Mamici de ianuarie - februarie 2007 (26)
Raspunsuri - Pagina 12
aelita spune:
ivona,e sindromul cuibului.ce sa zic,eu il am de cand ma stiu,acum am treaba in plus ca pe langa curatenia dinainte,mai fac si diverse pt copil,pt camera lui.dar nu fac de o suta de ori in acelasi loc,ca am multe de facut,si niciodata nu ajung sa le termin .
roandre,da,aici ai dreptate,exclus sa il invat sa doarma in pat cu noi ca stiu ca nu mai e chip sa il iei de acolo.vreau sa se invete independent si sa nu ii suflu rau in fund ,pt ca mai rau le facem.crdeem ca le facem bine,dar tot ei sufera apoi.si leganatul ala...vai de ei sa doarma cu creierii asa zdruncinati.
Flavia Ioana,eu peste tot am auzit ca nu conteaza cat de mare ai pieptul ca sa alaptezi!! si ca sigur vei avea lapte.
Catalina,e bine sa mai iesi,asa usor,fara efort.si in vizite in care stii ca poti sta intinsa.auzi,si soacra-ta asta ce vrea,sa nu mai stai in pat si sa risti ca sa iti fie bine la nastere? ia sa iti zic eu ce mi-a zis al meuc,and ma vaitam eu singura ca nu fac sport! zice asa: bai,decat sa te chinui sa faci sport 9 luni,mai bine te chinui 2 zile acolo la nastere,si gata
logica de comunist lenes,e asta!si am zis: asa e ,domle,la lenea mea sa imi misc eu curul sa alerg o ora pe zi...ce-o fi o fi! tot acolo o sa nasc!
dar la tine,ca esti OBLIGATA sa stai la pat,nu e vorba de lene,cum de vorbesc ei asa ceva?? si mai bine te chinui nitel la nastere,nu esti singura care nu are activitate,decat sa risti acum si sa stai cu perfuzii si dureri si altele! hai,lasa,ca daca e sa nasti usor sau greu,tot acolo iesi!tu nu.i baga in seama! ete ce-o prinse grija pe soacra.i se pare ei cumva ca stai prea mult in pat si altele sapa la vie !
si la 7 luni,8luni e nasol,sa se mai informeze ..in ziua de azi se naste de la 6 luni in sus ,asa ca sa lase babismele!
auzi,spune-i si tu ca pe vremuri nasteau toate la 7 luni ,haha,ca se maritau gravide in 2 luni,si stii ca era maaaaaaare rusine,vai doamne,cum sa recunoasca???? ia sa te mai scuteasca cu tampenii si sa te lase linistita !
maria,73 E.
megbeng,si pe tine te freaca soacrac u miscarea? ia puneti-le,mai,la alergat! suta de metri sprint,hai! sa vada cum e,sa nu anchilozeze.ca e mai usoara nasterea ta decat eventuala ei anchilozare,aminteste-i cat de tanara si elastica si frumoasa esti!sunt invidioase!!! vor ca femeile gravide SA SUFERE,sa sape la vie,sa munceasca din greu,NU STIU DE CE,dar e boala generala la lumea din jur!
mai ales,cum iti spune tie sa faci miscare,cand stie ca ai avut probleme? spune-i cadaca nasti greu e problema ta,ca tu te chinui,nu ea!si ca in ziua de azi e epidurala magica,si vorba sotului meu,decat sa te chinui 9 luni cu efort si program de iesit la alergat,mai bine te chinui o zi doua si scapi! na,ca la targ.ce e mai greu?
aa,e frumos si cu portocaliu,da!carututl.euma gandeam ac rosu cu albastru merge sipt fata si pt baiat.si pt vreo eventuala greseala de ecograf,la definirea sexului,si pt baiatul care probabil vine dupa fata .haha eu nici pe asta nu-l dadui gata si fac planul de al doilea,na!mai vorbim noi mai incolo..
adela,ia da-i peste ochi sefului aluia la tau sa te mai scuteasca de scandaluri ca esti femeie gravida! nu zice nimeni sa te tina ca pe ou,dar un pic ar trebui sa tina seama si de asta,ca nu nasteti de 7 ori pe an,femeile din firma!
ylilimic,sa-i traiasca grasunelul verisoarei tale!!
Maryela,din grafic,la 26 sapt ar fi 700 de grame,deci nu e prea mic,nu e diferenta mare,60 g nu conteaza.
Michelle,cum mai esti tu si printesa??
Alinatxa,imi pare asa rau de pisicut!! esti de admirat ca iubesti animalele,numai oamenii cu suflet pot face asta..iar cei care pot sa omoare ceva viu,nu am cuvinte de calificare.tot timpul pe oamnii astia i.am considerat oricand capabili sa omoare un om,daca ar avea ocazia,si daca nu le-ar fi frica de lege.deci sunt doar cateva chestii care ii retin,dar sufleteste,ar omori!
nu stiu ce poti sa le faci,daca ai reusi sa ii descoperi!
si eu sufeream mult,cand eram mica,adunam toti cateii mici depe dealuri,ii hraneam,unii nu traiau pt ca ii aruncau prea mici,si plangeam si nu intelegeam DE CE ii arunca asa mici,de ce pe dealuri si nu undeva unde sa ii ia repede cineva? ce suflet au?? si cainii mei,ca mereu aveam cativa,ii otraveau cum scapau din curte ! nuse mai intorceau,si ei saracii mai scapau..
despre cainii de care povesteste ylilimic,intr-adevar e o problema...nu stiu care ar fi solutia si de ce nimeni nu afec nimic.adica stiu,pt ca solutia gasita de ei e sa ii omaoare,si e normal ca oamenii nu sunt de acord cu asta! dar exista si alte solutii,nu doar cele doua: ori ii lasam aici sa va muste,ori ii omoram!doar alb sau negru..
roandre,asa ,draga mea,vino aici cu exemple bune de nastere usoara si pt cele fara miscare,lenese ca mine sau cu probleme ca fetele noastre.eu spun ca sunt lenesa,dar defapt in primele doua luni eram tare speriata,aveam dureri ,nimeni nu mi-a dat nici un tratament,dar eu pierdusem o sarcina si chiar daca as fi vrut,primele 2 luni-chiar trei,daca m,ergeam mai mult pe jos mi se intarea burta,ma durea spatele si tot,si zaceam apoi doua zile in casa,cu dureri si cu de toate.in conditiile inc are nimeni nu imi dadea nimic,nu am luat no spa,ablsolut nimic.si am zis,atunci de ce sa risc?ca toti pe capu lmeu,fa miscare,fa miscare,si daca le spuenam ca atunci cand fac mor de dureri si zac cateva zile ,imi spuneau ca e din cauza sedentarismului! cum poti sa numesti sedentarism in doua luni de stat pe langa o sarcina cu frica sa nu se intample ca la prima? dovada ca m-am ingrijit eu singura,si dupa 3 luni nu am mai avut nici o problema,nici greturi,nu am luat medicamente,am facut apoi activitati grele,curatenie,si de toate fara sa am probleme,dar de mers si alergat nu m-am apucat deloc! ca nu am chef! sa nasc cum o fi,ma misc destul prin casa sima aplec pana-mi vine stomacul pe gat!
carcei ,nu am avut deloc.
criss,bafta la examene! sa iasa bebe desteptatzel ca mami!
megbeng,tu ai implinit 5 luni.(ai intrat in 6)aproape de 27(deci 26 si ceva) vei implini 6 luni(intri in 7).la 31 implinesti 7 luni(intri in 8).la 35 jumate vei implini 8.si intri in luna urmatoare.cam asa..
acum,tu intreabi cand intri ,sau cand implinesti?..ca mereu fetele se confunda aici cu o luna diferenta,de aceea e mai bine sa folosim cat am implinit.deci 7 luni implinesti in cap la 31 de sapt.fixeaza-ti o zi calendaristica,din toate astea,cand implinesti o luna,si stii cala data aia,luna viitoare,mai adaugi o luna.altfel,pe satpamani nu iti iese daca aduni cate 4,pt ca luna nu are 4 sapt,are 30-31 de zile(4 sapt sunt 4 X 7,valabil doar pt februarie).
29+
Amaya spune:
Buna dimineata burtici.
Azi sunt matinala fiindca am piticul bolnavior si ne-a dat trezirea la 5:30. Asa face, cand e bolnavior are o energie de invidiat cu toate ca se simte rau.
Ioana, multumesc mult pentru sfaturi. Or exista si in Romania dar eu nu le-am gasit, si a cautat sotul meu cred ca in jumatate din farmaciile din Bucuresti. Oricum eu doar pentru baie am de gand sa folosesc platurii, nu permanent.
Ivona, aelita are dreptate, e sindromul cuibului. Si pe mine se pare ca m-a luat devreme l-a sarcina asta.
Catalina, Aelita, vecina de deasupra mea a avut o sarcina cu probleme si toate cele 9 luni le-a petrecut in pat efectiv. Cand a venit momentul, a nascut in 3 ore (cu travaliu si nastere), natural si fara anezstezie.
Megbeng, la 21 de saptamani si colul meu era de 2,5 cm insa medicul a spus ca este tare si inchis asa ca nu trebuie sa-mi fac mari probleme doar sa am grija cu efortul si caratul.
ylilimic, felicitari pentru nepotel si felicitari verisoarei tale. Sa fie sanatosi!
Alinatxa,e groaznic cat sunt de cruzi unii oameni insa incearca sa nu te mai consumi chiar asa. Din pacate cam asta e soarta animalelor fara stapan.
In sfarsit m-am hotarat si eu la patut insa abia in dec. cand vine mama o sa-l am acasa, aici e o poza: http://images.amazon.com/images/P/B0006IHTNM.16._SCLZZZZZZZ_SS260_.jpg
Noi o sa tinem fetita cu noi in camera in primele 2 luni si apoi o voi muta in camera cu fratiorul ei.
Va
si va doresc o saptamana minunata in ciuda vremii de afara.
Oana
23+ si
nazdravanul Andrei (18.02.2005)
Comorile mele
ylilimic spune:
'Neata, burtici si mai mari dar si mai mici!
Productive cu noaptea in cap?!
alinutza00,
Sarcina usoara si nastere si mai usoara!
Multumesc celor care au avut un gand bun pentru verisoara mea si implicit nepotelul meu!
La noi ploua si e tare urat, dar daca prognoza pe care am vazut-o e buna, atunci de maine se opreste ploaia si vine frigul! Oare care e mai rau?
Bulifrici (Luca Matei - 05 nov 2004)
ylilimic
26+ cu
CARTI de psihologia copilului / liste utile pentru tinere mamcici
ylilimic spune:
megbeng, apreciez initiativa ta, insa de mai multa vreme am pus cartile si alte liste utile in semnatura mea. Cine vrea sa vada despre ce-i vorba le poate gasi cu usurinta!
Si apropos, nici eu nu stiu unde e mail-ul comun!![]()
amaya, frumos patutul, desi cu totul intamplator, aseara am intrat pe site-ul cu pricina si am vazut scorul! Cam piperat nu?
ylilimic
26+ cu
Amaya spune:
ylilimic, multumesc...piperat? 100$? pai unde gasesc patutul acela in Ro. la aproximativ 270 ron? Mie mi s-a parut chiar super-ieftin. Dar, de fapt, nu stiu pe ce site l-ai vazut tu. Eu l-am comandat de la Target.
Oana
23+ si
Comorile mele
ylilimic spune:
Fetelor intrebare: cum va descurcati cu dresurile si burta? Eu intampin probleme si nu am de gand sa dau 700 de mii pe o pereche "cu burta"! Destul ca am dat cca 600 de mii pe chilotii cu burta, care, recunosc, fac toti banii!
Astept idei...
ylilimic
26+ cu
ylilimic spune:
amaya, in cazul asta ai dreptate! Am vazut ceva la 8.322.000 lei vechi! E o diferenta, nu?
ylilimic
26+ cu
Daconst spune:
Neatza buna si o saptamana faina!
Ylimic,sa-ti traiasca nepotelul si sa fie sanatos!
Megbeng,vad ca ti-a explicat Aelita tare bine cum e cu lunile in sarcina.Eu am intrat in 7luni,deci nu am implinit inca.Doar ca ar trebui sa am deja gentuta pregatita si eu nimic.
Criss,bafta la examene si spor la amenajari.
Roandre,cu sportul si miscarea e asa:daca inaite de sarcina ai fost o persoana activa,e bine sa continui sa faci miscare,dar daca nu,nu e indicat sa te fortezi acum.Deci lasa lumea sa vorbeasca si tu asculta-ti corpul ca el ne trimite semnale de fiecare data.
Amaya,e superb patutul.Tare-mi plac si mie modelul asta,doar ca aici astea sunt trecute la pat de calatorie...care se foloseste ocazional.Nu ai si geanta la el,unde sa-l bagi?Dar vad ca in Ro au succes mare si chiar le gasesc mai bune decit cele de lemn,unde se poate lovi bb-le.Voi lua si eu unul asa pentru cind vin in Ro cu bb.
Hainute bb
Dana 28+ 
Amaya spune:
ylilimic, vrei sa porti dresuri cu fusta sau pe sub pantaloni? daca le vrei pentru pantaloni poti sa-ti iei dresuri normale cu 1-2 numere mai mari astfel incat banda sa iti ajunga si peste burta, varianta asta la fusta s-ar putea sa nu mearga fiindca probabil ciorapii mai mari se vor vedea destul de urat.
Oana
23+ si
Comorile mele
Daconst spune:
Megbeng,e buna ideea cu bagatul de materiale in mail-ul comun.Am vazut ca asa se procedeaza si la burticile mai mari si e bine sa gaseasca toata lumea.
Parola de la mail-ul comun cred ca am primit-o toate pe PM la inceput.Daca nu o aveti cereti si vi se vad da.
Voi mai trimite si eu mail-uri pe adresa noastra comuna cu materialele ce le-am mai cules din forum.
Ylilimic,eu nu suport nimic pe burta...asa ca nici vorba de chiloti sau dresuri speciale.La mine merge tot tanga,un numar mai mare pe care-i port sub burta si nu-i simt.Cred ca asa o sa merg pina la capat ca sarcina mea e cam joasa,se pare.
Hainute bb
Dana 28+