copii energici

copii energici | Autor: Freia

Link direct la acest mesaj

azinoapte de nesom surfam TV-ul... si am dat peste o reclama la un site al unei clinici pt copii energici, fara stare... ceva gen www.adhd.ro.

dar situl nu functioneaza. stie cineva un astfel de site? clinica?

tks,


Freia si " target="_blank">Alexa

Terapia pentru Ema pe DC

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dinuralu spune:

aseara am vazut si eu reclama....eu am reusit sa intru pe site, mai intai prin google (cauta adhd), dar acum am intrat direct pe www.adhd.ro si merge. Foarte interesante informatii pe site.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elle_seb spune:

Am intrat si eu pe site, intr-adevar, are informatii interesante. Am citit mai multe despre acest sindrom insa, fara a fi vreo ignoranta, am senzatia ca este un sindrum un pic cam... "fabricat" de marii cercetatori americani. Nu neg ca exista copii cu hiperactivitate, foarte energici, mai putini atenti.... Haideti, sa fim sinceri, majoritatea dintre noi am avut cel putin unul dintre aceste simptome, copii fiind. Si nu ne-a catalogat drept copii cu sindromul ADHT. Se poate sa ma insel, nu sunt de competenta medicala sau psihologica, insa sa iei trei simptome pe care le manifesta marea majoritate a copiilor, sa le centralizezi si sa-i zici "sindromul ADHT"... well... mybe I'm wrong... insa asa vad eu treaba asta.
Elle_seb

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Freia spune:

mercic, azi dim nu mergea situl

Freia si " target="_blank">Alexa

Terapia pentru Ema pe DC

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamari spune:

Pagina internet cu pricina apartine producatorului Straterra -singura medicatie pentru AD/HD comercializata in Romania in momentul de fata. Informatiile mi se par ok....specialisti nu cunosc.


Elle_seb
nici eu nu vreau sa par ignoranta dar tu esti sigura ca ai inteles criteriile de diagnostic ale AD/HD si in genere in ce consta conditia respectiva?
Eu respect orice opinie informata, dar mai cred ca uneori cand nu ai o astfel de opinie mai bine taci. Mai ales ca e vorba de o dizabilitate mentala/conditie neurologica care face acest subiect sa fie dureros pentru acesti copii si parintii lor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olguttza spune:

quote:
Initial creeata de Freia

azinoapte de nesom surfam TV-ul... si am dat peste o reclama la un site al unei clinici pt copii energici, fara stare... ceva gen www.adhd.ro.
dar situl nu functioneaza. stie cineva un astfel de site? clinica?
tks,


reclama asta e de cateva luni, pt. ca se promoveaza prevenirea si tratarea din faza incipienta. este ca si cum ar trage un pic de maneca parintii, sa-si urmareasca (,) cu atentie copilul/copiii. s-a observat o crestere inexplicabila a nr. de cazuri de ADHD la copii. iar clinica pentru astfel de copii nu exista, din pacate, in romania. stiu ca cel mai cunoscut medic ce se ocupa si trateaza astfel de copii este doctorita marinescu.
subiecte asemanatoare: 1, 2, 3. se poate sa mai fie.

Daca ar fi sa am doua vieti, as trai o singura data.

De la nunta...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirrella spune:

quote:
Originally posted by Elle_seb

Am intrat si eu pe site, intr-adevar, are informatii interesante. Am citit mai multe despre acest sindrom insa, fara a fi vreo ignoranta, am senzatia ca este un sindrum un pic cam... "fabricat" de marii cercetatori americani. Nu neg ca exista copii cu hiperactivitate, foarte energici, mai putini atenti....
-----------------------
Se poate sa ma insel, nu sunt de competenta medicala sau psihologica, insa sa iei trei simptome pe care le manifesta marea majoritate a copiilor, sa le centralizezi si sa-i zici "sindromul ADHT"... well... mybe I'm wrong... insa asa vad eu treaba asta.
Elle_seb




quote:
Originally posted by anamari

Eu respect orice opinie informata, dar mai cred ca uneori cand nu ai o astfel de opinie mai bine taci.



Eu cred ca ar trebui respectata orice parere,e nevoie oricum de mai multa toleranta aici pe forum,asta e clar.
In plus,cred ca Elle_seb are intr-o mare masura dreptate.Nu stiu cati parinti nu vad "simptomele" urmatoare la copiii lor:
(si aici citez direct de pe site-ul mai sus-mentionat)

Simptomele de inatentie:
Adeseori ignora detaliile; greseste din neglijenta
Adeseori pare sa nu asculte atunci cānd cineva i se adreseaza direct.
Adeseori pierde lucruri de care are nevoie.
Adeseori este distras de zgomote exterioare.
Adeseori este uituc īn activitatile cotidiene.

Simptomele de hiperactivitate-impulsivitate
* Adeseori se agita sau se foieste.
* Adeseori trebuie sa se ridice de pe scaun.
* Adeseori alearga sau se catara atunci cānd nu ar trebui.
* Adeseori are dificultati īn desfasurarea activitatilor de timp liber nezgomotoase.
* Adeseori este īn miscare,parca ar fi animat de un motor.
* Adeseori vorbeste excesiv.
Impulsivitatea
* Adeseori raspunde īnainte ca īntrebarile sa fie complete.
* Adeseori are dificultatiin a-si astepta rāndul.
* Adeseori īntrerupe sau deranjeaza alte persoane.

Eu personal recunosc aceste "simptome"la o gramada de copii cand merg la gradi la fii-miu,si chiar si la copilul meu .Dar in josul paginii am gasit un lucru foarte important,care cred ca ar trebui sa fie luat in seama:

"Deoarece toti copii se comporta uneori astfel, diagnosticul de ADHD poate fi stabilit unui copil numai de catre un specialist."


La ce bun sa contrazici o femeie? E mult mai rentabil s-o lasi sa-si schimbe singura parerea. - Jean Anouilh

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamari spune:

Mirella
cand cineva s-a apucat sa scrie traznai la subiectul despre SIDA/HIV- multe persoane inclusiv Elle au facut remarci despre faptul ca persoane neavizate nu ar trebui sa-si dea cu parerea intr-un astfel de caz.Ca e nevoie de educatie, ca nu mai e acceptabil sa spui ca HIV se poate lua stand in acceasi banca sau folosind aceleasi obiecte(cu exceptia celor de uz intim) samd....

Pentru cine sufera de o boala, sau are un copil suferind de o boala -oricare ar fi aceea si orice nume i-am pune , subiectul e dureros. Si nu ar trebui tratat ca o barfa la o cafea-ca am auzit, sau am citit in nu stiu ce fituica ca de fapt boala cu pricina nu exista. Si pana la urma da, oricine are dreptul la o opinie, dar daca nu vrea sa raneasca sau jigneasca in astfel de cazuri e mai bine sa nu o faca publica....
E diferit cand ai citit mai multe intr-adevar , si ai argumente, intrebari si nelamuriri, adica o opinie informata...
Cat despre site-ul de mai sus- e ok.E insa general si nu inlocuieste diagnosticul unui specialist si / sau lectura unor articole care aprofundeaza criteriile de diagnostic.

Uite sa-l luam pe primul:

"Adeseori ignora detaliile, greseste din neglijenta"

Sigur ca orice copil ignora uneori detaliile si e uneori neglijent. Dar majoritatea copiilor pot realiza o performanta relativ constanta. De exemplu la nivel scolar spunem e un copil de nota 9 la matematica -ceea ce inseamna ca in cazul majoritatii testelor va lua 9, chiar daca uneori mai ia un 8 sau un 10(poate si un 4 odata pe an)....Dar daca un copil de varsta scolara azi rezolva totul de nota 10, fara greseala, saptamana viitoare face niste greseli strigatoare la cer- si nu in cazul problemelor dificile ci pentru ca a adunat ceva de genul 2+3=7, din neatentie, si ia 7, apoi peste o saptamana e mai atent si ia un 9, dupa care din nou 6 sau 7...apoi acolo e o problema. nu stiu daca asta e un exemplu bun,dar sunt la munca si asta mi-a venit primul in minte...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mieke spune:

Aici nu este nimic anoraml daca copilul are ADHD,sau hiperkinetic cum mai spun doctorii de aici.Copii se duc la scoala normala fara probleme doar ca iau tratament ,medicamentul se numeste relatine care ii calmeaza .Doctorii considera ca acest diagnostic se pune dupa 3 ani .Eu am o colega care are baiatul de 11 ani care este hiperkinetic ,si o alta colega care a avut in copilarie ADHD.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamari spune:

Nu e anormal sa ai AD/Hd sau sa fii AD/HD asa cum nu e anormal sa fii autist....

dar tocmai remarcai cum se arunca vorbe de-astea -toti copii sunt hiperactivi/hiperkinetici....e adevarat ca toti, sau cel putin marea majoritatea copiilor sunt energici, si de multa ori au mai multa enrgie decat parintii-dar a fi energic si a fi hiperactiv nu e acelasi lucru. A fi hiperactiv inseamna pur si simplu a fi incapabil sa stai locului, sa stai asezat mai mult de cateva minute, sa te controlezi cand trebuie sa mergi linistit pe strada-mai refer la varsta de 4-6 ani, cand se asteapta un astfel de comportament de la tine in loc sa zburzi direct in mijlocul strazii, sa fie pur si simplu dureros (fizic) sa stai intr-un loc.

si gata tac.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Eu totusi cred ca a-ti lua informatiile despre o boala, pe site-ul celor care vind medicamentul care (ei spun
) ca ar ameliora boala, e ca si cum oaie fiind, te-ai duce la lup sa-l intrebi de o reteta de drob de paste,
A

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

Mergi la inceput