Mamici de martie – aprilie 2007 (8)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns magdutah spune:

Seara buna si La MULTI ANI tuturor sarbatoritilor !

nu cred ca mai este necesar sa spun si eu cum e cu vaccinurile... si totusi am sa o fac . Anul trecut, la un control ginegologic m.a intrebat al meu doctor daca vreau copii ... I-am spus ca da, dar mai intai sa termin doctoratul. Atunci el m.a sfatuit sa fac diverse vaccinuri (el fiind specializat si in asa ceva), insa eu pe vremea aia aveam capul la cu totul alte lucruri. Cand m-am dus la el sa ii spun ca banuiesc ca sunt ,m-a certat ca nu am venit sa fac vaccinurile, caci de acum nu mai am voie sa fac nici unul. La 2 saptamani a constatat ca nu sunt imuna la rubeola si iarasi m-a certat .... si s.a mirat cum de i-am scapat eu. Astazi am facut al doilea test ptr. rubeola ... si iarasi m-a certat, dar a spus ca banuieste ca nu m-am imbolnavit de la ultimul control si pericolul cel mare pentru BB deja a trecut! Insa mi-a aratat ca si-a notat deja ca imediat dupa ce nasc sa imi faca toate vaccinurile necesare (mi-a dat chiar si o lista).

Ana felicitari pentru fetita !!! Sa fiti sanatoase!!!

Astzi am aflat si rezultatele de la toxoplasmoza si AFP: totul e in regula. Peste o saptamana sper sa vina acelasi rezultat si de la rubeola ... iar peste 2 saptamani sper sa ne spuna si noua -ul daca e fetita sau baitel al nostru BEBE.

Va pup ... si ma duc sa il doftoricesc pe al meu sot, caci ieri si-a scos o masea de minte si astazi parca a facut febra! Doar ca el ma goneste de langa el sa nu ma imbolnaveasca de ceva !

Magda 17+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adelyna spune:

Val incearca sa te linistesti pe cat posibil.rezultatul este doar un risc nu iti spune cu certitudine.In primul rand modificarile genetice nu au nici o treaba cu (alcoolul,drogul sau tigarile)se intampla uneori chiar daca nu este ereditar.Eu am facut amniocenteza acum 2 saptamani si ceva si cu mine a mai facut o mamica de 33 de ani cu risc tot de 1/50(pt down) la triplu test.In urma amniocentezei copilul este sanatos,deci s-a speriat degeaba.Asa ca mult curaj !Am tot auzit de erori la dublu si TT.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzuna spune:

Hello!
Nu va scriu prea mult ca e tarziu . Am vrut doar sa citesc mesajele si sa dau un semn de viata.

VAL -imi pare tare rau ti-a iesit prost testul. Trebuie sa stii ca nu-i obligatoriu sa fie ceva rau. Dar daca tu esti dispusa sa accepti copilul asa cum este ( in cazul in care intr-adevar e ceva grav) si nu ai face nicicum avort atunci nu trebuie sa faci neaparat amniocenteza. Cand am fost la bitest, la 12 saptamani am cunoscut o dna de 35 de ani care avea acasa o fetita de 12 ani cu hidrocefalie si care acum avea o sarcina de 6 luni. La triplutest ii iesise riscul de sindrom Down f mare si facuse amniocenteza care le-a aratat ca fetita din burtica nu are nimic. Asa ca nu dispera. Decat sa plangi si sa te stresezi, sa faci rau si lui bebe mai bine roaga-te si linisteste-te. Sigur va fi bine. Du-te la medic si vezi ce-ti sugereaza sa faci. Suntem alaturi de tine.

Va pup .

20+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RaisaFudulu spune:

Buna fetelor!Sa va mai spun cateva lucruri despre mine
Am 28 de ani,dupa cum cred ca stiti am o burtica de 14 saptamani(conform ecografului 16 saptamani).Ne-am dorit foarte mult acest bebel si cand ne asteptam mai putzin s-a intamplat minunea.
Sunt la Dr. Elena Ebanca- Craiova, iar daca mai este cineva la ea as dori sa mai schimbam cateva impresii
Din pacate pentru mine si pentru bebel lucrez la o firma unde trebuie sa stau pe scaun 10 ore in fatza compudatoruluisi am inceput sa am dureri de spate, dar nu cunm sunt durerile de la menstruatzie, ci dureri undeva la extremitatea coloanei cand se intalneste cu noada.
va rog sa ma ajutatzi cu niste sfaturi daca at-i mai avut si voi dureri asemanatoare
salutare -dutelor

uitasem multzumesc pentru celelalte sfaturi :) sunt foarte utile
va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Val_ spune:

Va multumesc mult pentru incurajari. Inseamna mult pentru mine. Din fericire am si un sot extraordinar care este langa mine 100%.

Adelyna tie cine ti-a facut amniocenteza si cat te-a costat? Poti sa imi trimiti PM daca nu se poate spune direct pe site.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanici spune:

Val, vreau sa te incurajez si eu asa cum pot. Incearca sa iti pastrezi atitudinea pozitiva si fa ceea ce e de facut, adica amniocenteza.
Eu stiu ca exista in cazul triplului test un anumit procent de rezultate fals pozitive, avand in vedere ca este un test care se interpreteaza statistic.

Sunt optimista si iti tin pumnii si astept numa vesti bune. Este important sa stii ca iti suntem aproape. Nu te pot ajuta cu sfaturi, dar, uite adelyna a facut recent si te poate indruma. Succes!!!

roxana 18+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralualexandrei spune:

Val eu mi-am facut triplu test si la explicatzii scria ca acest test NU are rol de diagnostic,sa nu-ti spun de cate ori am auzit ca acest rezultat statistic a dat risc mare si de fapt nu a fost nimic.Asa ca fa bine si calmeaza-te ca-i faci mai rau bebeului cu stresul pana una alta.Daca vrei sa fii mai linistita fa-ti amniocenteza eu am auzit ca este cam 13 mil, daca vrei ma interesez.

Andra ,mamica lui Robert , a Mariei si 18+ album no1 album no2 albumul no3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Val_ spune:

Va multumesc din suflet. Sunteti un grup de viitoare mamici pur si simplu minunat. Acesta este si motivul pentru care atunci cand am o intrebare pe voi va intreb si nu pe mamicile din grupul meu (mai-iunie).

Ralualexandrei orice informatie ma intereseaza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Krissy spune:

Anamana123, m-am gandit azi la tine, ca tare ai mai fost stresata si ingrijorata inainte de ecografia de azi si nimeni nu a stiut sa iti raspunda la cazul tau. Ma bucur din suflet ca te-ai mai linistit si ca fetita este bine! Felicitari si fii optimista!

Val, saracuta de tine, ma gandesc prin ce cosmar trebuie sa treci acum! Parerea mea este ca sa continui cu testari mai amanuntite (amnio sau test corionic-CVS), pt linistea ta! Stiu ca e greu, dar te rog sa gandesti pozitiv si sa vezi putin raportul invers: pt un risc de 1/50, ai sanse reale sa fii in cele 49 cazuri fericite, cand copilul este sanatos si testul a fost fals pozitiv (test care oricum are eroare de 5% (mare, statistic vorbind). Uite ce am gasit pe wikipedia.org:

"Even with the best non-invasive screens, the detection rate is 90%–95% and the rate of false positive of 2%–5%. False positives can be caused by undetected multiple fetuses (very rare with the ultrasound tests), incorrect date of pregnancy, or normal variation in the proteins.
Confirmation of screen positive is normally accomplished with amniocentesis. This is an invasive procedure and involves taking amniotic fluid from the mother and identifying fetal cells. The lab work can take a couple of weeks but will detect over 99.8% of all numerical chromosomal problems with a very low false positive rate.
Due to the low incidence of Down syndrome, the vast majority of early screen positives are false." Mult succes si iti tinem pumnii sa fie bine!

Inchei urandu-va la toate o vinere cat mai usoara!

PS: Cum am promis, la multiplu de 4 pun poza, asa ca am adaugat noi poze pe album.

Cristina 20, cu

Bebelusa
Babies are such a nice way to start people. ~Don Herrold

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene spune:

Buna dimineata!
Revin si eu cu o intrebare - am scris si la 'clinica virtuala' dar vreau sa va intreb si pe voi. Acum 2 ani am facut o cauterizare, care, dupa spusele medicului s-a vindecat foarte bine - abia se vede acuma. Stiti cumva daca pot aparea ceva probleme in cazul unei nasteri naturale? Se poate sa nu se dilate colul cum trebuie? Pe doctorita nu am intrebat-o cand am fost ultima data si nu voi merge decat peste 2 saptamani...

Val, nu cunosc foarte multe in domeniu, dar din tot ce am citit testele astea sunt doar estimative, nu dau rezultatul garantat. Acum cateva zile am citit povestea unei mamici care a avut mult de suferit din cauza analizelor gresite si a medicilor incompetenti; daca ai rabdare, poate o citesti si tu:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=83962&whichpage=1
Nu pot decat sa iti doresc multa putere sa treci peste asta si ai sa vezi ca totul va fi bine!

20+

Mergi la inceput