Mamici de martie – aprilie 2007 (8)

Raspunsuri - Pagina 28

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Rebiana27 spune:

Hop si eu... vin direct de la bucatarie ca azi a fost zi de doua feluri de mancare... dar acum sunt linistita si am sarit pe calculator. Si eu am uneori intepaturi in vagin dar nu des insa citind ca si voua vi s-a mai intamplat ma gandesc ca o fi normal. Eu ajung la dr pe la sfarsitul lunii asa ca astept de la voi sa-mi spuneti ce v-au spus voua ai vostri. Intre timp mai intreb si eu in stanga si in dreapta poate - poate...
Constipatia la mine era ceva general valabil inainte de sarcina. Luam ceai de crusin la greu, insa am citit ca in perioada sarcinii nu e indicat. Acum am unele zile cand e mai rau dar in rest totul e ok. Eu consum multe lichide si-mi ajuta digestia dar ma astept la orice avand in vedere ca am antecedente.
Tzuna eu merg la morfologia fetala undeva la un cabinet de langa spitalul Filantropia (vis-a-vis) la o dr Turculet (parca) tocmai pentru ca dr mea (de la Filantropia) mi-a zis ca la spital e aglomerat si voi astepta o gramada. Costa 2 milioane. M-am programat pt 29 noiembrie dar mi s-a spus sa mai sun inainte pentru orice eventualitate ca sa nu intervina ceva si sa merg degeaba. Tot e bine, macar nu mai bat drumul pana la Bucuresti degeaba. Poti incerca si aici, daca vrei iti dau un nr de telefon pe PM pentru programare.

Rebiana 18 fix

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rianna_stef spune:

Imi cer scuze pentru ca am incalcat regulamentul.Sincer nu l-am citit.Sper ca nu am jignit pe nimeni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sori1980 spune:

RiannaStef, nu iti fa griji, nu cred ca ai jignit pe nimeni. Nici eu nu stiam de regula cu scrisul cu litere de tipar, dar uite ca am invatat ceva. In alta ordine de idei, mie mi-a tinut prelegere asistenta doctorului meu despre ce trebuie sa mananc in timpul sarcinii si cat de important e pt bebelushul meu… cel putin 5 portii de fainoase …(1 felie de paine = 1 portie, eventual din faina integrala, o ceasca de paste, sau cereale = 1 portie); 5 fructe sau legume crude; 3-4 portii de lactate (2 felii de branza sau o ceasca cu lapte = 1 portie,) si proteine 2-3 portii (100gr carne, peste, fasole = 1portie). E important sa mananci cat mai variat si bine, ca sa se dezvolte tot bine la bebe (creier, muschi, sistem osos, etc.), ca dupa aia ai timp sa dai jos. Eu mananc putin de felul meu, si mi s-a parut mult cat mi-a zis dr. sa mananc, dar mi-am dat seama ca nu e mult ce spun ei, doar ca e mult mai variat fata de cum mancam inainte.

Am o limbarnita azi, am tot scris, hop si eu peste tot cu sfaturi, pareri, cred ca v-am innebunit de cap . Cred ca instinctul de mamica sfatuitoare isi face aparitia…

Va pup si o zi buna in continuare.

Sori 15sapt 6zile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rebiana27 spune:

Sori acesta este si scopul acestui forum sa invatam una de la alta, sa ne impartasim pareri, cel putin eu asa il vad. Mie imi pare foarte bine ca pot sa aflu multe citind ce scrieti voi. Si, de ce sa nu recunosc imi prinde bine si "meniul" pe care ti l-a propus dr tau. Asa ca daca mai stii cate ceva nu ezita "sa dai buzna" pe forum si sa spui.
Riana nici eu nu stiam aceasta regula si nu cred ca tu ai jignit pe cineva. Nu te intrista ca omul din greseli invata.

Rebiana 18 fix

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

Anamana din ce inteleg eu... ar fi niste dureri la oasele bazinului, in partea de jos... ca si cum te apasa ceva...
Asa sunt la mine... Dor oasele bazinului care, pana vom naste se tot deplaseaza, ca sa pregateasca bazinul pt. nastere... sa aiba bebe loc sa iasa

Eu mai am niste dureri ciudate... niste junghiuri... Dar nu in partea de jos, ci in partea de sus, cam pe unde se termina uterul... Ma gandesc ca se intind muschii... Dureaza cateva fractiuni de secunda...

Rianna_stef N-ai jignit pe nimeni... stai calma. Pur si simplu n-ai stiut. In general, este destul de greu de citit un text scris cu majuscule... probabil de aici exista "regula" asta pe net...
Asteptam sa ne mai spui ce faci, nu doar sa ne citesti din urma.

Despre constipatie... de obicei fierul constipa... asa ca daca luati prenatale e posibil de la alea sa fie. Eu n-am probleme din astea... din contra, de cand iau prenatale e mai bine.

Monica daca n-ai noutati nu inseamna ca poti sa tragi chiulu' ata de mult... Treci la apel.

Alionushca sper ca esti bine... te rugam sa ne dai un semn de viata

si sa aveti un we frumos.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paxela spune:

tzuna eu morfologia am facut-o la un cabinet de langa foisor cu programare de pe o zi pe alta ,la 140 2d sau 175 3d daca vrei detalii iti ofer cu placere

Alexa20+ si Silviu ( 27.11.2004).......poze, poze2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzuna spune:

Buna fetelor!
Pana la urma mi-a trecut supararea ca doar nu vreau sa-i fac rau lui bebe. Sa fim noi amandoi sanatosi si dau alti bani ca asa se practica la noi. Azi am dormit, mi-am pregatit materialele pentru luni la serviciu si am primit ok-ul bancii deci la sf. saptamanii viitoare semnam totul.
ESEEA- nu stiu ce sa zic de intepaturile din vagin. Am avut si eu prin saptamana 12-14. Initial mama soacra (care e asistenta la o maternitate din provincie) mi-a zis ca se dilata oasele ca eu sunt foarte micuta dar la control doctorita mi-a gasit colul scurtat si mi-a zis ca totul s-ar fi intamplat in acea perioada. Dupa ce nu am mai avut probleme cu colul nici intepaturi n-am mai simtit. Poate e doar o coincidenta nu stiu ce sa zic.

ANAMARIA 123 - eu ma ingrijoram la 18 saptamani ca nu-l simtisem pe bebe si am tot citit despre asta. Am gasit intr-o carte (in engleza)ca pana la 24 de saptamani e normal sa nu-l simti pe bebe chiar zilnic deoarece e inca micut si nu are asa putere. Eu de la 19 saptamani il simt zilnic dar nu foarte puternic. Sunt zile cand il simt foarte des si zile cand il simt de putine ori. Asa ca nu cred ca trebuie sa-ti faci prea mari griji. Eventual vb cu medicul tau poate-ti face o scurta ecografie doar sa-l vezi miscand si sa te linistesti.

REBIANA 27 -iti multumesc pentru sfat. dar azi dna dr. Turculet era acolo si (desi iti dai seama ca as fi cotizat) nu a vrut sa-mi faca ecografia ca nu eram programata special la ea. Asa ca nu ma duc la cabinetul particular ca sa-i dau si mai multi bani acolo. O fi un medic bun dar azi m-a enervat ca nu a vrut sa-mi faca si mie ecografia daca tot eram acolo programata si nu era vina mea ca medicul nu venise.

PAXELA - as dori informatii despre cabinetul unde ai facut tu eco morfologica.

Nu mi-a raspuns nimeni la intrebare: pana cand se poate face ecografia morfologica si Doppler? Am citit azi pe net ca s-ar putea face pana in saptamana 24 chiar 25 zic unii. Eu pe 15 noiembrie cand as fi programata iar la spital (asta daca ma mai duc)as avea exact 23 de saptamani. E prea tarziu?

Cam asta e tot. Aveti grija de voi si de burtici. Azi m-am uitat pe net dupa mobilier pentru bebe si am gasit 2 patuturi foarte dragute. Sunt mult mai scumpe decat aveam noi bugetul stabilit dar pentru ca s-ar transforma in pat pentru un copil scolar sau chiar adolescent unul parca ar merita mai mult.
Asta e primul patut, la 330 fara saltea http://www.barza-ro.com/l2.html
Si asta al doilea la 630 fara saltea http://www.barza-ro.com/l7.html

Oricum mai avem timp sa alegem patutul. Dar azi m-am relaxat cautand mobilier, carucioare... Daca cineva stie niste patuturi asemanatoare la un pret mai mic.....
Gata va urez o seara buna tuturor.

21+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamana123 spune:

multumesc, Tzuna! am fost la eco joia trecuta si era bine; si luni la controlul de rutina moasa a auzit-o miscand! am simtit-o mai tare acum vreo ora, deci m-am mai linistit. asa e ea, mai firava!
cat despre eco morfo, eu am facut-o aici pe 26 oct, cand aveam 20 sapt si dr m-a reprogramat pe 21 nov, ca aici se face intre 22-24 sapt, asa ca te incadrezi in spusele celor de aici! la mine nu i-a vazut bine inimioara, dar nu stiu cum fac si astia, ca la prima eco de la 13 sapt a vazut f bine si inima si vasele de sange imp...
in leg cu calatoriile, eu sper sa vin acasa de craciun. cei de aici au spus ca nu e bine cu masina, ca ar trebui la fiecare 2 ore sa ne oprim sa ma misc, dar ca avionul sau trenul sunt confortabile, asa ca am ales trenul ca am trac de calatoriile cu avionul.

aa! si inca ceva! unde pot gasi regulamentul forumului? nici eu nu stiam ca n-ai voie cu majuscule!!!!!

week-end linistit,
21+4

ana si bebita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paxela spune:

tzuna cabinetul se numeste intro med, pt programari tel:2525558, iar eu am facut echo la dr Lungu, iar ca pozitionare este exact pe ferdinand in intersectia cu foisorul

Alexa20+ si Silviu ( 27.11.2004).......poze, poze2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Val_ spune:

Dragi mamici de martie-aprilie revin cu vesti. Am fost la ecografie astazi, pana la urma la dr. Adrian Pop. Se pare ca totul este absolut normal, de la pliul nucal pana la inima, vase mari, craniu, torace, stomac, toate organele pe care le-a vizualizat. Si l-a studiat pe bebe pe toate partile, 1/2 ora. Mi-a spus ca ecografic nu este nimic care sa pledeze pentru amniocenteza.

Totusi pentru ca am 38 de ani probabil o sa imi fac si amniocenteza. Desi am o strangere de inima pentru acel procent mic (0.5%) de avort spontan. Dr. Pop pretinde ca data fiind varsta mea era chiar foarte putin probabil sa imi iasa un risc mic la dublu test si ca acest test nu spune de fapt nimic.

O sa ma mai gandesc dar cred ca o sa imi fac totusi, pana la urma, amniocenteza. Voi ce parere aveti?

Va multumesc mult pentru tot sprijinul pe care mi-l oferiti

Mergi la inceput