii lipseste mult iesitul afara.Vine des la usa si zdrangane la chei ca sa deschida chipurile usa.
Sper sa se restabileasca total maine-poimaine ca sa iasa iar afara.

Loreen, carticelele nu merg de Mos Niculai? Ca eu din alea ma gandeam sa ii iau...Sunt singurele cu care Sara sta mai mult sa se joace cu ele.Si poate cu puzzle-ul si cuburile ce mai sta...ca in rest ...un pic si gata...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babygirl spune:

Loreen,eu.ma.gandeam.la.carticele.de.Mos.
De.Craciun.ii.iau.jucarii.
Apropos.de.jucarii,mi-au.venit.cateva.din.jucariile.comandate.de.la.Quelle.
Eu.n-am.fost.prea.entuziasmata,dar.Ema.nu.mai.iese.din.cada,asa-i.place.jucaria.de.baie.
Ema.la.balaceala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

Buna!

Am revenit si eu pe acasa (de duminica, dar abia acum m-am dezmeticit). Elisor, nu am sunat, ca depindeam de unul de altul pe acolo. Am prins o vreme superba la munte. Partea proasta e ca am lasat acasa 2 copii raciti cobza. Acum suntem mai bine.

La inapoierea acasa, l-am gasit pe Stefan cu bretonel (e tuns castron). In cele 4 zile, cat am lipsit, s-au petrecut multe schimbari. Cea mai importanta: a renuntat la suzeta!!! Si nu numai atat, dar mi-a si povestit cum s-a intamplat. Nu ma pot abtine sa nu ma laud, ca mi-am gasit baiatul mai vorbaret ca niciodata. Pe scurt, cam asa: "nani-nani, spat cu ditzii, aunca depate" In traducere libera: a spart suzeta cu dintii si a aruncat-o departe. E a treia suzeta pe care o strica, dar mai avea una buna, doar ca daca i-o arat spune nu-nu-nu si se apuca de jelit, ca nu stie ca asta este buna.

Dupa cum va dati seama, din mesajul meu, nu v-am citit, asa ca incerc sa revin alta data mai la obiect.

Va pup,
Cornelia, mami de Maria (2 iulie 2003) si Stefan (4 mai 2005)
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Fetele, am trimis pe contul comun un mail cu un zip atasat in care sint o gramada de desene de colorat. Se pot printa pe format A4 si multiplica de cate ori rup maimutele hartia Sunt desene cu personaje din Disney in principal.

Gabitza si nazdravanul Andrei-Stefan (25.05.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Sufletzica, dar sa stii ca nu cred ca e bine sa nu scoti chiar deloc copilul afara, chiar daca e bolnav. Mai rau ii face aerul plin de toate cele din casa, decit aerul curat. Parerea mea este ca acesta e sfint pentru copil, mai ales cind e bolnav. Eu le scot afara indiferent de orice, de cind s-au nascut, nu au stat o zi in casa. Nu-mi place sa stiu ca nu au respirat un pic de aer curat, macar 15 minute, daca nu se poate mai mult. Cit sint plecata, las toate geamurile deschise si curentul improspateaza aerul si mai scoate si din microbi.

Noi sintem parca un picut mai bine, adica cel putin am dormit mai bine. Dar tuseste rau, nu des, dar cind o apuca e foarte rau, si ce se aude acolo cind tuseste nu mai spun. Are nasul plin, dar nici macar nu-i mai curge, ea stie sa sufle foarte bine nasul, dar e atit de infundata, ca nici nu are ce sufla. Nu mi-a mai aratat in schimb urechiusa, se pare ca au mai lasat-o durerile de la antibiotic. Si de dimineata a inceput si Agata, stranuta si o durea un pic gitul (dar nu chiar atit de tare, mami - ii era teama ca nu se duce la scoala de Halloween!). Am indopat-o cu ceai cald, miere, i-am dat un siropel de plante, sper ca nu va fi o forma prea grava... Iar pe mine m-a durut toata noaptea capul, gitul si o ureche, iar dimineata a fost tare nasol, dar m-am indopat si eu cu ceai cald la greu, miere, lamiie si acum ma simt mult mai bine. Dar ma doare o ureche, cred ca iau totusi un Tylenol, ca nu pot sa stau asa. Pina am ajuns in Canada, eu nu am avut niciodata probleme cu gitul sau cu urechile. Nu am avut niciodata amigdalele inflamate, nici copil si nici mai tirziu, nu am avut otite, raceam o data la 3-4 ani, nici nu stiu daca am avut vreodata gripa, ci doar viroze sau raceli din fudulie. De cind sint aici, ma imbolnavesc macar o data pe an... si nasol.

Asa, ce vreau eu de la voi. Vreau sa-i spun sotului sa-mi ia niste medicamente din tara. Din povestirile voastre stiu ca ar exista unele care ar merita, dar mai stiu exact cum se numesc.
- cel mai tare ma intereseaza cel pentru paraziti, Loreen, tu i-ai dat Deliei ceva timp de trei zile si stiu ca acelasi medicament il da si Anky... incepe cu b parca. Tot legat de viermi, mai era si unul pe baza de plante sau tot asta e!?! N-o minca ea din prea multa inteligenta, dar vreau sa fiu si eu la fel de inteligenta ca ea si sa incerc si aceasta metoda.
- apoi voi le mai dati ceva pentru diaree, nu mai stiu cum se numeste, nu stiu parca au fugit toate numele din cap.
- si m-ar mai interesa picaturi pentru urechi, stiu de la o prietena de aici, ca si-a adus din tara picaturi si cum au copiii viroza, le pune picaturi inca de la inceput si nu au mai avut nici unul otita, desi cel de 4 ani a facut la inceput vreo 7 una dupa alta si mai are unul mai micut decit Tudora, care a inceput deja gradinita. O sun si pe ea, dar ma intereseaza si ce stiti voi.
Si daca mai aveti sugestii, medicamente bune, care pe voi v-au ajutat in diverse situatii, cum ar fi cele pentru frectie etc. Vreun sirop bun pentru tuse, dar natural, de brad ceva, care sa mearga la copii mici, ca restul exista si aici. Nu antibiotice, ca microbii de pe aici sint atit de puternici, ca am aruncat pina la urma toate antibioticele cu care am venit, ca erau slabe si nu ajutau.

Cam atit pentru moment, ma duc la treburile mele, nu stiu dom'le cind si cum se aduna, ca acum chiar am avut senzatia ca le-am tinut din scurt. Si miine... ah, nici nu ma mai gindesc, ma duc sa invat intii si dupa aia mai vad eu ce mai fac prin casa. Daca m-o lasa Tudora, ca de cind e bolnava, numai in brate vrea. Poate intru si eu pe la ora 14 la noi, daca nu uit, sa semnez si eu prezenta pe chat. Va pup!

CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA

www.nelia.photosite.com/" target="_blank">foto 1 – www.agatasitudora.photosite.com/" target="_blank">foto 2 – www.dropshots.com/Nelia/" target="_blank">foto 3 – www.dropshots.com/Aurice/" target="_blank">FILMULETE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fran spune:

Buna !
Adina-e superb albumul Papadiei. Razvanel e un pic mai mic decat ea? Da' poza la balaceala nu am vazut, e vorba de jucaria cu Winnie, ca ma gandeam si eu sa o comand? Si in sfarsit mi-am amintit ce vreau sa te intreb de cateva luni-ii puneti Emei spuma de baie la baitza, la aia zicea ea "spuma", sau e vorba de spuma obisnuita de spalat? Ca aseara i-am pus Iepuretelui niste spuma adevarata-de la Dove parca-si a fost in extaz-isi cauta degetele de la picioare prin ea-da' ma gandesc sa nu-i faca rau la piele...
Loreen-eu ii iau tot jucarii, acum probabil la voi depinde si ce-i luati Biancai, ca nu prea merge la una dulciuri si la cealalta jucarii...

Fran si Patricia Annelise (05.05.05)
Iepurete mititel
Iepurete a crescut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fran spune:

Nelia-pentru diaree noua ne-a dat HIDRASEC de 10mg(pt. sugari si copii mici) 3pliculetze/zi si in primele zile si Humana Electolit(saruri de rehidratare). Androix zicea si de Enterol, ca reface flora intestinala.
Pentru nas infundat eu i-am luat KARVOL (vapori naturali pentru decongestionarea cailor nazale)-se sparge o fiola pe o batistutza ceva
Picaturile de urechi s-ar putea sa fie OPHTAMESONE sau OPHTAMESONE-N(cu neomicina)-picaturi sterile pentru ochi, urechi sau nas.
Pentru tuse -Plantusin de la FARES(muguri de pin, patlagina, etc) sau Sirop de Patlagina(Biofarm) sau Stodal(indiferent daca tusea e uscata sau productiva)-asta e homeopat si merge si la copii(zicea Androix ca a luat prin luna 8-9 si nu prea a avut efect...)
Pentru preturi vezi pe www.sensiblu.com

Fran si Patricia Annelise (05.05.05)
Iepurete mititel
Iepurete a crescut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OlgaTarziu spune:

Buna fetele. Incep prin a ura sanatate copiilor bolnaviori.
Noi am fost dimineata la doctor, ne-au schimbat gipsul cu unul de fibra de sticla mai usor si mai mic. Se pare ca osul e bine mai avem de tras se pare cu un ligament sau ceva. oricum mai sta 2 saptamani cu gips. Deci in 14 e liber!!!!!!!!!!!!!!!!!
Azi ne costumam in leutz si mergem doar pe la vreo 3 vecini. Destul cat sa aiba un pic de distractie.
Va pup.

Olga

We're walking in the air
We're floating in the moonlight sky
The people far below are sleeping as we fly
-Nightwish-

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Fran, multumesc, notat! Stodal e si aici, dar numai de la doi ani in sus. I-am dat Agatei anul trecut si nu pot sa spun ca sint chiar incintata de el. Si a mai fost si un scandal prin State legat de el si de alte siropuri. In schimb imi plac celelalte doua cum suna, le-am trecut pe lista. Si Karvol-ul, da, la asta ma gindeam cind spuneam ca nu mai am nici un nume in cap. Sa vedem cu e de acord si sotul, ca el le cam are cu astea naturiste.
Olga, sanatate! Sa vezi, ca vor trece repede si veti uita de ghips. Tudora nu va avea parte de distractie, ca sta acasa. Dimineata, cind am imbracat-o pe Agata cu rochia, i-am pus si ei o rochita de printesa - Cenusareasa, daca tot sta acasa si nu merge la bal. E prima rochie a Agatei de Halloween, am modificat-o un picut ca sa-i vina bine, i-am pus si o diadema pe cap si arata de milioane. Pacat ca nu am aparatul foto acasa, ar fi trebuit sa le fac niste poze...

CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA

www.nelia.photosite.com/" target="_blank">foto 1 – www.agatasitudora.photosite.com/" target="_blank">foto 2 – www.dropshots.com/Nelia/" target="_blank">foto 3 – www.dropshots.com/Aurice/" target="_blank">FILMULETE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns patriciaRO spune:

Salutici la fete!

Gusta sanatate multa... Sa te faci bine..

Fran sanatate si voua!

Eu sunt bine in timpul zilei iar noaptea cand inchid ochii simt cum se invarte ceva cu mine.. Eu tot pun pe fondul oboselii si faptul ca-mi scade tensiunea, altfel OanaC nu cred sa fiu insarcinata ca ne protejam destul de bine.. Si pana acuma nu s-a intamplat. oricum daca era imi era mai rau, cu greuturi, nu ameteli. Dar in fine.. Ar fi binevenita o noua sarcina insa nu e cazul acusi!

Eu diseara pass de la chat ca ma duc la sala si cand vin sunt cam rupta!

Fetelor sapt viitoare plecam la OSLO cu un mare vapor. Ca din alea din filme. A gasit sotul o oferta super tare si 2 zile suntem pe vapor. Vizitam orasul si ne intaorcem. Abia astept.!

Vaporul este asta:
VAPOR

Aseara ce credeti ca a facut fi-miu dupa ce mancase la vre-o juma de ora se duce in bucatarie si-mi ia uleiul din dulap. Desface capacul si duce sticla la gura si i-a o dusca buna. In 3 secunzi era ca intr-un film de groaza. A vomitat tot ce mancase... Sa-mi vina rau! Off

Hai ca azi noi asteptam copii sa vina de halloween asa incat v-am pregatit o tarta meseriasa cu ananas..
poftiti:
TARTA

Beatrice, mami de Alex pifos

www.dropshots.com/day.php?userid=117763&cdate=20060521&ctime=143705" target="_blank">

MERG SINGUREL

Mergi la inceput