Mamici de ianuarie - februarie 2007 (26)
Raspunsuri - Pagina 11
megbeng spune:
of, sigur ca al 36 e prematur..nush' unde ma gandeam
bine macar ca e grasunel bebelica!
alinatxa, nu pune asa tare la suflet povestea cu pisica, stii ca lu bebe nu-i place cand mami e suparata! 
vine bebe!
Ajutati-l pe Dan sa mearga din nou!
megbeng spune:
am inceput sa trimit in casuta de mail comunca cateva materiale despre sarcina, nastere, alimentatie bebe, etc..ma gandeam ca e mai usor decat sa trimitem fiecareia mailuri, cum a fost cazul cu cartile de la amaya (pe care, apropo, le-am pus in mailul comun, pentru cine nu le are).
daca insa credeti ca initiativa nu e buna, va rog sa-mi spuneti sa am opresc!!!![]()
vine bebe!
roandre spune:
megbeng, rasfatul a fost prea rasfat si acum sufar in tacere (simt ca-mi explodeaza burta la cat m-am indopat).
Despre alaptat...vedeti voi adevarate "laptarii" dupa nastere...hehehe. Nu conteaza dc sanii sunt mici sau mari, nu e nici o regula!
Catalina, eu am nascut la 35 sapt si 3 zile si totul a fost bine, bb nu a stat la incubator si totul a fost ok. Dc e prematur copilul ti se face o injectie/perfuzie pt maturarea plamanilor bebitzului.
Cat despre miscare si nascut usor...hmmm, eu am experimentat asta pe propria-mi pile. La prima sarcina nu am facut deloc miscare, am fost si consemnata la pat o perioada de timp si am nascut super usor! Eu din fire sunt ceva mai comoda si nu fac miscare asa ca sper ca si de data asta sa nasc la fel de usor.
Si pe mine ma sfatuia "lumea" sa fac miscare ca altfel imi va fi f greu dar mai mult ma interesa sa duc sarcina cat mai aproape de termen si sa nasc mai greu decat sa nasc usor si f devreme. Deci lasa soacra sa vorbeasca si tu fii cumintica si totul o sa fie ok!
megbeng, bbele meu la 24 sapt e cu capul in sus si se misca de zor. Dr mi-a zis ca are timp sa se intoarca asa ca am sa vad peste 3 sapt cum sta la capitolul asta.
adela2006, la prima sarcina am intrat in concediu prenatal la maxim si cu 2 sapt de concediu medical inainte. Acum ma mai gandesc, depinde de conditiile de la munca, de vreme (pt ca eu pe zapada nu conduc si fara masina nu ma duc la munca nici dc imi fac aia statuie). Dupa 15 nov ma gandesc serios la concediu prenatal totusi..dar sa vedem.
ylilimic, felicitari mamicii si sa fie sanatos bebelusul! A fost dolofanel pt 36-37 sapt.
Ufff, de maine o noua sapt de munca...nu-mi place deloc sa stau pe scaun atatea ore cu burtoiul dupa mine.
Va pup!
Utile pt burtici, viitoare mamici
ylilimic spune:
carcei care va supara? Avem remediu si pentru asta! Eu de exemplu am carcei la gambe, mai ales noaptea cand ma intind. Atunci se contracta muschiul in pozitia aia, cu varful piciorului intins inainte si pentru a scapa de durere trag de varful piciorului in sus spre gamba (ca si cand l-as vrea paralel cu tibia). Functioneaza pentru ca in ccc 10-20 secunde adorm si uit ca am trecut prin asta. In alta parte nu am avut dar incercati sa tineti contra durerii/ carcelului si sper sa mearga!
Bulifrici (Luca Matei - 05 nov 2004)
ylilimic
26+ cu
CARTI de psihologia copilului / liste utile pentru tinere mamcici
megbeng spune:
ylilimic, daaaaaa, chiar! mai spusese cineva acum ceva vreme de remediul asta impotriva carceilor(r_marce?) si chiar vroiam sa confirm si eu ca functioneaza f f bine!! si rapid! multumim de sfaturi!
vine bebe!
criss68 spune:
ylilimic, imi pare bine ca absenta ta a avut o cauza nobila, sau mai concret a fost de bine! Felicitari proaspetei mamici, la 3,300 kg bebeul sigur e bine, chiar daca a mai stat si pe la incubator. Oare cat se facea de mare daca statea pana la 40?
Am citit vreo jumatate din "Cand apare copilul", intr-adevar foarte interesanta cartea.
Momentan fac o pauza, ma chinui cat pot sa ma abtin, am saptamana asta de dat doua examene, daca reusesc dupa aceea ma apuc linistita de renovat casa. Sper sa termin pana la nasterea bebelusului, vad ca sotul nici gand nu are sa ma ajute cu ceva. Macar sper ca sunt in planurile lui cu banii, ca orice face numai investitii in casa nu.
M-a oripilat complet pruritul asta. Inca nu sunt foarte lamurita, se spune ca pruritul de sarcina este asociat de regula cu anemia de sarcina. Dar arata ca o urticarie, ca o alergie - ceea ce ma face sa ma gandesc si la depresia imunitara din sarcina. Oricum ar fi tot alcool mentolat scrie pe mine, numai ca daca e de la anemie, trag nadejde sa mai treaca cu administrarea de fier. Mai e cineva cu ceva asemanator? Imi va trece inainte de nastere?
noapte buna
criss
25+ cu 
megbeng spune:
sa aveti o saptamana usoara cele care mergeti la serviciu
...si rabdarica celor consemnate la pat!
daconst, ai deja 7 luni? da, cred ca ar fi momentul pentru bagajelul de spital..la cate saptamani se intra in 7 luni? eu cred ca am inca 5 luni, la 22+, nu?
roandre, te inteleg cu rasfatul! si mie imi pica tare prost daca mananc prea mult..de cateva ori abia mai puteam sa respir
..facusem o burta de ziceai ca am un manz inauntru, nu un pui de om!
vine bebe!
criss68 spune:
megbeng, dar cum intram in mailul comun? Eu una nu stiu parola.
Alooooo, mai veniti cu carucioare albastre ca se dezechilibreaza populatia! As veni eu cu unul cu draga inima, dar ma tem ca nu se poate. Nici eco nu am avut timp sa-mi fac, habar nu am cum sta copilul, cu sexul nu-i f sigur... Imi pun caruciorul roz la semnatura ca sa ma obisnuiesc cu ideea si ca sa-mi inving jena (v-am mai spus, de multe ori ma simt de parca as fi facut ceva rau)
Alinatxa, cred ca te consumi prea mult, stiu ca iubesti animalele dar nu sunt singurele care mor pe lumea asta. Poti salva eventual ce misca in jurul tau, dar nu rezolvi prea mult. Eu iubesc copiii si am ajutat multi in diferite privinte, dar pentru asta raman destui neajutati. Poate nici ce am facut pentru cei cativa nu a insemnat mare lucru. (Am renuntat pentru ca incepuse un mic santaj sentimental din partea parintilor, stiau ca imi doresc copii, iar daca eu tot nu am facut pana acum... mai bine sa ma implic pentru altii!) Concentreaza-te pe animalutele tale care te iubesc, pe bebitza ta si sa speram ca acestea nu-ti vor provoca durere. Am o prietena innebunita dupa pisici, care nu mai vrea sa tina pisica pe motivul ca odata si odata tot o sa-i moara si va suferi cumplit. Eu nu stiu cum e mai bine, ca eu nu sunt cu animalele, dar tu oricum deja le ai si discutia nu are sens, dar macar nu te mai atasa de cele foarte vulnerabile.
ok, bye
criss
25+ cu 
Catalina spune:
Va pup fetelor. Cum nu am somn am intrat sa vaz daca ati fost prezente si m-am bucurat de multe raspunsuri.
Va multumesc mult.
Criss, eu inteleg ce zici tu cu surfactantul dar ... tot imi e greu sa inteleg cum ar fi mai bine nascut la sapte luni decat la opt. Ma rog, cine a mai nascut stie ... Sper sa nu fie nevoie sa stiu
Meg, cred ca tu intrebai de col. Eu l-am avut 3 cm pe la sapt 24 de cand stau in pat.Acuma nu mai stiu cat e, la ultima eco nu l-a mai masurat, s-a multumit sa vada ca e inchis.
Va pup,
Cata 28+
Messa spune:
ALINATXA, este oribil sa vezi cum mor animale asa, aiurea, fiindca oamenii sunt atat de rai... hai sa facem ceva - fa-le poze, da-mi-le pe mail si le postam la mine pe site, poate vrea cineva sa adopte macar una, doua dintre pise... e pacat sa moara asa... groaznic ![]()
ylilimic, cainele e un animal cat se poate de dragutz si simpatic, da' poate sa muste, aia e baiul... dar pisicile? In afara de cate un pipi in scara blocului, ce altceva rau pot face incat sa determine pe cineva sa le ucida? ![]()
adela2006, eu am firma mea... cred ca si in sala de travaliu am sa lucrez ![]()