Mamici de noiembrie - decembrie 2006(47)
Raspunsuri - Pagina 20
mamaana spune:
ramsan, soacra mea l-a nascut pe fratele mai mic al sotului meu cu 2 saptamani mai devreme tocmai din cauza asta: imediat dupa sex i s-au declansat contractiile
ai grija de tine si de bb
mamaana 29
Stephanie si
Isabelle si cu Tudor (12.12.96)
doradora spune:
fetelor, intrebati dr la cat timp dupa nastere se recomanda reluarea vechilor obiceiuri, ca finei noastre, dupa nastere normala, i-a zis sa stea cuminte 4 luni, adica de-a dreptul 120 de zile.
chris
32+
alexandra
mamaana spune:
de obicei sunt 6 saptamani - adica pana la controlul de dupa nastere
atunci, iti spune sigur; ideea e ca trebuie sa se inchida perfect colul sa nu se infecteze inauntru
quote:
Originally posted by chris80
fetelor, intrebati dr la cat timp dupa nastere se recomanda reluarea vechilor obiceiuri, ca finei noastre, dupa nastere normala, i-a zis sa stea cuminte 4 luni, adica de-a dreptul 120 de zile.
chris32+
alexandra
mamaana 29
Stephanie si
Isabelle si cu Tudor (12.12.96)
ramsan spune:
Chris... what?? Cum sa stea cumincioara 120 de zile... te duci la manastire dupa nastere naturala... nu mai spun ca barbatu fuge la alta care e disponibila...
Mamaana eu nu ma tem deloc de nastere naturala... la faza cu
in sapt. mari stiu ca sperma contine nu stiu ce substanta care inmoaie colul si poate provoca nasterea dar nici de asta nu ma feresc.. e ok daca nasc la 38 de sapt. Rares e deja maricel si se poate naste fara probleme.
Ramona
36+
Rares
Ramona
www.dropshots.com/ramsan" target="_blank">Filmuletze cu Rares
dolores spune:
fetelor dar de ce nu folositi prezervativ???
dolores
33+
David Cristian
poze
poze dolores
"Cel mai bun mod de a ne folosi viata este sa iubim. Cea mai buna expresie a dragostei este timpul. Cel mai bun timp pentru a iubi este acum."
ramsan spune:
E ok cu prezervativ... daca si el e ok sa-l accepte... oricum cred ca asta va fi solutia de contraceptie post-natala, ca nu vreau sa iau nici un fel de pilule (chiar daca bebe ar suge non-stop tzitzi, eu nu ma bazez pe asta)..
Dolores 
Ramona
36+
Rares
Ramona
ramsan spune:
Aaaa... prezervativ cu lubrefiant.. uitasem se asta ca zona Z devine un pic mai putin accesibila si neprietenoasa si trebuie un pic ajutata cu un lubrefiant.
Ramona
36+ Rares
Ramona
dolores spune:
Ce nu trebuie sa spuna o mama?
De cate ori nu s-a intamplat sa-ti pierzi cumpatul si sa-i spui copilului tau un lucru care sa faca mai mult rau decat bine si pe care mai tarziu sa-l regreti? Incearca sa eviti greselile aparent minore, dar care au consecinte nedorite!
Stiu ca nu-i usor, dar daca vei urma pe cat posibil cele noua sfaturi, vei avea satisfactia ca micutul tau va creste mai bine!
Daca nu papi tot, chem doctorul…
Daca nu dormi acum, o sa te inhate bau-bau de sub pat!
Daca nu te porti frumos, te spun lui tati!
De ce nu poti sa fii si tu ca alti copii?
Esti un copil rau!
Daca nu papi tot, chem doctorul…
Este una dintre amenintarile consacrate, dar si una dintre cele cu efecte negative. Adresandu-te in acest mod copilului vei reusi ca intr-un timp foarte scurt sa-i creezi acestuia o noua frica. Asociind injectiile si doctorul cu o amenintare, nu vei reusi decat sa-l faci pe cel mic sa nu se mai simta in siguranta atunci cand il vei lua cu tine la policlinica, pentru un control medical de rutina, la spital, pentru o interventie minora, sau la dentist, pentru o extractie de dintisor de lapte.
Una dintre solutiile cele mai bune ar fi sa-l ispitesti cu felurile de mancare, sa i le prezinti spectaculos, sa joci putin teatru, sa gusti din papica si sa te comporti de parca ai fi mancat din nectarul zeilor. Oricum, daca va papa cu zambetul pe buze, chiar daca mai putin decat ti-ai dori tu, s-ar putea sa se simta mult mai fericit.
Daca nu dormi acum, o sa te inhate bau-bau de sub pat!
"Piticotul" tau sta in pat si nu vrea sa doarma nicidecum. Tu incepi sa te infurii, caci ora de culcare a trecut deja de mult. Te gandesti ce te gandesti, te uiti la micul obraznic care te infrunta din fundul patului si nu te ia in serios. La un moment dat, ii arunci peste umar: "Las' ca daca nu adormi, o sa te manance bau-bau de sub pat." Sau ii zici: "Las' ca a venit noaptea si o sa te inhate zmeul daca te gaseste treaz."
Alte solutii sunt: daca nu reuseste sa adoarma, mai spune-i o poveste, daca il simti nelinistit, asigura-l ca totul este bine si ca daca ceva il supara, poate sa te strige oricand. Daca ii este frica de intuneric, nu-l lua in ras, nu face glume pe seama lui, ci mai bine lasa-l sa adoarma cu o veioza aprinsa la capul patului, veioza pe care poti sa o stingi tu dupa ce a venit mos Ene.
Daca nu te porti frumos, te spun lui tati!
O astfel de exprimare are cele mai mari sanse sa te aseze intr-o lumina proasta in ochii celui mic. El va considera ca nu ai controlul asupra situatiilor si ca ai intotdeauna nevoie de ajutor pentru a face ordine si liniste. Pe langa faptul ca partenerul tau de viata se va afla in postura de legiuitor nemilos, de rau si de dur, copilul va invata ca tu nu ai autoritate asupra lui.
O metoda mai buna de depasire a supararilor si frustrarilor este chiar explicarea acestora pe intelesul copilului. Spre exemplu, poti sa-i spui: "Pana aici. Gata. Hai mai bine sa mergem fiecare in camera lui pana reusim sa ne calmam." In acest fel copilul simte ca si el are un rol activ in a face pace.
De ce nu poti sa fii si tu ca alti copii?
Daca facem comparatii, riscam sa pricinuim mai mult rau decat bine. Nu este indicat sa-l comparam pe cel mic cu un alt copil, nici macar cu un frate sau o sora mai mare de-a lui. Unii psihologi sustin ca aceasta metoda nu face altceva decat sa il puna pe cel mic in situatia de a se lupta pentru o bucatica de dragoste parinteasca.
De aceea, una dintre solutiile diplomate pe care poti sa le abordezi atunci cand in camera celui mare este ordine, in vreme ce la cel mic domneste un haos de nedescris, cu jucarii imprastiate peste tot si cu guma de mestecat lipita de veioza, este sa-l rogi frumos sa nu mai faca dezordine, pentru ca in acest fel ii va fi si lui mai bine, mai comod. Si unde mai pui ca isi va putea gasi mai repede orice jucarie doreste.
Esti un copil rau!
O afirmatie de acest gen reprezinta o greseala grava. In primul rand, copilul se va simti lezat. In al doilea rand, nu el este rau, ci mai degraba actiunea pe care a facut-o. Iar in al treilea, este posibil ca cel mic sa nu inteleaga de ce este acuzat - spre exemplu: "Esti rau, esti rau, de ce umbli la priza?" Priza poate fi un termen necunoscut pentru copil. De aceea e de preferat sa-i explici celui mic, pe intelesul sau - fara nervi, fara suparare - de ce nu este bine ce a facut, cat de periculoasa este actiunea lui, ceea ce nu inseamna ca el este un copil rau.
dolores
33+
David Cristian
poze
poze dolores
"Cel mai bun mod de a ne folosi viata este sa iubim. Cea mai buna expresie a dragostei este timpul. Cel mai bun timp pentru a iubi este acum."
doradora spune:
mie si noua nu ne place cu prezervativ, nici nu se compara cu atunci cand e fara!
dupa aia, o sa ii cer doctorului anticonceptionale monohormonale, m-am saturat de cosuri pe mutra! cocketam si cu ideea de sterilet, dar una peste alta vreau hormoni, ne intelegem bine eu si cu ei
chris
32+
alexandra
doradora spune:
dolores chestia cu bau-bau a fost cumplita, eram capra batrana si tot imi era frica de el...
chris
32+
alexandra