Mamici de ianuarie - februarie 2007 (28)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anis spune:

OAna, eu folosesc biberoanele Avent, sunt foarte multumita de ele.Iar BAby Phonul de la Brevi ,chiar l-am luat acum 2 sapt.Am avut Chicco si sa nu mai aud de el.

Dianocica, in afara ca stau cu Ingrid, in rest nu fac mare lucru.Analizele sunt ok, nu ma omor dupa lactate ca nu prea pot sa le vad, dar stau bine cu ca.Si chiar nimik, nimik nu te-a ajutat.Ca eu dorm prost de tot de cand au aparut...de fapt ma trezesc si am chircesc de durere.

AniS 26+
si Ingrid-Alexia *** ingerashul ce mi l-a trimis Dumnezeu *** (2 august 2005)***INGRID
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns criss68 spune:

Buna seara,

Abia am reusit sa va citesc!

Michelle, ne gasesti asadar aici de cate ori vei avea nevoie de un cuvant cald, maine ne vom ruga toate pentru tine. Nu te gandi ca te vom uita.

Haricleea, bafta multa la examen. Stiu ce inseamna sa ai copilul pe care nu-l mai sperai, este si cazul meu. La mine se adauga si scadenta datorita varstei. In fine, despre altceva vroiam sa-ti vorbesc. Coincidenta face ca in acelasi timp sa ai si placenta praevia. Nu este un caz extrem de rar, desigur stii, e obligatorie cezariana si atunci nu mai conteaza prezentatia fatului. Vei respecta cat mai exact recomandarile medicului, riscul este dezlipirea placentei cu durere, sangerare. Dar cred ca stii si asta. Am vazut ca esti in saptamana 30, e bine ca ai ajuns aici, iti doresc sa duci sarcina la termen. Depinde foarte mult si ce greutate are copilul la varsta aceasta, dar deja nu mai este un mare pericol. Sub semnul intrebarii sunt copiii nascuti la 25-26 saptamani, la 500-600 gr, dar chiar si aceia au sanse. Poate ai auzit ca sunt probleme la copiii nascuti in luna a 8-a. Sunt niste probleme, dar uita de ele, in ziua de azi sunt depasite cu succes. In legatura cu spitalul nu ma pot pronunta, nu am fost in viata mea la Giulesti, poate iti spun mai multe fetele. Eu ma voi duce la un spital superaglomerat pentru ca acolo e dr mea, si este si o sectie buna de neonatologie, infiintata recent cu colaborare elvetiana. Dar si aici e problema cu infectiile nosocomiale, au fost frecvente cazuri de infectii cu pioceanic, chiar aseara am auzit povestea unui copil care a trecut prin asta si va purta sechele toata viata. Dar ce sa fac? Cu D-zeu inainte, ca la alt spital sunt alte aspecte negative.
Cat priveste dezavantajul de a locui departe de medicul tau, eu zic sa-ti asiguri in permanenta posibilitatea de a ajunge acolo intr-un timp record. Practic pana in Bucuresti faci mai putin de o ora, dar mai e si drumul prin oras. Gandeste-te ca daca te-ai duce in Pitesti si nu ar avea cine sa se ocupe de tine, poate ai astepta mai mult pana la o solutionare. In aceeasi situatie ar fi si femeile din mediul rural, sau ce am mai auzit prin alte tari unde uneori ai de asteptat mult pana iti vine randul - daca sunt urgente, si astea se iau in ordinea sosirii. Sa ai tot timpul banii, bagajul si o masina la dispozitia ta. Suni doctorul si pana ajungi numai bine te preia, poate iti spune si ce sa iei sau sa faci pana ajungi la el.
Am vorbit ca o moara! Poate ti-am mai dat ceva idei, sau macar te-am mai linistit.

Apropos de sterilizator si alte ustensile, eu pot sa va zic ca mi-am luat ceva care nu e cine stie ce firma (Carrera), dar am luat un kit intreg cu 25 euro, si nu-mi pare rau daca imi cedeaza la un moment dat vreuna din ele. Kit-ul contine: sterilizator, incalzitor biberon, walkie-talkie, suzeta cu termometru, geanta pt articolele lui BB si ... lapsus, nu stiu cum se cheama: o musama matlasata pt infasat in deplasare. Daca luam la pret normal, din Romania, ma gandeam la sterilizator pentru microunde, merge mult mai repde zic eu.
Oana_bucur, eu te cred ca sunteti mai plimbareti, dar nu cred ca e cazul sa va faceti planuri cu asta. Doar daca aveti noroc de un copil foarte rezistent. Majoritatea fac usor febra, dupa ce l-ai scos din mediul lui, sau nu neaparat, dar altii plang etc. Dupa ce mai creste e mai usor cu deplasarile, deja va fi vara si nici nu mai ai nevoie de sterilizator dupa 6 luni. In prima luna nu o sa ai tu chef de plecari, iar pana la vreo 4-5 luni mananca si noaptea. Te intreb unde gasesti conditii ca acasa sa te desfasori cu toate tabieturile bebelusului? Doar daca vrei sa te duci undeva un timp mai lung, unde sa-ti amenajezi un spatiu aproape ca acasa. Sper ca nu gandesc ca o baba! Inca ceva: si de la nuk sunt f apreciate produsele, depinde de la caz la caz. Daca ti-ai luat biberoane nuk, poti lua si sterilizator tot de la ei. Tetine neaparat tot nuk pt acele biberoane. Biberonul l-ai cumparat dotat gata cu o tetina, dar de obicei aia e pusa de forma, oricum nu-i ceva fantastic - tetina(=cauciucul din care suge copilul) o cumperi separat, pe marimi (adica debitul de curgere) si scrie daca e pt ceai sau lapte.

Nu stiu daca am raspuns la toate punctele de pe ordinea de zi, dar scurtez un pic mesajul si revin.

criss 27+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cleomoni spune:

Michelle 81, stiu ca nu exista cuvinte care sa te consoleze si mai stiu ca si eu as fi distrusa sa aflu asa vesti, ce pot sa spun este ca prietenul meu are un verisor care locuieste in Belgia acolo s-a nascut, acolo a crescut numai ca are probleme, s-a nascut la 6 luni cu greutatea de 600g si acum este un copil inteligent cuminte, normal un pic cam slab si mai mic de inaltime ca si colegii lui, dar medicii care il supravegheaza nu ii dau sanse de viata decat pana in 20 ani.El ia niste pastile zilnic de care e dependent altfel poate sa moara daca nu le ia.Parintii sunt distrusi si eu ma gandeam ca daca ar fi handicapat sau daca nu l-ar duce mintea dar el e perfect din punctele astea de vedere, si cum poti sa ii explici ca pana in 20 ani o sa mori????? el avand 14 acum ce sa zic e groaznic, inca nu a aparut nimic care sa ii salveze viata si nu se stie daca o sa apara asa ca.....

..nici nu stiu daca am facut bine sa iti povestesc, dar sper ca sa mai existe o sansa mica pt a ta fetita si mai sper ca tu sa fii tare si sa rezisti problemelor pe care viata cateodata mult prea dura ni le ofera.

Cleo 35+ saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns criss68 spune:

Catalina, s-ar putea sa ai dreptate cu sugestia de a evita povestile terifiante. Mie la inceput cand le citeam imi faceau tare rau. De fapt chiar numai vestea ca vreuna din noi a pierdut sarcina ma darama. Acum am devenit mai optimista in ce ma priveste, dar in continuare nu cred ca mai vreau sa vad copiii de la terapie intensiva nascuti cu diverse malformatii. Atunci a fost prima data cand mi-am spus ca nu-i mai cer lui DD copil decat daca vrea sa mi-l dea el, insa neaparat sanatos. Fiind vorba in acest caz de Michelle, intr-adevar nu cred ca o incalzeste cu nimic necazul alteia.

Interesante intamplari ati mai avut voi la casele prioritare! Bine ati facut ca le-ati dat peste nas obraznicaturilor. Chiar si cu babele! Nu zic sa nu le respectam, am si eu o mama cu probleme, poate vom ajunge si noi, dar au unele un stil... Parca nu ar avea toata ziua si saptamana la dispozitie, se inghesuie exact la orele de varf si la sfarsit de saptamana! Eu in Iasi nu am carrefour, iar la Metro si Billa habar nu am daca au asemenea case. In genere nu mergem cand e f aglomerat, eu nu emit pretentii ci sotul, culmea! El nu poate sta in picioare, el nu are rabdare etc

Liuda tu pe unde esti? Ce ai mai mancat? Acum m-au apucat pe mine crizele meniurilor. Nu prea am avut timp/chef de gatit si pana la urma am inceput sa experimentez mancaruri in Mall: ieri de la chinezi, azi ciorba de fasole cu afumatura. Maine vine mama si a zis ceva de niste sarmale... m-am scos. Dupa aceea pot sta o luna pe cartofi prajiti (sau altfel) cu friptura de pui, si uneori cate o ciorba.

Inchei ca v-am zapacit de cap.

criss 27+ cu

Mergi la inceput

Oana, cu plimbarile, eu am carat-o pe Ingrid de la 2 sapt peste tot, ii dadeam sa suga prin parcuri, terase, restaurante, am plimbat-o si carat-o...si acum imi e usor ca e obisnuita.Intr-adevar e mai usor cand e mare, dar si cand e mic, doar suge si doarme, asa ca nu e f dificil.
Eu am mers pe principul cand mai putina cocolosire, asta iarna la -25 , Ingrid avea 4-5 luni si eu am iesit afara cu ea, bine 15 min, dar am iesit, intrebasem dr inainte si mi-a dat ok.

AniS 26+
si Ingrid-Alexia *** ingerashul ce mi l-a trimis Dumnezeu *** (2 august 2005)***INGRID
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."

Mergi la inceput

Michelle , nu am cuvinte care sa te poata alina...pur si simplu cand ma gandesc , sau mai bine zis incerc sa-mi imaginez prin ce treci mi se impietreste inima.Sper din tot sufletul ca DD sa aibe si pt tine ingerasul tau care sa ti-l trimita.

AniS 26+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pitilache spune:

Michelle, cuvintele sunt de prisos, dar gandurile mele cele mai bune sunt alaturi de tine .
Iti doresc putere multa sa poti trece peste aceasta incercare alaturi de sotul tau.
Roxana, 23+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxi spune:

Doamne, ce vesti triste! Imi pare tare, tare rau Michelle de ce ti se intampla. Ma gandesc la tine si ma rog pentru voi! Da Doamne sa fie bine!

Fetelor, multumesc pentru parola trimisa, ati fost forte dragutze.

Cat priveste intrebarea referitoare la sterilizare, nu va pot ajuta prea mult. Eu la Clara am alaptat exclusiv pana la 6 luni, deci nu am avut ce steriliza, iar apoi cand am inceput diversificarea am sterilizat totul cu o solutie la rece de la Chicco.A fost buna, n-am avut absolut nici o problema.
Aparat de ascultat bebe am avut de la Chicco, si a fost foarte bun, l-am folosit mai mult de 3 ani, si-l vom folosi si acum la bebe 2.

Mai am 2 zile de stat in pat, apoi eco la Iosup, unde sper din inima sa aud ca totul este bine si ca, colul meu s-a lungit la loc. Am intepenit de tot, de cand stau numai si numai in pat. N-am mai iesit din apartament de 12 zile...ma uit pe geam si tanjesc sa ies macar la o mica plimbare...Sa nu mai spun ca de cand stau in pat am luat aproape 2 kg...

Mai nou de vreo saptamana ma chinuie niste insomnii ingrozitoare, adorm numai dupa 3-4 chiar 5 dimineata, nu's ce sa mai fac. Stiti vreun remediu?

sarcina usoara in continuare si numai bine!

Ruxi 27+ si Clara pisicuta, 19 aug 2002
Implinirea cea mai mare pentru o femeie este acea de a fi MAMA

Povestea nasterii

Concediu vara 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catalina spune:

Monicutz, haide mai, nu te supara, te rog. Nu iti cere scuze. Sper ca nu am fost prost inteleasca. Intre mine si voi toate care ati trecut prin asa ceva, recunosc in orice moment voi sunteti campioanele, eu sunt cea lasha. Insa ... vorbind cu Michelle mi-am dat seama ca nu o ajuta, iar pe noi nici atat. Ca doar toate suntem de acord cat de mult este important sa gandim pozitiv. Si daca asta presupune sa evitam anumite povesti pt o vreme ... .
Hai nu te supara, nu am vrut sa te supar.

Fetelor, voi va treziti cu dureri de burta dimineata? Mai bine zis pe parti cumva. Dupa ce ma duc la toaleta si ma misc nitel imi trece, dar ma intrebam daca mai simte cineva.

Hai sa aveti o zi buna si Michelle, Dumnezeu sa iti dea putere.

Cata 29+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristiana70 spune:

Buna dimineata, fetelor, sa avem cu toate o zi cat mai buna. MICHELLE, ne gandim cu toate la tine, si ne rugam sa treci cat mai usor impreuna cu sotul tau peste aceasta incercare in fata cui v-a pus Dumnezeu.

AMAYA, incep si eu sa ma gandesc tot mai mult la produsele de la Avent, desi mamicile pe mlte forumuri spun ca bebeii trebuie sa depuna un efort mai mare ca sa suga din biberoanele astea, poate ca e mai bine asa. Eu m-am gandit la sterilizator de microunde, nu are rost sa dam milioanele pe unul electric ca si asa cea mi mare deplasare o facem eventual la mama, si are si ea cuptor cu microunde. Dar ma acam indoiesc ca in primele sase luni o sa plecam in cine stie ce deplasari.

Noi am fost ieri la eco, medicul e tare incantat de bebe si de mine in general, mi-a laudat placenta care e pozitionata in mod optim, mie mi s-a parut tare groasa, dar el zice ca e ok, acolo e mancarica lui David. In rest, nazdravanul a scos limba la noi si-si duce piciorusele la gurita, sta tot cu capul in jos, iar capsorul lui are un diametru de 63 mm. Am fost tare dezamagita cand mi-a spus ca pana la sfarsitul lunii viitoare nu prea mai am ce calca pe la cabinet, daca nu sunt probleme, dar cred ca de fapt e foarte bine. Nu-mi doresc sa ma cheme toata ziua, asta ar fi de rau.

Surpriza negativa a emisiunii a fost faptul ca vitaminele si calciul care acum o luna erau gratuite pentru gravide au fost retrase de pe lista de gratuitati, si se pare ca din noiembrie se mai taie cate ceva de pe lista. Ma intreb cata minte si bun simt au guvernantii astia ai nostri, la ce mama saraciei se mai prefac, sa taie dom'le tot de pe liste, si sa ne lase contributiile la sanatate in buzunare, ca le platim degeaba. Apropo, mi-a spus doctorul ca poate sa ma bage in prenatal de la 1 decembrie, vorba lui, "sa ma pupe casa de sanatate in fund"!

cristiana 24+ David Cristian

Mergi la inceput