Mamici de martie - aprilie 2007 (7)
Raspunsuri - Pagina 19
elyanne spune:
quote:Pai... cred ca cei cativa cm de la col pana la exterior ar fi vaginul.... care se intinde
Originally posted by kmi78
Eliannaprobabil nu m-am exprimat eu bine, ceea ce nu inteleg e cum se dilata iesirea propriu'zisa din vagin, acei cativa cm de la col si pana la exterior; nu stiu daca ati inteles ceva21
Important este sa se dilate colul... adica iesirea lu' bb din burtik... Bb sta si ei intr-o anumita pozitie cand ies iar oasele capului lor nu sunt sudate, tocmai ca sa se "stranga" si sa se ingusteze... Iar oasele bazinului incep sa se departeze incet-incet de prin luna 7-8... ca la nastere sa fie loc pt. bb.
O sa mai caut pe undeva articole despre asta... ca eu ti-am descris din aduceri aminte... din ce am citit eu acum vreo doi ani.
Eliana (17 sapt.) si
Elena (23 octombrie 2004)www.desprecopii.com/info.asp?id=767" target="_blank">S-a mai nascut o stea
Gandacel spune:
quote:
Originally posted by daia28
daia28
Neata fetelor!nu stiu daca va mai aduceti aminte de mine. Eu scriu mai rar, de asta nu sunt prea activa.Am si eu o problema si daca cineva s-a mai lovit de ea as vrea sa imi povesteasca. Am momente cand ma trezesc ca incepe sa imi curga sange din nas fara nici un motiv ,. azi dimineata dupa ce m-am ridicat din pat mi-a tasnit pe nara stanga, mi-am bagat repede un buretel absorbant care se zice ca ar trebui sa opreasca sangele(cumparat de la farmacie), iar dupa cateva minuta cand l-am scos a iesti cu un chag de sange destul de maricel. Dr. de familie mi-a dat trimitere sa ma duc sa il cauterizez iar dr. ginecolog mi-a zis sa mai astept pt. o interventie pana mai tarziu.Nu stiu ce sa mai face, imi e teama sa nu afecteze bebelu. Si am observat ca atunci cand sunt obosita mi se intampla pt ca de ceva timp am niste insomnii tare nasoale , adica ma trezesc pe la 4.30 dimineata si adorm pe la 6.30-7 asta in conditiile in care nu dorm dupa-amiaza.
va pup17+
E din bucuriile sarcinii, insa nu e normal. Este o anemie, ma mir ca nu ti-a spus doctora. Daca nu ti-ai facut analizele sa vezi cum stai cu fierul, fa-ti, ca s-ar putea sa fie nevoie sa iei supliment. Poti sa ai o sensibilitate a capilarelor, ori tensiunea mare. Insa numai medicul iti poate spune ce masuri sa iei. Intre timp, nu-ti mai pune degeaba absorbantul, ca nu stopeaza sangerarea, ci doar picurarea pe haine.
Apasa-te cu mana pe nara respectiva, ca dupa ce ti-a luat analize, ca se opreste. Mie mi se oprea (culmea!!! absurd intrucatva) daca imi suflam nasul mai puternic. Iesea un chegulet mic si gata! Se oprea. Nu cunosc explicatia... In sarcina asta nu-mi mai curge pe nas, in schimb gingiile noaptea... 
Sanatate!
Gandacel
13+ si Bogdanel (14.11.2005)
Katink spune:
Buna fetele!
Am pus si eu poze in album, cand aveti timp sa ne vedeti.
La mine nu a taiat nimeni nimica, mai ales ca m-am dilatat repede, m-au lasat sa ma rup... dar si la 35.5cm cat a avut capsorul mandrei, mai greu sa nu ma rup... Poate depinde si de dr./moasa... aici din contra cica o ruptura se reface mai repede decat o taietura
cum spunea si Jaana cate bordee, atatea obicee...
Andreea, ti-am vazut pozele si te-am "scuipat" sa nu te deochi
, tare frumusica esti, nu e de mirare ca te maritasi asa repede, iti inteleg sotul
Si burtica e maricica bine pentru 20 sapt.
Numai bine,
Katink
cu
Surpriza si
Dulcineea mea Emma-Andreea
absoluta spune:
Buna fetelor,
Uf, in sfarsit am terminat cu achizitionarea apartamentului...pe 18 noiembrie intram in posesia lui...
daia28 sangerarile pe nas nu sunt ceva iesit din comun. Chiar aici am citit scris de un medic ca sunt de asteptat atat sangerari nazale cat si narile infundate...nu te speria... nu este nimic grav... ai tu o sensibilitate. Cat despre insomnii stai linistita eu sunt pionier in asa ceva...am dat vina pe stresul cu apartamentul...dar si azi-noapte s-a intamplat la fel..
Am o idee.... o fi buna?! ...o fi rea?! ...voi imi puteti spune asta...ce ar fi sa ne cunoastem mai bine? sa stim mai multe despre noi....care dintre noi stam acasa, care dintre noi mergem la serviciu, ce meserie avem fiecare... care de unde se trage... si ce ar fi daca am face si o intalnire a mamicilor de martie-aprilie?
loina_ln spune:
absoluta imi place ideea.
dar nu stiu cum am putea sa ne vedem atat timp cat aici suntem din toate colturile tarii?
cu 
http://tickers.baby-gaga.com/p/dev103pr_.png"
roxanici spune:
Au venit blugii de la Tara (cu intarziere 1 zi ca am ales curierul cel mai rapid si au sosit in 2 zile). Culoarea nu este albastrul care imi place mie cel mai mult, dar eram pregatita ptr asta. Materialul este elastic si mi se pare mie cam subtire.... de venit imi vin, aluneca un pic de pe mine, sa vad cum vin cand stau mai mult imbracata cu ei.Locul ptr burtica este imens (asa mi se pare acum), si bineinteles tb sa ii scurtez ptr ca eu sunt din rasa pitica. Ah, si mi se par tare ciudati ca nu au nici fermoar nici buzunare in fata.
roxana
17+
Mihaelaaa spune:
quote:
Originally posted by cria_bv
Buna burtici,
M-am uitat la pozele voastre si aveti niste burtici tare dragalase si Andreea,si Roxanici , toate si la Mihaelaa mi se pare mie s-au ti-a aparut dunga aceea verticala pe burtica?
CRIA_BV,daca zici de dunga de pe burtik de la burik in jos,aia e de la o operatie.Din cauza ei eu nu-mi pot da seama daca-mi va aparea vreo dunga mai inchisa (de care am auzit si eu...)din cauza sarcinii...
KATINK,tocmai ti-am vazut burtika ,super faina....
Mihaela
16+
Lili_g spune:
Daia, sa-ti spun ce stiu eu. Fiica-mea are problema asta cu o nara sensibila si imediat cum vine frigul o pocneste sangele pe nas , uneori de cateva ori pe zi. I-am facut cauterizare acum vreo7 ani insa problema a revenit. Dupa ce opreste sangele intotdeauna are un cheag fie pe nas fie il scuipa (sper ca nu suna funny). Asta e normal, eu am invatat ca sangele se coagleaza rapid si ramane in locul ala unde ai pus tamponasul. Pe noi ne-au invatat la spital o tehnica sa apasam nu prea tare la curbura nasului si se opreste fara tamponas.
Motivul pentru care ei i se intampla asta este ca are o vena foarte sensibila si imediat cum aerul devine mai uscar/rece, vena aia plesnezte. Exista la noi o crema - un fel de vasilina care se poate aplica cu betisorul in nas si aia o ajuta. Cand este foarte iritat doctorul ne-a dar o crema tot pentru nas cu putin antibiotic si in 2 zile se vindeca si e OK. Cred ca poti sa incerci tetreciclina unguent si cu un betisor de urechi sa iti dai de 2-3 ori pe zi in narea cu pricina. Sper ca nu te-am plictisit, iti spun si eu ce stiu.
O zi buna si multa sanatate.
Andreea20 spune:
fetelor !!
Ioina_In,despre mancare ce sa zic....si eu ca si tine mananc mai mult covrigei, biscuiti, merdenele.....dar am si marele noroc ca aici la munca avem o bucatarie, si cand mi-e pofta de ceva sau m-am saturat de uscaturi imediat strang 2-3 fete si facem pe bucataresele
.....incearca si tu cu iaurt, sandvisuri si fructe la greu.![]()
Katink, multumesc mult
si tu ai o burtica foarte draguta. Sa stii mie cateodata mi se pare ca ba e prea mica ba e prea mare.....i-mi aduc aminte ca mie la prima ecografie mi-a spus ca vede 2 bebei si m-a intrebat daca am gemeni in familie. Intamplarea a facut ca intr-adevar sa am gemeni in familie....dar la urmatoarea eco s-a dovedit ca e decat 1 bb.....asta apropo de ce ziceai tu, ca am burta cam mare.....toata lumea face misto de noi ca sigur sunt 2 bbei si unul se ascunde dupa celalalt la eco

absoluta, super buna ideea
chiar ar fi super dragut sa ne intalnim.