Mamici de sept-oct 2006 (86)
Raspunsuri - Pagina 4
alessia80 spune:
Buna mamici si fff putine burtici!
WAWWW, n-am intrat in wknd si vad o gramada de vesti!
ELOISE-

FELICITARI, SA-TI TRAIASCA VLAD SI SA VA ADUCA NUMAI BUCURII!

Noi suntem bine, am avut invitati tot wkndul si sunt cam zombie, dar ne obisnuim!
ARMAND nu are nici un semn de la vaccinuL facut in spital.Doar dak apesi in zona in care ar trebui sa fie simt ceva Mai tare! In rest nici un semn, nik. Ati mai patit asa?
ALESSIA80 cu minunea
ARMAND (07.09.06)
poze
Clara03 spune:
Dragele mele,
Am nascut pe 26 septembrie la Cantauzino, cezariana. Sofia a avut 3.250 kg si nu stiu cati cm pentru ca era pelviana. Au trecut deja aproape 3 saptamani si eu tot nu reusesc sa ma refac. Ma doare operatia de se lasa cu plansete si daca n-as abuza de indometacin cred ca as urla de durere. Fetelor cu cezariana, voi cum suportati lauzia, ca nu am prea auzit pe nimeni sa se planga. Nasterea a fost un episod trist si traumatizant - il voi povesti cand voi avea mai multa putere. Voi ati auzit de reactie adversa a organismului la firul de calgut?
alessia80 spune:
PUFY, RAMOMAR, INNI, KATIA, SEPHORA, AMARANTINA & TOT RESTUL GASHTII! aveti super bbi! Cred k n-am vazut unul sa nu-mi placa!
ALESSIA80 cu minunea
ARMAND (07.09.06)
poze
matahut spune:
Salutare!
Felicitari proaspetelor mamicute de we…!
Noi am tot incercat zilele astea sa intram pe DC, dar fara succes. Nu stiu ce se intampla cu siteul.
Microbu, vezi sa nu ai canalele blocate la sanul din care nu curge laptic. Trebuie neaparat desfundate, cu atat mai mult cu cat zici ca sunt tari si ai noduli. Vezi ca e pericol de infectie. Cel mai bine trage bebe ca sa le desfunde, dar daca totusi nu reuseste, atunci ar trebui ori sa incerci manual, chiar daca doare, ori sa mergi la o asistenta (de la spitalul la care ai nascut, una specializata in lauze) sa ti le desfunde ea. Mergi o data si scapi. Apoi sa vezi ce o sa curga lapticul.
Tasia, am vazut ca le tot indemni pe mamici sa alapteze. Si eu sunt de acord cu tine. Iar ceea ce scrie in Capraru mi se pare foarte adevarat. Dusmanul 1 al alaptatului este biberonul. Trebuie sa ne time tari mai ales in primele 2 saptamani pana se instaleaza lactatia si sa le dam numai san, apoi sa ne facem calcule cat a crescut, cum a crescut. Eu la Ana am fost atat de paradita, taiata, cu dureri etc incat n-am apucat sa ma gandesc ca n-as avea lapte. Si uite ca I-am dat pana la 2 ani!
Acum, la Maruca, am avut ceva emotii fiindca nu mi-au curs sanii inainte de nastere (cum imi cursesera la Ana cu vreo 2 luni inainte de nastere) si fiindca am venit cu ea acasa a doua zi dupa ce am nascut cand nu aveam decat colostru… Si uite ca am rezistat, I-am dat in primele 2 zile ceva mai des (si la o ora jumatate) si acum am suficient laptic. Cea mai buna tactica, zic eu, dar scrie si in carti, e sa pui cat mai des copilul la san. Eu nu am baut nici un ceai de stimulare a lactatiei, nu am luat nici Galactogil (sau cum s-o numi) si vad ca deocamdata ne descurcam foarte bine. E-I drept ca micuta mea s-a nascut maricica…si a tras viguros de la inceput. Acum e destul de pofticioasa si suge mai mult decat ii trebuie, iar apoi varsa surplusul…. Incerc sa o tin in frau, dar….e greu. Pe Ana am hranit-o la 3-4 ore si saraca plangea intre mese….Pe Maruca nu mai vreau sa o frustrez, ii dau cand cere si cu asta basta. Si cere cam la 2 ore si jumatate, daca nu suntem afara….si doarme.
Roxana01, he, he, vad ca Daria ta a avut exact aceleasi semnalmente la nastere ca si Marucuta mea (4400 gr si 53 cm). Referitor la ……, iti spun cum a fost la mine la prima nastere (tot naturala). Dupa controlul de 6 saptamani, dr mi-a dat ok-ul! Cum am ajuns acasa am …. Si, miracol, nu m-a durut DELOC, ba chiar a fost mult mai bine decat inainte…Fiindca eram mai larga. Se pare ca abia in cateva luni isi revine vaginul la dimensiunile dinainte de sarcina. Acum, nu stiu, unele mamici spun ca prima oara e dureros…Cum ne-o fi norocul. Eu, asta stiu, ca n-am avut nici un fel de durere ori problema dupa nasterea Anei (dupe cele 6 saptamani).
Iar in ceea ce priveste
ca mijloc de grabire sau de declansare a nasterii, la mine a functionat. Dar, ce-I drept, am recurs la
abia la 41 de saptamani. In noaptea respectiva mi s-a scurs dopul, iar urmatoarea noapte s-a declansat travaliul…
Micuta mea s-a cam obisnuit sa adoarma afara…Iar azi e asa de urat ca n-am indraznit sa ies inca…In casa adoarme foarte greu. Oricat I-as da titi…tot cu ochii pe pereti si cu cascatul cat casa este. Acum tipa la ea in patut…Ma duc sa o salvez….
Marina, mamica de Ana (3 ani si 5 luni) si de Maruca (2 saptamani si 3 zile)
Ioana75 spune:
Salut mamicile si burticile de sept-oct 2006
. Vin la voi in calitate de sol, cu o veste buna:
A nascut meme aseara, pe Ana-Maria, de 3,250 kg!
Ana-Maria, bine ai venit, sa fii sanatoasa si norocoasa! Mai multe detalii va da meme zilele urmatoare cind ajunge acasa.
Ioana, mama Mirunei (25.08.05)
inni spune:
quote:
Originally posted by alessia80
ARMAND nu are nici un semn de la vaccinuL facut in spital.Doar dak apesi in zona in care ar trebui sa fie simt ceva Mai tare! In rest nici un semn, nik. Ati mai patit asa?[/purple]
Alessia... trebuie sa aiba reactie la vaccin...altfel se repeta...adica tr sa se umfle...sa devina ca un buboi...la Ami a copt...Daca nu e nimic..se considera ca nu a fost bine facut sau ca organismul lui nu a reactionat si se repeta...[/b]
Poze
Poze Ami
Inni... mamica de Ami (29.08.2006)
anangel_lexi spune:
Felicitari Hazul, Clara si Meme pentru bebei. Sa va traiasca si sa va aduca numai bucurii!
V-am trecut pe lista cu datele pe care le aveam, daca vreti sa completati listuta si cu alte date, spuneti-mi.
Noi suntem bine, atat cat se poate. Am pus poze noi in albumul din semnatura si 3 poze in albumul comun cu bebelusi.
de Maria Cornelia (20.09.2006)
Poze diverse
Varsta Mariei
Prima luna a Mariei
cata14 spune:
Eu am facut cezariana dar nu am avut probleme cu taietura care se vindeca bine si destul de repede. In schimb am facut alta infectie ... habar n-am unde sau de unde si inca iau antibiotice. Refacere rapida tuturor.
Catalina, mamica de Erik (17.09.06)
anangel_lexi spune:
Fetelor, care alaptati de unde stiti daca se satura bebe? Vreau si eu sa-i dau san, dar a mea termina reprizele de papa la san urland... Si o tin cam 35 de minute. Mie mi se pare ca nu se satura asa ca ma mulg si-i dau ce mulg, asta daca mulg cel putin 80 ml. Daca mulg mai putin nu-i dau ca stiu sigur ca nu se satura. Si mi-a spus o doctorita pediatru sa nu care cumva sa-i amestec copilului la o masa laptele praf cu laptele meu ca o sa faca urat de tot de la colici. Si cum ea se chinuie deja destul cu colicii...Iar ieri am facut indigestie si nu i-am dat fetei san deloc si nici azi nu-i dau ca tot nu mi-a trecut. Dar tare mult as vrea sa alaptez si eu ca lumea si sa scap de biberoane si Bebelac.
de Maria Cornelia (20.09.2006)
Poze diverse
Varsta Mariei
Prima luna a Mariei