Prichindei martie - aprilie 2005 (113)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ligia13 spune:

Ce liniste e azi pe aici! Nici macar puncte nu mai vrea nimeni sa faca pe aici!

Eu vroiam sa va zic meniul de weekend:
simbata de dim am experimentat outz moale cu painica. Nu pot sa va spun cat a fost de incantat, a mincat cu o pofta... Pana acum am avut o retinere , dar acum am gresit si a iesit moale si am zis, de ce nu?! oalele sunt de la gainile crescute de mama, de-aia am avut curaj!
Apoi a mai maincat o bucatica de cascaval cu gogoshar!
gustare : biscuiti si un pic de gogoasha ca poftea la tati!
prinz : mamaliga cu brinza de vaci si smantana
la 5 la , dupa 3 ore si ceva de somn: ciorbitza de salata si 1/2 banana
seara kiwi si iaurt

duminica de dim : cascaval cu paine , rosie
gustare : biscuite graham cu o para
prinz ciorbitza de salata si un pic de urda
gustare : 1/2 banana
seara" dovlecel cu carnitza de pui si 1/2 banana

Eu si Raducu (22.04.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danuta_t spune:

Andira, exact la fel am gandit si eu: 2007 an de baieti.

Vad ca si Gabriana-h mai asteapta un bebisor. Bravo ei. Sarcina usoara si bebic sanatos. Tot baiat ?

An-k, La Multi Ani cu intarziere.

Rrox, vad ca a disparut lista cu fetele cu bebe2 de 2006. Vroiam sa verific daca toate-s fete.

Ligia, cu numele, sper sa gasim ceva. Am gasit listuta facuta in 2005, asa ca daca nu ni s-au schimbat gusturile va fi destul de usor, desi lista finala e scurta rau. Ca idee, ne trebuie 2 prenume (sa nu fie cearta intre frati ), iar unul din ele sa fie de sfant (dar nu genul Gheorghe, Vasile), iar cel de sfant sa nu fie in preajma zilei de nastere, sa poata chefui omu' de cel putin de 2 ori pe an. Cu toate constrangerile astea, nu cred ca mai raman multe variante.

Ocrainic, ar mai fi si Adrian (sau in engleza e Adrien ?).

Ana71, noi il tot amenintam pe Mihai ca se strica compu' si nu mai canta Ghita. Dar nu merge intotdeauna.

Dana si Mihai (20.04.2005)
http://community.webshots.com/user/danuta_t

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andira spune:

quote:
Originally posted by danuta_t

Andira, exact la fel am gandit si eu: 2007 an de baieti.

Vad ca si Gabriana-h mai asteapta un bebisor. Bravo ei. Sarcina usoara si bebic sanatos. Tot baiat ?

ihi....

Rrox - hi hi si eu ma gandeam ca trebuia sa stau sa fac niscaiva cercetari, si uite gaseam solutia sa avem baietel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamacita spune:

Dragele mele,observ ca exista o confuzie generala intre raceli si gripa. Bineinteles ca vaccinul nu te apara de raceli,tot vitamina C este de baza,eventual alte naturiste gen catina etc.,cu care sunt intru totul de acord.Eu vorbeam de gripa .Intr-adevar,daca nu esti avizat,ai impresia ca dupa vaccin produci anticorpi numai pentru tulpinile de virus existente in vaccin(de regula 3,"ale sezonului") si daca dai de alta nu esti acoperit.In realitate,sunt cunoscute si descrise cateva sute de tulpini de virusuri respiratorii[unele dintre ele producand raceala comuna,altele gripe de gravitati variabile,de aici si confuzia],iar anticorpii sunt cativa,care ne apara de clase intregi de tulpini asemanatoare.Sper ca m-am exprimat suficient de simplu ca sa inteleaga toata lumea laica,nemedicala
Daca ati reactionat urat la vaccin nu se datoreaza numai unui deficit imunitar,ci poate fi o administrare incorecta a vaccinului sau probleme cu vaccinul in sine[de exemplu,facut inainte de ciclu,sigur da reactii;alt exemplu-lasat la temperatura camerei mai mult de o ora-produce reactii etc].Deci intervin mai multi "daca".
Eu am devenit fan antigripal de acum 5 ani,cand am avut in 2 luni 3 gripe adevarate,care s-au lasat in final cu laringita trenanta[vreo 1,5 luni am vorbit in soapta si cu pacientii si cu studentii]si cu pneumonie urata,cu care am tras vreo 2 luni.De atunci ma vaccinez constant la inceputul lui octombrie[inclusiv cand am fost gravida m-am vaccinat,dar dupa ce am depasit 14 saptamani de sarcina]si n-am mai avut gripe.Cu racelile e alta mancare de peste.
Nu pledez pro sau contra vaccin,v-am explicat punctele mele de vedere,poate ajuta pe cineva si ma bucura ca mi-ati raspuns in numar atat de mare.Eu doresc sanatate tuturor prichindeilor!Pupici multi!

ligia,kiwi i l-ai dat combinat cu iaurt?Ca de 3 ori am vrut sa-i dau asa si de fiecare data nu stiu ce reactie s-a produs ca s-a facut kiwi amaaar;asa ca i le dau separat.
oua si eu l-as fi incercat moi,dar cum nu avem sursa de incredere si nici nu mai stiu care-i stadiul epidemiei de gripa avioara[daca oul este de la o gaina in perioada de incubatie a gripei?],am renuntat.Cascaval si sunca de praga am incercat si eu cate o feliuta din fiecare saptamana trecuta,fara neplaceri[ba lui chiar i-au placut],dar parca as mai mentine restrictia de sare pana la 2 ani[in clanul nostru de hipertensivi,nici o masura nu mi se pare exagerata].

Alexandru,soarele nostru
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10724;307/st/20050425/n/Alexutu%27/dt/7/k/6333/age.png

Mergi la inceput

ligia,razi Harap -Alb,dar personalitatea lui Alexut a repetat tantrumul si ieri,cand a plans 2 ore dupa-amiaza inconsolabil ca la colici[de nu stiam ce il doare],dupa care el era vioi nevoie mare,iar noi rupti psihic.Este ingrozitor de frustrant si vad ca zilnic se inmultesc tantrumurile.Plange si se tavaleste de nu mai are aer pentru te miri ce.Azi am facut instructaj si cu bona cum sa se comporte in astfel de situatii si inca intr-o problema:ea,disperata de la nepoata-sa,care nu papa 2 zile cat ia Alexutu la o masa,ii paseaza tot numai sa manance sigur tot meniul,si-l si indeasa grabita cu lingurita plina ochi.Adica dupa ce copilul mananca bucatoaie,dupa ce m-am chinuit atat sa ajungem unde suntem,ea mi-l intoarce la pasate?!Regresam peste jumatate de an?!Pai nu asa,dom'le!

cenia,vazut si admirat scumpete de american!

Alexandru,soarele nostru
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10724;307/st/20050425/n/Alexutu%27/dt/7/k/6333/age.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanamaria_luiza spune:

astazi am avut o sedinta, tocmai am terminat si am citit cu viteza mare ce ati mai scris
Ne inscriem si noi la muci...a fost mucos in WE, a inceput sa tuseasca, ii dau sirop de patlagina. A folosit din nou aspiratorul; am o intrebare: voi cand aspirati dintr-o nara o lasati pe cealalta libera sau o apasati?
Mamacita, la noi tantrumurile nu dureaza chiar asa de mult (slava Domnului!)si am observat ca se declanseaza in special cand e mai obosit. uzura psihica e imensa. Ta'su isi iesa repede din fire asa ca raman eu sa-i impac pe amndoi...in fine, parca de vreo 2 sapt n-am mai avut parte de spectacole artistice.
Ocrainic, felicitari pentru fratior! Sarcina usoara si sanatate!
Geani, vrem ceva poze dar asteptam cuminti. Mai dar ce vorbareata aveti voi. Al nostru tot mutulica, de fapt a inceput sa zica tot mai clar cijck (uite in olandeza)si bal(minge).
Mai Cenia, nu stiu de ce ma apuca nostalgia de fiecare data cand ma uit la pozele voastre. Iar David, baiat mare si frumos foc.

Oana si Rares(14.04.2005)

poz(n)ici
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=66292" target="_blank">Rares, "os domnesc"
varsta lui Rares

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ligia13 spune:

mamacita, nu amestec kiwi cu iaurt.Ii dau separat. De fapt Radu nu a primit inca NICIODATA iaurt cu fructe , nici facut in casa(adica amestecate fructele cu iaurtul) si nici din comert! Nu a refuzat aproape niciodata iaurtul simplu si nu a fost nevoie de combinatii.
Oricum, de ~1 luna nu mai accepta fructele decat bucatele, asha ca ii fac cate un castronel de bucatele de (pere, mere,kiwi,piersici, necatrine, pene galben, boabe de struguri - nu din toate normal, ci una din ele) si maninca singur pana la ultima bucatica. Nu mai are masa de fructe, astea sunt gustari intre mese sau desert!Din banana mushca singur.

De fapt el acum refuza mancarea pasataDaca nu e ceva de rontzait, nu prea maninca.
Dar mai si uita sa mestece si inghite asha. De exemplu simbata, cred ca morcovul de la ciorba nu era ultra-fiert, si l-am gasit apoi tot in kktel.

Suntem in plina eruptie dentara. Avem si al 3-le coltisor de maselutza! Deci 6 dintisoeri, 1 masea si 2 coltisori de masea

Referitor la vaccin: eu inginerul am priceput din ce ai spus deci, ca vaccinul ala ne face anticorpi pentru muuulti virusi?
Explicatia pentru care am facut eu gripa in anul in care m-am vaccinat poate fi doar faptul ca poate nu a fost facut corect vaccinul?
Pe limba mea de inginer , cam pt cat la suta din virusii existenti protejeaza un vaccin din asta antigripal?

Eu si Raducu (22.04.2005)

Mergi la inceput

oanamaria,ca si in problema cu somnul[sau mai bine zis,insomniile]suntem colege de suferinta
ligia,si tiepentru raspunsurile prompte.
Referitor la intrebarile tale,la primele doua pot raspunde"da",la a treia"nu stiu si nu vorbesc balarii,trebuie sa caut cifre(daca exista)"

Alexandru,soarele nostru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Mamacita confuzia nu-i generala! Stiu ce e o raceala si ce e o gripa (multumita lui emedicine - vezi cold si flu). Eu am facut gripa zdravana in anul cu vaccinul si nu imediat dupa el, deci nu din cauza imunitatii mele slabe de atunci, ci la vreo 2 luni dupa. Nu spun ca nu te protejeaza, spun ca in cazul meu am picat pe procentul ala care ramane neprotejat.
Si nu-mi place prea tare nici ideea de vaccin anual, unul, doua in viata parca sunt mai prietenoase

Danuta au disparut din lista fiindca deja piticii de bb2 au aparut pe lume si listuta e cu Au fost doar fetite

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

poze cu noi

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by rrox3

Mamacita confuzia nu-i generala! Stiu ce e o raceala si ce e o gripa (multumita lui emedicine - vezi cold si flu). Eu am facut gripa zdravana in anul cu vaccinul si nu imediat dupa el, deci nu din cauza imunitatii mele slabe de atunci, ci la vreo 2 luni dupa. Nu spun ca nu te protejeaza, spun ca in cazul meu am picat pe procentul ala care ramane neprotejat.

Poate n-am inteles eu bine partea asta,in care am avut impresia ca amesteci raceala cu gripa:
Mariucai i-am facut anul trecut ca s-o protejez pe Ioana cea incercata de bronsiolite, mai inainte nu i-am facut niciodata. La grupa mica a racit aproape nonstop, la mijlocie mai cu pauza, la mare doar o data. Intre timp eu cu diverse tratamente in intarit imunitatea. Zic eu, ca e bine acum. N-a mai racit rau de mult timp, se comporta ca si noi defapt, cel mult o viroza pe an.
Sorry!

Alexandru,soarele nostru

Mergi la inceput