Alocatia de stat de 2 milioane de lei pentru bebei

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

quote:
Originally posted by iulia_b
...si curios ca femeile care castigau in general mai putin sau sensibil egal sunt cele care striga cel mai tare si probabil ar fi impotriva ca indemnizatia sa fie procent din salar, ca ar avea de pierdut...celelate se vor duce probabil la servici mai devreme pt a asigura mai mult copilului..din pacate munca este inca o corvoada pt multi..

Eu sunt una din alea care castiga de cateva ori mai mult decat o sa-mi dea, inaltimea sa statul, acum.
Si sunt cu gura maaare, maaare.

Si n-o sa ma duc mai devreme de cei doi ani la servici, pentru ca acesti 2 ani ii consider indispensabili pt copilul meu. Normal ar fi sa stau in primii 3 ani cu el acasa.

Si normal ca mi se pare ca acea indemnizatie sa fie procent din salariu.

Si faptul ca ma straduiesc sa fac din copiii mei niste oameni pe picioarele lor, care nu vor ajunge niste asistati sociali, ci platitori de taxe, care sa-i sustina pe aia care toarna copii pe banda si apoi se jelesc ca n-au cu ce sa-i creasca.. ma face extrem de furioasa...

..ca alocatia pt toti copiii sub 2 ani este de 200 RON. La un moment dat era vorba ca acea alocatie sa se dea sub forma unor bonuri pt a putea fi folosita numai pt produse specifice copiilor.
Parca nu s-a mai amintit nimic in ultima vreme de asta, sau ma insel ??

Asa toti betivanii vor cheltui banii copiilor pe mizerii.
Chiar credeti ca la amaratii aia care nu stiu cum arata sapunul or sa dea acesti bani pe lapte praf, cereale, carne sau banane????

Cum vor fi protejati acei copii?

34+

Ruxandra & Matei (4,5 ani) & sotul drag
_

Rasul e ca stergatorul de parbriz: nu opreste ploaia, dar iti permite
sa iti vezi de drum. (Jeanne Wasbro)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Pana la urma s-a votat ordonanta sau nu?
Vad ca in loc sa lamurim asta ati inceput iar o discutie sterila despre cine ar trebui sa ia mai multi bani si pe ce vor da betivanii alocatia, discutie care nu duce nicaieri, decat poate la zz. Io zic mai bine sa dezbatem nasterea naturala vs. cezariana!

Andreea mamica lui Filip Stefan
bb2

Mergi la inceput

A raspuns Rozi.
Multumim.

quote:
Originally posted by Androix
Io zic mai bine sa dezbatem nasterea naturala vs. cezariana!

Ca bine zici!
Deschizi tu subiectul??

_

Mergi la inceput

Pai din ce a raspuns Rozi eu am inteles ca nu a fost cvorum ca sa fie votata. Logic era sa fie votata altadata, nu lasata de izbeliste. Nu de alta dar din ian 2007 o sa fie distractiv tare daca nu se va sti ce si cum. Cred ca va amintiti toate ce misto a fost dosariada. Oricum daca nu e termen limita pentru votare atunci nu-i bai.
Uatever! Nu raman eu fara indemnizatia mea de 8 milioane si in cinstea ei tocmai am proiectat inca un plod

bb2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elle_seb spune:

No, dragele mele, haideti sa va mai spun si eu una. Dupa ce am iesit din concediul de crestere a copilului de 2 ani mi-am schimbat serviciul. La noul loc de munca am semnat, evident, contract de munca pe un salariu brut destul de bun. Mi-a venit contractul inapoi pentru ca din acel brut (care stim toate cum se calculeaza), contabila nu scazuse procentul aferent detinerii unui copil in ingrijire. Adica: dupa ce a aflat ca am copil (sefu' stia, evident, insa contabila nu), m-a pus sa semnez un nou contract de munca in care brutul era cu 219.000 mai mic decat cel initial (netul ramanand acelasi, cel negociat).
Asta, dupa umila mea parere se traduce in felul urmator: iti da statul acea valoroasa alocatie de 240.000 (sau cat mai e), dar de fapt ti-o ia inapoi sun forma acestui impozit pentru detinierea unui copil in ingrijire.
Asa o fi sau poate nu cunosc eu parghiile economice si calculele matematice pe baza carora se calculeaza impozitele, taxele, indemnizatiile si toate cele? Multumesc.
Elle_seb

Mergi la inceput

Elle, nu statul iti ia inapoi. Intereseaza-te dar din cate stiu eu treaba asta se numeste "deducere copil in intretinere" ceea ce inseamna din cate stiu eu ca statul iti DA. Din ce pricep eu din istorisirea ta, firma face in asa fel incat acea deducere sa intre la ei si nu la tine. La tine ar intra sub forma unei sume in plus la salariu (la banii in mana) iar la ei intra sub forma unei sume in minus pe care ar trebui s-o plateasca ei impozit pentru salariul tau. Vorbim de o suma mica comparabila cu alocatia, dar eu personal nu as lasa lucrurile asa, fiind o chestiune de princiupiu.

bb2

Mergi la inceput

Rozi a postat urmatoarele la legislative:

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=86132

Deocamdata este in vigoare o ordonanta de urgenta care spune ca din 2007, alocatia pentru fiecare copil mai mic de 2 ani va fi de 2 mil. Din pacate, se pare ca proiectul de lege de aprobare a acesteo ordonante de urgenta tocmai a fost respins, asa ca nu se stie cum va fi, pana la urma.

A fost respins???
Asta inseamna ca de la anul va ramane doar indemnizatia de 600 RON + alocatia de 24 RON?

34+

_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamadeteo spune:

ma alatur si eu celor spuse de monalac...
sunt si eu bugetar..mai precis profesor cu studii postuniversitare in mediu rural
mi se par total insuficienti acesti banisori ....asa numita indemnizatie.inainte sa nasc colegii de la scoala imi spuneau ca voi lua acei multi bani...insa realizez ca nu-s deloc multi, cand o cutie de lapte e 500000lei
sotul meu tot "distins" profesor e...si tocmai astazi am aflat ca va lua luna aceasta diar 45% din salariu. si in cazul acesta nu cred ca ar trebui sa comparam romanica noastra cu alte regine tari...de plida in canada am prieteni care isi pot permite sa traiasca doar din ajutorul primit de la stat pentru bb.
aceasta de alocatie de 2mil va duce la inmultirea rromilor si a analfabetilor de la tara...scuze poate sunt rea...dar am vazut cazuri concrete care asteptau alocatia copil;uli sa aiba bani de bautura si bietul copil vine la scoala, in plina iarna cu tenisi fara sosete...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

quote:
Originally posted by mamadeteo
aceasta de alocatie de 2mil va duce la inmultirea rromilor si a analfabetilor de la tara...scuze poate sunt rea...dar am vazut cazuri concrete care asteptau alocatia copil;uli sa aiba bani de bautura si bietul copil vine la scoala, in plina iarna cu tenisi fara sosete...

daca tu ai vazut copii < 2 ani cum vin in tenisi pt ca parintii sa bea cele 2 milioane atunci sa propunem sa nu se mai dea nimic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

pai aici in spania primesti 100 de euro pe luna timp de 2 ani si stai acasa 16 saptamani in care ti se plateste 100% salariu pe care l-ai avut.Dupa care e problema ta ce faci cu Si apoi la munca.Si nu se plange lumea si fac copii .Eu cred ca prea ne-a obisnuit ceausescu cu alocatii, indemnizatii si alte ajutoare banesti.
Prem doar salarii ca in comunitate, dar nu vrem sa ne aliniem cu totul comunitatii.
Rusine parlamentarilor care nu s-au sfiit sa isi satisfaca capriciile, dar asta e o alta poveste
Nu zic ca nu e greu sa faci un copil si nu cheltui multi bani cu el, dar cred ca statul, nu are nici o obligatie sa plateasca 18 ani o alocatie si 2 ani maternitate la toata lumea la fel.
NU vreau rosii , dar ar trebui sa ne adaptam si aliniem la Ue !
Si o sa imi spuneti ca in Spania se castiga 800 de euro, dar o casa e minim 600 de euro rata, si asta apartament de 3 camere la 50-60 m2, impozitul pe el la 120-150 de euro, etc
O zi frumoasa tuturor

Mergi la inceput