Mamici de martie – aprilie 2007 (8)
Raspunsuri - Pagina 18
BiancaM spune:
Buna seara, gravidutelor!
Eu am citit intr-o carte aici ca e indicat sa dormi pe partea stanga, ca se face o irigare mai buna a bebelui. Nu zic nimic ca ar trebui numai asa sa dormi. Eu mai dorm si cu fata in sus, pana incepe sa ma doara spatele si apoi ma intorc pe stanga. Pe dreapta nu mai pot dormi, simt ca mi se rupe burtica din cealalta parte.
Despre puls si eu am aceleasi probleme, adica imediat imi creste daca fac ceva efort, si uneori doar stand degeaba il simt cum o ia la fuga. Asta e incerc sa ma relaxez si se linisteste.
Voiam sa va intreb, cred ca s-a mai intrebat odata, voi nu simtiti cateodata puternic pulsul in burtica? Eu patesc asta cand stau intinsa.
Ma gandeam, eu maine fac 18 saptamani si inca nu l-am simtit pe bebe. E drept ca stratul de slaninuta e un pic cam grosut, iar o prietena mi-a zis ca de fapt pe bebe il simti cand s-a marit uterul suficient de mult cat sa fie aproape de senzorii din abdomen. Dar totusi chiar asa tarziu sa-l simt? Poate e din cauza ca e prima srcina si e uterul mai putin elastic?
VA doresc o seara placuta si somnic usor!
LA MULTI ANI, ABSOLUTA! Sa fii sanatoasa si sa ai o sarcina usoara in continuare!
17s+6z
Sa fiti iubite(iubiti)!
http://new.photos.yahoo.com/ibianca2003/albums/
tzuna spune:
Multumesc fetelor care mi-au raspuns asa promt la intrebarile legate de certificatul fiscal etc.
Cum mai stati cu kg? Eu m-am ingrasat 4 kg dar la inaltimea mea se vad mai ales la solduri. Am mai facut poze dar nu stiu cand voi reusi sa le pun si in album.
Aveti grija de voi. Mancati sanatos, odihnitiva ca ne asteapta o perioada mai grea din ce-mi spun toti. Mie acum imi e asa bine ca as mai face 5 copii dar cine stie ce voi zice prin luna a 8-a sau a 9-a?
20+
roxanici spune:
Fetelor, daca sunteti dintre voi care ati facut tratament cu gravibinon, poate o lamuriti cumva pe Absoluta. Eu ce pot sa fac e sa caut un prospect.
Tzuna, eu una am luat tot 4 kg dar simt ca nu le pot tine in frau nici intr-un fel. Nu mananc mai mult dar kg apar...sper sa apara intr-un ritm normal.
roxana 19+
roxanici spune:
Fetelor, am gasit un mesaj de la o mamica de martie-aprilie, postat astazi la Capitolul 6, care ar fi tb inchis de mult mi-am permis sa il iau si sa il aduc in actualitate, sa o cunoasteti si voi pe noua mamica.
Ramona, sper sa nu te superi pe mine ptr asta.
Iata mesajul:
quote:
salutare burtici!!! sunt si eu o ocupanta al locului de mamica pentru martie 2007. mai avem o fetita iar acum in mod normal ne-am dori un baietel...si ce credeti....sau poate ar trebui sa o iau cu inceputul...ne-am casatorit atunci cand mai aveam inca un an de studiu, asa ca ma temeam sa nu raman insarcinata pentru ca intrerupere nu as fi facut dar nici nu as fi avut timpul necesar sa ma ocup de o asa minunatie de bebe...asa ca pe langa orice metoda de contraceptie, eu foloseam rugaciunea, stiam ca asa cum la Maria s-a trecut peste orice bariera logica...si eu eram tot o persoana normala, cu nimic mai speciala decat ea si ma rugam sa nu raman insarcinata atata vreme cat sunt in scoala. am terminat scoala...toate bune si frumoase, dar imi trebuia sa ma angajej un an de zile penttru a-mi fixa materia invatata si intari diploma obtinuta...asa ca ma rugam acum sa ma ajute Dumnezeu sa ma angajej si sa lucrez un an de zile...se apropia anul de munca si nu mai aveam motiv de amanare....dar imi era frica sa stiu ca ..in noaptea asta vom concepe un copil...asa ca nu aveam ce scuza sa mai invoc... deci la un an si o zi dupa ce m-am angajat am ramas insarcinata...ne-am bucurat mult stiind ca Dumnezeu ne cunoaste mai bine decat noi si El stie cand suntem pregatiti sa facem fata meseriei de parinti....a trecut timpul fetita a facut 2 ani si eu am inceput sa ma gandesc ca nu ar fi bine pentru ea sa fie singura, sa nu aiba cu cine se juca, cu cine imparti bucurii si jucarii...asa ca am facut consiliu de fam, i-am spus sotului...dar surpriza...i-a fost teama de inca un copil(deocamdata el sponsorizeaza familia, noi administram ce aduce el), I-am spus ca nici eu nu sunt sigura ca sunt pregatita, dar ca la fel ma voi ruga, si atunci cand Dumnezeu va crede ca noi mai avem nevoie de inca un copil ni-l va da indiferent de contraceptie...reactia lui....a zis ca ii este frica si nu va mai dormi in dormitorul conjugal ca se teme de rugaciunile mele....normal ca nu s-a intamplat asta...eu si fetita am inceput sa ne rugam pentru un baietel....aproape uitasem cand intr-o noapte am visat ca m-am dus la un control de rutina si cum am intrat in cab, d-na dr. mi-a spus "tu esti gravida", am ramas uimita pentru ca nu ma urcase pe masa, nu-mi facuse nici un test si nici nu trecuse perioada...visul s-a confirmat a fi adevarat....asa ca sunt insarcinata...fetita mnoastra era sigura ca va fi un baietel...pentru ca pentru asta ne rugam noi...mie mi-era greu sa-mi pastrz credinta asta pentru ca imi era ffffffffff rau parca mai rau ca la prima sarcina si toti imi spuneau ca va fi tot fata...echograful de 14 sapt si de 16 sapt. mi-a spus insa ca va fi baiat....
asa ca acum sunt asteptatoare de baietel
PUM a fost 9.06.2006 iar DPN 13.03.2007
am vazut ca mai este o mamica la dr. Mistoi, as vrea sa aflu si eu informatii despre ea pentru ca nu o cunosc , mi-a fost recomandata si am apelat la ea intr-un moment de criza.
ma bucur ca ne-am cunoscut, si va voi vizita...cu toate ca astazi am batut recordul personal la stat la comp....nnu pot sta la comp. imi face rau..
va pup pe burtici
Ramona
roxana 19+
anamana123 spune:
tzuna si roxanici, e f putin cat ati luat voi in greutate! ganditi-va ca sunteti aproape la jumatatea sarcinii! cica normal e sa iei cam 12 kg, daca ai o greutate normala, daca esti slab poti sa iei mai mult!
eu am luat numai luna asta 2.5 kg, desi nu-s prea convinsa ca-i atat, pt ca nu am fost la toaleta dimineata si ma trezesc cam umflata ca am inceput sa retin apa. se zice ca la nastere scazi vreo 7-8 kg.
monicab, poate tu ai pulsul doar cateodata mai mare, dar eu intotdeauna nu-l am mai mic de 95. bineinteles ca-l simt si in burtica, la fel ca tine, cand stau intinsa.
eu l-am simtit pe bebe la 18 sapt, dar doar o singura data si apoi 2 sapt nimic! in sapt 20 a inceput sa miste asa incat sa simt ca sigur e ea; de 2 zile e insa cam lenesa, dar a auzit-o moasa azi cum se zvarcolea in burtica! cred ca si eu am stratul de grasime mai mare si poate d-aia n-o simt nici eu asa de bine!
incerc sa ma linistesc
noapte buna,
ana si bebita
Mihaelaaa spune:
RAMONA,nu stiu eu una nu am vazut mesajul tau.....dar vreau sa-ti urez acum bine ai venit printre noi!
Mihaela18+
carmençita spune:
Multumesc mamicutelor gradidute pentru mesajele de "bun venit" si sper sa mai contribui si eu cu cate ceva din cand in cand la bunastarea generala.
Carmençita 16+ si Alex, 10 ani
madmat spune:
buna seara burticutelor.
Cum am spus astaz am fost la eco sa vedem ce mai face bb nostru si sa ne arata ce tine intre picioare.
Dar iar a fost rusinos a fost intr_o pozitie care nu se vedea asa ca ramane sa mergem dupa o luna sa vedem,totusi eu cred ca este fetita ca este atata de (rusinoasa)orcum sunt multumita ca este sanatos bb meu si eu la fel dar sexul nu conteaza.
LA MULTI AN ABSOLUTA .
VA .
MADMAT18 fix
gabysilucy spune:
buna dimineata fetelor..
Roxanicifelicitari pt baietel, sa fie sanatos , sa creasca mare si sa fie cuminte!!!
Absolutaeu am facut un tratament cu gravibinon, am avut o mica sangerare pe la 2 luni, din cauza unei raceli, doctorita a pompat gravibinon in noi pana la refuz, in jur de o luna jumate din 3 in 3 zile trebuia sa iau injectia, dar sincer iti spun dupa prima injectie mi-a orit sangerarea, si am continuat tratamentul pana la doar 6 injectii, in loc de 16, sincer am vb cu mai multi medici si mi-au spus ca sunt bune, dar cu masura, sunt niste hormoni, care la bebel nu face rau, dar la mamica....exces de par,ingrasare excesiva, etc.
inafara de astea doctorita dupa ce cica trebuia sa termin cu tratamentul cu gravibinonul, mi-a dat niste pastile care sunt tot pe baza de hormoni, cred ca e obsedata de asa ceva, sincer nici de astea nu ma tin pt ca nu le vad rostul, bebele este bine, se dezvolta normal, asa ca....... care-i problema?!
parerea mea este ca sa consulti mai multi medici daca-ti recomanda un tratament lung cu gravibinon, nu merita sa te indopi cu fel si fel de chestii, sa faci dintr-un bebe sanatos, unul bolnav!
aveti grija de voi, va pup!!
alexia3 spune:
salutare burtici!!! sunt si eu o ocupanta al locului de mamica pentru martie 2007. mai avem o fetita iar acum in mod normal ne-am dori un baietel...si ce credeti....sau poate ar trebui sa o iau cu inceputul...ne-am casatorit atunci cand mai aveam inca un an de studiu, asa ca ma temeam sa nu raman insarcinata pentru ca intrerupere nu as fi facut dar nici nu as fi avut timpul necesar sa ma ocup de o asa minunatie de bebe...asa ca pe langa orice metoda de contraceptie, eu foloseam rugaciunea, stiam ca asa cum la Maria s-a trecut peste orice bariera logica...si eu eram tot o persoana normala, cu nimic mai speciala decat ea si ma rugam sa nu raman insarcinata atata vreme cat sunt in scoala. am terminat scoala...toate bune si frumoase, dar imi trebuia sa ma angajej un an de zile penttru a-mi fixa materia invatata si intari diploma obtinuta...asa ca ma rugam acum sa ma ajute Dumnezeu sa ma angajej si sa lucrez un an de zile...se apropia anul de munca si nu mai aveam motiv de amanare....dar imi era frica sa stiu ca ..in noaptea asta vom concepe un copil...asa ca nu aveam ce scuza sa mai invoc... deci la un an si o zi dupa ce m-am angajat am ramas insarcinata...ne-am bucurat mult stiind ca Dumnezeu ne cunoaste mai bine decat noi si El stie cand suntem pregatiti sa facem fata meseriei de parinti....a trecut timpul fetita a facut 2 ani si eu am inceput sa ma gandesc ca nu ar fi bine pentru ea sa fie singura, sa nu aiba cu cine se juca, cu cine imparti bucurii si jucarii...asa ca am facut consiliu de fam, i-am spus sotului...dar surpriza...i-a fost teama de inca un copil(deocamdata el sponsorizeaza familia, noi administram ce aduce el), I-am spus ca nici eu nu sunt sigura ca sunt pregatita, dar ca la fel ma voi ruga, si atunci cand Dumnezeu va crede ca noi mai avem nevoie de inca un copil ni-l va da indiferent de contraceptie...reactia lui....a zis ca ii este frica si nu va mai dormi in dormitorul conjugal ca se teme de rugaciunile mele....normal ca nu s-a intamplat asta...eu si fetita am inceput sa ne rugam pentru un baietel....aproape uitasem cand intr-o noapte am visat ca m-am dus la un control de rutina si cum am intrat in cab, d-na dr. mi-a spus "tu esti gravida", am ramas uimita pentru ca nu ma urcase pe masa, nu-mi facuse nici un test si nici nu trecuse perioada...visul s-a confirmat a fi adevarat....asa ca sunt insarcinata...fetita mnoastra era sigura ca va fi un baietel...pentru ca pentru asta ne rugam noi...mie mi-era greu sa-mi pastrz credinta asta pentru ca imi era ffffffffff rau parca mai rau ca la prima sarcina si toti imi spuneau ca va fi tot fata...echograful de 14 sapt si de 16 sapt. mi-a spus insa ca va fi baiat....
asa ca acum sunt asteptatoare de baietel
PUM a fost 9.06.2006 iar DPN 13.03.2007
am vazut ca mai este o mamica la dr. Mistoi, as vrea sa aflu si eu informatii despre ea pentru ca nu o cunosc , mi-a fost recomandata si am apelat la ea intr-un moment de criza.
ma bucur ca ne-am cunoscut, si va voi vizita...cu toate ca astazi am batut recordul personal la stat la comp....nnu pot sta la comp. imi face rau..
va pup pe burtici
Ramona
MUltumesc mult pentru urari si ca l-ai adus mai aproape mesajul meu. Roxanici, am sa-l mai postez eu o data sa poata fi vazut mai mare, sper ca nu este suparare.
Am trecut si noi prin teama ca "nu mai misca bebe", mai ales ca mai am o sarcina la care am simtit la 15 sapt, acum aveam 20 si nu simteam. dr. a zis sa nu-mi fac totusi griji sa mai astept pana la urmatorul control in 3 saptamani si pana atunci sa vad ce se mai aude...dar mi-a fost fff frica asa ca am luat telefonul si am sunat pe la toate cab de echo sa vad care este mai ieftin (nu ma interesa decat sa vad inimioara). am facut echo...sanatos, voinic bebe al meu iar din seara aia a inceput sa miste nazdravanul.....dupa ce am platit ceva ca sa ma linistesc eu.....asta este, il pupa mami de "independent". mi-a dat viata peste cap, nu mai sunt eu...mananc ce nu mancam inainte, dorm cand nu aveam obiceiul, ma trezesc cand mi-e lumea mai draga ca nu mai imi este somn, uit planuri sau ma enervez repede, nu mai suport sa dorm cu cineva, mirosul altcuiva decat al fetitei mele...si sper sa nu mai apara altele ca eu nu mai ma cunosc...dar incep sa-mi cunosc baiatul si ma tem ca va fi mai greu de strunit...
va pup pe toate, Ramona.