Mamici de iulie - august 2007

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kitty_nic spune:

Am reusit sa fac rost de un numar de telefon si am sunat. Da, fac analize gratuite, dar doar cele din sange, cele din secretie se platesc.
Am scris in cazul in care mai este cineva interesat.
Pupici

Poze

Viitorul suna foarte bine: vine bebe!
Nimic nu este intamplator.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jadi spune:

Alina te asteptam sa ne zici cum e cu dormitorul!

Deni & Vlad 28 sept 2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IanaA spune:

Am fost la medic,M-am linistit.Se pare ca totul e o.k.Sunt super fericita.In iulie vine barza!!!

Ioana( o viitoare mamica)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anya20 spune:

Felicitari Ioana! Sa ai o sarcina usoara.

Eu am fost la dr azi si se vede sacul embrionar in uter, cu vezicula ombilicala si cu embrionul. M-am linistit acum ca il stiu acolo bine. Marti merg din nou sa-i vedem inimioara, caci acum era cam mic si nici ecograful nu e tocmai performant. Mi-a dat un set de analize (in mare chiar cele pe care le-am scris eu mai sus); in plus sa repet anticorpii de grup (sotul are B3 si eu am 01), anticorpii antilisteria si sa fac si testele de coagulare. Va tin la curent.

Alina 6, mamica d-rei Anya (1 an)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amameda spune:

Am vazut ca tot va intrebati cum e bine cu analizele astea...Anya are in mare parte dreptate. IgG pozitiv sugereaza imunitate la infectiile viitoare dar nu in toate cazurile. Citomegalovirusul si toxoplasma se sustrag regulei.CMV-ul poate da redcaderi insa numai primoinfectia e periculoasa pt. bebe. Toxoplasma e mai parsiva , putand avea loc o crestere (seroconversie)a IgG-ului cu urmari neplacute pentru sarcina. Deci macar pt. toxo merita. De asemeni merita facute analizele pt pentru varicela , rujeola, listeria, hepatita B si C, sifilis, HIV.Daca IgG e pozitv pt. rubeola si CMV pot sa nu fie repetate.Sperand ca nu am suparat pe nimeni va pup pe toate si sa aveti sarcini usoare,lipsite de griji.

MEDA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kitty_nic spune:

O zi buna la mamici si burtici!
Eu am fost astazi dimineata si am recoltat pentru toate analizele acelea pe care le da gratuir medicul de familie in primul trimestru; a fost o placere, mi-au supt o gramada de sange (4 eprubete).
Abia astept si eu sa merg luni seara la medic sa-mi vad puiul mic. Eu sunt putin ingrijorata su suparata ca nu am si eu nici un simptom de sarcina, nu tu greturi, nu tu ameteli, nimic nimic,, decat dureri de sani, da' si niste sani superbi (la care tati saliveaza, ca de, pe vremea cand putea sa se infrupte din plin din ei erau mici).
IanaA felicitari! Sarcina usoara in continuare si numai bine tie si lui bb mic!
Amameda multumim pentru lamuriri!

Poze

Viitorul suna foarte bine: vine bebe!
Nimic nu este intamplator.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anya20 spune:

Meda, ai dreptate cu toxoplasma, in 2% dintre cazuri se poate reactiva dupa o anumita perioada. Sper sa nu fie cazul. Cu listeria eu am o "problema", in sensul ca am tot repetat-o sarcina trecuta si-mi iesea in mod constant titru 1/320, ceea ce ar semnifica infectie. Mi se indicase chiar sa iau ampicilina, ca o sa pierd copilul. In final explicatia a fost ca analiza asta nu este specifica, ci pot aparea reactii incrucisate, mai ales daca mai exista o alta inflamatie/infectie in organism, data de coci gram pozitivi (de pilda o carie urata sau o infectie in gat etc). Asa ca am renuntat sa o tot repet atunci. Cred ca totusi as face-o acum, daca se lucreaza si in alta parte in afara Institutului Cantacuzino (cele mai multe spitale si laboratoare ale clinicilor private acolo trimit). Voi vedea.
De HIV, sifilis si hepatite chiar am uitat, ca eu le-am facut la prima sarcina si mi-au iesit din minte acum . Deh, hormonii...
Nu se supara nimeni, ai facut foarte bine ca ne-ai spus.

Alina 6+, mamica d-rei Anya (1 an)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns micabica spune:

Buna fetelor,
Numele meu este Monica si de 1 saptamana am dovada ca voi fi mamica la anul in iulie. Asteptam de mult si ne doream foarte mult un BB, dar asa cum am citit pe forumul de aici, cand vrea Doamne-Doamne se intampla.

Va doresc la toate o sarcina usoara si BB-i sanatosi!

Mergi la inceput

Asa Alina toate bune si la locul lor... ce fel de eco ai facut?

Da, asa este de cele de hiv, sifilis, etc le-am uitat, oricum fiecare medic da lista de analize si nu cred ca le va uita sa le treaca pe astea.

Eu am fost la doctorita de familie cu analizele normale de sange facute, sunt sanatoasa, nu am nimic la "picioare", cu capul o duc prost. I-am spus ca sunt insarcinata si are un eco antic si s-a uitat un pic si inca nu se vede mai nimic decat un cerculet vag. Mi-e ca ma duc maine si nu se vede nimic plus ca nu stiu ce fel de consultatie o sa imi faca dar ma introduc eu la doctorita singura cu curajul meu ca sa nu ii zic tupeu.

Kitty sunt sarcini si sarcini nici eu nu am simptome de gravida si nici sanii nu s-au umflat de altfel la cazaturile pe care le am de la prima alaptare probabil ca imi va lua 4 luni ca sa le "siliconez". Greata nu trebuie sa fie de aceea rea, eu si la prima sarcina aveam mici greturi aproape ca nu le sesizam. Poate sa urmaresti un pic sa vezi ca faci pp mai des.

Ioana pentru sarcina confirmata, te asteptam sa ne scrii mai des.

Inapoi la munca!

Deni & Vlad 28 sept 2005

Mergi la inceput

Repede sa mai pun o intrebare Alinei, ce a zis dotorita de cezariana a doua? Totusi e aproape la 2 ani, sper ca nu avem probleme!

Deni & Vlad 28 sept 2005

Mergi la inceput