Mamici de sept-oct 2006 (86)

Raspunsuri - Pagina 24

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ignatica spune:

laliq la noi icterul a durat 7 saptamani.
Dupa 3 saptamani am fost la spital si i-au recoltat sange pentru analiza bilirubinei, a iesit foarte marita, pentru ca icterul era intretinut de o infectie urinara. Am facut si fototerapie, i-au dat si fenobarbital ( David nu a fost deloc somnoros de la fenobarbital), dar oricum pana nu am tratat infectia la noi nu a trecut complet icterul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amarantina spune:

Fetelor pe voi va incap hainele dinainte de sarcina?
Oare cat timp o sa mai treaca pana o sa intru si eu intr-o pereche de blugi?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adriana mica spune:

Multumesc pt raspunsuri.

Gripo, Alessia ambele "scenarii" s-ar putea sa fie adevarate: ieri a fost vreme mohorata si nu am iesit afara; in plus se vedea ca era foarte obosit. Sa speram ca azi va fi mai bine, desi nu am inceput prea optimist ziua: deja are la activ cateva ore bune de agitatie si doar vreo 2 ore de somn. Am iesit mai devreme afara, si chiar si dupa aceea s-a agitat si a plans inca vreo ora pana sa poata adormi. Sotul meu zice sa sunam pediatra; si ce sa ii spun:"Doamna, copilul este agitat si doarme greu ziua, in schimb noapta doarme bustean?!" Ultima oara mi-a zis sa insist cu ceaiuri si leacuri anit-colici si sa reduc concentratia in care ii fac lapticul.

Inni, fetita ta regurgiteaza, nu-i asa? Dudu a inceput de ceva timp sa regurgiteze si el; initial, am zis ca mananca lacom, dar de fiecare data a eructat inainte, asa incat chiar m-a luat prin surprindere. Oare nu exista modalitate sa prevenim asta?

Ionica, ai perfecta dreptate ca trebuie sa ne bucuram de fiecare etapa din viata puiutilor nostri; problema este ca multe dintre noi suntem pt prima oara in postura de mamici, si nu dispunem intotdeauna de sprijin, macar moral in acest sens. Spre exemplu, eu am noroc ca a venit mama, care ma mai poate sfatui din experienta. Partea dificila este data de starea ei de sanatate(destul de subreda) si de faptul ca sotul meu vine in fiecare seara dupa ora21, asa incat a inceput deja sa se acumuleze oboseala si o stare de teama ca nu voi putea face fata la toate schimbarile care intervin zi de zi. Asa incat, ma ajuta enorm un sfat sau o vorba buna primita de la voi.

Adriana, mami de bebe Tudor zis "Dudu"
Varsta Dudu
O raza de speranta...sau cum a venit pe lume Tudor

Pozici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

salutare,

ne-am intors de la plimbare unde am dormit mai tot timpul si acum dupa ce am papat si ne-am schimbat stam in scaunul de masina si ne lingem mainile ca sunt tare bune.
pe mine hainele nu ma mai incap,am pus 22 de kg in sarcina si s-au dus numai vreo 13 asa ca mi-am luat o pereche de blugi si o geaca dupa ce am nascut.problema este ca in sarcina am purtat 39 la pantofi si vad ca nici acum nu am revenit la 37 cat aveam inainte.si am o gramada de pantofi aproape noi.
nu mai stiu care dintre fete intreba de crema antivergeturi.eu ma dau cu ea dar nu si pe sani,de fapt pe ei nu ma dau cu nimic,numai cu apa curata ma spal.am avut noroc ca nu am avut nici o problema la alaptat.

matei seara mananca dintr-o titi si cand sa-i dau din a doua incepe sa-mi urle ca disperatul,ia 2-3 guri de lapte,iar urla si tot asa.mi-am intrebat moasa si mi-a spus ca vine prea mult lapte deodata si el este obosit,i se umple gura si se ineaca.de aceea plange.

va pup si va doresc o seara minunata

svetlana,mamica fluturasului Matei

poze matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aramona spune:

VA pup pe toate dragi mamici si mamici in devenire!!!

Am lipsit mult de poe forum, sunt foarte vorbareata de fel insa la scris sunt o lenesa!!!

Am venit duminica acasa cu bb Allen Cristian , este cel mai scump baietzel din lume...fiecare cioara cu puiul ei...
Seamana intrucatva cu Maysa insa nu stiu ce sa spun...spre deosebire de ea, care de la inceput a avut ochii super negri, Allen are ochisorii albastru-gri inchis...poate va avea ochi colorati...tare mi-ar placea...

In rest este cuminte ziua iar noaptea dam discoteca...urla cat il tin baierile, sunt supe robosita pe chestia asta...la capitolul somn sunt restanta rau...in medie 2-3 ore dorm, pe noapte, iar ziua nu inchid un ochi...Asta e...va trece si perioada asta!

Bem lapte de la tzitzi inca din maternitate, si asta ma bucura, la Maysa mi s-a declansat greu lactatia...

Despre nastere voi reveni altadata, a fost OK, deosebita de prima, insa cu ajutorul lui Mendez a fost totul super bine, este un super medic si un super DOMN!

Va pup pe toate, sunt cea mai fericita mamica din lume, am doi copilasi super-super...Voi pune si poze, insa astept sa ma linistesc putin...

Pupici din suflet, va multumesc pentru felicitari, ati fost foarte dragutze...desi eu nu am activat ca voi la acest topic...

Ramona (mamica de doi ingerasi!!!)

P.S. CAnd voi avea timp, voi schimba si semnatura...

Ramona si Maysa (27 ianuarie 2004)

Poze cu Maysa-"Duracell"

Nu lua viata in serios. Nu o sa iesi din ea viu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns floricika spune:

uite ca mai aparem si noi
nu prea am mai avut timp, eu sunt tot singura si pana mai acum cateva zile am fost rau si cu taietura.acum e mult mai bine.
Avem niste bebelusi superbi, am vazut pozele!
Va pupicesc, felicitari noilor mamici si multa bafta la celor ce urmeaza!
eu deja m-am obisnuit cu noul statut, mi se pare normal sa ma trezesc la 2-3 ore si cum spunea si Ionica, deja as vrea sa vorbesc numai despre cat de minunat e sa fii parinte!

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns floricika spune:

OSNA, si david la fel face dar eu deja nu ma mai stresez, il las asa si desi la inceput am fost stresata ca nu mananca destul, am vazut ca i se face fomica la 3-4 ore deci e ok.Data viitoare incep cu sanul neterminat si tot asa. La noi cateodata masa dureaza 5-7 minute, apoi ragaie repede si gata, cel putin cand se intampla asa noaptea...il scuip sa nu il deochi si sa il tina naravul!

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gigi25 spune:

roxana01, noi administram la bebe vigantol 2pic/zi, vit c naturala 4 pic/zi si calciu natural 2 ml/zi.
itzi, pt dosarul pt. alocatie: la primaria de la domiciliu ne-am dus cu buletinele noastre (ale parintilor), certificatul de nastere al copilului si livretul de familie, in original si in copie, am depus cerere pt. alocatia de stat. nu este pe tot la fel: la sect. 1 te duci la dgaspc, la sectorul 2 te duci la starea civila, etc. afli de la primaria respectiva unde trebuie sa te duci.
pt. alocatia pt. nou-nascut (indeminzatia de nastere)- care se da o singura data: tot la primaria de domiciliu depui cerere; daca ai nascut la o maternitate care este in alt sector/oras, iei de la primaria acelui sector/oras "negatia" - o adeverinta ddin care reiese ca nu ai ridicat de la ei alocatia pt. nou-nascut. scucces!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inni spune:

quote:
Originally posted by Adriana mica
Inni, fetita ta regurgiteaza, nu-i asa? Dudu a inceput de ceva timp sa regurgiteze si el; initial, am zis ca mananca lacom, dar de fiecare data a eructat inainte, asa incat chiar m-a luat prin surprindere. Oare nu exista modalitate sa prevenim asta?

Eu am epuizat toate metodele in afara de una : suzeta. Insa azi a stat calare toata ziulica pe suzeta si ma declar multumita. A regurgitat in limitele normale. Zic merci ca a stat in pat cuminte (nu zbanghie cum era..de dadea din picioare pana varsa tot ce era in stomacel....si asta dupa muuuulte minute de tinut ba in brate..ba inclinata..etc etc) si preocupata de suzeta a stat nemiscata

Poze
Poze Ami

Inni... mamica de Ami (29.08.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inni spune:

Floricel te-ai vindecat complet la taietura ? Ti-au cazut toate firele ?

Poze
Poze Ami

Inni... mamica de Ami (29.08.2006)

Mergi la inceput