Bebelusi de noiembrie-decembrie 2005 (90)
Raspunsuri - Pagina 11
ela27oana spune:
ANDA-am citit ca iti faci probleme ca nu e in regula ca nu are dinti din cauza ,poate,a lipsei de calciu,imi permit sa iti spun ce am discutat cu un dr stomatolog acum 3 zile:primii dinti pot aparea intre 4 luni si max 1,4-1,6 ani ,iar dentitia de lapte apare toata pana la 2 ani jumate
-pana la 2 ani nu se spala copliulul cu pasta de dinti,doar cu peria,iar apoi cu o pasta cu putin fl
-lipsa de calciu se manifesta si prin transpiratii ,si nu este o regula ca lipsa dintilor pana intr-un an este asociata cu lipsa de ca
Ela si Oana-Daria
joy04 spune:
NEATA NEATA.
fetili, nu am apucat sa citesc decat primele 3 pagini ale acestui scutec.
GANDACEL ce ai facut ??? ai cazut, sau ce?sper ca esti bine si tu si samburelul mic.
si bogdan la fel.
pup
TANIA, LAVI, DORDIA, ce patirati cu diareea ??? de unde pana unde?
(poate apuc s acitesc si eu din urma)
sanatate la pitici [si pitice, LAVI]
inca sunt bb-i cu mucisori si bolnaviori...va pup pe toti si sa va faceti repede repede mai bine ca incep petrecerile de 1 an si doar nu vreti sa le ratati, nu?

ALINA, FELI al meu baiat parca este ASPIRATOR DE SCAME. de unde le-o gasi....nu pot pricepe. dar daca una singura este in toata casa, el o gaseste.
SILVIA sarumana de intrebare, eram la bucatarie si am vazut tarziu...nu, vladut nu s-a cumintit, noaptea pt el a devenit zi, rau este ca ziua nu este noapte, deci ne chinuim destul de mult si ziua sa ne culcam.
am ajuns sa "sper" ca poate are ceva si abia astept sa ajung la dr sa gaseasca acel ceva, sa-i dea tratament si sa putem dormi si noi.
cristi zice zilele trecute: poate ii facem si o surioara lui vladut.
io de colo: HAHA nu prea cred...nu acum...vreau sa dorm.
am vazut ca dati gris cu lapte....o sa incerc sa-i dau si eu, dar stiam ca CICA nu se absoarbe calciul bine inprezenta grisului.
nu stiu cat de adevarata-i chestia sau nu, eu as vrea sa-i fac papanasi, dar nu stiu.
CINE-MI DA SI MIE O RETETA DE PAPANASI VA ROGGGGG???????
ma duc sa intind rufele si poate mai apuc sa citesc cate una alta.
joy si
Vlad Andrei 01.12.2005
ardeiasul meu umplut
Mihaelutat spune:
Buna dimineta in jurul pranzului si de la noi.
eu sunt tot racita cobza si il urmaresc pe domunl Titi sa vad daca imi calca pe urme.
Gandacelca si cu femeile pentru menaj, si cu bonele sunt in tema. Bona mea sta cam 9 ore pe zi, spala, calca si face mancare pentru copil si primeste 6 mil. pe luna. Asta de luna asta, ca pana acum ii dadeam 5.5 mil. Eu sunt foarte incantata de ea si de atitudinea ei fata de copil, asa ca am marit salriul si ii mai dau cate un bonus ceva pe luna, fie bani, pana in 500.000 fie mici cadouri. Ea fiind femeie cu obraz, mai face cate ceva prin casa in limita timpului, adica sa cu matura, da cu mopul. Zilnic spala toate vasele, atat ale copilului cat si toate ale noastre. Cand am nevoie peste program, vine mai mereu daca o anunt cu o zi doua inainte, sau daca stau la serv peste program o anunt atunci pe moment si e in regula. Bineinteles o platesc extra.
In concluzie sunt foarte multita de ea ca prestatie ca si de pretentii financiare.
Ma uit sa vad daca mai sunt intrebari la care sa ma bag sa raspund, si revin
Va pup,
Mihaela
album dn Titi
madau spune:
Buna dimineata
Bey io-s depasita de situatie rau....ati scris nu gluma

. Pana am apucat sa citesc si eu..parca vezi ca acum se trezeste Miruna si n-am apucat sa zic si eu 2 vorbe
Incerc sa raspund din amintiri:
Madutza ia baga tu un ochi la ce ti-am zis eu ieri sa-i dai lui Orlando??? Si anume Colargol
, eu cu asta am scos-o la capat imediat (la recomandarea Silviei, ca doc mea nu mi-a zis de el). Hai va
si faceti-va bine odata.
Silvia
ptr tine, nu mai serviti iesit afara????
Dordia eu zic ca tu ai gresit cand nu ai ascultat sfatul unui singur medic, stii tu cum e cate bordeie atatea obicee, fiecare are alta schema de tratament, si pana la urma ajungi sa zapacesti copilul de tot. Deci, nu mi-o lua in nume de rau, dar daca ai ales sa mergi pe mana unuia nu-l mai schimba, decat daca e varza rau cu capul, ceea ce la voi nu e cazul. Uite o
de la mine ptr tine, mamica zapacita. Ne e dor tare mult de voi. Sanatate multa!
Anda vad ca ti-a zis si Silvia de Tonifor, e super bun sa stii.
Multa sanatate bb-lusilor muciosi si kkciosi nu-i mai nominalizez ca sunt destui 

, sa va faceti bine si va va aniversati sanatosi fiecare.
Gris eu i-am facut Mirunei de vreo 3 ori dupa o reteta din Mami. Adica spuma de gris cu dulceata. L-am facut cu lapte formula pe care l-am pus la fiert, apoi am adaugat putin gris si l-am fiert bine, apoi cat era cald l-am frecat bine bine cu telul pana s-a facut o spuma alba, peste ea am pus putina dulceata ptr gust si l-a papat fimea cat ai clipi.
subiect separat ptr urari eu sunt PENTRU. Vreau sa-l arhivez si sa-l salvez in comp ptr Miruna, asa cum am facut si cu postarile de cand eram gravi
Osteffy bine ai venit in
. Noi suntem cunostinte vechi de pe celalalt site cu parinti. Ma bucur ca ne-ai gasit si aici.
la pitic
Mai aveam multe de zis, dar s-a trezit mandra..exact cum va ziceam
, poate mai pot sa revin

Madau si
Alexia Miruna (15 dec 2005)
pozici la 9 luni
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">asa s-a nascut Miruna
www.dropshots.com/madau" target="_blank">filmuletze poznase
Noki_Lara spune:
Mneatza si de la noi...stau cam prost cu timpul si cu cititul..poate mai incolo daca ma lasa pacostea de plod.
Ciclul urletelor a continuat azi noapte la 2 destul de decent - doar un sfert de ora 
apoi de la 5 la 6.15 , pana cand i-am dat de papa si a adormit in sfarsit! NU stiu ce are: dinti, frig - pe de alta parte am laut-o la noi in patul mare und era cald, dar tot nu statea si urla non-stop, apa a baut, pate i-o fi fost si foame - desi aseara a papat bine...nu mai stiu, zau. Stiu doar ca sunt varza de oboseala si ca-mi vne sa-mi iau campii.
Totusi azi e o zi mai buna ca eri...cand eram in pragul disperarii.
Acuma doarme si i-am pus chestia aia de urocultura, dar sunt sigura ca nu o sa fac nimik cu ea si nu o sa-mi iasa recoltarea.
Din ce am citit pe fuga:
Lavi- hmmm..interesanta remarca doctoritei, dar eram curioasa si de oe argumentatie. Adica io nu vad zau care e "nenorocirea" la bietul gris. Adica sunt si acuma cereale de firma - nestle, de x care au gris in ele...nu mai pricep nimik.
Io nu i-am data niciodata pana acuma, dra ma gandeam sa incerc. pun pariu ca nu o sa-i placa. Precum cu retsul lucrurilor, adica.

Tania- m-ai bine-dispus!!!!!!!!

I-am citit si lui Adila de Cosmin-sugarul!
Alinush- Sarah nu e geloasa. Macara din punctul asta de vedere e ok.![]()
Dordia- imi pare rau ca lui Stef nu i-a trecut, dar stiu de la dr citire + soacra + piele proprie la sarah ca asta trece cam intr-o saptamana. Regimul se tine inca 4-5 zile de la orimul kk normal.Io daca as fi in locul tau as mai lasa deoparte mancarurile si i-as baga la greu mucilagiu de orez. Oricum, biberoanele de lapte fara lactoza musai cu mucilagiu facute. Sanatate maxima!
Dau send si revin.
Poze cu Sarah si mami 
Filmuletze poznase www.dropshots.com/noki_lara" target="_blank">1 www.dropshots.com/saraly" target="_blank">2 si www.dropshots.com/noki_lara2" target="_blank">3
Varsta Sarah
roxisialexia spune:
fetelor ce spital imi recomandati, din cele 3 din bucuresti?
Alexia a facut febra39,5 la ora 4 jumatate, i-am dat eferalgan, a scazut pe la 9 a mancat si i-am dat si nurofen 5ml( la sfatul pediatrei) , acum doarme...insa daca am nevoie vrea sa stiu unde sa fug.
Multumesc
Roxana si Alexia Maria( 21 octombrie 2005 )
“ Inima mamei este un adânc abis la capatul caruia gasesti de fiecare data iertare “. Honore' de Balzac
lavi02 spune:
Intrucat am fost acuzata mai direct sau indirect, public si privat ca din cauza mea n-a ascultat Dordia de doctori (ceea ce ea a negat) m-am pus sa recitesc mesajele mele adresate ei de cand cu diareea. Imi permit sa le citez aici:
quote:
Dordia nu cred ca ma iei tu pe mine in serios, totusi iti zic:
-exact ca si bianca_mo zic si eu: dupa voma in nici un caz 50 ml (asa am patit-o si eu cu Silvia), o lingurita acum, inca una peste 5 minute, inca una peste alte 5, etc, CHIAR DACA COPILUL VREA SA BEA.
-nu se trece la regim normal decat dupa primul scaun tare, ca lumea format
-alimentele normale se dau treptat, pe rand si cate putin la inceput, ca si cand am facut diversificarea initial
-Nurofenul ala o fi OK pe stomacul cam golas??? Imi permit doar sa pun semnul intrebarii la parerea , nu-ti zic sa nu-i dai.Dar Io nu i-as da
quote:
Trimise - 16/10/2006 : 12:16:38
----------------------------------------------------------------------
Aia-i cu nurofenul, vezi neapart sa aiba ceva in stomac atunci cand i-l dai pt ca e ca si aspirina, ataca stomacul daca nu.
Ospamox la diaree - hmmm mare de tot.
-aici recunosc ca m-am legat si de Ospamox, dar n-am zis sa nu-i dea; eu nu-l stiam ca pe antibiotic care se da de regula la diareel; oricum si
i-a zis sa-l dea numai daca face iar febra, ceea ce n-a fost cazul, asa ca de-ai nu i-a dat, nu ca as fi zis eu.quote:
Trimise - 16/10/2006 : 21:54:36
Dordia ai mare grija:
-daca mai face febra mare + kk moale + varsaturi ; sau orice combinatie care te sperie, sau kk cu firisoare de sange
=> cel mai bine du-te la spital la V Babes, e la Muncii, sunt conditii f bune, nu sunt spagari, se poarta bine cu bb, e curat, tot ce vrei si esti pe maini sigure. Nu sta la parerile noastre pareriste de pe forum si nici la pediatrul ala in care n-ai 100% incredere.
quote:
Trimise - 17/10/2006 : 09:56:52
dordia sper ca pana acum ai ajuns cu Stefan sa-l vada un medic; din ce povestesti tu pare destul de serioasa treaba. Sanatate multa!!
Si cam astea cred ca au fost.
--------------
Natiliciul cel dulce a luat cheile de la mine din poseta si s-a dus cu ele la usa, la broasca, si tot bojicaia pe acolo, incerca sa descuie usa manca-o-ar mama pe ea!
roxisialexia spune:
Fetelor e un frig la mine in casa de nu mai pot, cum sa o imbrac pe alexia ca am impresia ca e prea gros( adica sa nu se incinga).Are pantaloni si body cu maneca lunga si inca o bluza.DAca face febra iar, o dezbrac in frigul asta?
Roxana si Alexia Maria( 21 octombrie 2005 )
“ Inima mamei este un adânc abis la capatul caruia gasesti de fiecare data iertare “. Honore' de Balzac
bb_alinus spune:
Ola fetelor,
Nu am reusit sa imi fac temele la scutecul asta ca scrieti, scrieti si iar scrieti! Si ce mesaje lungi....
Noi plecam in Fr si deci we asta nu cred ca o sa reusesc sa intru asa ca vreau sa urez La multi ani Alexiei lui Roxi pt primul anisor! Wowwwwwwwwww deja incep sarbatoritii, ce mai trece timpul asta!
Sanatate multa bebeilor inca bolnaviori!
Mey fetelor explicati-mi si mie ce e ala mucilagiu?
Citind de-a curmezisul parca am vazut 1-2 raspunsuri la sondajul meu: deci bebeii vostri nu sunt gelosi! Dar ati facut testul sa luati voi mamicilor un bebe in brate si sa vedeti cum reactioneaza?
Sa ne tineti pumnii ca sambata facem vaccinul ROR! Oare ce reactii poate avea? Ca il facem in Fr si apoi eventualele reactii le suportam aici in Nl!
Roxi acuma vad la ultima postare ca Alexia are febra! Of sper sa nu trebuiasca sa ajungeti la spital!!!! Sanatate maxima!
Acuma ma rog sa adoarma miss ca sa pot sa pregatesc masina de plecare. Ca are fata asta un dar sa stea treaza fix in momentele cheie cand ar trebui sa ma lase in pace!
Pachetelul buclucas
Poze vesele de sub cuptor
Alina si Amalia 17.11.2005
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=65487" target="_blank">Povestea nasterii
Noki_Lara spune:
Hmmm...acuma sa va trag si o mostra de Gica-contra, desi nu e felul meu asta, dar in cazul asta da: io nu dispunde timpul + dispozitia psihica necesara sa mai deschid si alte pagini de net decat DC. A enorm de lucru in perioada asta- s-au aglomerat toate si abia-abia reusesc sa mai tin pasul - de fapt mai mult NU reusesc cu subiectul nostru de bebelaci.
Deci, cu riscul de a va stresa, io personal voi face urarile de LMA bebelacilor aniversati aici, pe acest topic. Nici io nu voi deschide pagina speciala pentru sarah, ca asta ar implica timp in plus pierdut, iar daca are cineva ceva sa ne ureze o poate face si aicea si salvez paginile astea - asta ca sa am ce sa-i arat peste ani de zile. Asadar cine nu vrea sa citeasca, trece pur si smplu peste urarile mele si gata!
Lavi- ai atins la un moment dat un subiect destept cu listutza si uratul la plozi de mamici care nu activeaza pe la noi. Erai in cumpana cum e corect sa faci. Nu am raspunsul la intrebarea ta, dar io nu voi ura decat bebelacilor pe care ii cunosc vrtual, ceea ce inseamna ca stiu despre existentza lor si despre ceea ce fac, cu o duc, tra-la-la, implicit deci bebelacii mamicilor active. restul, ar fi pierdere de vreme si chiar, cum bine ai zis, usoara ipocrizie.![]()
Ma duc sa vad ce e cu urcultura. Ca oricum NU mai am timp sa ajung cu ea la centrul de recoltare...![]()
Poze cu Sarah si mami 
Filmuletze poznase www.dropshots.com/noki_lara" target="_blank">1 www.dropshots.com/saraly" target="_blank">2 si www.dropshots.com/noki_lara2" target="_blank">3
Varsta Sarah