Mamici de ianuarie - februarie 2007 (28)
Raspunsuri - Pagina 28
Liuda spune:
doamnelor da voi ce mancati azi?
Va pupic pe buric.
Liuda si o burta de 27 sapt si 4 zile
laura ionescu spune:
Buna fetelor,
Recunosc ca n-am mai intrat pe forum de mult de tot, dar v-am citit cat am putut de des.
Acum ma lovesc de urmatoarea problema: am 29 de saptamani si 72 de kg (DEJA!!!). Am plecat de la 60 kg. Cand m-am urcat pe cantar saptamana asta am izbucnit in plans fiindca simt cum situatia imi scapa de sub control. Nu mananc mult, incerc sa mananc echilibrat, seara de obicei mananc doar fructe si ocolesc painea si dulciurile care nu ii fac bine nici copilului, nici mie. Am auzit povesti despre femei care au luat 10 kg in ultimile 2 luni si mi-e groaza. Nu de kg in plus, ca le dau eu jos, ci de faptul ca o sa ma misc din ce in ce mai greu. Deja gafai tot timpul, nu ma pot apleca si noaptea ma intorc cu greu de pe o parte pe alta, cu junghiuri si gafaieli. In plus o sa fac cezariana fiindca fac Clexane si nu este indicat sa iau prea mult in greutate ca o sa am probleme.
Va rog sa-mi spuneti si mie cum stati voi, fetelor, cu kilogramele poate ma mai linistesc.
Pupici,
Laura, saptamana 29 si am fetita 
marinar spune:
Aventura imi inchipui ca ti-e greu dar te rog sa te linistesti, de dragul puiutului tau. am vazut ca ti-au facut fetele calcule si te-ai interesat si tu asa ca nu mai adaug nimic la asta, bine ca intri in medical. o sa vezi ca o sa fie totul bine. si sa intelegi un lucru, in astfel de cazuri cei mai importanti creditori sunt salariatii, deci atunci cand firma va incepe sa dea bani creditorilor, prioritari sunt salariatii.
Marina
27+
burtika
oana_bucur spune:
Liuda...ia da-te mai incoace cu vreo idee de papa. Eu dupa omleta (portie dubla) de azi dimineata garnisita -plina cu de toate m-am simtit satula si ma simt inca...si parca ar fi cazul sa mananc totusi. Mi-a facut acu pofta prietena mea de lapte cu cereale...evident dulci ca doar nu sunt fleatza sa evit dulcele...
Laura-Ionescu...ce sa-ti zic!?...au fost destule discutii pe kg pana acum pe aici. Avem fete care au 20 kg pana acum si sarcina mai mica si se simt frumoase (asa cum si sunt de altfel). Asta ptr ca nu omit marele miracol al vietii din burtica. Restul (efectele secundare) au sanse de rezolvare dupa...nu-i asa!? Bucura-te daca ai pe cineva care sa te ajute sa te intorci in pat si sa traversezi strada...nu e nimic diferit fata de ce au experimentat si experimenteaza celelalte gravide. Eu as zice ca e hazliu. Si apoi fiecare organism e diferit...nu e musai ca si tu in urmatoarele luni sa pui 10 kg pe luna. Cu scuzele de rigoare dar, de altfel, imi pare ca ai o cantitate de invidiat si sanse mari sa te inscrii in cantitatea optima la nastere.
Burtica
Eu si Noi
26+
Liuda spune:
Doamna Laura Ionescu!!! uite ca ai nimerit la fix doamna cu tema - dar te anunt ca este tema tabu pe acest forum, deci daca nu vrei sa se arunce dupa tine cu rosii si sa se injure nu vb de cantar, kile si mancare.... Santem toate disperate pe tema asta, ma rog, aproape toate ca sant unele care stau bine nu ca mine de exemplu care la 28 saptamani am pus 10 kile, asa ca draga fata nu dispera ca eu sant si mai disperata!!!
Deci incearca sa mananci la fel de echilibrat si sanatos si putin ca nu ai ce face - cand ajungi la 15 kile puse in sarcina atunci sa pui frana de mana si sa te ingrijorezi - acum mai ai marja asta asa ca incearca sa pui cate 2 -3 kile in luna (asa mi-a zis si mie dr.) ceea ce e super greu dar ... incercam
Curaj, si nu dispera...
Va pupic pe buric.
oana_bucur spune:
Liuda... ce zici!?...am bagat 2 boluri pline cu lapte si cereale din alea "nocive" dulci cini-minis cu scortisoara...cat ziceam ca nu simt sa mananc nimic...eh...pana si putza a devenit activ...i-o fi placut!
Burtica
Eu si Noi
26+
Liuda spune:
oana bine ca poti manca omleta - eu o pot manca numai dimineata ca dupa amiaza parca nu mai este asa buna... sant invatata ca e mancare de dimineata !!! dar daca o si facea cineva ... oooo... chiar e cea mai buna, ca mie mi-e lene... Cred ca fac azi ceva de mancare da nu stiu ce ca nu am mai facut nimic de o saptamana drep ca mai mult pe drumuri am fost...
va anunt ca am burta casss pe-o parte.. deci e in dreapta mai mare cu mult - s-a cocotat frate copilu pe partea dreapta si gata si sa vedeti ce misto e cand isi schimba pozitia astfel incat sta cu fundul pe peretele burtii in partea drapta - apare o galca si e tare tare burta in acel loc... Da oare nu stie ca are loc pe toata burta? De ce sta inghesuita in dreapta? Pai chiar se observa cand se pune cu poponetul. Nu mai vorbesc de picioare care numai in ficat bat...
a si mi se murdareste parul ata de repede incat ma dispera. si vine iarna si nu vreau sa incep sa-l spal mai des... deci dimineata cand ma vad in oglinda.... mor.
Va pupic pe buric.
Liuda spune:
ma Oana sa vezi ca draga mea copila la orice mancare e bucuroasa, deci uneori ma dispera chiar!!! E ca catelul care cand vede osul - sare in sus!!! Exact asa e la mine in burta cand se pune mancarea in fata. Deci aseara cand am inceput sa mananc a inceput sa faca un balet din ala de sarea burta prin parti - incat nici nu puteam manca.... Nu stiu cum simte da e scandal mare la mancare si la un mar - si la ala face 10 minute salturi de bucurie!!!Dar daca mai simt si foame si apoi mananc - vai ce bate - parca simte foamea mai rau ca mine. si ma cearta de ce nu am mancat pana acum ....
daca o tine tot asa .... belea...
Va pupic pe buric.
oana_bucur spune:
Liuda, draga...pricepusi gresit...omleta fu de dimineata...doar ca ne fu de ajuns pana acu...
Acu doar bolurile cu cereale si lapte...
Astept si eu cu interes sa-i sesisez fundul lui putza...deocamdata zburataceste cu mainile sau piciorele undeva jos...ca bebele meu e cu capul foarte jos de prin sapt 18. Pe mine ma gadila oarecum cand loveste (desi destul de puternic)...inca nu a apucat sa loveasca ceva important decat vezica de vreo 2 ori de am crezut ca fac pe mine. Oricum putza al meu e tare linistit...inainte il simteam doar de 2-3 ori pe zi pret de 2-5 minute. Acu il simt cam tot de vreo 2-3 ori pe zi si cateodata de maxim 10 minute...deci e destul de calm. Ceea ce ma face sa cred ca va fi destul de linistit si cand va iesi la lumina...
Burtica
Eu si Noi
26+
Liuda spune:
oana sa-ti zic ceva - eu am zile cand e mai cuminte - nu stiu de ce. dar de exemplu azi am simtit copilul non-stop - dar chiar tot timpul, deci e cu toane si in general misca mereu rar cand e mai cumintica ceea ce ma face sa cred ca cand iese - imi face zile fripte. Inca ceva. Are program - e lenoasa dimineata e invatata sa se trezeasca la 8 - 8.30. Daca ma trezesc mai devreme (cum a fost zilele trecute m-am trezit la 6 si ceva ) nici o grija nu a avut ma. A dormit linistita pana la 8. Abia dupa 8 a inceput sa se intinda. Deci e invatata cu programul meu. Si asa sant eu in general - pe mine mai bine ma tii seara pana mai tarziu in schimb dimineata eu sant somnoroasa trebuie sa-mi visez visul de dimineata... barbatu-meu invers el dimineata nu are somn frate, deci bioritmul e total invers. Asa ca copilul de acum are stilul meu de viata - somnul de dimineata e sfant si e mare tragedie daca trebuie sa ma trezesc mai devreme. Dar de lovituri si suturi te anunt - nu e mare fericire sa simti lovituri mereu si burta e mereu in miscare. Asa ca foloseste-te de moment ca vin zilele mai agitate....
Va pupic pe buric.