PRAJITURI - VERONICA
Raspunsuri - Pagina 22
Hildegard spune:
pentru revelion m-am gandit sa fac:
-ecler
-prajitura "kinder"
-salam biscuiti
de-ale gurii
Veronica, mama lui Stefan Peter 1 an si 1 luna
Hildegard spune:
Ecler (reteta de la socrela)
100 g untura, 300 g apa, 1 lingurita zahar, 1 lingurita sare.Toate astea se pun pe foc. Cand fierbe se adauga 200 g faina.Se fac ca o ciulama groasa de tot.
Se lasa un pic la racit....apoi se adauga 5 oua, unul cate unul.Se amesteca cu mixerul pana se leaga compozitia. Eu am bagat ouale odata toate si am amestecat repede cu blenderul(cutit de aluaturi).
Compozitia iese lipicioasa.
Se ia cu lingura sau lingurita (putei inmoia in apap calduta inainte lingura sa se dezlipeasca aluatul), depinde cat de mari vreti sa fie. Ele ies asa rotunde nu luinguiete. Daca vreti sa iasa ca la cofetarie puteti sprita compozitia in lung. Nu puneti mult aluat, ele isi maresc volumul la copt.
Cuptorul trebuie incalzit bine. In timpul coacerii nu se deschide usa aragazului deloc(altfel se vor dezumfla cand le scoateti afara). Se coace in 20-25 min(in functie de flacara). Focul trebuie sa fie iute.
Se lasa la racit si apoi se taie fiecare in 2, dar nu de tot.
Se umple cu crema.
Crema: eu am cumparat din comert (crema de tarte, cremes, ecler-din vanilie, galbena)
Sau daca nu este si reteta pentru crema:
1 l lapte din care o parte se pune pe foc la fiert cu 150 g zahar, iar o parte se freaca cu 200 g faina. Faina frecata cu lapte se toarna peste laptele cu zahar. Se omogenizeaza pe foc bine si se adauaga 5 galabenusuri. Crema se raceste bine.
Albusurile se bat spuma si se adauaga in crema racita bine impreuna cu 3 vanilii.
Se umple cu aceasta compozitie eclerele si la sfarsit se puderaza cu zahar vanilat.
Nota:
-eu aceasta crema n-am facut-o dupa cum am zis. Am folosit cea din comert. Merge mai rapid
-acum vreau sa le fac lunguiete ca la cofetarie si sa pun si frisca peste crema.
poza aici
de-ale gurii
Veronica, mama lui Stefan Peter 1 an si 1 luna
alinam spune:
Hilde ai grija cu crema aia de ecleracare care ai cumparato, am luat si eu tzaca cu ea, am umplut niste tarte cu fructe si mie mi se pare mult prea tare, chiar si pentru eclere sotul imi zicea ca mai bine puneam budinca de vanilie, orikum mie nu mi-a plakut, iese tare si se intareste si mai tare foarte repede.
Alina, mama de Vlad (25.09.2005)
poze
Hildegard spune:
alina, eu am mai facut cu crema aia si a fost ok.
de-ale gurii
Veronica, mama lui Stefan Peter 1 an si 1 luna
Hildegard spune:
Revin cu poze la prajiturile facute de revelion:
Salam de biscuiti aici
Eclere cu crema de vanilie si frisca(nu le-amfacut lunguiete asa cum am zis, ci rotundeaici
Prajitura Kinder aici
Va doresc un an mai bun, SANATATE, PROSPERITATE SI TOT CE VA DORITI
LA MULTI ANI!
de-ale gurii
Veronica, mama lui Stefan Peter 1 an si 1 luna
CRISMIR spune:
VERONICA,am facut prajitura cu miere(varianta ungureasca) de rev si a iesit super buna...am scapat eu putin cam multa miere dar e ok...nu am inca poze,zilele astea am sa pun...oricum multumesc de reteta!!!...LA MULTI ANI 2007!...sa ai parte numai de bucurii!!!
Frumoase eclerele alea
Mirela si puiul scump, Robert Cristian(19 oct.2004)
Pozele noastre: http://community.webshots.com/user/CRISMIR1001
Hildegard spune:
Crismir, ma bucur ca ti-a iesit prajitura.
LA MULTI ANI SI TIE!
de-ale gurii
Veronica, mama lui Stefan Peter 1 an si 1 luna
Hildegard spune:
La crema de la DR. Oetker pentru ecler se adauga mai mult lapte decat scrie pe plic, adica 300 ml sau 350ml si ea iese mai moale si oricum se mai intareste la frigider. Se pot umple eclerele cu ea linistit.
de-ale gurii
Veronica, mama lui Stefan Peter 1 an si 1 luna
Hildegard spune:
Gabrielle, uite aici reteta de la Prajitura Kinder
de-ale gurii