cum sa il fac sa doarma singur in camera lui
Raspunsuri - Pagina 2
Luna1 spune:
April si noi il mai luam in pat cu noi in weekenduri sa il simtim asa mititel insa iti spun ca noptile acelea nici noi nu dormim nici el. Adica el se fataie iar eu nu pot dormi asa iar el nu stiu de ce nu se odihneste bine de loc, ba ma ia pe mine in brate, ba pe tati, poti sa vezi ca nu se odihneste iar a doua zi sa te tii maraiala. Dar tot il mai luam, si cand e bolnavior il luam in pat cu noi, sau cand viseaza urat (f rar in ultimul timp)si in fiecare dimineata vine la noi in pat cand se trezeste si mai stam un pic imbratisati.
A si vaza cu dusul si pe mine m-a prins dar i-am spus ca acum ma duceam la baie.
www.alina-jaime.co.uk/main.php" target="_blank">poze
Tisina spune:
Dragos a dormit cu noi in camera (insa in patutul lui) doar pana la sase luni, cand noi ne-am mutat in alta camera (noi eram, de fapt intrusii) intrucat aveam impresia ca se fataie toata noaptea si nu doarme bine pentru ca ne simtea prezenta acolo. Si am avut dreptate. de cand am iesit din camera lui, dormea mult mai bine si se trezea doar o data pe noapte ca sa suga, cu timpul nici atat.
Am fost intotdeauna multumiti de treaba asta, insa acum am patit-o si noi. El are trei ani acum, iar in vara am fost o luna de zile in concediu in Romania, unde el a impartit patul cu tati, iar mama cu Elena (sora lui mai mica), din motive de spatiu. La revenirea din concediu am avut mari meciuri cu el intrucat nu mai vroia sa doarma singur.
Asa ca a trebuit sa o luam treptat: mai intai statea cineva (eu sau tati) cu el in pat pana cand adormea, strecurandu-ne usor afara dupa aceea. Apoi ne-am luat un scaunel pe care l-am plasat in holul de langa dormitor, si dupa rutualul de culcare, el se baga in pat, stingeam lumina si mai stateam pe scaunel, vorbind in soapta din cand in cand (de fapt raspunzand intrebarilor lui, ca mereu avea ceva de spus, mai mult sa se asigure ca suntem acolo). Usa este inchisa, insa nu si cu clanta, ci doar alaturata. Timpul petrecut "la usa" se scurteaza din ce in ce, ca si pofta lui de conversatie in soapta. Inca mai zabovim nitel la usa lui dupa ce stingem lumina, insa speram sa revenim la obiceiurile bune de inainte de concediu cat de curand.
Asa ca, cu perseverenta si muuuuuuuuulta rabdare, orice e posibil. Iti urez mult succes!!!
alibeta spune:
Cand s-a nascut Vlad,baiatul meu care are acum aproape 10 ani,la noi in casa era foarte frig si l-am culcat cu mine pentru ca in patut oricate resouri si calorifere am pus nu dormea de frig.Am pus apoi centrala si lucrurile au fost mult mai bune,dar Vlad nu a vrut sa mai doarma singur.Asa a fost o lunga perioada de timp.Am facut tot felul de incercari si am ajuns la un moment dat sa ne plimbam prin casa noaptea pentru ca el dormea un pic,se trezea si venea si statea in usa si ne striga incet.Vazand ca asa stau lucrurile am lasat-o mai moale,sperand ca se va rezolva de la sine.In clasa a doua,deci pe la 7-8 ani au facut o excursie de doua zile cu clasa.Inainte ce cateva zile de a pleca in excursie Vladut a hotarat sa faca antrenament petnru a dormi fara mami sau tati in excursie.De atunci doarme singur.
Deci,fiecare cu ritmul sau si din experientra spun ca nu trebuie fortati.Lucrurile se vor rezolva.
Mickyyy spune:
Pana acum 3 luni, din lipsa de spatiu, fata cea mare (2 ani jumatate) dormea tot timpul cu noi in pat iar cea mica in patut, dar tot in aceasi camera. Ne-am mutat, le-am facut camera lor si totul a venit de la sine. Cred ca mai greu mi-a fost mie fara lel decat lor fara mine.
Cea mica (1 ani si 4 luni) e o cumintica, o pun seara in patut cu biberonul cu lapte in mana si il papa si adoarme singurica, fara nimic altceva. Cea mare in schimb are nevoie de program artistic, de cele mai multe ori povestea de seara sau macar un cantecel ceva. Doarme singura in camera, dar trebuie sa adoarma cu cineva langa ea. Ii spun povestea, o mai mangai putin si adoarme, dupa care ies tiptil tiptil din camera, las usa deschisa si-o lumina aprinsa pe hol si asta-i tot. Uneori se mai trezeste peste noapte si ma striga fie sa-i dau apa, fie sa faca pipi, fie pentru ca a visat urat, insa in majoritatea timpului doarme singura pana dimineata. Mai avem si noi momentele de alint cand o luam la noi in pat, dar sunt rare si stie ca patutul ei nu e acolo.
Noi insa le-am povestit foarte mult inainte sa ne mutam despre camera lor, despre patuturi si jucariile care le vor avea acolo, asa ca atunci cand chiar au vazut-o la fata au fost mult prea incantate de ea si nu s-a mai pus problema sa doarma altundeva.
Mickyyy si cele 2 fete cucuiete: Malina Ioana (www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34545" target="_blank">31.03.2004) Daria Maria (www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58164" target="_blank">22.06.2005)
voinea spune:
Multumesc foarte mult, sfaturile mi-au fost foarte utile. Le-am aplicat, am rezultate foarte bune in sensul ca Alex vrea sa doarma singur cu conditia sa-l cukce tati.
Cum am procedat noi:
-Acum te-ai facut baiat mare. A venit timpul sa dormi singur, tati a stat cu tine cat ai avut nevoie sa te acomodezi in camera ta.
-Nuuuuuu...
-Lasam usa deschisa si daca ai nevoie de ceva strigi la noi si venim imediat.
-Nuuuu
-Mami si tati trebuie sa doarma in camera lor, parintii cu parintii si copiii cu copiii.
-Nuuu
-de cate zile mai ai nevoie ca sa doarma tati cu tine?
-Pana joi.
-Facem calendar si il lipim pe usa si taiem fiecare zi pana joi. Si dupa ce o sa dormi prima noapte singur o sa sarbatorim.
-cu tort
-bine, cu tort
-sa fie verde
-Bine, verde
Urmarea, a dormit singur 3 nopti singur dupa care a racit tare si am inceput sa dorm eu cu el. A crezut cateva nopti ca doarme singur in continuare. Apoi i-am explicat ca o sa dorm pentru cateva zile cu el pana incepe sa doarma mai bine.
sa vedem ce facem dupa ce trece episodul acesta, dar credca o sa fie bine. Dar tare stau cu inima stransa ca o sa doarma dezvelit ca nu reusesc sa ma trezesc de multe ori pe noapte. Si asta o sa treaca. Cred ca de fapt mie mi-e mai urat sa dorm fara el decat lui fara mine. Ce ti-e si cu cordonul ombilical invizibil inca netaiat....
Adina si dragalasii ei
Tisina spune:
Stii cum am rezolvat noi problema cu dormitul dezvelit? Am pus o pijamaluta mai groasa (cu maieut si bluza de piele pe dedesupt), plus sosetele la fel (groase). Apoi i-am cumparat o paturica cu ursuletul "Winnie the Pooh", preferatul lui, si culmea este ca si acum, dupa ce ni s-a dat drumul la caldura, el tot mai vrea sa doarma cu paturica. Insa am revenit la pijamale subtiri. Poti incerca ambele variante
Adada spune:
quote:
Originally posted by an-k
Bia doarme singura de la 6 luni. Eu cred ca e foarte important pentru copil sa doarma singur, cred ca ii da incredere in el. Ca si multe alte lucruri pe care copilul vrea sa le experimenteze, dormitul singur este important. Bineantales ca el trebuie sa stie ca mama e acolo, sa aiba incredere ca e iubit si protejat:). Bia pana la 4 luni a dormit cu noi in camera dar mereu singura, inaintea noastra,, apoi am fost o luna in ro unde a adormit-o mama leganata si cu cantecele, acum are 1,5 ani si nu mai avem probleme, are camera ei si doarme singura cu suzi:), problema am rezolvat-o cu statul in usa, imi vedea un umar... atat cat sa stie ca sunt acolo, apoi am marit distanta, la fiecare tentativa de plans ii ziceam 'fa nanita papusa, Biemcusa....' sau cum imi venea:)"mama e aici' repetand-ui mereu ca sunt acolo probabil ca a capatat o siguranta.... si noaptea e linistita pentru toti trei. Succes si voua!
anca si micutza Bianca(14/03/2005)