Mamici de ianuarie - februarie 2007 (27)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Daconst spune:

Catalina,te inteleg si eu cu bagajul ca a intrat si sotul meu in panica deja.Se gindea ca e in aer daca e sa se intample ceva.El nu gaseste nimic nici in casa,dapai la magazine.
Asa ca azi am bagat in sacosa hainele lui bb si mai am doar ale mele sa le cumpar.
I-am luat la bb si sac,deci m-am scos cu tinuta lui.

Fac acum lista cu ce-mi lipseste mie si cred ca in we o rezolv sa stau linistita.

Hainute bb

Dana 28+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Iuliana80 spune:

salutare de la oradea
m/am inscris de curand si doream sa va salut, sa va impartasesc si voua bucuria mea si a sotului meu ca vom avea un baietel la sfarsitul lunii ianuarie 2007
citesc des mesajele de pe forum si asa m/am hotarat sa ma inscriu
va doresc tuturor sa fiti la fel de fericite precum sunt eu
sarcina usoara (caci amea asa este)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_bucur spune:

Spuneti-mi si mie ce ati pus ptr bebe in bagajul ptr spital?

Burtica

Eu si Noi
25+

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by oana_bucur

Spuneti-mi si mie ce ati pus ptr bebe in bagajul ptr spital?

Burtica

Eu si Noi
25+

Eu ti-as spune cu placere,dar mi-e sa nu ma injurati.
La mine e tare sumar.Adica la bb trebuie doar hainutele de iesire.
Eu am o lista de la burticile de nov_dec si o postez pe aia imediat.

Hainute bb

Dana 28+

Mergi la inceput

Lista pentru mamica si bb

Pentru mamica: - vata (2 pachete mari!)
- Bephanten - pentru eventuale rani la sani
- servetele nas - batistute
- sapun
- periuta de dinti
- pasta de dinti
- pieptan
- crema de fata si de maini - eventual gel de dus, sampon, burete
- lapte de corp - adio vergeturi!
- tampoane
- strugurel de buze - obligatoriu!
- hartie igienica
- elastice de prins parul, clame
- bila de cauciuc - sau ceva de strans in mana in timpul travaliului si a nasterii
- aparat foto - o sa vrei poze in fiecare secunda!
- carte de citit usurica pentru dupa - cine poate!
- chiloti cu burtiera
- sutiene de alaptat
- tampoane de sani
- pompa de muls
- mameloane de cauciuc - sterilizate de acasa!
- prosop moale pentru sani - sanii trebuie stersi bine cu apa curata inainte de fiecare alaptare!
- sosete - 3 perechi
- camasi de noapte - 2-3 bucati
- halat
- papuci de casa si slapi pt. dus
- bani pentru asistente - bancnote de 10000, 50000...
- prosop de fata

Pentru bebelus: - body
- pantalonas
- caciulita
- salopeta cu maneci
- botosei
- paturica
- pampers
- prosopel moale
- servetele umede
- ulei de corp
- cosulet sau landou pt. cand il scoateti din spital (cu asta poate sa vina tati la externare!)

Acte: - Buletin (copie si original)
- adeverinta de salariat
- dosar de analize din perioada sarcinii
- carnetul gravidei

Altele: - telefon mobil
- incarcator
- cartela telefon public
- apa
- mancare

urmeaza completari cu ce trebuie acasa....

Pentru acasa:

Obiecte de folosinta indelungata:
- patut, saltea
- dulapior pentru hainutele si lucrusoarele lui bebe
- masa de infasat
- veioza de noapte
- carut
- scaun de masina
- ham pentru bebe
- storcator de fructe si aparat de pasat (pentru mai tarziu)
- sterilizator de biberoane si suzete
- lenjerie de patut
- lighean/cadita pentru imbaierea bebelusului
- gentuta speciala cu multe compartimente pentru plimbarile in aer liber ale lui bebe
- cantar
- monitor audio (pentru cand plecati in alta camera)
- pompa san

Obiecte marunte:
- pompita de nas
- betisoare de urechi si eventual pompita de urechi
- termometru (de preferat digital)
- biberoane (cel putin 6 de diferite marimi si forme), perie de spalat biberoanele, tetine (cel putin 6)
- suzete
- perie de par
- tacamuri numai pentru bebe: lingurita, pahar, cana
- jucarii (sa fie adecvate nou-nascutilor)
- cateva rame pentru primele poze ale lui bebe
- trusa micutza de prim-ajutor care trebuie sa contina: nr. de tel. al doctorului pediatru, medicului de familie, spitalului la care sunteti arondati, nr. de tel. a 2-3 prieteni foarte buni care te pot ajuta in orice moment in caz de nevoie (sa te ia sau sa te duca rapid undeva) – aceste nr. de tel. e bine sa le pastrati la indemana langa telefon; termometru, paracetamol (de preferat lichid) pt bebelusi pentru calmarea durerilor; spray/crema contra arsurilor solare, intepaturilor de insecte, iritatiilor, plasturi, comprese sterile; crema antibacteriana pentru zgarieturi/taieturi; o foarfeca mica.

Haine si alte lucuri din textile:
- scutece de finet de diferite dimensiuni si grosimi pentru uz de toata ziua
- cearsafuri pentru acoperit salteaua: ~ 4
- celofan/cearsaf plastic pentru protectia saltelei (sa nu se ude)
- paturici pentru dormit: 2-4, sac de dormit (pentru vremea rece cand il scoateti afara)
- caciulite (simple si cu legatura sub gat) mai groase si mai subtirele
- sosete, botosei, ghetute
- body-uri, camasute
- pantalonasi, salopete
- manusi
- prosoape de baie, eventual un prosop mai mare cu gluguta
- batistute
- babetici

Produse consumabile:
- lapte praf (in caz ca nu puteti alapta)
- pampersi
- sampon de par
- sapun de corp (lichid sau solid)
- ulei de corp
- pudra de talc
- tampoane/comprese sterile (gen tifon) pentru stergerea ochisorilor sau a altor zone. Atentie, nu folositi vata caci lasa firisoare
- servetele umede pentru sters la poponet
- ceai de musetel, anason cu chimen si ceai special pentru colici, ceai obisnuit pentru bebelusi
- forfecuta de unghii (speciala pentru bebelusi)
- pentru mama: tampoane igienice, crema pentru calmarea/vindecarea mameloanelor, tampoane pentru sani de pus in sutien, sutien special de alaptat

Adiacente:
- spirt
- ser fiziologic
- feshe de bandaj mai mari (din material de tifon)
- pansament
- leocoplast/plasturi
- tinctura de iod
- supozitoare

Acasa: medicamente: sab simplex - pentru colici, vigantol, ser fiziologic, spirt, comprese sterile, hainute( body, pantalonasi, caciulite, salopete cu si fara maneci), patut echipat cu de toate (lenjerie, aparatoare si jucarii), cadita, cosmetice (crema antiiritanta, sampon, servetel umede, sapun, burete natural, ulei de corp), forfecuta, pompa nazala, betisoare vata cu aparatoare, termometru baie, termometru camera si termometru de corp, bavete, biberoane, sterilizator, suzete, cantar, tampoane, vata si tifon pentru mamica si ceai de pelin pentru toaleta intima zilnica a proaspetei mamici.

Hainute bb

Dana 28+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loremunteanu spune:

Salutare burtici!
Nu mai stiu cine statea cu chirie (tu miciurin?) si trebuia s-o anunt daca aflu ceva in legatura cu indemnizatia de maternitate... Sunt o uituca!
Tocmai am aflat ca dosarul pt indemnizatie se poate depune la primaria unde avem resedinta (viza de flotant). Tot de aici primim si alocatia pt bebe. Iar prima de nastere, aia de un milion si ceva sau cat e, se ia de la primaria unde avem domiciliul stabil sau de la primaria de pe raza careia se afla spitalul unde s-a nascut copilul...
Daca nu am fost suficient de explicita, draga mea, da-mi mesaj si-ti trimit mail-ul care l-am primit noi de la primarie...
Pupici la burtici!

Loredana 24+ Roni-Cristian
http://new.photos.yahoo.com/loremunteanu/albums/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mamicile spune:

Am trecut listuta cu bagajul de spital la link-uri utile.
Multumim mamicilor de nov_dec!

Mergi la inceput

Eu am fost mai sus.
Sper sa va fie utila listuta.Mie mi s-a parut destul de complexa.

Hainute bb

Dana 28+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aventura spune:

Loremunteanu, fata draga!!

Fetelor, Lore mi-a dat link-ul Casei Nationale de Asigurari si m-am mai linistit ca chiar daca ti-ai pierdut calitatea de asigurat din motive neimputabile tie si daca nasti in max. 9 luni de la momentul pierderii acestei calitati tot beneficiezi de cele 126 zile platite cu 85%!!

Postez paragraful din lege pentru cele care mai sunt interesate:

"CAP. 4
Concediul si indemnizatia de maternitate

ART. 23
(1) Asiguratele au dreptul la concedii pentru sarcina si lauzie, pe o perioada de 126 de zile calendaristice, perioada in care beneficiaza de indemnizatie de maternitate.
(2) De aceleasi drepturi beneficiaza si femeile care nu se mai afla, din motive neimputabile lor, in una dintre situatiile prevazute la art. 1 alin. (1), daca nasc in termen de 9 luni de la data pierderii calitatii de asigurat. Faptul ca pierderea calitatii de asigurat nu s-a produs din motive imputabile persoanei in cauza se dovedeste cu acte oficiale eliberate de catre angajatori sau asimilatii acestora.
(3) In situatiile prevazute la alin. (2), baza de calcul a indemnizatiei de maternitate se constituie din media veniturilor lunare pe baza carora s-a calculat contributia pentru concedii si indemnizatii, din ultimele 6 luni anterioare datei pierderii calitatii de asigurat, cu respectarea prevederilor art. 10.
ART. 24
(1) Concediul pentru sarcina se acorda pe o perioada de 63 de zile inainte de nastere, iar concediul pentru lauzie pe o perioada de 63 de zile dupa nastere.
(2) Concediile pentru sarcina si lauzie se pot compensa intre ele, in functie de recomandarea medicului si de optiunea persoanei beneficiare, in asa fel incat durata minima obligatorie a concediului de lauzie sa fie de 42 de zile calendaristice.
(3) Persoanele cu handicap asigurate beneficiaza, la cerere, de concediu pentru sarcina, incepand cu luna a 6-a de sarcina.
(4) In situatia copilului nascut mort sau in situatia in care acesta moare in perioada concediului de lauzie, indemnizatia de maternitate se acorda pe toata durata acestuia.
ART. 25
(1) Cuantumul brut lunar al indemnizatiei de maternitate este de 85% din baza de calcul stabilita conform art. 10.
(2) Indemnizatia de maternitate se suporta integral din bugetul Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate."

Hai ca mi-a mai venit inima la loc
Oricum azi am reusit vreo 2 livrari la un client, sunt mai optimista!!

Aventura 23+ cu Conrad

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Salina spune:

Revin, am reusit sa mai citesc

Incep cu tine Dana , esti o adevarata comoara, multumim pt. efortul depus. David al meu se va bucura foarte tare sa asculte cutiutele muzicale, noi nu aveam decat 2 dintre ele. Numai ca te rog sa-mi trimiti si mie un PM cu noua parola ca m-am pierdut in adrese si parole. Ah, era sa uit, si pt reluarea listoiului , mersi...o copiez imediat.

Bun venit rruxy si iuliana80 !!!!

Oana te admir sincer pt puterea si optimismul de care dai dovada.

Amaya, imi place foarte mult stilul in care-l cresti pe Andrei. Si eu cred ca e mai bine sa-l calesti decat sa-l cocolosesti. Dar, poate ai obsevat si tu, in parc copiii sunt deja imbracati de zici ca a venit iarna. Duminica, desi era frumos afara, erau cu geci si cu caciuli groase foarte multi copilasi . Si, apropo de medicamente, nici eu nu-i dau lui David antibiotic cu una cu doua. I-am dat si-asa de prea multe ori in primul an de viata, cand eram si eu mai tanara si mai increzatoare in medici...dar l-am gasit la timp pe dr Stanciu in care chiar am incredere.

Anis-cand vrei sa ti se faca pofta de ceva, intra la sectiunea In Bucatarie ...daca intri si vezi pozele fetelor te apuca poftele instantaneu. Eu sunt patita dar tot nu ma potolesc .

Bagajul pt spital cred ca incep sa-l fac dupa sapt. 32.

Va pup pe toate, noapte buna si inveliti-va bine

ALINA 29+ si DAVID (3,3 ani)

Mergi la inceput