Mamici de sept-oct 2006 (86)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns amarantina spune:

Pai sa te mai distrez un pic: uneori jetul nimereste deodorantul ala care face apa albastra si normal ca se scurg cateva picaturi albastre. La care el urla (si imagineaza-ti si ecoul din baie in toiul noptii): "Maaaamiiii uite uite! Fac pisu albastru!!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inni spune:

quote:
Originally posted by amarantina

Pai sa te mai distrez un pic: uneori jetul nimereste deodorantul ala care face apa albastra si normal ca se scurg cateva picaturi albastre. La care el urla (si imagineaza-ti si ecoul din baie in toiul noptii): "Maaaamiiii uite uite! Fac pisu albastru!!"


Vezi ca exista si deodorante de WC in 2 culori

Poze
Poze Ami

Inni... mamica de Ami (29.08.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns acd2you spune:

buna tuturor.
nu am avut timp sa va citim din urma, vrem doar sa va anuntam ca astazi am ajuns si noi acasa, respectiv mami Dana si bebita Teodora Maria, 39 sapt si 3 zile, nascuta la data de 13 octombrie 2006 la ora 14.40, apgar 10, 2,930kg, nastere naturala sub perfuzie oxitocica. m-am internat la ora 8.30 dimineata, la ora 9.30 am facut prima injectie, iar la 14.30, dupa cum apreciase si doctorul, m-am suit pe masa de nasteri. eu sunt ok, nu am nici o cusatura, la 3 ore dupa nastere am plecat pe picioare spre salon. bebita e bine, doar ca acum avem icter si este a treia zi de cand doarme incontinuu, trebuie sa ma chinui sa o trezesc ca sa manance.
mai nou ne chinuim cu laptele, ca abia ieri mi-a venit laptele, bebita nu prea mai are chef sa suga la san, desi mi se intaresc sanii nu am inca mult lapte, asa ca am fost nevioiti sa apelam la Humana ca sa suplimentam ratia de lapte, altfel nu luam in greutate si nu puteam iesi din spital. sa vedem cum ne-om descurca.
surpriza noastra a fost maxima, tinand cont de faptul ca il avem pe Andrei, care face 4 ani in noiembrie, iar la ecografe, pana acum, ni s-a spus ca avem tot baietel. dupa ce am nascut si mi s-a spus ce este bebelusul, am intrebat asistenta: sigur e fata? la care ea, mirata, spune: doamna, noi nu facem astfel de glume pe aici.
tinand cont ca era ultima incercare pentru mine ( am hotarat sa ne rezumam la 2 copii), noi suntem in culmea fericirii, ca si Andrei, de altfel, care de bucurie ca are o surioara, topaie prin casa si tipa ca un zapacit. sa vedem daca bebita o mai putea dormi de galagia lui, dupa ce o iesi din starea asta de somnolenta.
felicitari tuturor mamicilor si multi pupici bebelusilor care au mai venit pe lume, pana acum. ne cerem scuze ca nu am citit mai intai din urma, dar ne-am grabit sa va dam vestea.
o sa revenim curand, mai intai sa ne instalam si noi.
cu drag, Dana.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alessia80 spune:

MAMILILI-A NASCUT ASTAZI LA 13.10 UN BAIETEL FRUMOS SI SANATOS!


SA VA TRAIASCA SA CREASCA MARE SA AIBA MULT NOROC SI SA VA ADUCA DOAR BUCURII


ALESSIA80 cu minunea ARMAND (07.09.06)

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amarantina spune:

Dana, asta chiar ca surpriza placuta!! Ce frumos!
Mamilili felicitari!

Si Eloise ar trebui sa ajunga azi acasa. De-abia astept sa ne povesteasca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tasia spune:

itzy-bitzy Nici eu nu mai am timp de muls, daca ma mai si mulg adio somn Iar de schimbat tricouri nici nu mai spun nimik... ca trebuie sa bag masina de spalat odata la 3 zile numai cu haine de ale mele, imi curg sanii la greu, zici k sunt gauriti Chiar dak am redus lichidele si bebe e un mare fomist si papa des si mult tot imi curg sanii

amarantina hai ca e tare David al tau... imi place de el. Stie el baiayul k e mare deja si pipi se face la WC si nu in pampers... iar putulica tre sa o tii k de...el sarmanul e adormit...


mamica de Mario (25.09.2006)
pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorym spune:

Eu sunt o mamica de la nov- dec si acum am venit de la cabinetul doctoritei cu care a nascut mamilili si a zis ca a nascut usor.Acum sa asteptam confirmarea chiar de la mamica!

Lory37+ saptCatrinel Rianna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oanacn spune:

Inni aceeasi problema am si eu cu pitica, vomita aproape de fiecare data dupa masa, dar atata timp cat ia in greutate nu-mi fac griji.
Si fata mea are canalul infundat la ochiul drept, ne-a zis doctorul ca se mai intampla si poate tine pana la un an. Mi-a spus sa-i fac masaj sub ochisor.
Primul vaccin aici a fost cel de hepatita B, i l-au facut in picior si nu a copt, nici nu mi-au zis ca ar trebui sa se intample asa. Saptamana viitoare avem programare pt vaccinele de 2 luni care tot in picioruse se vor administra.


Oana, mami de Lisa Maria (24 August 2006)
Poze

Varsta Bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amarantina spune:

Tasia, de ce nu-ti cumperi tampoane pentru sani? Eu folosesc si nu ud nici un tricou.

Si daca tot v-ati distrat va mai povestesc ceva: o intamplare din parc. Era vara, cald si un baietel era cu ta-su in parc. La un moment dat ii zice lu' ta-su ca face pisu. Si ta-su ii zice: "Bine, hai langa copacul asta sa faci." Copilul: "Dar eu nu fac pisu cu tine, tati, vreau sa fac cu bunica" Ta-su: "Pai bunica nu-i aici, dar de ce vrei cu ea?" La care copilul: "Ca-mi place cum mi-o scutura"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lullabay spune:

Felicitari acd2 you!!!!!
Felicitari Mamilili!!!!!!
Fetele care aveti aparate de supraveghere copilasi... de care aveti????vreau si eu sa cumpar si vad ca toate depasesc milionul...si nu stiu de care.......
Uitati aici despre BCG...cand trebuie repetat..care tb sa fie reactia normala etc
Indicatii terapeutice
Vaccinul BCG liofilizat este utilizat pentru imunizarea specifica; împotriva tuberculozei.
Contraindicatii Vaccinul BCG nu trebuie administrat urmatoarelor categorii de subiecti:
- persoane cunoscute a fi hipersensibile la oricare componenta a vaccinului;
- subiectyi febrili sau cu infectii generalizate ale pielii (eczema nu este o contraindicat;ie dar locul de vaccinare trebuie sa; fie fara; leziuni);
- nou nascuti subponderali (sub 2500 g);
- persoane care urmeaza; tratament cu corticosteroizi sistemici sau tratament imunosupresor inclusiv radioterapie, persoane cu boli maligne (cum ar fi: limfoame, leucemii, boala Hodgkin sau alte tumori ale sistemului reticulo- endotelial), persoane cu imunodeficienre primare sau secundare, personae cu infectie HIV, inclusiv copii nascuti din mame HIV-pozitive (efectul vaccinarii BCG poate fi exagerat la acesti pacienti, fiind posibila o infectie BCG generalizata).
Precautii
Desi reactiile anafilactice sunt rare, în timpul vaccinarii trebuie avut la îndemâna; tratamentul adecvat pentru a se putea interveni de urgenta;.
Persoanele pozitive la tuberculina (reactie >9 mm la 2 unitati PPD) nu necesita; vaccinare BCG. Administrarea de vaccin la astfel de persoane poate avea ca rezultat o reactie locala; severa.
Injectarea prea profunda mareste riscul limfadenitelor si formarii de abcese.
Interactiuni
Vaccinarea BCG intradermica poate fi administrata concomitent cu vaccinuri inactivate sau vii, inclusiv vaccinul combinat rujeolic, urlian si rubeolic.
Alte vaccinuri administrate concomitent cu vaccinul BCG nu trebuie administrate în acelasi brat
Daca nu se administreaza concomitent, trebuie pastrat un interval de cel putin o luna între administratrea oricarui alt vaccin.
Nici o alta vaccinare nu va fi administrata timp de cel putin trei luni în acelasi brat utilizat pentru vaccinarea BCG, datorita riscului aparitiei de limfadenite regionale
- Mod de administrare.
Se administreaza la nou nascuti începând de la vârsta de 4 zile si pâna la vârsta de 2 luni, precum si la copiii între 5 si 10 luni, care nu prezinta cicatrice vaccinala sau prezinta o cicatrice vaccinala sub 3 mm, fara testare tuberculinica prealabila.
Revaccinarile cu acest produs se realizeaza la grupele de vârsta stabilite de Ministerul Sanatatii, pentru persoane care, dupa testarea tuberculinica; cu 2 unitati PPD, prezinta o reactie sub 9 mm în diametru.
Reactii adverse
O reactie normala dupa vaccinarea BCG, care demonstreaza succesul vaccinarii BCG, este induratia la locul administrarii urmata de o leziune locala care poate ulcera câteva saptamani si care se vindeca spontan în decurs de câteva luni (trei luni cele obisnuite, 4-6 luni cele ulcerate), lasând o cicatrice mai depigmentata si usor deprimata fata de tesutul înconjurator. În cazuri rare, se poate produce, dupa 1-3 luni de la vaccinare, o adenopatie axilara. Ganglionii sunt mici (sub 1 cm), duri, mobili, nedurerosi si nu se depisteaza decât la palpare sistematica
Reactiile adverse înregistrate în legatura cu vaccinul BCG I.C. sunt foarte rare (1/10 000). Adenopatiile mai mari de 10-15 mm si adenitele supurate sunt reactii exceptionale si sunt provocate, în majoritatea cazurilor, de nerespectarea tehnicii de vaccinare.
Ca un raspuns excesiv la vaccinare, e posibil sa apara ulcertie la locul de administrare; daca leziunea persista, este necesara interventia medicului specialist. Pentru tratamentul local al colectiilor purulente (abcese subcutanate, adenopatii supurate), dupa punctie evacuatoare a puroiului, se pot introduce local tuberculostatice (solutie de rifampicina sau solutie de izoniazida plus streptomicina).




Mamica fericita de Stefan Andrei (09.09.2006)
Stefan Andrei

Mergi la inceput