CONSUMUL DE ALCOOL SI FERTILITATEA LA BARBATI

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Oana_B spune:

Noi la spermograma singura restrictie a fost abstinenta intre 3-5 zile. Din ce-am observat eu la fiecare inseminare a avut valori diferite in functie de zilele de abstinenta. La pauza mai mare de 5 zile a avut valori mici, la fara pauza (adica in fiecare zi) la fel, cele mai bune valori le-a avut la abstinenta 2-3 zile.

Oana_B
I love pink!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MRL spune:

Tzuni, Nu am vrut sa supar pe nimeni cu mesajul meu si nici nu vreau sa se inteleaga ca indemn pe cineva sa nu respecte sfatul medicilor.
Mai jos o sa redau "restrictiile" pentru efectuarea unei spermograme corecte - le am de la Medsana

"Conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca sotul dvs la recoltarea probei de sperma sunt urmatoarele:
- abstinenta totala minim 2 zile - maxim 5 zile
- in acest interval se recomanda un consum diminuat de cafea, tutun, alcool
- se recomanda o toaleta aprofundata (spalare cu apa, fara sapun) a organelor genitale inaintea recoltarii probei, precum si sa se astepte o ora dupa ultima emisie de urina
- sperma va fi obtinuta prin masturbare, nefiind recomandata recoltarea acesteia dupa contact sexual
- sperma va fi recoltata intr-un recipient steril - se poate ridica de la sediul nostru (Medsana) - care va fi predat laboratorului in max. 30 min de la recoltare, proba fiind mentinuta in tot acest timp la temperatura corpului.
- nu se recomanda recoltarea probei in prezervativ sau alte recipiente.
La ridicarea recipientului steril veti primi o nota in care sunt precizate toate recomandarile mentionate mai sus, nespectarea acestora ducand la interpretarea eronata a rezultatelor. De asemenea pe nota sotul dvs. va trebui sa completeze nr. de zile de abstinenta, data recoltarii si ora la care a fost recoltata proba."

Departe de mine de a supara pe cineva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amameda spune:

Fetili,va spun si eu ce stiu .Se pare ca berea este unul dintre dusmanii de temut ai fertilitatii. Am vazut un documentar despre aceasta si se pare ca berea este una dintre multele cauze de scadere a natalitatii in tarile Europei de vest ,mari consumatoare de bere. Acum 2 beri nu cred ca fac rau, dar 2 beri in fiecare zi- DA!
Cum bine spunea MRL vinul rosu (dar 1 singur pahar/zi,nu mai mult )mai ales seara ar fi chiar folositor. S-a demonstrat ca ar contine melatonina - hormonul care regleaza mecanismul somn-veghe (astfel sotii vor fi mai odihniti) si antioxidanti atat de necesari. Nu mai spun de efectul atat de laudat... pentru sotii.
Cafeaua, nu cred ...Stiu doar ca daca e consumata in exces de graviduta determina greutate mica la nastere.Iar despre tigari stiu asa din folclor ca ar dauna fertilitatii,dar nu am gasit nici un studiu care sa ateste asa ceva
P.S. Apropo de cafea este un studiu care a demonstat cresterea inteligentei la femeile ce consuma zilnic , ceea ce nu este valabil si pentru barbati...Si e studiu serios. De aia ne intelegem mai greu cu EI,mai les cand e vorba de spermograma.

MEDA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anca Wish spune:

Daca tot trebuie atatea precautii inainte de a face spermograma, de ce o mai face, daca in restul timpului consuma toate cele precizate de voi? Care-i relevanta?

Eu, pe al meu sot, l-am lasat sa manance si sa bea tot ce consuma de obicei. Nu stiu daca am facut bine sau nu, dar asa mi s-a parut mie normal.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tia spune:

relevanta consta in faptul ca rezultatul este minim influentat de consumul imediat anterior. asa se face si la trigliceride - ti se recomanda ca inainte de test sa nu fi mancat gras sau dulce concentrat (de ex, cioco). ce spui tu are relevanta in situatia in care alcoolul este permanent prezent, de pilda..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mychydutza spune:

hai ca m-ati speriat cu berea! cine stie ce surprize o sa avem. il strang de gat daca din cauza berii are probleme............

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Moniland spune:

Eu am inteles ca spermatogeneza este de 3 luni. Prin urmare daca cele 3 zile dinaintea spermogramei sunt cu restrictii nu este ca si cum ai ingrasa porcul in ajun?
Ce-i drept bautura preferata a sotului este berea. El joaca zilnic fotbal si repriza a 3-a este la o bere. Asa ca asta este...de bere tot nu se lasa.

Monica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rami 73 spune:

AncaWish, ai dreptate !

rami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mychydutza spune:

moni, facem un club al celor cu sotzi amatori de bere! tu ai copii? nu m-ar deranja asa mult ca bea un pahar , da sa nu aiba probleme.....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Moniland spune:

mychydutza, din pacate am doua incercari nereusite de FIV . Si poate ca berea e de vina. Chiar mi-ar place sa stiu parerea unui medic. Din pacate dr. care se ocupa de cazul nostru e plecat din tara. Daca reusesti sa intrebi tu un specialist ne-ar mai lamuri un pic.

anca, asa zic si eu, dar pentru mine ar fii foarte relevant pentru FIV-ul din ianuarie cand trebuie sa dea cea mai buna "proba"

Monica

Mergi la inceput