Naturiste si homeopate (24)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miki-miki spune:

quote:
Originally posted by danutza_c

Miki, imi pare rau sa iti spun, dar in general chist hematic inseamna endometrioza. Ce ti-a spus exact doctorul?
La mine a fost la fel, stiam de chistele de ovar de foarte multi ani dar abia aici mi-au spus prima data ca am endometrioza.

Danutza sunt suspecta de chist hematic. Pe 18 oct am fost la dr Dracea si mi-a spus ca este o formatiune chistica mixta e OS posibil chist hematic si o posibila endometrioza. Tb sa revin peste o luna la ea pt un alt eco sa vada evolutia chistului . Nu mi-a dat nici un tratament deocamdata. Iti dai seama, asta imi mai tb. Aici in Cv la un eco extravaginal o dr mi-a spus in ian 2005 ca nu am chist si ca OD e hipoecogen ( e vorba de ovarul celalalt). In 1998 tot de OD spuneau ca e inflamat. Eu cred ca e vorba de ac ovar dar le-au incurcat ei. Un ovar hipoecogen se poate vedea ca un chist hematic la o eco endovaginala. La eco extravaginala la mine se vede un gogoloi mare nu ceva ca un ovar si altceva pe el . E posibil ca un chist hematic sa imbrace tot ovarul si sa-i dea forma tot de ovar?
Spune-mi si mie ca tu te pricep, cand te uiti la o poza (eco) ce e in stanga pozei e in dreapta mea? Eu am dat toate ac ecografii unui dr chirurg de aici sa le studieze impreuna cu sora lui care e dr ginecolog. Maine aflu raspunsul.
Eu nu am dureri la menstruatie ( f f rar iau un algocalmin dar as putea sta si fara el), am cateva picaturi 2-3 zile in schimb am dureri usoare la inceputului contactlui sexual.
Spune-mi la tine combinatia de maca si vitex cum e? Simti ceva?
Te

Miki

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adimercedes spune:

quote:
Originally posted by Madalina1968

Buna fetelor!

Adimercedes, n-am inteles cu perioadele: "in jurul zilei 13-14-15 sau 20-21-22, adica in jurul ovulatiei". Perioada ovulatiei nu e, circa, Z9-Z18????

Mada, ziua 14-15 e ziua ovulatiei intr-un ciclu normal de 28 de zile. Dar nu toate fetele il au asa. Poate fi la 36 sau la 42 de zile. Si atunci ovulatia are loc undeva pe la ziua 20-21 (cazul meu)...

quote:
Intrebasem ieri daca cineva ia vitamine (in fara de E) si minerale, combinate cu tratamentul Liviei.
Azi mai intreb: e adevarat ca trompele infundate se vad si se desfunda numai la laparascopie? Adica HISTEROPINGOSALGOGRAFIA nu e destul de concludenta?

Va multumesc!
Pupi!

Mada, trompele infundate se vad la histero. Si uneori lichidul de contrst le desfunda. Dar eu tineam minte ca medicii nu prea intervin mecanic la desfundarea trompelor, caci pot face mai mult rau...

"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."

www.bestgames.com.au <--- is live!!!

http://acorns.com.au/cs/blogs/literarykaleidoscope/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madalina1968 spune:

Esti o draguta Adimercedes...ma naucisem tare cu cele zile...(tocmai citeam din raspunsurile tale din 2005)...

De laparoscopie am intrebat fiindca citisem ieri ca o aspiranta a facut laparoscopie sa-i desfunde trompele desi la histero ii iesise permeabile....mi se pare o aberatie ca daca trece lichidul trompele sa fie infundate...Uneori e mai bine sa fii mai putin informat...:)))

Multumesc si de raspunsul anterior...

Va urmaresc si va pup!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki-miki spune:

Adimercedes ai prescurtat prea scurt . Prin histero se intelege si histerosalpingografie dar si histeroscopie. La histerosalpingografie (HSG) se vad trompele iar la histeroscopie numai uterul .

Miki

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adimercedes spune:

quote:
Originally posted by miki-miki

Adimercedes ai prescurtat prea scurt . Prin histero se intelege si histerosalpingografie dar si histeroscopie. La histerosalpingografie (HSG) se vad trompele iar la histeroscopie numai uterul .

Miki

Da

"The pessimist may be right in the long run, but the optimist has a better time during the trip."

www.bestgames.com.au <--- is live!!!

http://acorns.com.au/cs/blogs/literarykaleidoscope/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marrina spune:

quote:
Originally posted by MRL

marrina, multumesc mult. Nu stiam ca Evening Primrosa se ia numai pana la ovulatie. Multumesc pt atentionare. Iti redau mai jos despre rozmarin si cu ce se asociaza cel mai bine. Pupici.

Extract din mladite de rozmarin ...
tonic psihic īn hiposexualitate la tineri. ...
asociere cu [- Rubus idaeus - zmeur, Vaccinium vitis-idaea īn īmbatrānire precoce la femei si menopauza; ...

Evening primrose (EPO)se ia doar pana la ovulatie pentru ca produce contractii uterine si nu face bine unei sarcini. Aici gasesti mai multe detalii (in engleza) si legat de doze:
http://www.babyhopes.com/articles/epo.html

Sa inteleg ca rozmarinul se ia cu zmeur pentru "īmbatrānire precoce la femei si menopauza", dar nu trebuie combinat atunci si cu Vaccinium-vitis idaea (merisorul)?
Multumesc de detalii.

Trebuie doar sa crezi!

marrina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MRL spune:

marrina, nu stiu sa iti spun daca este musai sa fie cimbinat si cu merisorul
Extract din mladite de merisor
Vaccinium vitis-idaea MG=D1
Contin alcool etilic de cereale 33% vol.
Sticle de 50 mL
Organotropism:
Intestin, cai genito-urinare, aparat osteoarticular, vase arteriale, aparat genital feminin, prostata, sistem reticulo-endotelial.
Actiune farmacologica
Antiinfectios si cicatrizant cu tropism pe intestin, caile urinare, aparatul genital feminin si aparatul osteoarticular; antiscleros.
Indicatii terapeutice:
Sindromul intestinal, colite, colibaciloze, tranzit perturbat (diaree sau constipatie); cistite; artrite si artroze la vārste īnaintate, senescenta hormonala; osteoporoza.
Mod de administrare:
Adulti si copii peste 7 ani: cāte 40-50 de picaturi, īn putina apa, de 1-2 ori pe zi; 50-70 de picaturi, īn putina apa, o data pe zi, īn asocieri.
La copiii īntre 2 si 7 ani dozele trebuie reduse la jumatate.
Asocieri:
-Ficus carica, Tilia tomentosa īn colon iritabil si colita spastica;
- Juglans regia īn meteorism intestinal;
- Rosmarinus officinalis si Rubus idaeus īn senescenta hormonala;
- Rubus idaeus īn tulburari de menopauza si premenopauza;
- Rubus fructicosus si Alnus incana īn cistite

Prima data am luat doar zmeur si rozmarin. Asa am inteles de la fete si cred ca mi-au facut bine (+BU). Poate ne raspund fetele mai experimentate.
Pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marrina spune:

Asteptam pareri despre Rozmarin. Asocieri, indicatii teraputice...

Trebuie doar sa crezi!

marrina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irlandeza spune:

Adimercedes , am citit , mersi mult. O sa cautam si aici , sa vedem ce gasim din toata lista pusa acolo.

Noi 2 singurei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danutza_c spune:

Miki, in legatura cu stg si dr totdeauna pe poza de la echo este trecut intr-o parte stg sau dr, vezi ca o sa vezi undeva Lft sau Rt pe poza.
Acuma cind gasesti un chist pe ovar atitudinea ca prim gest este asteptarea pina la urmatorul cm. In mod normal un chist simplu de obicei se duce la urmatorul cm sau peste 2. Daca e chist hematic asta e alta poveste, asta nu dispare de la sine. Ceea ce ti-a spus doctorita e corect.
Pe echo un chist hematic apare ca un chist dar cu continut care nu e cu hipoechogenitate crescuta, adica negru, ci se vede in el ca si imaginea de pe ecranul de tv cu purici (cind nu e nici un program). Daca chistul e mare atunci se poate sa acopere tot ovarul.
Faptul ca ai dureri la cm si la contact sustine diagnosticul de endometrioza, din pacate. Solutia e operatia/laparoscopia la care se poate pune diagnosticul cu certitudine, e singura modalitate de a pune acest diagn.
Sper sa nu fie asa si sa se infirme diagnosticul si chistul sa dispara.

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=83472 Pentru Barbye-una dintre noi!Trebuie sa ajuti!!

Mergi la inceput