Mamici de noiembrie - decembrie 2006(49)
Raspunsuri - Pagina 11
kokorina spune:
RALUCA,bine ai venit acasa!dar poate o sa ai dispozitia necesara sa ne povestesti cum ti-a fost in spital si ce ti-au facut,ce ti-aumai zis?oricum,bine ca esti acasa la tine si straduieste-te sa duci pana la bun sfarsit sarcina.multa sanatate!
AELITA,da' ce lustra faina ai cumparat,e dulce tare.tu cand termini camera sa ne-o arati si noua?imi dau seama cum rodeai tu la castane....ale mele aseara au fost senzationale,buneeeeeeeeeeeeee......cand vrei sa mai faci,imi spui,sa-ti impartasesc secretul.nu are rost sa-ti spun acuma,ca pana faci.....iar le faci scrum.
ASIZA,asta da talent.....superb,minunat,e frumos tare.....nici nu mai stiu cum sa te mai laud....eu nu stiu sa desenez si nici sotul meu.el stie doar un peste sa deseneze,eu ceva mai mult:copaci,casute,soare,valuri(ce-i mai simplu),daca ar trebui sa desenez un catel nici nu as sti de unde sa incep...cu coada,cu urechile,sau de la mijloc?....preferam sa cumparam si sa lipim...daca nu-i de unde talent....
adevarul este ca si mie de cateva zile...nu prea imi place cum imi arata burtica....crampe nu am,dureri ca la menstra iar nu am.cu ce ma confrunt este o durere de spate si pe lateralele burtii care nu poate fi explicata.....in schimb mama mea,mi-a spus ca,e posibil ca de acum sa inceapa sa se deslipeasca placenta incet,incet.si exact imi pot explica singura ce fel de durere am.va puteti inchipui cum e?ma rog,maine ma duc la medica si sant curioasa ce zice....ca oarecum sant bagata intr-o ceata densa,de nu mai vad pe unde sa ies.....referitor la nr de saptamani.in ceata asta m-a bagat o doctorita din spital sambata trecuta cand m-am dus din cauza ca ma udasem toata(stiti povestea)....eu dupa calculul meu si a medicului meu,sant in 34 intrata,dupa calculul ei sant in 35....dar nu pica data nasterii cand ar trebui sa se implineasca cele 40 de saptamani.si una peste alta,mi-a coborat si burtica....daca ma uit in oglinda si nu am chiloti pe mine....nu-mi vad "vrabiuta"....as de coborata e burtica.parca si inainte era putin coborata din cauza greutatii....dar acum o gasesc extrem de coborata.aseara ma luase niste dureri de spate...ca m-am apucat de plans....m-a luat cu frica...nu de sarcina....as vrea sa-i mai tin MACAR 2 saptamani,daca ii tin 3....sant profesoara.inca 2 saptamani....te rog Doamne!
34 cu si
Camera Pascal si Sophia
www.youtube.com/watch?v=Zy3Izem5efM" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=Zy3Izem5efM
adinazot spune:
KOKORINA,tin pumnii sa ii mai duci inca 3 sapt.Stai cumintica ,linistita si se poate!!!
Adina 36+Alessia
poze
Adina 35 sapt
alexandra_25 spune:
Buna dimineata burticoase.....am intrat sa va urez o duminica placuta si raportez o jumatate de noapte alba.....insomnii....
Va pupic pe toate!
alexandra 35 + cu Mark Andrei
poze
"Una dintre cele mai mari bucurii ale acestei vieti este prietenia si una din bucuriile prieteniei este de a avea cui incredinta o taina."
Dia1609 spune:
roxanica, prurit de sarcina am facut si eu... m-am dat cu creme si uleiuri de bebe, (fara parfum) si cam in 3 zile a trecut .... rabdare.... si stai linistita ca pe bebe nu-l afecteaza in nici un fel, doar pe tine te poate scoate din minti mancarimea aia
raluca, welcome back, ai fost o curajoasa!
ama.lia, concediile medicale cu urgenta se platesc 100%
bamboletta, felicitari pt masina, sa o stapaniti sanatosi si sa o folositi la maximum, asa cum facem si noi
asiza, cineva la voi in familie are talent la desen, nu gluma .... noi restul, mai profani, trebuie sa le cumparam
miro, lasa ca te mobilizez eu luni... vin sa te iau cu masina si imi arati si mie tampoanele de vata infasata, ca sa stiu la ce sa muncesc zilele urmatoare
Dia 34+ cu Oana
alexandra_25 spune:
Am schimbat si semnatura.......
alexandra 36 + cu Mark Andrei
poze
"Una dintre cele mai mari bucurii ale acestei vieti este prietenia si una din bucuriile prieteniei este de a avea cui incredinta o taina."
Dia1609 spune:
kokorina, iti tin pumnii sa tii harbujeii la caldurica inca 3 saptamani... si sa stii ca profesoara esti oricum, ca e mare lucru ca i-ai tinut pana acum si ca au crescut asa de mari
Dia 34+ cu Oana
Dia1609 spune:
fetelor, de vreo cateva zile intru si eu in grupul celor cu picioare umflate.... dupa ce n-am avut probleme de astea toata sarcina, acu s-au apucat sa mi se umfle picioarele .... oricum, arata f. ciudat, parca nu-s ale mele ..... si merg greoi pe strada... am inceput sa reduc sarea din mancare, altceva nu stiu ce sa fac
Dia 34+ cu Oana
mayaione spune:
Mirona eu cel mai mult simt dureri pe partea stanga acum. Nu stiu cum loveste acolo si unde ca ma paralizeaza. De coborat nu-mi dau seama cum e, mie mi se pare ca a coborat, soacra imi zice ca nu ca mai am de asteptat. Simt insa presiune si intepaturi dureroase in vagin. Nu mai stiu ce sa cred. Eu prefer sa merg mult, ieri am fost iar plecata vreo 3 ore, acum 2 zile de la 12 pana la 5 seara am mers non-stop. Am inteles ca nasc mai usor daca merg mult.
aelita spune:
am reusit sa dorm si eu trei ore,de la 8 la 11 dimineata!
asa ca m-am trezit si m-am apucatde ce ma laudasem,de ciroba de burta si de mancare de limba cu masline.sa vedem ce mare branza fac azi.intre timp,am facut curat,ca era dezastru,dar asa subtire,nu am smotruit cum trebuia,nu am avut chef de oboseala si azi.si ,v-am mai zis,ascultati-va corpul! asa ca,alea fierb acolo pe aragaz,eu mai fac o pauza cu voi aici la scris..
sa fac si gogosi???? ar fi o idee..
mayaione,deci ai gonit vecina!
placinta cu mere eu fac rapid cufoi cumparate.daca gasesti,dina lea congelate,apoi merele se fac f repede.
Amalia,mmmm placinta cu branza.n-am de niciunele si nu am de unde sa iau duminica.
miraco a fost cu clatitele in fapt,fetelor vad ca pe ultima suta de metri noi o luam razna cu mancarea!!
monique,hahaa cred ca ai dreptate cu afumatul sarmalelor,ca de cate ori gresesc o mancare,EL MANANCA!!! tot eu fac crize ca nu mi-a iesit,si nu mananc,iar el ma convinge ca defapt e f buna! o fi ceva..haha
da,cu ciorba de burta,daca o iei gata spalata,aranjata,doar fierbi mult la ea.dar nu e efort,adica o lasi acolo sa fiarba si iti faci treaba.
Bune si chftelutele..mai,am o pofta de toate! dar nu m-aoi apuca sa fac toate felurile!
Mirona,stai cumintica acolo in pat,e de ajuns sa ne scrii un rand sa ne spui ca esti bine !si eu tot la doua tigai lucrez clatitele,cand fac.dar nu asa multe ca tine!tu nu te mai opreai!
adinazot,poate mai sta sila tine Alessia un picut.
bamboletta,
kokorina,MAI FAC AZI CASTANE! nu ma las,dar spune.mi secretul daca esti p-aci!!!lustra a luat-o al meu,singurel,a venit cu ea acasa.s-a dus singur ca sa nu il mai cert eu cu preturile.si daca tot a scapat ca vaca in trifoi la cumparaturi,el,a luat inca o lustra pt la noi,si doua pt bucatarie.si eu zic:mai ieftine nu ai gasit si tu?sigur te-ai aruncat la ce a fost mai scump.Raspunsul lui:"pai sa stii ca am intrebat asa:domle,lustra la 10 euro pt aelita mea aveti? Si mi-au adus un bec! "(ma rog,mi-a zis pe nume)Deci mistoul l-am primit cu lustra haha,asa ca macar spune-mi ca e frumoasa :)))
inca doua saptamani ,te rog si eu,Doamne,pt harbujei ! sa mai creasca si ei acolo un pic!! nu te speria in nici un caz,kokorelu,da???si nu mai plange!poate vor si ei sa mai stea un picut la caldurica,spune.le cat de bine e acolo la tine.dar tu nu mai fa nimic princ asa!! lasa asa doua sapt,nu te mai ridica din pat!!
burta (nu a mea) e fiarta.mai fac cate o pauza de scris sa pun ce trebuie,l-am trimis sa imi mai ia iaurt. ma duc sa frec compizitia si sa fac si mancarea de masline.ma mai gandesc daca sa ma apuc si de gogosi ..
30
ramsan spune:
Buna ziua, burticoaselor!
Intru si eu dupa o zi de absenta motivata, spun eu.
Azi-noapte pe la 1 AM am facut o mica plimbarica cu husbandu si bagajul pana la spital ca aveam contractii la 5 minute, nu foarte suparatoare, dar existau , si care nu treceau cu no-spa, dushuri si stat in pat la orizontala. Colul este tot scurtat si permeabil la aproapre doua degete (joi era doar la index)... l-a ascultat dr. pe bebe si era bine, asistoasa am facut o injectie cu Scobutil in si daca contractiile nu treceau intr-o ora-doua de stat linistita acasa trebuia facuta internarea si venea bebe Rares azi-noapte... of of
In spital nu ai unde sa arunci un ac... maternitatea este super-aglomerata (lauzele stau cate doua in pat ) si daca era cazul de internare, trebuia sa fiu internata direct la sala de nasteri). NU este de nascut acuma... poate sapt. viitoare...
Acuma sa va spun si de unde provine toate tarasenia, ca doar are o cauza: am calcat hainutzele albe ale lui Rares si lejeria pentru patutz, pe alea colorate le-am pus sa le spele masina, husbandu a mutat mobila si am facut loc de am montat super-patutzul lui Rares. Si cand ne relaxam si noi la tv am constatat ca burtik se intareste cam des si m-am apucat de cronometrat.. ups...sunt la 5 minute... Barbatu emotionat nevoie mare, devine tatic asa... deodata, dar si-a revenit imediat cu picioarele pe pamant
Pana azi dimineata la 9.30 am dormit super. Asa da scobutil...
Ia sa vedem ce mai scrieti voi...
quote:
Originally posted by Mirona
INTREBARE pentru fetele de 37-38-39 saptamani.
Cum stati? Sa va spun si de ce:
am dureri - putin mai mari decat la menstra - dupa fiecare mers la buda. De cate ori ma intorc de pe o parte pe alta imi pocneste bazinul. Simt rar o fierbinteala interioara - mai degraba o usturime la nivelul colului. Burtica inca nu e coborata (in fine - eu oricum aveam o burta joasa de la bunul inceput).
Contractii BH la greu.
Tensiunea e ok - daca nu exagerez. Greutatea - am atins cota de 14.5 kg.
Voi cum sunteti pe ultima suta de m? Care era cu cororatu burtii? Adina cumva? Cum mai esti acum? De cate zile a coborat burtiku?
Maine am un nou control - sunt curioasa ce zice de tensiune, de kg si mai ales sunt curioasa daca mi s-a scurtat colul.
Miro contractiile alea cum sunt? Daca ti se intareste toata burtik si inainte de asta te doare ca la menstra? Astea sunt contractii... dar daca devin si progresive, cresc in intensitate, nu trec daca iti schimbi pozitia, daca faci dush sau iei No-spa.
Oricum in ultima parte a sarcinii apar si contractii adevarate, nu doar BH. Intepaturi in vagin e normal sa ai, burtik nu este neaparat sa coboare (ea coboara uneori in timpul travaliului). Cat priveste greutatea si eu am luat 15 kg si ma mandresc cu asta la modul cel mai serios
Eu sigur sunt pe ultima suta de metri, mi s-a spus ca bebe mai sta maxim doua sapt. deci mami si tati il asteapta in orice moment
Fug la patutz... ascultam muzici linistitoare si mai citim cate ceva interesant (bebe la baitza, la plimbare... etc.)
Ramona 37+ Rares
Ramona
www.dropshots.com/ramsan" target="_blank">Filmuletze cu Rares