dovleac- retete

dovleac- retete | Autor: IEPU

Link direct la acest mesaj

E vorba despre dovleacul pentru placinte.
Toamna trecuta Matei abia se nascuse asa ca nu i-am mai dat pana acum. Stiti ceva retete cu dovleac care sa mearga la un anisor?
Va multumesc pentru ajutor!


Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns light spune:

Cred ca tre sa mergi pe la sectiunea "bucatarie" si afli mai multe de acolo.


fara drept de semnatura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabbriela spune:


eu am incercat reteta asta si a iesit delicioasa.
Ingrediente
Foi
15 linguri de apa minerala sau sifon (150 ml)
15 linguri de faina cu varf (425 g)
7 linguri de ulei
Umplutura
1 kg dovleac
8-10 linguri de zahar
1 ligurita scortisoara
1 plic zahar vanilat
ulei si faina pentru tapetat tava
foile:
Se face coca din apa minerala, faina si ulei. Daca inca se lipeste de maini se mai pune putina faina. Se lasa sa se odihneasca pana radeti dovleacul.
Umplutura
Se rade dovleacul pe partea cu gauri mari si se amesteca intr-un castron cu zaharul si scortisoara. Daca aveti puteti sa-l radeti in robotul de bucatarie.
Se tapeteaza masa de lucru cu faina. Se imparte coca in 2 parti egale. Se intinde prima foaie de lungimea tavii de aragaz. Se pune pe ea jumatate din dovleac si ruleaza, avand grija sa o inchideti la capete. Se unge tava cu ulei si tapeteaza cu faina. Se intinde a doua foaie urmand aceleasi procedee.
Se pun in tava si se coc la 350°F 45-55 de minute. Se poate pudra cu zahar pudra amestecat cu zahar vanilat. Se taie a doua zi. Se pastreaza la frigider sau la temperatura camerei acoperita cu film.


Sanatate si numai bine


Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian
www.dotphoto.com/go.asp?l=gabbriela&p=gabbriela" target="_blank">1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
www.freewebs.com/gabbriela_nicole/" target="_blank">
scaune de masina pt copii

Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow. - Plato

Tine aripioara asta, voinice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bic spune:

Noi aici mincam o groaza de feluri de dolveac pe care nu le-am vazut in Romania. Fii-mea maninca aproape in fiecare zi.
Cred ca merge si dovleacul care se gaseste in Ro. Cel mai mult le place simplu pentru ca e dulce si moale. Poti fie sa-l fierbi, fie sa-l coci la cuptor. Mie mi se pare mai bun copt. Il cojesti, ii scoti atele si voila cea mai simpla mincare. Daca maninca bucatele, poti sa-i tai bucatele mici, daca paseaza-l cu furculita.
Poti sa-l inveselesti la gust cu praf de scortisoara.


Smaranda, 3.11.2005
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=75330" target="_blank">Povestea nasterii

www.askdrsears.com/html/2/T020100.asp" target="_blank"> Alaptati,
www.lalecheleague.org/bfinfo.html" target="_blank"> alaptati,
alaptati!

Cum se poarta un bebelus in wrap si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=80475" target="_blank">discutia de pe DC

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miria_cristina spune:

Si eu fac crema de dovleac in care mai pun si zahar sau miere si vanilie sau il coc.

Sotul nu se omoara, dar lu' fii-mea ii place si asta ma indeamna sa tot fac. Este, practic, umplutura de la placinta cu dovleac, dar eu nu mai stau sa coc pentru ca Damiana o mananca direct din castronel.

Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina

"Treci din lumina in umbra pentru a face loc altora."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

PLACINTA CU DOVLEAC

Aluat:
1 ou un pahar ulei,un praf copt stins in felul urmator:se pune praful de copt in pahar pui 3 sferturi pahar apa si un sfert otet,un pahar zahar,faina cat inghite (astfel incat sa iasa un aluat placut care se poate intinde).
Dovleacul l-am curatat,l-am ras pe razatoarea mare,l-am stors in maini,am pus zahar si scortisoara gupa gust .Am intins o foaie din aluat,am pus duvleacul astfel pregatit deasupra,apoi iar foaie.Am intepat prajitura in mai multe locuri cu furculita,am dat la cuptor,am copt,si dupa ce s-a racit am pudrat cu zahar.
A iesit buna.

POFTA BUNA!

PLACINTA CU DOVLEAC

1 kg dovleac
2 linguri pesmet
100 ml ulei
200 ml apa
400-500 g faina
200g stafide
1 lingura coaja rasa de lamaie
1 lingurita scortisoara
sare

Din faina ,sare,apa si ulei se framanta un aluat care se imparte in doua.Se intinde o foaie care se pune intr-o tava unsa si tapetata.
Peste foaie se pune umplutura de dovleac :dovleacul ras pe razatoarea mare se amesteca cu stafidele,scortisoara si pesmetul.
Peste umplutura se pune a doua foaie de aluat,care se inteapa cu o furculita di loc in loc.Se coace.

de-ale gurii


Veronica, mama lui Stefan Peter 07.11.05

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

miria_cristina, spune-mi te rog cum faci crema de dovleac? Merci.

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005)

Forum despre Flori Presate (2)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

dovleac la cuptor cu zahar deasupra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulu77 spune:

Tai dovleacul in bucati subtiri si lungi .
Intr-o tava unsa cu ulei sau margarina , pui un strat de felii de dovleac , un strat de orez( in prealabil dat intr-un clocot) , zahar ,scortisoara si coaja de lamaie rasa ,iar dovleac ...si tot asa pana se umple tava ,ultimul strat sa fie neaparat de dovleac.
Se adauga apa cat s afiarba orezul f bine si dovleacul iar spre sfarsit se lasa la cuptor la foc mic ptr caramelizarea dovleacului de deasupra.


Pofta Buna!

"Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat itele dragostei!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

Si mie imi place dovleacul, dar asta mai de curind, ca pina acum vreo 2-3 ani nici nu vroiam sa aud de el se mai schimba gusturile omului

Umplutura de placinta eu o fac cam asa: coc dovleacul la microunde (intr-un vas de yena, cu capac), apoi dupa ce se raceste, il fac piure, adaug zahar, scortisoara, nucsoara, oua si putin lapte, ca sa iasa o umplutura mai lichida, caz in care fac placinta cu foi subtiri de placinta. Atunci cind folosesc aluat foietaj sau dospit, nu mai pun lapte, doar un ou, ca sa se inchege compozitia la copt. Placinta imi iese foarte, foarte buna.

Mai adaug dovleac in ciorbe si mincaruri, pe linga morcov, da culoare si gust.

Magda, sa-ti zic cum faceam dovleacul pentru fiul meu cind era micut: dovleacul copt (in cuptor sau la microunde) il faceam piure si il amestecam cu putin iaurt sau brinza dulce de vaci. Puiul meu il minca cu mare placere. Uneori mai adaugam putini biscuiti pisati.

------------------
Numai bine,

Natalia si Vlad
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns printze spune:

Uite inca o idee:

BUDINCA DE DOVLEAC
Ingrediente: 300 g dovleac, 4 oua, 4 linguri zahar, 150 g nuca macinata, 50 g unt, 1 plic zahar vanilat, scortisoara.

Mod de preparare: Cureti dovleacul, îl dai pe răzătoarea cu ochiuri mari, îl călesti în unt cu scortisoară după gust si după ce s-a înmuiat îl dai deoparte. Bati albusurile spumă cu zahărul, apoi încorporezi treptat nuca măcinată, gălbenusurile, vanilia si la sfârsit dovleacul călit. Răstorni compozitia într-un vas uns cu unt si tapetat cu pesmet si dai budinca la cuptor pentru 20-30 de minute.
Se poate servi ornată cu un mot de friscă.

Pofta buna!


printze

Mergi la inceput