** Mamici de Mai - Iunie 2007 ** (6)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Raza de soare spune:

Mie dr T nu mi-a dat nimic de luat. Iau din proprie initiativa acid folic si multumita Amelyei, utrogestan, intravaginal (Amely, da' iau 1 dimin, 2 seara...cum scrie-n prospect; e ok?)

Nunta noastra - 3 Iunie 2006

Vine bebe !

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=83472" target="_blank">Barbye are nevoie de noi. Si tu poti sa ajuti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alyna24 spune:

Fetelor, am fost la farmacie sa intreb cand as putea sa-mi fac analizele de toxo tinand cont ca azi dimineata am luat ultimele pastile!Si mi-a zis ca abia peste 7-10 zile tb sa le fac pt a iesi analizele cum trebuie(adevarate)!
Ce ma sfatuiti?Eu trebuia sa ma duc maine la Inst.Cantacuzino!
Raza de Soare, mersik de raspuns!numai ca stiam ca nu prea avem voie sarat, piperat,....de aceea intrebam!Dar numai asa imi mai trec putinele greturi pe care le am!

Pupici!

11+

Alyna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amely spune:

Laura, utrogestanul il pun intravaginal... tot 2 seara. Inainte puneam si dimineata, dar am renuntat, k oricum ma trezeam cu el in chiloti Mai ramane pregnylul, fac 1 fiola de 5000 UI la 4 zile, poate de la ala e greata...

Asa este, trim. II incepe de abia din sapt. 14. Eu pana acum am fost in eroare, credeam ca incepe din momentul cand intram in sapt. 13. Ufff, ce mult mai este...

Raza, e ok! Tine-o tot asa!

"Mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decat sa fii pesimist si sa ai dreptate..."

Pozici cu noi

"Pentru www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=83472" target="_blank">BARBYE- una dintre noi! Trebuie sa ajuti!"

My baby development

10+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vali5 spune:

Fetelor, pentru ce este utrogestan?

Valentina 12+
http://community.webshots.com/user/valentina_gherghe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mica0307 spune:

Vali uite mai jos ce am gasit. E un tratament de mentinere a sarcinii.

substitutia progesteronica in insuficienta de secretie ovariana sau in cadrul insuficientei totale de secretie a progesteronului la femeile ovarioprive; suplimentarea fazei luteale in cadrul ciclurilor FIV; suplimentarea fazei luteale in cursul ciclurilor spontane sau induse, in caz de reducere a fertilitatii sau de sterilitate primara sau secundara, in special prin cicluri anovulatorii; in caz de amenintare de avort sau de prevenire a avorturilor habituale prin insuficienta de secretie luteala, pana in saptamana a 12-a de sarcina.

Mica 10+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LGabiL spune:

Vali5 utrogestanul este progesteron si este tratament de mentinere a sarcinii. Eu cred ca se abuzeaza de acest tratament, adica se da si atunci cand nu este nevoie de el, doar asa...preventiv. Ceea ce nu mi se pare normal. Oricum sunt pareri pro si contra despre el.

Amely , ca sa ramanem in acelasi domeniu, fiecare femeie reactioneaza altfel la acest hormon (din utrogestan). Mie de exemplu mi-a fost recomandat, cum spuneam mai sus din exces de zel, iar eu am varsat ingrozitor de la el, fie ca l-am administrat oral, fie intravaginal. Din momentul in care am intrerupt administrarea lui m-am simtit incomparabil mai bine. Am in continuare uneori stari de greata, dar care sunt normale pentru sarcina, dar in rest sunt bine. Asa ca nu exclude posibilitatea ca starea ta de greata sa fie de la utrogestan, chiar daca il folosesti local. Oricum, sper sa te simti mai bine.

10s

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mica0307 spune:

Arthurana ce ai facut la eco? Prietena ta ce a mai facut?

Mica 10+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carrie spune:

fetelor nu reusesc sa tin pasul cu ce mult scrieti, bravo!

linistiti-va cu cresterea burticii, e destul de devreme, mie la prima sarcina nu mi-a crescut pina pe la 5 luni decat f putin, apoi lent si in luna a 8 era imensa...nu va faceti griji din asta, va rog eu!

Cristiana si gagalicea Theodora Alexia ( 3 anisori si 4 luni)

Thea Alexia
noi si Roma 2006
www.kodakgallery.com/BrowsePhotos.jsp?&collid=52286767308&page=1&sort_order=0" target="_blank">la mare 2005
www.desprecopii.com/info.asp?id=531" target="_blank">nasterea papusii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aelita spune:

Laura Ioana,felicitari pt sarcina,ma bucur ca ai reusit! ti-am urmarit povestea si ma bucur din suflet ca ti s-a implinit visul! sarcina usoara si bebe sanatos !

30+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Fetelor,
vad ca discutati de utrogestan. Ei bine, as vrea sa dau un mare warnning! In urma experientei nefaste pe care l-am avut cu el, sunt hotarata sa-l evit total, indiferent de modul de administrare.
Am sa va spun o poveste trista, dar nu ca sa va indispun ci doar sa va fac atente!
La prima sarcina, medicul meu mi l-a prescris aproape pe toata perioada sarcinii, spunandu-mi de fiecare data ca aduce multiple beneficii in sarcina. Ei bine, ceea ce nu am stiu la vremea respectiva este ca acest medicament (pe baza de hormoni) este foarte nociv daca aveti un colecist mai lent. El face ca bila (depusa in colecist) sa devina vascosa si chiar maloasa. In timp, duce la formarea calculilor biliari. Ei bine, acest fenomen a avut loc in cazul meu, determinand primele crize inca din luna 5-a de sarcina. Aveam dureri mari in cosul pieptului si nu stiam de ce. La spital toti doctorii de la urgenta fugeau de mine, ca cica sunt insarcinata si trebuie sa ma vada cineva de la maternitate. La maternitate imi interzicea sa merg dr meu gineco ca cica acolo nu au ce sa faca. In final, doar cei de la Sp Cantacuzino au acceptat sa-mi puna perfuzii cu no-spa si alte antispastice care intr-adevar ma linisteau. Acest episoade s-au repetat in timpul sarcinii de cateva ori. La cateva saptamani dupa ce am nascut, crizele au reinceput si in plus, am inceput sa simt o greutate mare la nivelul cosului pieptului. Era de parca as fi carat un mare pietroi si chiar ajunsesem sa merg cocosata. Am mers din nou la Cantacuzino si dupa o radiografie mi-au pus diagnosticul ULCER si bineinteles mi-au dat tratamentul de riguare. La controlul de 6 sapt dupa nastere, ginecologul meu mi-a facut o anestezie pt a indeparta cheagurile ramase in uter. Acesta a fost momentul cand calculii (pietricele mici si sfaramicioase) au luat-o la plimbare si mi-au blocat caile biliare, ceea ce a condus la instalarea icterului mecanic. Norocul meu pt care acum sunt in viata este ca dupa vizita la dr, m-am dus la Braila, la parintii mei. Mama mea este asistenta medicala cu o experienta de 30 de ani la sectia de interne si cum m-a vazut si-a dat seama ca e ceva in neregula. Am facut rapid analize si in plus o ecografie la doctorul internist a vazut un colecist foarte marit. Mi-a spus ca daca nu ma operez a doua zi, nu mai ajung vie in Bucuresti pt ca mi se poate sparge colecistul. (nici vorba deci de ulcer)
A doua zi (copilul meu avea doar 6 sapt si eu il alaptam) am fost operata, la spit de Urgenta din Braila. Mi-a fost extirpat colecistul si curatate caile biliare de cca 10 calculi! Abia atunci mi s-a explicat tot fenomenul din sarcina si cauza principala a acestei povesti. Nu are sens sa va spun cat de greu si dureros a fost, mai ales ca la 2 sapt a urmat a doua interventie, caci la extragerea sondei mi s-a rupt coledocul (canalul de legatura intre ficat si stomac prin care trece bila). Mi s-a spus ca aceasta ruptura s-a datorat suferintei majorite a coledocului, mult dilatat si rigidizat in urma migrarii calculilor. Au mai urmat inca 2 sapt de spitalizare. Dupa fix 1 luna am fost externata, si revenita acasa cu o dubla taietura, a urmat o per grea, eu singura cu copilul care din acel moment a refuzat sanul.
La ora actuala imi este teama de riscurile la care ma supun prin aceasta a doua sarcina, din perspeciva unui abdomen taiat de 2 ori acum 1 an si jumatate. Mi s-a spus ca pot face o herniere a zonei, ceea ce ar conduce la o noua intervenite chirugicala. Eu sunt insa optimista si ma incred in Puterea lui Dumnezeu.

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005)

Forum despre Flori Presate (2)

Mergi la inceput